"Flashforward" zo sna

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

"Flashforward" zo sna

Príspevok od používateľa Hensym »

Čaute, neviem či tu už takáto téma je, dúfam že nie. Stalo sa to už určite každému, niečo sa vám sníva, nejaká situácia, a o niečo neskôr (pár hodín, dní, týždňov) tú situáciu zažijete a uvedomíte si, že sa vám niečo také asi snívalo...

Dnes sa mi ale stalo niečo fakt divné. Šiel som diaľkovým busom, ktorým som nikdy nešiel, do mesta, v ktorom som nikdy nebol. Za mnou sedeli dvaja chalani, ktorých som nikdy nevidel, zrazu sa mi situácia zazdala povedomá, asi zo sna, proste ten pocit "deja-vu", a ja som po dobu asi minúty (!!!) absolútne presne vedel, čo odpovie jeden druhému, a aby toho nebolo málo, niekoľko sekúnd dopredu som vedel, že jednej pani spadne batoh z batožinového priestoru nad sedačkami, a vedel som, že presne tan chalan za mnou sa ponúkne aby to zodvihol. Vedel som dopredu absolútne každú frázu ktorú povedali, a to ich bolo minimálne 10, vedel som kedy sa zasmejú. Je to také zvláštne popísať, možno to neznie nijak extra, ale bol to fakt divný, nepríjemný pocit. Tep sa mi zvýšil na dvojnásobok, a fakt som sa trochu cítil ako vo filme nezvratný osud. :lol:

Čo vy, stali sa vám podobné situácie? Nájdem si o tom niečo na nete, lebo nejak mi nejde do mozgu ako môže človek predpovedať čo sa stane na základe (asi) sna.
LukasqoO
King
King

Re: "Flashforward" zo sna

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Mne sa stalo jedine take, ze sa mi snivalo ze prejde po jednej ulici auto, a ono asi za 2 dni tam naozaj preslo. Ale to co sa stalo tebe je extra :D
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Mne sa to tiez stalo.. Ale neviem ci to plati ked si high :D

A inac pre zaujimavost, tu je preco vznika "deja-vu" z wiki
Existuje několik teorií, které popisují vznik tohoto pocitu. Jedna z nich nachází příčinu v časovém sladění mezi levou a pravou hemisférou našeho mozku. Každá vnímá a zaznamenává informace a události nezávisle na té druhé. Neustálá komunikace mezi oběma stranami pak vyvolává iluzi jejich jednoty. Pokud však dojde ke krátkému zpoždění přenosu z „nedominantní“ (obvykle pravé) do „dominantní“ (obvykle levé) hemisféry, obdrží dominantní strana mozku stejnou informaci dvakrát – jednou přímo a jednou s určitým zpožděním. Mozek pak v momentě, kdy „dorazí“ druhý obraz, zjistí, že „tam už byl“. Nedokáže totiž rozlišit, jestli ta „první“ informace přišla před půl sekundou nebo před rokem a tím vyvolá dojem, že danou scénu jsme již jednou prožili. Jiná teorie tvrdí, že tento jev může být způsoben únavou.
Hensym
VIP
VIP

Tá teória dáva logiku, aj keď sa do toho prd vyznám. No toto popisuje pocit deja-vu. Takýto pocit mám aj 3x za mesiac. Mne sa už ale viac krát stalo, že som si normálne nahlas (nie v hlave) povedal, že čo sa teraz stane, pretože to poznám, zrejme zo sna. To sú ale také jednorázovky, dnešný zážitok bol hrot.
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa vesaK »

Toto sa mi velmi casto stava, ale svet je nevyspytatelny, A este jedna vec, obcas sa mi stane ze ma proste len tak napadne nejaka osoba alebo nejaka vec nad ktorou by som sa ani nezamyslal a bum.. ta osoba zatelefonuje alebo ju stretnem..
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

možno si vyvolený :lol:
Hensym
VIP
VIP

vesaK: Toto poznám tiež. Po 8 rokoch som zaspomínal s kamarátmi na jedného bývalého spolužiaka, ktorý býva asi 140km ďaleko, a potom som prišiel domov, a mama si pozerala staré fotky. Boli položené v kuchyni na stole, mama varila, tak pozerám, a úplne vrchná fotka sme boli stará partia na základke, bol tam s nami aj spomínaný kamarát. O pár hodín neskôr, platím v Tescu, a hádaj koho vidím? Po niekoľkých rokoch. Trochu moc náhoda by som povedal.

Potom sa mi stalo, že som ako decko strašne chcel takú tú srandu, vyzeralo to ako veľký mobil, malo to 4 tlačítka, a boli tam hry ako space impact, tetris a podobne. Proste taký lacnejší čínsky game-boy. Rodičia mi to nechceli kúpiť lebo sme boli out of money a považovali to za blbosť, a potom som bol so susedom von, odomykám vchodové dvere na paneláku, a sused mi z ničoho nič (doteraz nepoznám dôvod), zobral kľúče z ruky, zahodil ich a smial sa. Bez príčiny. Idem teda pre ne, a kúsok od kľúčov leží na zemi presne taká hračka akú som chcel. Dokonca fungovala. Mama ma podozrievala že som ju ukradol nejakému kamarátovi.

Takéto psycho príhody a náhody sa mi stali viac krát, dobre sa na to spomína. :)

O tomto tak trochu hovorí film, dokument, The Secret (Tajomstvo). Snažia sa povedať, že ak niečo veľmi chceš, je jedno či kávu, alebo balík peňazí, a myslíš na to pozitívne, že sa to k tebe určite dostane, lebo sa ty a to čo chceš priťahujete, či čo. Pozrel som ho, prišiel mi ako totálny bullshit a že si tvorcovia niečo šľahli, ale ak chceš, kukni. :)

typek: :lol:
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa vesaK »

Mna minule len tak napadla totalna blbost.. Proste moja mysel si predstavila to stredove tlacitko co ma Iphone len tak z nicoho nic a na dalsi den kolega v robote pindal ze sa mu pokazilo stredove tlacitko :D
Ale tu uz koncim lebo ma budu povazovat za blazna :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tiez sa mi relativne casto stava, ze na niekoho, koho som nevidel par rokov, myslim a behom par dni ho uvidim
pripisujem to nahode :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Hensym: Troška moc náhoda? Ja by som skôr považoval za "náhodu" to, že si vyvolený a máš nadprirodzené schopnosti. :D
Son-Gohan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Son-Gohan »

mne sa to stavalo trochu inak,sniva sa mi o nejakom cloveku ktoreho som nepoznal ani nikdy nestretol vacsinou su to zeny
neskor ich aj stretnem ci ich uvidim na par sekund alebo ma nieco s nymi spaja(cakanie pri pokladni,sluzobka v inom meste-state)
takze namietat ze som ich niekedy stretol v okoli a preto sa mi s nimi niekedy sniva a nahodne ich stretnem znova sa neda vysvetlit,
ale uz je toho coraz menej posledny pripad bol uz davno 3roky dozadu,neboli to podobne tvare ale original vzhlad u niektorych dokonca sedelo aj oblecenie a okolie aj ked som este nevedel ze sa tam napr v ten den a mieste vobec objavim,typovo sa jednalo o mladych aj starych ludi,znie to velmi neuveritelne je mi to jasne
-mam pamat na tvare nie na mena-
Daggertail
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Daggertail »

no mne sa zatial nic take nestalo, aj ked je to mozno tym, ze si sny vacsinou nepamatam :lol:
Hensym
VIP
VIP

Zrovna dneska som čítal zaujímavý článok o snoch. Ak som správne pochopil, tak sen je vlastne zmiešanina nepotrebného balastu z mozgu, ktorá sa odstraňuje, a zároveň "premieta" počas REM spánku. Práve preto si zo snov pamätáme iba malé percento. Dammit! Sny sú lepšie ako filmy, a ráno vstanem, a po 5 minútach už si neviem spomenúť na jednotlivé "scény". :lol:
Cross
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Cross »

Stalo sa mi asi pred 4 mesiacmi niečo podobné. Snívalo sa mi o určitej osobe. Bol to dosť nepríjemný sen a ako som sa zobudil bol som z neho trošku mimo. Čo čert nechcel, v ten deň som sa dozvedel že sa presne to udialo a to ma položilo ešte viac. Niekedy si človek proste asi privoláva sám zlé veci :lol: :lol:
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Podľa mňa takéto už zažil každý.Aj mne sa stáva, že si pospevujem nejakú starú hudbu, zapnem rádio a zrazu ide tá hudba.Alebo rozmýšlam nad jedlom, ktoré som už dávno nejedol a viem ,že by som si dal a nato o deň mama navarí presne to isté na čo som myslel...A deja-vu sa u mňa prejavuje tak, že mám pocit, že sa už sa už to odohralo ale keď si pomyslím nato, že čo sa stane ďalej tak ma ten pocit úplne prejde.
hughito
Redeemer
Redeemer

Nebláznite už, veď ide o klasickú šuplíkovú metódu. Sníva sa vám každý deň x-snov v ktorom sa udeje x-udalostí a vystúpi x-osôb. Hovno sa stane a potom raz za rok sa čosi pritrafí, často aj za hutnej dávky fantázie a domýšľavosti a zázrak je na svete. Nikto si nespomenie na to, že miliónkrát sa nestalo nič, ale každý si o sebe bude myslieť, že je Nostradamus a jeho sny predpovedajú budúcnosť.
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Mne sa už stalo aj že som mal sen potom sa mi to stalo ,ako nejaké dejavu ,potom zas ten istý sen a potom sa to zas stalo :D nepamätám si tú situáciu ale viem že to bolo rovnaké ...psycho
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Takzvany zakon pritazlivosti. Na nieco podvedome myslis a ono to prijde.
hughito
Redeemer
Redeemer

No to určite. :lol:

karmista, poď do mňa, znič ma, lebo určite máš pravdu ty. Začni MOC MOC MOC myslieť na to, ako Milu Kunis dostaneš do postele a garantujem ti, že do pár hodín či dní ti tam skončí. :roll:
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Skor zakon nahody :D Prote ak sa ti nieco sniva povedzme 4-5 krat do tyzdna, tak aspon raz to musi byt nieco podobne s realitou...ak by platil vas zakon pritazlivosti, tak som davno s nejakou polovickou v jacuzzi so sampusom v ruke a s ocami na polarnej ziare... :)
Napísať odpoveď