Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
KaptMichal
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa KaptMichal »

begbeee - No, potom by takyto frajeri museli byt aj vo fabiach :P. Ja myslim, ze to je cenovou dostupnostou, relativnou kvalitou, menom znacky a hlavne 1.9TDI!!! Motor pre najvacsich Seneckych frajerov :P

Noobsz DJ - Ja som v tom prispevku chcel hlavne povedat to, ze najarogantnejsi vodici byvaju casto krat v " obycajnych koncernoch" a nie premiovkach. Nechcem to velmi generalizovat ale ako pisem - golf, octavia, passat, A4, A3 - tam vacsinou sedia "pani pretekari".

K policajtom : begbeee - tak to si mal sakra stastie na normalnych ludi.
Ja na policajtov velmi dobry nazor nemam. Myslim, ze prave kvoli tomu, ze im chyba ludskost, tolerancia voci beznym ludom. Staci si pozriet, kto chodi na policajne akademie ale to je uz OT.buzerovať a mlátiť - heslo policajtov SR
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

chalani, ste zaspali dobu, teraz frcia bavoraky, kto nema bavorak, ani nezije :D ti, co nan nemaju maju Golfa alebo Passata, a ti, ktori sa chcu akoze "odlisovat", maju Audinu :D

http://auto.sme.sk/c/6648745/mlady-vodi ... aciou.html
KaptMichal
King
King

Asi na tom nieco bude, minule sa za Mostom pri Bratislave vytrelo BMW do stromu, mladi typci a boli tam aj mrtvi... A Ratzi - nejlepsie je, ak je to bavo od rodicov ;-)

Inak ako je to s tym, ked clovek sadne do auta, pridu policajti, daju mu fukat a nafuka? Hladal som nejaky zakonnik ale nejak som sa konkretne k tomuto nedopatral. Je rozdiel ci ma rsp. nema nastartovane vozidlo? Ako to je?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tak ak nemas nastartovane vozidlo, tak asi nie si na ceste a ak nie si na ceste a nemas nastartovane vozidlo, tak nevedies motorove vozidlo nie? :)
cize...nic...rozdiel tam je
alebo potom nerozumiem, co si predstavujes pod "nemam nastartovane vozidlo" daj nejaku situaciu
KaptMichal
King
King

Varianta I : Mam nieco v aute a idem si po to, sadnem si auta a zavriem dvere lebo mi je zima... Pridu zeleni a daju mi fukat, nafukam... Co sa v takomto pripade deje?
Varianta II : Mam nieco v aute a idem si po to, sadnem si auta a zavriem dvere lebo mi je zima. Nastartujem (Dajme tomu, ze mi niekto povie nech nastartujem, nech rozmrzne motor. Whatever.). Pridu zeleni, daju mi fukat, nafukam... Co sa v takomto pripade deje?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jednoduche:

I. - nevedies vozidlo
II. - nevedies vozidlo

:P

// chezter: prvy, prvy :P
CheZteR
Redeemer
Redeemer

V1: nič
V2: nič
kedze ani v jednom pripade nevedies motorove vozidlo, tusim "vedenie motoroveho vozidla" nie je blizsie nikde specifikovane, vseobecne sa za vedenie motoroveho vozidla povazuje samotna jazda vozidla po cestnej komunikacii, ani v jednom z tychto pripadov vozidlo nevedies

kazdopadne si myslim ze policajt ci v pripade varianty 1 alebo 2, v takejto situacii k tvojmu autu nepride a fukat ti neda :)

aj keby z dialky videl ze sa niekto tacka k autu, pockal by kym nastartuje a pohol sa, myslim ze az potom by ho zastavil..

/tak ratz ma predbehol, nemozem sa tolko asi rozpisavat... :lol:
KaptMichal
King
King

Ok, cize neplati tam nieco take ako "zamer" viest motorove vozidlo... (?) Ale keby som odistil rucnu a auto by pomaly cuvalo tak to uz by som ho viedol, hej? V podstate moze aj ktokolvek(neplnolety, bez vodicaku) sediet v aute, ktore je nastartovane a nie je to nezakonne?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak mozno je, ale v tom pripade by ma zaujimalo, ako mi chce dokazat, ze som ho mal zamer soferovat, v zime by si to mozno aj uhral na to zohriatie sa, ale v lete by ti to asi nepreslo, neviem, fakt.. preco sa pytas take veci :D mas chut brnkat policajtom na nervy? :D
ak by si cuval, tak vedies vozidlo
KaptMichal
King
King

No ale omylom som ho viedol :D Minule som to riesil s kamaratom a nejak sme sa nevedli zhodnut, od kedy uz vedies vozidlo. A riesit sme to zacali kvoli jednemu videu. Su to take detaily, ale vzdy je lepsie, ked clovek vie ako nevie. Dik za odpovede. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

v lete zase kvoli klime :P

ked sa auto hybe, si vodic :)
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

K Blikaniu: z osobnych skusenosti viem, ze pri beznej jazde, ked sa blikne niekomu, kto napr. nema svetla a vidi to hliadka, tak sa nic nedeje. Ine je, ked blikanim upozornujete na hliadku / radar. Vtedy velmi ochotne zapnu kolotoce a vtacka lapaju.

K tej "arogancii v premiovkach": kazdy z vymeny nazorov 1 - 2 strany dozadu mal v sebe kusok pravdy. Co sa premioviek tyka, nie je to pravidlo, ale podla mojho nazoru je to pravdepodobnejsie, ze u takehoto auta bude arogantna ci nebezpecna jazda. Ako tu ktosi spominal, clovek v drahom aute sa citi ako "pan tvorstva" a drahe auta spravidla co-to skryvaju aj pod kapotou. Takze vsetko zavisi od mentality konkretneho cloveka, vodica. Takto to "hra proti nemu" (vo velkych uvodzovkach) - pocit byt panom v drahom aute + vykon vs. mentalita. Je ine ked niekto ide v tuctovom aute alebo niecom "slabsom", napr. vo Favorite. Aj keby clovek bol mentalne slabsi, tak nema ani pocit pana tvorstva, ani vykon, takze maximalne moze triskat po volante a dat si hlasnejsie Radio Expres. Nikoho neskatulkujem, len davam najavo svoj postoj k rozoberanej teme. ☺

Co sa "frajerickov" tyka, ano Golfy, Passaty etc. Ale najhorsia je diagnoza Octavia TDI. Nechcem teraz nikoho urazit, ale clovek s priemernym IQ + ochcavka TDI je prilis nebezpecna kombinacia. Dany pacient si mysli ake uzasne ma auto a akym nekonecnym vykonom oplyva a kazdemu to za kazdu cenu musi dat znacne najavo. Mozno mam len na takych ludi (ne)stastie (odhadom vyse polovica blbcov co stretnem na cestach sedi v ochcavkach, to nebude nahoda). Ano, takych aut je na Slovensku vela, ale existuje aj X Y Z dalsich, tiez silnych aj silnejsich aut a preco to nerobia ludia v nich? (uvaha. pozn)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Poviem to tak, že tiež mám skúsenosť, že väčšina ... povedzme menej mentálne obdarených známych ... túži alebo má Octaviu, Golfa (ideálne IV) alebo Passata. Nie sú to zlé autá, ale priťahujú aj veľa blbcov, ktorý nemajú na poriadny bavorák. Skutočne, tých, čo to majú v hlave v poriadku majú autá od výmyslu sveta..ale dovolím si tvrdiť väčšina (60%) tejto hlavohruďej a im mentálne vyrovnanej kategórie má niečo zo spomínanej trojice.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Co sa tyka toho nenastartovaneho vozdila.. Nedavno sa medzi KE - PO stalo, ze typek sa vyspal mimo cestu, bol znacne pripity, a zaspal (motor zhasol). Ked si to niekto vsimol, zavolal policajtov, ti mu dali fukat, samozrejme nafukal (tusim okolo 3 promile). V zaverecnom zuctovani - typek nedostal ani len pokutu, lebo neviedol motorove vozidlo, ale len v nom sedel. (samozrejme, pomohol aj sikovny pravnik)
KaptMichal
King
King

Ale inak, este ohladne tej arogancie - vie ma poriadne nastvat, ked clovek, ktory ma trojliter a viac ide po dialnici 110 v lavom pruhu. Co nema na benzin alebo co? Volakedy kazdy s BMW, Mercedesom atd. si po dialnici fical 150-180. Teraz? Najrychlejsie auta su passaty, oktavie (Firemne auta)...

//

brm ma pravdu, dodavky, v kazdej sedi schumacher... :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

KaptMichal napísal:Najrychlejsie auta su passaty, oktavie (Firemne auta)...
..zabudol si na dodávky! :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Dodávky sú závodné autá v bežnej premávke :D
Popravde ináč sa im ani nečudujem. Kuriéry majú napríklad také šibeničné termíny cez deň, že ak na to nedupú tak to nestihnú a ak to nestihnú tak nemajú robotu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

denne jazdim na dodavke a nemozem protirecit :D
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Môj dobrý kamarát má skúsenosť, že opitý sadol do auta a zaspal opretý o volant. Niekto na neho zavolal policajtov, tí mu zabúchali na okno a samozrejme nafúkal. Vraj nemal vtedy ani kľúče od auta v zapaľovaní, ale vraj nejakí "dobrí" ľudia povedali, že ho videli šoférovať. Odobrali mu vodičák tuším na 2 roky a pokuta okolo 700 €. Nepomohlo mu vraj nič, ani právnik, ani výpoveď jeho kamarátov.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

wladas napísal:denne jazdim na dodavke a nemozem protirecit :D
pridavam sa :P
Napísať odpoveď