Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
G0lDiER_
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

tu ma ten accord dobru recenziu, obzvlast motor
http://zavolantom.autovia.sk/2011/08/19 ... 2-2i-ctdi/
tie dalsia auta navrhnute..nissan aj pizo su skor taka nizsia trieda. o oploch neviem co si mam mysliet, obzvlast co sa tyka motorov, ford je myslim tiez taka nizsia trieda nez ostatne.
toyota je dobra, viem ze tie 2.2jky su celkom pazrave, ten dvojliter by snad siel, ale su celkom drahe.
mazdy su snad v pohode, no ten interier vyzera lacno :D

opravte ma, ak sa mylim

//autoeditácia príspevku (18 Jan 2013, 18:50)
chlapciska co poviete na tohto? http://bit.ly/W4Or9q
ten vyzera byt puntickarsky, len je daleko.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Má svoje muchy, ale celkový dojem mám z neho dobrý. Predsa to nie je dvojročné auto, takže už má čo to za sebou. Starý diesel hlavne treba stále popočúvať a potom samozrejme, tak ako na každom aute, previezť sa.

Každopádne, taký starý automat by som nebral. Po prevezení v dvojspojkovom automate, človek začne byť trochu výberavý holt. Mne tie staré automaty, kde čakáš na reakciu nejako nerežú.
anicka134
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa anicka134 »

Ahojte, poradte mi prosím, čo poviete na Dacia Sandero 1.5 DCi 2010 ?
Potrebujem poradiť či sa to oplatí, ohladom spotreby, tankovania a nákladov na prípadne opravy, seriózne odpovede prosím, veľmi pekne ďakujem
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to ale záleží predovšetkým od toho, na čo to auto potrebuješ. Koľko km ročne plánuješ?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

anicka134 napísal:Ahojte, poradte mi prosím, čo poviete na Dacia Sandero 1.5 DCi 2010 ?
Potrebujem poradiť či sa to oplatí, ohladom spotreby, tankovania a nákladov na prípadne opravy, seriózne odpovede prosím, veľmi pekne ďakujem
Ak Daciu, tak jedine novú. A to som pomerne veľký fanda tej značky.
anicka134
Amateur
Amateur

km ročne ? netuším, ale má pomerne málo nabehane 135 tisic km, a ja budem denne jazdíť tých 60 km 5 dni v týždni plus minus, a len nové, nemyslím si že 2010 je až tak starý ročník
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tu nejde o to či je to starý ročník, ale o to, či je v záruke. Jasné, rok 2010 je relatívne nové auto (otázne teda je, prečo ho niekto chce predať, že?) ale už nebudeš mať naň záruku, tak je to to isté ako ročník 2005 či nejaký iný
anicka134
Amateur
Amateur

niesom boháč :) poviem to takto, mám k dispozícií 4500 €, potrebujem ŠETRNÉ dieslove auto za tú cenu, kedže budem jazdiť denne 60 km ako som už písala (plus-mínus) a tá dácia sa mi zapáčila, takže preto som sa pýtala konkrétne na ňu, ale pokial niekto vie o šetrnejšiom, lepšom na náklady, tankovanie, spotrebu na všetko, tak prosím, ja si mile rada nechám poradiť, na to som tu :) aby mi poradil niekto, kto je skúsenejší a má viaco djazdené ( podotýkam bude to moje prvé vlastné auto ) dakujem
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

narazil som na naozaj velmi podareny clanok konfrontujucii benzin a naftu pri kupe ojazdeneho auta

http://www.auto.cz/nafta-vs-benzin-jak- ... tiny-69422
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

dajte to na 50 km denne, predpokladám práca, čiže +/- 20 dní/mesiac = 1000 km mesačne alebo 12 .. nech 15-17000 ročne.
Si si istá, že diesel za 4500 je to pravé orechové pre teba, keď evidentne je to pre teba na hrane?
Možno to tak nevyzerá, ale to nie je práve hranica, pri ktorej by si mala uvažovať o nafťáku ..
anicka134
Amateur
Amateur

LPG u mňa nepripadá do úvahy a benzín ? NEDOPLATILA BY SOM SA, či ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

anicka134: ked uz pises to "setrne" velkymi pismenami, napada ma akurat Fabia SDI, bude urcite omnoho pohodlnejsia od Sandera, akurat tam nedostanes taky vysoky rocnik... ale zase usetris... rocniky 2002-2004 zozenies za 2 000 - 3 000e... spotreba vyjde na 4 litre a motor je bezudrzbovy... vykonu naviac nie je, preto dufam, ze budes jazdit najma sama...

o 1,5dci v daciach sme sa bavili stranu-dve dozadu...
anicka134
Amateur
Amateur

mimo to rátala som naozaj len cestu z baraku do práce čo je 30 tam a 30 speť po dialnici podotýkam, Ďalšie prípadne km navyše som nezarátala takže bohate to môže byť skôr viac jak 60 km denne a nie menej
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

akou rychlostou jazdis po dialnici? plnych 130?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

anicka134 napísal:LPG u mňa nepripadá do úvahy a benzín ? NEDOPLATILA BY SOM SA, či ?
ono náklady nie sú iba cena benzínu vs cena nafty. Benzín je drahší, ale súčiastky a údržba lacnejšie. Pri diesli ti odíde vstrekovanie, tak si nachystaj 500€ a všetko čo si za rok ušetrila na palive máš razom preč
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Prečo LPG nepripadá do úvahy?
Prečo nie diesel?
- je šanca, že sa ti pritrafí jedna z pomerne bohatého výberu -drahých- opráv, ktoré sa týkajú len nafťákov: turbo, dvojhmota, vstreky, filter pevných častíc (ten ti ešte nehrozí)... Je rozdiel vymeniť sviečky za 40€ a vstrekovače za 400€, turbo sa môže pohybovať od 300€ do 1000€.. Ak sa ti pritrafí takáto porucha je tvoja celo a možno aj viacročná úspora na palive ta-dá. Za 300€ na benzíne vymeníš celý motor, je oproti dieslu konštrukčne primitívny :)
- diesel sa ti zahreje na prevádzkovú teplotu pri mínusoch neraz až po 10 - 20 km a dovtedy jazdíš za spotrebu rovnakú ako má benzín, ktorý je zohriaty za 5 km, navyše ti bude zima

Neviem, že si myslíš, že budeš na nafte jazdiť za 3,5 litra, ale realita býva krutejšia aj o 2 litre naviac. Nejaký normálna 1.4 ti zožere 6,5 litra, čo je takmer zanedbateľný rozdiel.

Toľko môj názor. Ja by som nad dieslom pod 25-30 tisíc km ani neuvažoval. Nie to pri 15 km.
anicka134
Amateur
Amateur

tak to napíšem lepšie aby sme sa pochopili :)
budem jazdiť 60 a viac KM denne, 5 dní v týždni, to bude cesta po dialnici, cez volno rátam aj iný terén ako dialnica, trebárs mesto, alebo niake lesné chodníčky, v aute sama ? málokedy dvaja, traja, plus niake víkendové vychádzky ( to sú tie ´´lesné cestičky´´ s väčším nákladom v aute ako je obvyklé ked človek ráta ´´stanovačku, rybačku ´´ ) a neh sa snažím ako chcem výška sumy je stále rovnaká 4500 € keby to nebola súrna kúpa peňazí je viac, ale kúpa je naozaj súrna, už to naozaj viac upresniť neviem hádam vám už tieto info pomôžu aby ste mi vedeli pomôcť ked viete :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

je to tak pol na pol s tym dizlom a benzinom... najazd nie je ani velky, ani maly... begbeee pise dobre...

ja som skor teda radsej za benzin... naftovy sestikvalt, co bude zrat na dialnici malo, nezozenies... takze aspon 1,6l benzin, nejaky modernejsi bude zrat okolo 7l oproti naftovym 6... usetris ale na servise, kupu jazdenky budes mat jednoduchsiu, udrzbu tiez... v zime bez problemov taktiez...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ináč ak ti to pomôže tak ja mám 1.6 benzín a dlhodobú spotrebu v zime mám 7,2 litra.
Svokor má dve 1.6 HDi dízle a spotrebu v zime medzi 5,5-6 litrami.

Proti tvojmu dízlovému výberu hovorí pomerne malý nájazd, keď je veľká šanca, že akákoľvek porucha na dízli pošle celú tvoju úsporu na palive a aj niečo naviac do servisu.
anicka134
Amateur
Amateur

begbee vedel by si mi vyrátať mesačnú cenu tankovania za benzín a za naftu, ak zoberieme do úvahy to že budem jazdiť tých 60-70 km denne 7 dní v týždni z obsahom motora aký si myslíš že bude najlepší z nadhľadom že budem pravdepodobne tankovať dva krát za mesiac a cenu nafty a benzinu vezmi aktuálnu aká je bez špekulácií ? ak by ťa to príliš neotravovalo
Napísať odpoveď