Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa TommyHot »

Zase zly zly kapitalizmus stale dookola. Ukazte mi v ktorej z dnesnych krajin vidite nejaky kapitalizmus? Ja vidim len korporatny fasizmus liznuty socializmom vyuzivajuci par principov kapitalizmu, potlacajuci ten najvacsi princip, ktorym je VOLNY trh.

KaptMichal robis z cloveka nieco co nie je. Clovek je tvor chamtivy a egoisticky, to len dnesna spolocnost ho vyformovala tak, aby sa hanbil ukazovat to na verejnosti. Odporucam precitat satanisticku bibliu od LaVeya, ten dokonale vystihol cloveka.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

th ty sa už prebuď z toho sna, ani neoliberalizmus vlastne neexistuje, že? My tu vlastne máme socializmus, len o tom nevieme.

A nejaká satanská biblia je naozaj relevantným zdrojom o skúmaní povahy človeka.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

TommyHot - nie, nerobim z cloveka nieco co nie je. Cloveka formuju rovnako geny ako aj spolocnost. Nedovolim si tvrdit aky presny je tento pomer. No vsimini si, ze v prostrediach, kde je vacsia chudoba, je aj vyssia kriminalita. Ibaze to este neznamena, ze konkretne ti ludia, ktori tam ziju su egoisti a chamtivci, v tom zmyslem, ze to maju napisane v genoch. Kazdy clovek ma v sebe jedno aj druhe, otazka je, co sa v nom vyplvom prostredia prebudi, posilni. Keby to tak nebolo, tak by sa v kazdom prostredi clovek spraval rovnako.

Vidis len korporatny fasizmus? To je vysledok volneho trhu. Satanisticku bibliu teraz citat urcite nebudem, a ak aj hej, tak kvoli zabave, nie kvoli nejakym relevantnym informaciam. :)

Hughito - v Nemecku socializmus maju, a ani o tom nevedia :P
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Korporatny fasizmus nie je dielom volneho trhu. Vo volnom trhu korporacia vznika len velmi tazko. Jednotkova efektivita zamestnanca sa totiz vzdy zmensuje s rastucim poctom zamestnancov -> co vedie k zvysovaniu ceny produktov/sluzieb -> nizsia konkurencie schopnost. Cesta von castokrat vedie cez statne zakazky kde sa konecna cena vytvara trosku inym sposobom ako na volnom trhu. Lebo v cistom volnom trhu stat neexistuje...
hughito
Redeemer
Redeemer

th: ja to tu píšem stále a stále - človek nie je ani zlý ani dobrý, tieto nekonečné dišputy o akejsi povahe človeka sú postavené na hlavu. Človek má síce isté genetické predispozície, ktoré môže rozvíjať, ale keby ste zobrali bábo B. Gatesa do cigánskej osady, tak Microsoft tu nemáme. Najviac na človek vplýva jeho bezprostredné a širšie okolie v ktorom vyrastá, v ktorom sa formuje jeho osobnosť, názory a v ktorom sa rozvíjajú už tie jeho aj negatívnejšie aj pozitívnejšie genetické vlastnosti - "od prírody" dané veci. Áno, nájdeme zázračné výnimky, ale práve tie potvrdzujú pravidlo. Preto nemoralizujem, neodsudzujem, uvedomujem si, k akej úzkej a bohatej elite sveta patrím preto, lebo som mal vždy čo žrať, mal som všetko, čo som chcel, mal som rodinu a (a stále mám) všetky tieto veci, ktoré mi umožňovali a umožňujú sa rozvíjať. Preto sa nebudem cítiť viac nadradený nad dementa z osady, lebo moja zásluha na tom nie je žiadna.

Áno, v Nemecku majú socializmus - ako vyšitý. :lol: Páni a prípadné dámy - od 80. rokov tu vládne tvrdý neoliberalizmus, tak tu prosím nehádže pojmami len tak ledabolo. Raz socializmus, potom fašizmus, potom korporativizmus.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Tvrdy neoliberalizmus vladne tak vo Svajciarsku. Vysledky mozes vidiet.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja by som povedal, že výsledky neoliberalizmu možno vidieť všade vo svete, javatar. :wink:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

To ano. A nie su vzdy len cisto pozitivne. Ale to sme OT. Len mi este prosim ta vysvetli ako moze v europe od 80tych rokov vladnut neoliberalizmus (mimo svajciarska - oni dobre vedeli preco sa vyhlasili za neutralny stat) ked sa statna moc vsade len a len posilnuje (co je v prudkom kontraste oproti neoliberalizmu).
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

KaptMichal korporacie su dielom etatizmu, ci nebodaj si fakt myslis, ze volny trh v spolupraci so spotrebitelom vytvara monopolne postavenie? Myslis, ze Microsoft by bol tam kde je keby staty namiesto plateneho softu pouzivaju ten free? Ved to je lobby jak prasa a s volnym trhom to ma spolocne nic.

K tomu ludskemu egoizmu sa nevyjadrujem, nepresvedcite ma. Hrable vzdy hrabu k sebe, nikdy nie od seba...
KaptMichal
King
King

Taky volny trh je potom rovnako utopicky ako napriklad projekt venus.

K tomu egoizmu - ja sa snazim byt co najmenej egoisticky, staci byt trochu empaticky, i ked empatia sa v dnesom svete asi povazuje za slabost. Dokazal by to kazdy normalny clovek, keby len trochu chcel. Ale odvolavat sa na geny je jednoduchsie.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

KaptMichal napísal:Taky volny trh je potom rovnako utopicky ako napriklad projekt venus.
Ano je utopicky, kedze volny trh bez zasahov je do velkej miery podmieneny neexistenciou statu, resp co najmensou angazovanostou statu. A o toto sa korporati s politikmi nenechaju obrat.
KaptMichal napísal:K tomu egoizmu - ja sa snazim byt co najmenej egoisticky, staci byt trochu empaticky..
Sam si si odpovedal. Si egoista, a tvoja empatia je silena.
KaptMichal
King
King

Nie je, len som to zle napisal. Nikdy vo mne neprevladal egoizmus. Uz od mala som bol clovek, ktory sa rad delil s ostatnymi. Nemozes teda tvrdit, ze je to v cloveku dopredu dane. Ked som napisal ten prispevok, uvdeomil som si, ze som to napisal tak, akoby som sa k tomumusel nejako extra snazit. Ale nie je to tak. A je mi jedno ci tomu budes verit alebo nie.
Samozrejme su pripady, kedy som sa snazit musel. Ide len o rovnovahu.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Tu je nejaká novinka čo mi zdieľajú priatelia na FB
http://www.voxvictims.com/2013/01/14/go ... ako-smrt3/
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Všetko majú mocní pod palcom, len proti Googlu a Facebooku sú bezmocní. To určite. Rovnako na sto percent niekto pred stojacou budovou bude hovoriť, že spadla lebo zle prerátal časový posun. Žvásty.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

svet je ako gombicka,vsetko fachci poporadku,ziadne machinacie nikde na svete. chalan vyskereny do kamery a za 10 sekund fnuci :D
chlapi co sa v tom vyznate preco vlastne povedala ze budova padla ked nepadla,odovodnila to niekedy?
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

Son-Goku napísal:odovodnila to niekedy?
Ano.

Kód: Vybrať všetko

http://www.youtube.com/watch?v=jeYPm8XzC3g&t=45m4s
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

LoL ten Bildenberg je v Česku nejaký slabý :lol:
BennytoO
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa BennytoO »

TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Je to bullshit. Cina ma najvacsie dolarove rezervy na svete a USA je najvacsi odberatel cinskeho exportu. Obaja sa drzia za gule, aj ked si myslim, ze USA ako upadajuca ekonomika ma horsiu poziciu. Cinu napadnu len vtedy, ak uz na tom budu velmi zle, a nebudu mat co stratit a myslim si, ze toho sa este par (desiatok) rokov nedockame.
KaptMichal
King
King

Podla mna ziadne napadanie medzi Cinou a USA nebude. Urcite nie v globalnom meradle, maximalne nejake lokalne konflikty v tretich krajinach...
Napísať odpoveď