Potrebujem poradiť s MITM

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
aiRen
Novice
Novice

Potrebujem poradiť s MITM

Príspevok od používateľa aiRen »

Pekný deň všetkým na fóre :) Nie som tu nový, len som stratil môj starý účet :)

Chcel by som poradiť s prekladom pár viet a objasnenia princípu fungovania :)

MITM = Man In The Middle
A potreboval by som do slovenčiny preložiť a vysvetliť pojmy ako - ARP Cache poisoning, MITM With Spoofed ICMPv6 Router Advertisement a MITM With Spoofed ICMPv6 Neighbor Advertisement

Viem ako tie útoky prebiehajú, ale ako ich preložiť tak, aby významovo sedeli aj v slovenčine? :)

Ďakujem pekne, potrebujem to do mojej ročníkovej práce-

//autoeditácia príspevku (05 Jan 2013, 23:10)
Nikto? Potrebujem to ASAP :(
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Potrebujem poradiť s MITM

Príspevok od používateľa audiotrack »

významovo asi nikdy sedieť nebudú, lebo sú to pojmy ktoré sa bežne používajú aj v našej literatúre
aiRen
Novice
Novice

audiotrack napísal:významovo asi nikdy sedieť nebudú, lebo sú to pojmy ktoré sa bežne používajú aj v našej literatúre
To mi je jasné, ale predsa len, nejako to musím pomenovať..

Ako by som preložil vetu:
"ICMPv6 neighbor discovery requires two types of ICMPv6. They are ICMPv6 neighbor solicitation (ICMPv6 Type 135) and ICMPv6 neighbor advertisement (ICMPv6 type 136)"

Toto je môj problém :(
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ja by som to nechal nepreložené. Akékoľvek pokusy prekladať to mi prestanú dávať význam. Každý aspoň trochu znalý v tejto problematike sietí musí poznať tie pojmy, takže by som to nechal ako:

ICMPv6 neighbor discovery vyžaduje dva typy ICMPv6. Sú to ICMPv6 neighbor solicitation (ICMPv6 typ 135) a ICMPv6 neighbor advertisement (ICMPv6 typ 136)
aiRen
Novice
Novice

audiotrack napísal:ja by som to nechal nepreložené. Akékoľvek pokusy prekladať to mi prestanú dávať význam. Každý aspoň trochu znalý v tejto problematike sietí musí poznať tie pojmy, takže by som to nechal ako:

ICMPv6 neighbor discovery vyžaduje dva typy ICMPv6. Sú to ICMPv6 neighbor solicitation (ICMPv6 typ 135) a ICMPv6 neighbor advertisement (ICMPv6 typ 136)
Tak podobne by som to preložil aj ja, ale bojím sa, že to nepochopia :) Ale predsa len, idem na SOČ v Informatike, majú mať aké také poznatky :)
Napísať odpoveď