Motorka
-
Traktorista
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Motorka
Ono ja som si na moju namontoval GPS tracker a som trosku kludnejsi ked pri nej niesom, ale je pravda ze doma je parkujem v garazi a neratam s tym zeby si niekto trufol ju cmaznut z garaze...
To teda naserie, to je ako keby mi niekto šukal priateľku
Za to by som lámal ruky.
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2013, 12:34)
http://motoride.sk/c/5021/zmena-v-kateg ... 12013.html Čo vy na to?
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2013, 12:37)
Ako to je vlastne s tým A-čkom? Bude sa dať dostať skôr ako v 24-rke alebo nie?
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2013, 12:46)
Ako tak čítam tak sa to bude dať, čo som rád, lebo čakať do 24 rokov na veľkú motorku je podľa mňa blud.
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2013, 12:34)
http://motoride.sk/c/5021/zmena-v-kateg ... 12013.html Čo vy na to?
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2013, 12:37)
Ako to je vlastne s tým A-čkom? Bude sa dať dostať skôr ako v 24-rke alebo nie?
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2013, 12:46)
Ako tak čítam tak sa to bude dať, čo som rád, lebo čakať do 24 rokov na veľkú motorku je podľa mňa blud.
bud 2 roky prax + čestné vyhlásenie na A1 resp A2, alebo vek.
Ja som to stihol ešte tento rok. Inak by som čakal do 24
Ja som to stihol ešte tento rok. Inak by som čakal do 24
Ja to bohužiaľ nestíham, ale v lete budem mať dva roky praxe čiže mne to môže byť viac menej jedno 
dva roky praxe znamena ze musim vlastnit 2 roky malu motorku?
alebo to znamena minimalne vek 21 rokov a to ze viem jazdit na motorke?
alebo to znamena minimalne vek 21 rokov a to ze viem jazdit na motorke?
-
RATZINGER666
Darca
nie vlastit, iba cestne prehlasenie, ze si na nej akoze jazdil a akoze mas prax 
Mať vodičak na A1 resp, A2 dva roky. Takže keď si zrobil v 18-nástke vodičak na A1 dajme tomu 1.6.2011 tak 1.6.2013 môžeš požiadať o vodičak na A-čko. Tak to aspoň chápem ja.
Aký máte na to názor? Alebo možno nejaké bližšie info, lebo na 100% si istý nie som, ale podľa toho čo tam píše by to tak malo byť.
Aký máte na to názor? Alebo možno nejaké bližšie info, lebo na 100% si istý nie som, ale podľa toho čo tam píše by to tak malo byť.
§§§Mám vodičák A2, kedy môžem požiadať o rozšírenie na A?
Vodičské oprávnenie skupiny A možno udeliť aj žiadateľovi, ktorý
a) je držiteľom vodičského oprávnenia skupiny A2 najmenej dva roky,
b) predloží čestné vyhlásenie o tom, že má najmenej dvojročnú prax vo vedení motorového vozidla skupiny A2,
c) vykoná osobitnú skúšku z vedenia motorového vozidla alebo absolvuje osobitný výcvik v autoškole, 41a)
d) splní ostatné podmienky na udelenie vodičského oprávnenia okrem podmienky podľa § 77 ods. 1 písm. f) a g).
Takže zabudni nato, že už vo svojich dvadsiatich rokoch vstúpiš do "motocyklového raja". Legálne dostaneš Á-čkový vodičák najskôr na 24-te narodky.§§§§§§
Toto bolo napisane na tej stranke co si dal,, cize musis splnit vsetky podmienky,, cize AJ vek,,,, aspon tak to chapem ja
Vodičské oprávnenie skupiny A možno udeliť aj žiadateľovi, ktorý
a) je držiteľom vodičského oprávnenia skupiny A2 najmenej dva roky,
b) predloží čestné vyhlásenie o tom, že má najmenej dvojročnú prax vo vedení motorového vozidla skupiny A2,
c) vykoná osobitnú skúšku z vedenia motorového vozidla alebo absolvuje osobitný výcvik v autoškole, 41a)
d) splní ostatné podmienky na udelenie vodičského oprávnenia okrem podmienky podľa § 77 ods. 1 písm. f) a g).
Takže zabudni nato, že už vo svojich dvadsiatich rokoch vstúpiš do "motocyklového raja". Legálne dostaneš Á-čkový vodičák najskôr na 24-te narodky.§§§§§§
Toto bolo napisane na tej stranke co si dal,, cize musis splnit vsetky podmienky,, cize AJ vek,,,, aspon tak to chapem ja
Vodičské oprávnenie skupiny A možno udeliť aj žiadateľovi, ktorý....
...vek 24 rokov pri skupine A uvedený v §78/1 zák. 8/2009 sa vzťahuje pre osoby, ktoré nemajú predchádzajúcu prax vo vedení motocyklov, kto má vodičské oprávnenie na skupinu A2 tj. do 35 kW a splní podmienky uvedené v § 78/3 zák. 8/2009 toho sa vek 24 rokov netýka....
A to čo je písane autorom tej témy je podľa mňa len blbosť, a mal by to tam opraviť aby nezavádzal.
...vek 24 rokov pri skupine A uvedený v §78/1 zák. 8/2009 sa vzťahuje pre osoby, ktoré nemajú predchádzajúcu prax vo vedení motocyklov, kto má vodičské oprávnenie na skupinu A2 tj. do 35 kW a splní podmienky uvedené v § 78/3 zák. 8/2009 toho sa vek 24 rokov netýka....
A to čo je písane autorom tej témy je podľa mňa len blbosť, a mal by to tam opraviť aby nezavádzal.
stále platí to, čo som písal...teda buď prax v A1 (A2) alebo vek
na tom motoride je chyba
na tom motoride je chyba
motorke nevadi dazd? sitacia ze cez noc zmokne pred panelakom...alebo este situacia ze niekam pridete, prespite a rano stale prsi a potrebujete odist?
-
RATZINGER666
Darca
kupis si celtu za 10e a vozis ju pod sedackou
vhodne aj kvoli rannej rose a podobne...
presne, prikryješ ju a pokoj.. ale aj tak, motorky su navrhované tak, aby boli pojazdné aj v daždi, takže nejaký lejak nevadí..pokiaľ teda nie je krupobitie alebo ju nenecháš týždeň na daždi
Ale je to kvalitna blbost,, napr. teraz budem mat vodicak do 35kW,, kupim si motorku co ma 35kW,, po roku im zase prepne a zmenia to s5 na vodicak do 25kW,, a motorku mozem predat,,, len teraz nedavno sa posuval vodicak na velku motorku z 21 na 24 rokov,,, teraz zase toto,,,
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2013, 23:28)
No, prave som v spravach videl,, nieco planuju celkovo s vodicakmi menit,,
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2013, 23:28)
No, prave som v spravach videl,, nieco planuju celkovo s vodicakmi menit,,
-
RATZINGER666
Darca
ak by to aj zmenili, pre Teba bude platit stara vyhlaska...
ale ved to je aj logické si myslím... predsa ked niekto urobí do 35kW tak už to má na celý život (pokiaľ si neurobí vyššie) nemôžu zase o rok len tak znížiť hranicu... tak isto ked niekto urobil minulý rok na veľkú a má 21, nemôžu mu ho po zmene zákona na 24 zobrať
a čo si videl, ako sa maju vodičaky meniť ?
a čo si videl, ako sa maju vodičaky meniť ?
nejake skusenosti ohladom honda cbf 250?bude to moja prva moto tento rok,vodicak mam plny len na vacsie kubatury sa este necitim(malo najazdene len autoskola shadow750-,neskor pojdem do nejakej cbr/f 500
na nete som co to nasiel niekto chvali niekto nie,do ss napr,vdaka
na nete som co to nasiel niekto chvali niekto nie,do ss napr,vdaka
-
Traktorista
Guru
a odkial ju budes mat? ja som hladal minuly rok na inzeratoch a je ich strasne malo na trhu, hned aj ked sa nieco objavi tak to aj zmizne...
nemyslis nahodou vtr250? cbf co som pozeral od novembra 2012 boli 4ks na inzerate,momentalne je este jedna,skor som chcel tu vtrku ale tych je malo a drahe