A ake predpoklady? Chces mi povedat, ze novorocne zvysene odvody, dane aj zdravotne preddavky nie su jasnym dokazom, ze fico mna ako osobu okradne viac nez doteraz? To nema nic s ideologiou...
II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: II. Ficova vlada (3/2012-2016?)
hughito pasivitou si vyjadril akurat, ze ti je vsetko jedno.. ak si uz teda chcel byt principialny, mohol si vhodit neplatny listok
A ake predpoklady? Chces mi povedat, ze novorocne zvysene odvody, dane aj zdravotne preddavky nie su jasnym dokazom, ze fico mna ako osobu okradne viac nez doteraz? To nema nic s ideologiou...
Ja som bol odvoliť neplatným lístkom, ale už viackrát nepôjdem, lebo ani to sa neoplatí - už nemám ten článok, ale čím väčšia účasť (a tam sa ráta aj neplatné hlasovanie), tak tým väčší akýsi príspevok alebo čosi podobné.TommyHot napísal:hughito pasivitou si vyjadril akurat, ze ti je vsetko jedno.. ak si uz teda chcel byt principialny, mohol si vhodit neplatny listok![]()
Každopádne sme sa nepochopili zjavne, ide o to čo sa snaží robiť človek mimo volieb, nie že nejde voliť.
Politici nás neokrádajú len skrz dane a odvody, okrádajú nás tým, že kradnú - že sa kradne zo spoločných peňazí. Že neustále sú nejaké škandály na všetkých úrovniach, spoločné peniaze sa strácajú v súkromných vreckách. Ty ani javatar ani ja nemáme ani tušenie koľko kto a kedy ako presne nakradol. Opakujem, ide o vaše ideovú príbuznosť, ktorá predurčuje to, že aj keď sú neustále búrané posledné zvyšky toho mýtu o lepšej pravici, tak stále to trochu pretrváva v hlavách ľudí a teda ja vašich.
Ale celkovo mi to príde blbé takáto debata, proste hádať sa o tom, či niekto ukradol iba 5 miliónov a nie 10 je to isté, ako keby niekto povedal, že vraj čo zabil 5 ľudí je lepší ako ten, čo zabil 10.
-
TommyHot
Addict
Prispevky sa davaju len za platne hlasy nad 3%, neviem o akom inom prispevku hovoris.
Ved s tym, ze sa kradne suhlasim. To ze sa kradne z verejenho nasere, ale to ze ma niekto okradne napriamo ma nasere do nepricetna. A pravica ma okradala napriamo v podstatne mensom nez ma okrada teraz sudruh. Keby mi pravica zvysi dane a odvody, bud si isty, ze by som nehladel na ideologiou a pi*ov*** by som rovnako...
Suhlasim, zlodejina je stale len zlodejina, ale netreba sa na to pozerat len ciernobielo. Mas dvoch zlodejov (inak to nebude, to by nemohol existovat stat a to je v dnesnom svete utopia) a jeden si z tvojej vyplaty odkroji viac a druhy menej. Budes nasraty na oboch, ale ten co ta okradne menej je akceptovatelnejsi, ako ten druhy, ktory ta osklbe jak za cias janosika.
Ved s tym, ze sa kradne suhlasim. To ze sa kradne z verejenho nasere, ale to ze ma niekto okradne napriamo ma nasere do nepricetna. A pravica ma okradala napriamo v podstatne mensom nez ma okrada teraz sudruh. Keby mi pravica zvysi dane a odvody, bud si isty, ze by som nehladel na ideologiou a pi*ov*** by som rovnako...
Suhlasim, zlodejina je stale len zlodejina, ale netreba sa na to pozerat len ciernobielo. Mas dvoch zlodejov (inak to nebude, to by nemohol existovat stat a to je v dnesnom svete utopia) a jeden si z tvojej vyplaty odkroji viac a druhy menej. Budes nasraty na oboch, ale ten co ta okradne menej je akceptovatelnejsi, ako ten druhy, ktory ta osklbe jak za cias janosika.
Najhorsie na tom celom je, ze najprv nas vyzmyka lavica,potom este podoji pravica a ak sa nam aj tak podari nieco vybudovat, tak nam to zoberie anarchia a rozda ludom 
-
P3Bo
Guru wannabe
Lekári dostali istoty
http://medius.sk/index.php?action=novel ... ostlivosti
http://medius.sk/index.php?action=novel ... ostlivosti
Novela zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti
Zakotvenie trestnej zodpovednosti za porušovanie povinností počas krízovej situácie.
Národnej rade Slovenskej republiky predložili minulý týždeň Richard Raši, Vladimír Baláž a Jozef Valocký – poslanci strany SMER- sociálna demokracia. návrh novely zákona, ktorou sa mení a dopĺňa zákon o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti (578/2004 Z.z.). Novela ovplyvňuje pracovné režimy jednozmennej prevádzky, trojzmennej alebo nepretržitej prevádzky zdravotníckych pracovníkov, ktorú možno doplniť o pracovnú pohotovosť. Typ pracovného režimu sa určí po prerokovaní s odborovou organizáciou a ak nepôsobí u zamestnávateľa tak so zástupcami zamestnancov.
Najdôležitejšou zmenou je stanovenie novej skutkovej podstaty trestného činu porušovania povinností za krízovej situácie, ktorým sa fakticky trestá nevykonávanie zdravotnej starostlivosti v prípade vyhlásenia núdzového stavu. Ak by v prípade odmietnutia výkonu činnosti bola spôsobená ťažká ujma alebo smrť, prípadne bola spáchaná závažnejším spôsobom konania, páchateľ bude potrestaný odňatím slobody na dva až päť rokov.
Za bezúhonného zdravotníckeho pracovníka sa nebude považovať taký pracovník, ktorý bol právoplatne odsúdený za trestný čin porušovania povinností za krízovej situácie, alebo za trestný čin vyhýbania sa výkonu povinností za krízovej situácie. Registráciu si v niektorých prípadoch bude môcť zdravotnícky pracovník môcť obnoviť až po 10 rokoch v jemu príslušnej komore podľa § 62 zákona 578/2004 z.z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti.
Škoda, že som ten článok vymazal zo záložiek, išlo o nejaký príspevok na mandát alebo čosi také, fakt už neviem presne.TommyHot napísal:Prispevky sa davaju len za platne hlasy nad 3%, neviem o akom inom prispevku hovoris.
Pozri sa, priamo, nepriamo, stále je to o len kradnutie, ja odmietam prijať akceptáciu takejto logiky. Opakovať sa nebudem, vyjadril som sa jasne.
mame to chapat tak, ze ti je uplne jedno ked ta vykradnu zlodeji a vezmu ti napr televizor alebo ked ta vykradnu a ti zoberu televizor, sperkovnicku, chladnicku, mikrovlnku, notbuk a auto? Ved zlodej jak zlodej, ne ?
Čakal som, kým niekto príde s takýmto niečím. Nadšený by človek nebol ani tak ani tak, tu však ide o politickú všeobecnú rovinu, ktorú nedokážeme vyrátať na televízor vs televízor a šperkovnička.
Podla mna dokazeme, ked si porovnam taky smer s SAS, tak velmi lahko viem aspon zhruba urcit kto ma co za lubom
Nechapem preco stale kazdy place len nad zlodejmi-politkmi.. Ved v statnych firmach(take nemocnice) tecu neskutocne peniaze prec, len tak, z vreciek danovych poplatnikov.. uz to davno malo byt sprivatizovane vsetko, preco este nie je ??
VŠETKO SPRIVATIZUJME! A hlavne zisky..
-Nie je jedno koho volíš. Aj keď je možno náš volebný systém nedokonalý, sme krajina s demokratickým volebným systémom a mal by si si to vážiť.hughito napísal:VŠETKO SPRIVATIZUJME! A hlavne zisky..
-Nie je jedno kto zostaví vládu. Skutočne to rozhoduje o osude krajiny a podmienkach v nej.
-Nejde o voľbu najmenšieho zla, ale o voľbu optimálnej možnosti v danej situácii. A tou odovzdanie neplatného lístku doposiaľ v krátkej histórii SR ani raz nebolo.
-Štát neexistuje v ponímaní akom ho ty chceš vidieť, preto privatizácia všetkého čo nie je verejný statok je k prospechu veci za predpokladu existencie zdravých trhových podmienok. Čo na Slovensku bohužiaľ splnené nie je. A podiel má na tom samozrejme aj legitíme zvolená vláda - teda implicitne voliči samotní z titulu voľby. A z druhej strany tí istí voliči z titulu toho, že takúto spoločnosť sami tvoria a podporujú.
Ukáž mi hughito štát. JEDEN Reálne dnes fungujúci štát, ktorý je na tom podľa teba zo všetkých najlepšie. Len ako príklad, na ktorom ukážeš reálne fungujúcu spoločnosť, ktorá môže jestvovať, jestvuje a bol by si rád keby Slovensko dosiahlo ten stav.
A ak si trúfaš, ukáž mi ako ich k tomu doviedlo to, že nechodili voliť.
-
Andi_Cibula
Addict
Nechcem sa miešať do tvojho rozhovoru, ale pre mňa je stále etalónom najvyspelejšej krajiny Švajčiarsko, napriek tomu že aj u nich je pár vecí ktoré sa mi nepáčia.slay napísal:Ukáž mi hughito štát. JEDEN Reálne dnes fungujúci štát, ktorý je na tom podľa teba zo všetkých najlepšie. Len ako príklad, na ktorom ukážeš reálne fungujúcu spoločnosť, ktorá môže jestvovať, jestvuje a bol by si rád keby Slovensko dosiahlo ten stav.
Žiadať po anarchistovi príklad štátu, ktorý je najlepší, to je fakt vtipné. Najlepší štát je ten, ktorý neexistuje.
Žiadny volebný systém dosadzujúci ľudí do hierarchického systému s privilégiom moci nie je dobrý.
Ako optimálnu možnosť vnímam čosi iné ako ísť voliť, resp. voliť s neplatným hlasom či rezignovať úplne. V prvom rade sa odlišujem od vás asi tým, že svoju aktivitu si nepredstavujem obmedzenú na jeden deň raz za štyri roky.
Privatizácia
súkromné vlastníctvo výrobných prostriedkov
zle. Tak si dobrú (rovnú, spravodlivú, participujúcu, nediskriminačnú...) spoločnosť nepredstavujem.
Zastupiteľská demokracia preukázala, že nie je systémom, ktorý by fungoval pre ľudí. Ukazuje nám to x-storočná história každého jedného štátu, kde je tento systém aplikovaný do praxe. Nevraviac o tom, že aj tak ide iba o iluzórne fungovanie tohto systému na papieri, realita je inde. Ono pokiaľ si ľudia neuvedomia, že politická sloboda je iba jednou časťou väčšieho celku a budú ignorovať oblasť ekonomickej slobody, môžeme tu mať čokoľvek - priame demokracie, hentaké demokracie, bude to aj tak jedno. Stále budeme iba otročiť na hŕstku tých hore.
Žiadny volebný systém dosadzujúci ľudí do hierarchického systému s privilégiom moci nie je dobrý.
Ako optimálnu možnosť vnímam čosi iné ako ísť voliť, resp. voliť s neplatným hlasom či rezignovať úplne. V prvom rade sa odlišujem od vás asi tým, že svoju aktivitu si nepredstavujem obmedzenú na jeden deň raz za štyri roky.
Privatizácia
Zastupiteľská demokracia preukázala, že nie je systémom, ktorý by fungoval pre ľudí. Ukazuje nám to x-storočná história každého jedného štátu, kde je tento systém aplikovaný do praxe. Nevraviac o tom, že aj tak ide iba o iluzórne fungovanie tohto systému na papieri, realita je inde. Ono pokiaľ si ľudia neuvedomia, že politická sloboda je iba jednou časťou väčšieho celku a budú ignorovať oblasť ekonomickej slobody, môžeme tu mať čokoľvek - priame demokracie, hentaké demokracie, bude to aj tak jedno. Stále budeme iba otročiť na hŕstku tých hore.
-
TommyHot
Addict
Preco v Norsku, na Novom Zelande, ci v Australii moze fungovat zastupitelska demokracia? V tychto krajinach je minimalna nezamestnanost, minimalna korupcia a vysoka zivotna uroven. Ako je to mozne? Samozrejme nechcem sa zastavat tohto systemu, ako som uz neraz spominal tiez sa viac priklanam k mensiemu/ziadnemu statu, ale nevidim to zas az tak ciernobielo ako ty....
Takí Nóri ťažia prevažne z toho, že majú bohatstvo z ropy, z rybolovu a pod., z ktorého upustia aj bežným ľuďom viac a až tak sa to nerozkradne. Potom samozrejme ide aj o istú demokratickú a aj decentralizovanú tradíciu, to je najlepší príklad Švajčiarska. To však nič nemení na tom, že ani tam nie je všetko v poriadku, aj tam prebiehajú boje (triedne), že ja tieto štáty sú len súčasťou konglomerátu a podliehajú vplyvom nadnárodných korporácií, že aj v nich funguje zase a len kapitalizmus a pod.
Ale ak by ste chceli silou mocou rozsúdenie, či sú celkovo lepšie podmienky v Nórsku alebo na Slovensku, tak určite v Nórsku, ale vám nedochádza to, že nám nejde o dobre fungujúci kapitalizmus v rámci nejakej sociálnej demokracie a rovnaký názor majú aj anarchisti žijúci v Nórsku. ,)
Ale ak by ste chceli silou mocou rozsúdenie, či sú celkovo lepšie podmienky v Nórsku alebo na Slovensku, tak určite v Nórsku, ale vám nedochádza to, že nám nejde o dobre fungujúci kapitalizmus v rámci nejakej sociálnej demokracie a rovnaký názor majú aj anarchisti žijúci v Nórsku. ,)
1.
Podľa teba je ideálom suverénne územie s obyvateľstvom, kde nejestvuje žiadna štátna moc - teda organizácia politickej moci v spoločnosti? Ako si mám toto prakticky predstaviť, vieš uviesť príklad?
2.
Ale ty mi možno ukážeš volebný systém ktorý dosadzuje ľudí do nehierarchického systému bez privilégia moci.
3.
4.
5.
Vysvetli prosím, čo to znamená a ako si to mám predstaviť.hughito napísal:Žiadať po anarchistovi príklad štátu, ktorý je najlepší, to je fakt vtipné. Najlepší štát je ten, ktorý neexistuje.
Podľa teba je ideálom suverénne územie s obyvateľstvom, kde nejestvuje žiadna štátna moc - teda organizácia politickej moci v spoločnosti? Ako si mám toto prakticky predstaviť, vieš uviesť príklad?
2.
Skús mi ukázať hociaký spoločensky žijúci živočíšny druh, kde nejestvuje žiadna forma hierarchie moci. Aspoň jeden. Lebo mám dojem, že od čias kedy sa samostatné bunky začali organizovať v mnohobunkové organizmy sa hierarchia automaticky a nevyhnutne začala spájať s pojmom spoločenstvo a organizácia.hughito napísal:Žiadny volebný systém dosadzujúci ľudí do hierarchického systému s privilégiom moci nie je dobrý.
Ale ty mi možno ukážeš volebný systém ktorý dosadzuje ľudí do nehierarchického systému bez privilégia moci.
3.
Dôležité je skôr povedať ako si ju teda predstavuješ, ak už vieme ako si ju nepredstavuješ.hughito napísal:svoju aktivitu si nepredstavujem obmedzenú na jeden deň raz za štyri roky.
4.
Skús mi vysvetliť ako môže jestvovať ROVNÁ a zároveň SPRAVODLIVÁ spoločnosť, lebo som si istý, že tieto pojmy sa vzájomne vylučujú. Ako môže byť rovnosť v diverzifikovanom prostredí spravodlivá? To je taká do neba volajúca hlúposť ako keby sa všetci väzni automaticky a vždy rovnako odsudzovali na 5 rokov väzenia nezávisle na tom či sú sérioví vrahovia alebo či neplatili alimenty na deti - to je podľa teba spravodlivosť?hughito napísal:Privatizáciasúkromné vlastníctvo výrobných prostriedkov
zle. Tak si dobrú (rovnú, spravodlivú, participujúcu, nediskriminačnú...) spoločnosť nepredstavujem.
5.
Tá X ročná história ukazuje najrýchlejší a najstabilnejší rozvoj spoločnosti s DEMOKRACIOU a KAPITALIZMOM. To, že toto nenaplňuje utopické zasnené ideály rozmaznaných detí nie je predsa merítko.hughito napísal:Zastupiteľská demokracia preukázala, že nie je systémom, ktorý by fungoval pre ľudí. Ukazuje nám to x-storočná história každého jedného štátu, kde je tento systém aplikovaný do praxe.
vacsina bola zodpovedana v teme anarchia, tu asi necitas
beardie má pravdu, všetky tieto otázky sa z x-uhlov prebrali v inej téme, mne sa nechce opakovať.
Snáď len k tomuto:
Snáď len k tomuto:
Ten rozvoj (vedecký, intelektuálny) má iné korene ako demokraciu a to, že kapitalizmus podporuje rýchly rozvoj spoločnosti za každú cenu (hnaný vidinou zisku) je tiež pravda, ale nehľadiac na následky - čo ešte krásne pocítime. Nevraviac o tom, že výhody tohto rozvoja má percentuálne len malá časť ľudstva, zatiaľ čo tie negatívne dôsledky znáša väčšina.Tá X ročná história ukazuje najrýchlejší a najstabilnejší rozvoj spoločnosti s DEMOKRACIOU a KAPITALIZMOM. To, že toto nenaplňuje utopické zasnené ideály rozmaznaných detí nie je predsa merítko.
Preco by mal?slay napísal:Aj keď je možno náš volebný systém nedokonalý, sme krajina s demokratickým volebným systémom a mal by si si to vážiť.
Demokracia vlada luzy je system pre spodinu a ta si ju preto tak velmi vazi.
Pravda, nečítam tému anarchia.
Chceš mi snáď povedať, že všetko to priniesla svetu väčšina populácie? Hovno, priniesla to len veľmi malá špeciálna skupina ľudí a profitujú z toho všetci. Ak má byť bohatstvo rozdelené spravodlivo,nemôže byť rozdelené rovnomerne. Neviem či je to z tvojej strany arogancia alebo hlúposť.
Čo chceš aby sa v Etiópii mali rovnako ako v Nemecku? To je podľa teba spravodlivosť? Čo dala Etiopia svetu? Nič a čo dalo Nemecko svetu? Veľmi veľa a veľmi veľa z toho dnes využívajú aj v Etiopii kde by inak len vyhrabávali chrobáky z piesku.
Práve preto je dôležitá hierarchia a moc hughito. Je to jediný spôsob samoregulácie spoločnosti.hughito napísal:Ten rozvoj (vedecký, intelektuálny) má iné korene ako demokraciu a to, že kapitalizmus podporuje rýchly rozvoj spoločnosti za každú cenu (hnaný vidinou zisku) je tiež pravda, ale nehľadiac na následky - čo ešte krásne pocítime.
Skutočne? Vynašiel si ty papier? Nie a píšeš naň. Vynašiel si aspoň jeden prvok svojho smartfónu, notebooku alebo internetovej siete na ktorej si teraz dopisujeme? Nie a všetko to využívaš. Zostrojil si ty autá, lietadlá a roboty, ktoré dokážu vyrobiť temer čokoľvek? Nie ale vozíš sa, lietaš a kupuješ si výrobky za pár centov. Vynašiel si ty nejaké antibiotikum? Nejaký liek alebo prístroj na diagnostikovanie? Nie napriek tomu si už možno ležal v CTčku, Magnetickej rezonancii alebo ťa rengenovali a opravovali ti chrup modernými spôsobmi. Dopravil si ty nejaký satelit na obežnú dráhu zeme? Vymyslel si ty niekedy niečo čo posunulo ľudstvo aspoň o krok dopredu? Myslím okrem týchto tvojich plodných debát, ktoré nás určite posúvajú tisíc rokov do predu, si niečo iné spravil? Ale využívaš všetko a ešte to kritizuješ.Nevraviac o tom, že výhody tohto rozvoja má percentuálne len malá časť ľudstva, zatiaľ čo tie negatívne dôsledky znáša väčšina.
Chceš mi snáď povedať, že všetko to priniesla svetu väčšina populácie? Hovno, priniesla to len veľmi malá špeciálna skupina ľudí a profitujú z toho všetci. Ak má byť bohatstvo rozdelené spravodlivo,nemôže byť rozdelené rovnomerne. Neviem či je to z tvojej strany arogancia alebo hlúposť.
Čo chceš aby sa v Etiópii mali rovnako ako v Nemecku? To je podľa teba spravodlivosť? Čo dala Etiopia svetu? Nič a čo dalo Nemecko svetu? Veľmi veľa a veľmi veľa z toho dnes využívajú aj v Etiopii kde by inak len vyhrabávali chrobáky z piesku.