Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa Grim »

...ako výsledok volieb? Čo by tým chcel kto naznačiť?...ale vlastne hej...každý by si pomyslel aký že to debil svieti za jasného dňa hmlovkami...jedine volič Fica...hmlovky nemôžu byť použité ako denné svietenie...
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Myslel to tak,ze by bol den jasny tak,ako boli/su jasne vysledky volieb :-)

A presne tak,,,hmlovky sa nesmu pouzivat ako drl. Niesu homologizovane na drl a taktiez maju iny rozptyl svetla ale ide skôr o to,ze na poväcsine aut oslepuju.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Svietenie hmlovkami pocas jasneho dna 30€.
Bliknutie oproti iducim vodicom, ze v ich smere meria radar 500SK (skusenosti rodiny)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no lenže hmlovky nie sú v povinnej výbave (nie každé auto hmlovky má) a tak si ich niektorí prerábajú na denné svietenie. Tzn. vymenia vnútro, žiarovky a sklon, prepojia v poistkovej skrinke aby sa rozsvietili a zhasovali pootočením klúčika a všetky ostatné úpravy. A potom s nimi svietiť môže, nie?
Kamrát to takto totiž má prerobené, vraj mu to poradil policajt a že ho už niekoľkokrát zastavili a nikdy za to nedostal pokutu
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme ked zamenis hmlovky za drl,tak mozes. Ako pises,hmlovky niesu v kazdej vybave,no ak ich tam mas a vymenis za drl,tak ti ziadny policajt nedokaze ,ze si ich mal vo vybave.
No musia to byt original drl z homologizaciou,vyznacenou na skle/plaste svetla a nie poprerabane hmlove svetla.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

A co sa tyka blikania dialkovymi. Kedy sa to moze, ak vobec?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Čiže nemôžem niekomu bliknúť, nech si zapne svetlá? To je už sila... A aká je za to pokuta? Neviete to niekto?
Juicy : Čo keby im povedal, že len omylom pritlačil páčku, alebo niečo podobné? Veď to nemajú ako dokázať, že čo tým myslel...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@KaptMichal
blikam pravidelne ked je treba...blbe zakony ma nezaujimaju
hlavne pri nezapnutych svetlach, tak je to priam nutnost
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ja som minule tiez takto vecer potme obiehal policajne auto s radarom, a islo oproti auto... tak ako slusny vodic som tomuto protiiducemu autu dal intenzivnym blikanim velmi jasne najavo, ze je nieco "v neporiadku" a vodic si ma "davat pozor"... skoda len, ze som tak prikladne a krasne uz z dialky vyblikal akurat dalsie policajne auto :P
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

potesi :D
KaptMichal
King
King

wladas, ved aj ja na nich kaslem. Ak by mi nejaky zeleny mozog chcel dat za to pokutu, kludne sa pohadam o bezpecnosti. Vies, im je to mozno nepohodlne, lebo im tak nicia vodici ksefty za nezapnute svetla :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Blikol som aj policajtom a nic, raz za vypnute svetla a pred priblizne mesiacom som ich pustal na intenzivnej ceste (s este par dalsimi autami za nimi), kedze by sa este dost dlho nacakali, kym by sa dostali na hlavnu cestu. A nebol ziadny problem. Uz vidim toho policajta, ako sa ide hadat a dokazovat, ze som mu blikal. V tom pripade sa mozem branit, ze bola nerovna cesta alebo ze som citil hroziace nebezpecenstvo (vbehol mi do cesty napriklad pes, ktory niekde usiel).
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Na JOJke chodí každú nedeľu taká rubrika "ako to nespackať". Tiež sa tam jeden človek pýtal na toto blikanie. Ten policajt na to povedal iba toľko, že je možné takto upozorňovať vodičov na prekážku v premávke alebo hroziace nebezpečenstvo. Postih podľa neho za to vraj nehrozí. Neviem ako je to v prípade, ak niekde "za rohom" číhajú policajti s radarom alebo zastavujú vodičov kvôli preventívnej kontrole.

Ja osobne bliknem, ak ide oproti mne niekto bez zapnutých svetiel alebo len na parkovačkách. Samozrejme, že to závisí od mojej nálady a v akom aute ide. Ak je to nejaké "prémiové" auto, tak ani neblikám. Taký šofér bude mať zrejme dosť peňazí aj na prípadnú pokutu ak ho niekde stretnú policajti bez zapnutých svetiel.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Noobsz DJ: Krasny komplex si tu odprezentoval. To, ze ma niekto premiove auto, tak je rovnaky vodic ako ten v starom za ktore by pri predaji dostal viac v zbere zeleza ako pri priamom predaji. Mne je jedno, ci ide oproti mne auto za 100 tisic eur alebo hrdzava Skodovka, tak ci tak prebliknem, aby som upozornil na vypnute svetla a nevyberam si podla auta. Pre teba K- za tuto zavistlivu mentalitu.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Mám averziu voči "prémiovym" šoférom, ktorým zrejme do ich premiovky nenamontovali blinkre (aby si mal dušu na mieste, tak nie každý sa na tej ceste správa ako *****). Máš s tým problém alebo si myslíš, že mám komplex? To je tvoja chyba, nie moje zlyhanie. Odkedy ma jeden takýto cock vytlačil do protismeru a ešte sa išiel rozčulovať, že som ho nepustil pred seba, tú averziu mám voči prémiovkam.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Blinkre ? Myslis,ze ich nepouzivaju iba drahe vozy? To uz je coza somarina.
Cize to znamena,ze ak Ta vytlaci nabuduce aj skodovecka,tak budes mat tu Tvoju averziu uz voci vsetkym autam ? A mylis sa,pretoze su ludia,ktorí maju drahsie auto nie preto,ze maju vela penazi,ale preto,ze to bol ich sen mat taketo auto,na ktore si poctivo zarobili. (mam na mysli jazdenky,za cca 15000)
Samozrejme je to iba male percento. Takze nie kazdy kto ma drahe auto,ma aj vela penazi na pokuty.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Kto ma drahe auto, tak nepouziva blinkre, rozum a je hned arogantny. Keby to spravil niekto na Favorite, tak sa nad tym ani nepozastavis, lebo mal horsie auto ako ty, ze? Takze preto vsetci na lepsom aute su arogantni hlupaci a neupozornis ich na vypnute svetla (aj tak ma vacsina automaticke zapnutie)? Ked prejde okolo teba taketo auto, tak sa v duchu uskrnas a preklinas so slovanmi: "Tu mas ty zebrak bez svetiel, bodaj by ti nikto na to tvoje posrane BMW za 70 000 eur neblikol a dostal by si taku mastnu pokutu (60 eur za svetla), ze to nerozchodis, lebo ste vsetci kkti na takychto autach!", takto nejak to u teba vyzera? Citis sa potom lepsie, uvolnenejsie, mas vyssie ego?

Ako by si reagoval, ak by sa vodic prave na tomto aute kratko na to aj vdaka tomu, ze si mu neblikol a on nebol videny, zapojil do tazkej autonehody v ktorej by boli ucastnikom prave tebe blizke osoby? Musel by si zit s tym pocitom, ze to bolo aj vdaka kvoli tvojej primitivnosti, lebo si mu neblikol, kedze mal premiovku.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ja som si vyjadril svoj názor a je mi absolútne jedno kto si čo myslí. Mám svoje dôvody pre ktoré taký názor mám a nebudem ho meniť len kvôli tomu, že sa to niekomu netrápi.

test vyjadrenia typu "keby bolo keby" neriešim. A ak už by sa niečo stalo, tak nebudem žiť s takym pocitom, že to bolo kvôli mojej "primitívnosti". Taký pocit môže mať ten, kvôli komu by sa to stalo.
KaptMichal
King
King

Noobsz DJ - je mi jasne, ze cloveka to nasere, a ze su arogantni vodici aj v premiovkach, ale ked si vsimnes, najviac "gangstrov" chodi na passatoch, golfoch, oktaviach. A nie som zastancom toho nazoru, ze clovek ma byt na ceste policajtom. Ked na dialnici niekto za mnou ide 180 a ja 130, nebudem ho brzdit, proste nech ide dalej... A v podstate zakon sa da povedat je na strane rychlejsieho, lebo by si nemal umyselne brzdit premavku... ;-)
Napísať odpoveď