Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa begbeee »

Golf IV, Octavia II a Passat okolo r.v. 2002 - dobrý postreh. Nebude to aj tým, že je takých áut veľa a štatisticky ich stretneš častejšie?

Tiež si myslím, že netreba robiť policajta... Ak sa na mňa niekto tlačí tak ak na to mám, tak ho nechám "v prachu púšte", ak nie, tak sa mu odstúpim. Aký zmysel má napr. pribrzďovať mu? 37x mi to vyjde, 38-krát môžem riešiť poistku. Ak je niekto pomalý, tak ho predbehnem..tým, že sa mu zavesím za zadok a budem mu vyblikávať ho akurát znervóznim a skôr spraví chybu.

I keď súhlasím, že niektorí vodiči a ich ego im nedovolí ísť plynule 97 ako auto pred nimi ak dovtedy išli 102.. :)
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Nechcem si ho zastávať, ale kúsok pravdy v tom je. Či chceme alebo nie. Ono ak ste sa niekto vozili vo fakt drahom aute, nemyslím teraz klasické premiovky, tak ten pocit ide na mozog a človek sa cíti ako pán tvorstva :mrgreen:
Ja nejak extra však nepociťujem že práve zo strany vodičov týchto áut by išlo o nejake chronické nedodržiavanie predpisov, i keď, niekedy ako som už písal istá dávka arogancie tu je. Ale o tom potom.

K tomu blikaniu, tiež sa mi v noci stalo že som blikol priamo hliadke a absolútne nič sa nestalo, takže na tom zrejme netkvejú.
Ono je to totiž reálne ťažko dokázateľné, lebo človek sa môže oprieť o to, že práve dával znamenie inému vodičovi na prekážku na ceste, na nehybného psa, mačku, štrk, krdel vtakov atd
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Prešiel si cez výmoľ na ceste, auto nadhodilo trošku, tak to vyzeralo ako blik :D
Dneska som bol prepisovať jednu káru a cestou z polície ku kauflandu mi pre zmenu blikli poliši, zabudol som že nesvietim :D Nestalo sa to inak v mojich kruhoch po prvýkrát, že ak nesvietiš tak ti len bliknú..a tak by to malo byť. To je také ľudské, nie že hneď majáky a kovbojka a ťahanie eur...
Header
Professional
Professional

noo v BA by to za tebou fikli hned cez dva pruhy a električkovu kolaj len aby ta vydreli nejak
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

A potom, že ich ľudia nemajú radi :cajicek:
Header
Professional
Professional

sami si za to môžu...keby to každý cajt robil takto ako si napísal, určite by ľudia na nich nekydali... (aspon nie tak hromadne) :D
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

otec sa pozabudol a svietili len obrysove svetla tak mu policajti blikli, zapol stretavacky, zadakoval a za minutu mal policajtov za chrbtom, najprv pytali 60€ no nakoniec za 20€ :roll:
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

KaptMichal napísal:Noobsz DJ - je mi jasne, ze cloveka to nasere, a ze su arogantni vodici aj v premiovkach, ale ked si vsimnes, najviac "gangstrov" chodi na passatoch, golfoch, oktaviach. A nie som zastancom toho nazoru, ze clovek ma byt na ceste policajtom. Ked na dialnici niekto za mnou ide 180 a ja 130, nebudem ho brzdit, proste nech ide dalej... A v podstate zakon sa da povedat je na strane rychlejsieho, lebo by si nemal umyselne brzdit premavku... ;-)
Ale ja som nikde nenapísal, že niekoho brzdím a nerobím ani policajta. Taký šoféri sú mi absolútne ukradnutý. Vyjadril som si svoj názor a komu sa nepáči, tak prosím môže sa ísť sťažovať aj na lampáreň. Nemám čo niekomu závidieť ak už ide o to.
Header napísal:Nechcem si ho zastávať, ale kúsok pravdy v tom je. Či chceme alebo nie. Ono ak ste sa niekto vozili vo fakt drahom aute, nemyslím teraz klasické premiovky, tak ten pocit ide na mozog a človek sa cíti ako pán tvorstva :mrgreen:
Ja nejak extra však nepociťujem že práve zo strany vodičov týchto áut by išlo o nejake chronické nedodržiavanie predpisov, i keď, niekedy ako som už písal istá dávka arogancie tu je. Ale o tom potom.

K tomu blikaniu, tiež sa mi v noci stalo že som blikol priamo hliadke a absolútne nič sa nestalo, takže na tom zrejme netkvejú.
Ono je to totiž reálne ťažko dokázateľné, lebo človek sa môže oprieť o to, že práve dával znamenie inému vodičovi na prekážku na ceste, na nehybného psa, mačku, štrk, krdel vtakov atd
Myslím si, že sa ti neoplatí sa ku tomu vyjadrovať, že na tom je nejaká pravda. Nakoniec budú aj na teba "útočiť", že máš závistlivú mentalitu, že si primitív a do karmy ti nejaký inteligent napíše, že si debilko (týmto pozdravujem karmistu s jeho duchaplným vyjadrením).
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Syfon napísal:otec sa pozabudol a svietili len obrysove svetla tak mu policajti blikli, zapol stretavacky, zadakoval a za minutu mal policajtov za chrbtom, najprv pytali 60€ no nakoniec za 20€ :roll:
...presne toto sa stalo aj mne...mal som iba obrysovky (tuzer čo to mal predomnou tam dal také modré led lampášiky, ktoré vôbec nesvietili) a povedali že nesvietim...najskôr pýtal 60€, potom sme sa dohodli na 20€...
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Grim napísal:
...presne toto sa stalo aj mne...mal som iba stretávačky
No ved len stretavacky/tlmene mozes mat :wink: myslel si parkovacky alias obrysove :wink:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...presne tak, pardon...opravené...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Na margo toho svietenia.. takmer v celej Európe nie je nutnosť svietiť a veľmi rád by som videl stats o nehodách pre zavedením povinného svietenia a po ňom.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Statistiky tiez nepoznam,no co sa tyka mojho nazoru,tak som za. Svietenie je podla mna bezpecnejsie. Kto je aktívny sofer,urcite pochopi preco.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Spýtam sa inak...prečo je trend v Európe taký, že sa to ruší?

Čo bude ďalej? Predpísané reflexné farby vozidla? Remember, you've read it here for the first time!
Ver mi, že ružové, žlté, biele vozidlo je na ceste takmer neprehliadnuteľné oproti šedým či čiernym..kto je aktívny šofér, tiež potvrdí.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nie je to odpoved na Tvoju otazku, ale aspon sa vyjadrim - nevidim na tom tiez nic zle, porovnavat to z farbami aut mi pride zbytocne... z velmi jednoducheho pohladu mi zavedenie celodenneho svietenia do mojho auta nijak nezasahuje, farba ano... svietim cez den odjakziva, je to zvyk, svietil som uz vtedy, ked sa o celodennom svieteni ani nikomu nesnivalo...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

napr. v rakusku celodenne svietenie zrusili pretoze znevyhodnovalo ostatnych ucastnikov premavky - chodci a cyklisti, co je myslim zmysluplny argument
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Ako si to myslel,ze denne svietenie znevyhodnovalo chodcov a cyklistov ?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Susedné Rakúsko povinnosť celodenného svietenia zrušilo vo februári 2008. Podľa štúdii neprinieslo zavedenie celodenného svietenia želané výsledky v bezpečnosti na cestách a čoraz viac sa hovorilo o negatívnych aspektoch celodenného svietenia. Proti povinnosti sa postavil i rakúsky automobilový klub ÖAMTC.

Podľa klubu prispieva celodenné svietenie k nižšej viditeľnosti motocyklistov, cyklistov a chodcov. Veľké množstvo svetla znižuje pozornosť vodičov a núti ich zameriavať sa najmä na zdroje svetelných lúčov a ignorovať ostatné prvky cestnej premávky.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Nieco na tom bude,ale predsa,,,
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak nejak. A tuto nevyhodu celkom vnimam ako vodic aj cyklista, na bicykli nemam sancu aby som bol tak osvetleny ako ostatne vozidla a v hustejsej premavke medzi nimi zanikam. Tiez sa moze lahko stat, ze si v spleti osvetlenych aut nevsimnes cyklistu, nedas mu prednost a podobne. A denne LED svetla tuto situaci velmi nezlepsuju pretoze tie su cez den vyraznejsie ako halogenove stretavacky.
Napísať odpoveď