Benzin vs. Nafta
Re: Benzin vs. Nafta
a pre pocit turba

Aj takého známeho mám, minule na bowlingu jeho najčastejšie slovné spojenie bolo turbodízel.
tak mu odkaz, ze 7.7l v zime ma spotrebu 15 rocna hrdzava zdochnuta Felicia
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
naftu by som si nekupil ani na 100 000km rocne... ked setrit, tak plyn a hotovo...
nehovoriac o tom ze na benzine mas jednoduchsi servis ak nejde o oturbeny jednoducho das benzin plyn a jazdis vysmiaty
Karmista dnes uz su lpg uplne inde takze toho facika co si mal na lpg mi je luto
Kup si tvoje 1.9TDi a behaj si s tym do tesca 500m lebo mas urcite 4 litre spotrebu
"Len si zabudol spomenut,ze z lpg chodis kazdy rok na kontrolu,ktora tiez nieco stoji a podalsie stale menit membrany,aby ti neunikal plyn a aby to zas nezralo ako hovado. Nehovoriac o tom,ze jazdis na znizeny vykon a motor sa ti poruca po 200000 km. To si mozes dat tak akurat do favorita,alebo felicie. No dakujem pekne teda."
Karmista dnes uz su lpg uplne inde takze toho facika co si mal na lpg mi je luto
"Len si zabudol spomenut,ze z lpg chodis kazdy rok na kontrolu,ktora tiez nieco stoji a podalsie stale menit membrany,aby ti neunikal plyn a aby to zas nezralo ako hovado. Nehovoriac o tom,ze jazdis na znizeny vykon a motor sa ti poruca po 200000 km. To si mozes dat tak akurat do favorita,alebo felicie. No dakujem pekne teda."
-
Mrk
Professional
sak nech len tie dieslaky kupuju, aspon nam zlacnie benzin, lebo klesa dopyt po nom 
-
Scorpion90
King
to je jednoduche pre toho, kto byva v meste. Ak niekto byva na krka-hajoch, tak moze mat problem dostat sa k cerpacke s plynom. Napr. od mojho rodneho mestecka je najblizsia cerpacka vybavena LPG cca 30 km daleko a aj to opacnym smerom, ako zvyknem chodit. Cize dokopy je to 60 km, a uz sa oplati rozmyslat nad vyhodnostou LPG.RATZINGER666 napísal:naftu by som si nekupil ani na 100 000km rocne... ked setrit, tak plyn a hotovo...
Tomu fakt neverím. LPG už natankuješ v každej diere. CNG je iné kafé, ale nepoznám mesto, kde by nebola LPG stanica.
-
RATZINGER666
Darca
ak Ti toto napisal do karmy, tak je sprepacenim megaidiot, ktory zije 20 rokov dozadu a ani sa mu nedivim, ze sa hanbi to napisat na forum...vesaK napísal:"Len si zabudol spomenut,ze z lpg chodis kazdy rok na kontrolu,ktora tiez nieco stoji a podalsie stale menit membrany,aby ti neunikal plyn a aby to zas nezralo ako hovado. Nehovoriac o tom,ze jazdis na znizeny vykon a motor sa ti poruca po 200000 km. To si mozes dat tak akurat do favorita,alebo felicie. No dakujem pekne teda."
- na lpg sa uz nechodi kazdy rok na kontrolu...
- servis na lpg je daleko lacnejsi ako na akykolvek preplnany dizel...
- znizeny vykon? ten sa pri tychto technologiach pocita na 2-3%, co je absolutne zanedbatelne...
- motor sa Ti nikdy nikam neporuca...
toho cloveka prosim, aby si pred takymito vyjadreniami aj nieco nastudoval, a nie len pocuval, co jeho stary otec hovorili...
ratzinger: už sa nechodí každoročne ? to som ani nevedel...ako je to teda po novom ? dik
-
RATZINGER666
Darca
ak uvazujes o nafte, tak jazdis velke najazdy, vacsinou tankujes plne nadrze a jazdis tie iste trate, nie je problem si najst pumpy, ktore Ti budu vyhovovat a ktore budes mat po ceste... pumpy Ti teraz dokaze najst gps, rozne ine aplikacie na telefony a podobne... lpg je teraz naozaj vsade, ani som sa nenazdal a v tom nasom malom meste uz mame dve stanice... a ked bude najhorsie, vzdy mozes mat bud v zasobe benzin, pripadne si ho trochu dotankujes na ktorejkolvek cerpacej stanici...Scorpion90 napísal:
to je jednoduche pre toho, kto byva v meste. Ak niekto byva na krka-hajoch, tak moze mat problem dostat sa k cerpacke s plynom. Napr. od mojho rodneho mestecka je najblizsia cerpacka vybavena LPG cca 30 km daleko a aj to opacnym smerom, ako zvyknem chodit. Cize dokopy je to 60 km, a uz sa oplati rozmyslat nad vyhodnostou LPG.
-
Hellboy248
Guru wannabe
moc ste k nemu zli. buducnost je díízel tak sa uvedomte 
Header: srandu si robim, dufam ze si pochopil ;D
Header: srandu si robim, dufam ze si pochopil ;D
Hellboy248: budúcnosť sú oveľa alternatívnejšie zdroje ako nafta
Header: toto bola veľmi silno do očí bijúca irónia
a porozprávaj mi prosím ťa o akom zdroji hovoríš ? a za kolko rokov ho budeme schopní využiť.
a porozprávaj mi prosím ťa o akom zdroji hovoríš ? a za kolko rokov ho budeme schopní využiť.
majoOr: nečítal som celé to vlákno odkiaľ začali, takže mi ta irónia tak neprišla
nemám chuť tu teraz rozpisovať o alternatívnych zdrojoch, mal by si vedieť čo najviac rezonuje vo svete...a snáď si neni zaslepený a nedúfaš že ropa bude na večné časy
nemám chuť tu teraz rozpisovať o alternatívnych zdrojoch, mal by si vedieť čo najviac rezonuje vo svete...a snáď si neni zaslepený a nedúfaš že ropa bude na večné časy
-
RATZINGER666
Darca
Header: aby som tu neuvadzal nepravdive informacie, ak som to spravne pochopil, lehota vypadla zo zakona a bola nahradena pokynom vyrobcu, takze v podstate kontrola zostava, ale je sucastou STK...
// pisali sme o tom aj tu http://www.hojko.com/auto-na-lpg-a-prav ... 56319.html
// pisali sme o tom aj tu http://www.hojko.com/auto-na-lpg-a-prav ... 56319.html
Header: lenže za koľko rokov budeme schopní túto energiu bezpečne využívať? A jediný rozumný alternatívny zdroj je vodík.
-
Shark NX
Addict
Urpimne netusim preco sa to tu zrazu tak otocilo proti Nafte, ja Benzin samozrejme v dnesnej dobe vobec nezatracujem.
Mam pozicanu Kiu Ceed 1.6 v 6st automate a ak nestojimv rannej zapche tak z centra BA do Malinova k sebe domov (18km) mam priemerku 6,7. Stlacil som to aj na 6,4 ale to som siel jak dedo.
V kazdom pripade, neustale omielane naklady na Diesel ... Moja uz starucicka 7rocna Fiesta 1.4TDCi ma uz 160000km a okrem naplni, filtrov a jednorazovej vymene palivovych hadiciek kvoli zlej konstrukcii som na nej nic nemenil. Turbo je v idealnom stave, motor taktiez, teraz ma caka vymena jednej zhaviacej sviecky za 30€ lebo po 7 rokoch dozila. V 180000 ma cakaju rozvody za max 300€ a zas mam na 180000km pokoj.
Ono ked si prvym majitelom auta a chovas sa k nemu s rozvahou tak 300000km ti potiahne bez problemov.
To iste aj benzin.
Taktiez diagnostika Diesla je extremne jednoducha ... KS (Knowledge Base) pre techinku v diesli je sice obsirna ale kazde chovanie sa da objasnit poruchou jedneho komponentu, max dvoch.
Benziny su co sa tyka zlozitosti spalovacieho procesu niekolkonasobne narocnejsie a na prvy pohlad jednoduchu poruchu (Cukanie pocas chodu na polovicny plyn) je niekedy problem vyriesit. Moze mat na to vplyv sviecka, VN kable, skrtiaca klapka, EGR, MAF, MAP, lambda, atd ...
Hlavne na modernych Benzinoch, kde je elektroniky jak nasratej (Staci si pripojit ODB a pozret tie tisicky hodnot, ktore sa mozu zdat az zbytocne) sa oprava moze vyzplhat na vyssiu sumu ako v Diesli a to nemusi byt ani "Oturbeny"
Ked ma proste niekto rad Diesel, ktory si potiahne plnou silou krasne od spodu a nemusi sa trapit s radenim + ako v pripade 1.4eHDI v 208 spotreba 2,9l mimo mesta, 4,0 v meste ho aj v dnesnej dobe drahych pohonnych latok taha diesel k sebe, tak nech sa paci. Na dialnici si sice vezme 5,5l ale co.
Ked zas niekto preferuje napr Kiu Ceed s benzinovou 1.6 s automatom a Eco Drive, kde mu to mimo mesto zje 5.2l je to tiche ale staci dat kickdown a auto zobudi tych 135k ... Potom si sice potiahne 7,5l ale aj tak to je na dnesnu dobu krasna spotreba, Tak si vybere benzin.
Hovorit, ze benzin alebo nafta je srot a jednu z nich si kupi len uplny retard je trochu prehnane. Ja si napr na jar beriem na par mesiacov Peugeot iON, lebo 120km stoji nie viac jak dve eura a na jazdu po BA to je ideal.
A k LPG/CNG? Len oficialnu prestavbu od vyrobcu ... Napr E 200 NGT alebo B 200 NGT, inak mam trochu problem s doverou.
Mam pozicanu Kiu Ceed 1.6 v 6st automate a ak nestojimv rannej zapche tak z centra BA do Malinova k sebe domov (18km) mam priemerku 6,7. Stlacil som to aj na 6,4 ale to som siel jak dedo.
V kazdom pripade, neustale omielane naklady na Diesel ... Moja uz starucicka 7rocna Fiesta 1.4TDCi ma uz 160000km a okrem naplni, filtrov a jednorazovej vymene palivovych hadiciek kvoli zlej konstrukcii som na nej nic nemenil. Turbo je v idealnom stave, motor taktiez, teraz ma caka vymena jednej zhaviacej sviecky za 30€ lebo po 7 rokoch dozila. V 180000 ma cakaju rozvody za max 300€ a zas mam na 180000km pokoj.
Ono ked si prvym majitelom auta a chovas sa k nemu s rozvahou tak 300000km ti potiahne bez problemov.
To iste aj benzin.
Taktiez diagnostika Diesla je extremne jednoducha ... KS (Knowledge Base) pre techinku v diesli je sice obsirna ale kazde chovanie sa da objasnit poruchou jedneho komponentu, max dvoch.
Benziny su co sa tyka zlozitosti spalovacieho procesu niekolkonasobne narocnejsie a na prvy pohlad jednoduchu poruchu (Cukanie pocas chodu na polovicny plyn) je niekedy problem vyriesit. Moze mat na to vplyv sviecka, VN kable, skrtiaca klapka, EGR, MAF, MAP, lambda, atd ...
Hlavne na modernych Benzinoch, kde je elektroniky jak nasratej (Staci si pripojit ODB a pozret tie tisicky hodnot, ktore sa mozu zdat az zbytocne) sa oprava moze vyzplhat na vyssiu sumu ako v Diesli a to nemusi byt ani "Oturbeny"
Ked ma proste niekto rad Diesel, ktory si potiahne plnou silou krasne od spodu a nemusi sa trapit s radenim + ako v pripade 1.4eHDI v 208 spotreba 2,9l mimo mesta, 4,0 v meste ho aj v dnesnej dobe drahych pohonnych latok taha diesel k sebe, tak nech sa paci. Na dialnici si sice vezme 5,5l ale co.
Ked zas niekto preferuje napr Kiu Ceed s benzinovou 1.6 s automatom a Eco Drive, kde mu to mimo mesto zje 5.2l je to tiche ale staci dat kickdown a auto zobudi tych 135k ... Potom si sice potiahne 7,5l ale aj tak to je na dnesnu dobu krasna spotreba, Tak si vybere benzin.
Hovorit, ze benzin alebo nafta je srot a jednu z nich si kupi len uplny retard je trochu prehnane. Ja si napr na jar beriem na par mesiacov Peugeot iON, lebo 120km stoji nie viac jak dve eura a na jazdu po BA to je ideal.
A k LPG/CNG? Len oficialnu prestavbu od vyrobcu ... Napr E 200 NGT alebo B 200 NGT, inak mam trochu problem s doverou.
Z casti mas pravdu, ale myslim, ze tvoja Fiesta ma motor v takom stave hlavne kvoli tomu, ze jazdis casto dlhe trasy, co sa tu dost spomina. Ak sa ti diesel zohreje po 10-15 km a do roboty to mas akurat tych 15 km, tak motor bude mat problem vydrzat bez poruchy 160 000 km.
-
Shark NX
Addict
No podla ODB Dignostiky mam asi 2km pred robotou teplotu motora 81°C co je ideal (Rozsah 80-86 nad tu hodnotu sa termostat otvara naplno a chladi motor). Takze ho stihnem zohriat, a to je este Naftak ktory trpi na dlhe zohrievanie. Napr 1.6TDI CR od Octavie zapina elektricky predhrev a drzi ho do 40°C ... Takze je zohriata velmi skoro.
Taktiez Naftovym motorom staci 60°C aby si im mohol dupnut a trochu viac pridany plyn a tym ho rychlejsie zohriat. Od 40°C ho uz mozes trochu vytocit a motoru tym neublizis.
Ja uz praveze dlhe trasy nejazdim. Ano vacsinu kilometrov som na Fieste nabehal Bratislava Praha, pripadne Bratislava Varsava, ale poslednych 30000 je len po Bratislave a okoli.
Taktiez Naftovym motorom staci 60°C aby si im mohol dupnut a trochu viac pridany plyn a tym ho rychlejsie zohriat. Od 40°C ho uz mozes trochu vytocit a motoru tym neublizis.
Ja uz praveze dlhe trasy nejazdim. Ano vacsinu kilometrov som na Fieste nabehal Bratislava Praha, pripadne Bratislava Varsava, ale poslednych 30000 je len po Bratislave a okoli.