Tak v prvom rade treba zdôrazniť, že z veľkej časti je tvorený lesklými plastami. Vyzerá to pekne...pokým sa ho nedotkneš.
Telo (okrem displeja) pôsobí pevne, nič mi tu nevŕzga. Klávesnica je steelseries a podľa mňa má jednu obrovskú výhodu a jednu obrovskú nevýhodu - výhoda je pri hraní, dobré rozloženie kláves a celkovo to pôsobí veľmi kvalitne. Nevýhoda je v tom, že je dosť nevhodná na písanie - ešte stále si zvykám na to, že každá klávesa je od okolitých výrazne oddelená a teda ak ju poriadne nestlačím, tak potom v texte len opravujem povypadávané písmena. Za spomenutia stoja aj reproduktory - 4, s úplne čistým zvukom, pri počúvaní hudby/sledovaní filmu sa cítim skoro ako v kine.
No a teraz k displeju. Ako taký - super. FHD, nič sa neodráža, ... Čo sa týka okolitých plastov, tie vo mne trochu vyvolávajú obavy. Hlavne plast tvoriaci rám okolo displeja je miestami dosť labilný (hlavne horný okraj) - rozumej - nedolieha a je tam istá vôľa. To isté platí aj pre dolný okraj z vonkajšej strany.
Teplota: pri práci na internete atď. okolo 48°C (bez aktívnej chladiacej podložky), pri hrách zapínam aj podložku - pri hraní WoT teplota stabilne na 70°C, pri hraní náročných hier na vyšších/vysokých detailoch už samozrejme začína kúriť a teploty sú okolo 80-82°C. Takže bez aktívneho chladenia by tie teploty boli možno o 5-7°C vyššie (čo viem zo skúseností ľudí z internetu, pri dlhodobom hraní hier bez aktívneho chladenia ide teplota na 90-95°C). Inak NB má funkciu turbofan, ktorá je aktivovateľná/deaktivovateľná jedným tlačítkom a spôsobí rozbehnutie ventilátora na 100% - chladiaca schopnosť je vtedy vysoká, za cenu vysokého hluku (keď som to prvýkrát zapol, som si myslel, že štartuje motory a chce uletieť von oknom

).
Ak to mám celé zhrnúť, môj názor je asi takýto - za danú cenu rozumná kúpa (v podstate nemá problém ani s novými hrami), ale len za predpokladu, že je primárne určený ako výkonný stroj do domácnosti, s tým, že keď je treba, dá sa preniesť. Ak ho niekto chce primárne veľa prenášať, neviem, či to je najvhodnejšia kúpa - 1. samý plast, jeden menší pád a máš z neho puzzle (možno nie, ale skúšať to nehodlám

) a za 2. je relatívne dosť široký, neviem ho narvať do žiadnej brašny (pre 15,6") čo mám doma, nosievam ho na dĺžku v ruksaku (samozrejme vystuženom).
Snáď som pomohol.