Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
http://auto.sme.sk/c/6667747/viete-spra ... lovky.html
Ako používate hmlovky vy? Ja takmer vôbec, málokedy je také počasie, za dažďa vôbec, za snehu nie, iba za fujavice a potom v hmle. Ale je pravda, že keď už zapnem zadné, tak zapnem aj predné nejak bez rozmyslu..
Ako používate hmlovky vy? Ja takmer vôbec, málokedy je také počasie, za dažďa vôbec, za snehu nie, iba za fujavice a potom v hmle. Ale je pravda, že keď už zapnem zadné, tak zapnem aj predné nejak bez rozmyslu..
Podobne ako begbee
Osobne neznášam opačný prípad, kedy niekto spolu s prednými automaticky zapína aj zadné. Najviac ma štve to, keď ich má niekto zapnuté aj keď je už v kolóne vozidiel. Vtedy už sa ich účel mení z "vidieť a byť videný" na "nasrať a byť nasraný".
Osobne neznášam opačný prípad, kedy niekto spolu s prednými automaticky zapína aj zadné. Najviac ma štve to, keď ich má niekto zapnuté aj keď je už v kolóne vozidiel. Vtedy už sa ich účel mení z "vidieť a byť videný" na "nasrať a byť nasraný".
tiez pouzivam hmlovky minimalne, predne vobec (az taku hmlu som este nezazil) lenze ked zapnem zadne tak automaticky svietia aj predne
jednoducho ked nevidim obrysi auta cca 70m predomnou resp uz vidno zle jeho stretavacky tak zapnem zadne hmlovky
ignorantov ktory maju hmlovky v kolonach a hustych premavkach bud predbieham a opatujem ignoraciu (len pre toho ignoranta) alebo ak sa neda tak nanho pustim dialkove...ked je niekto debil preco by som aj ja nemohol byt
jednoducho ked nevidim obrysi auta cca 70m predomnou resp uz vidno zle jeho stretavacky tak zapnem zadne hmlovky
ignorantov ktory maju hmlovky v kolonach a hustych premavkach bud predbieham a opatujem ignoraciu (len pre toho ignoranta) alebo ak sa neda tak nanho pustim dialkove...ked je niekto debil preco by som aj ja nemohol byt
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Header: v kolone mas dost casu vystupit, zatukat mu na okienko a slusne ho poprosit, aby to vypol 
ak idu oproti, svetim dialkovymi, takisto ako ked idu predomnou so zapnutymi zadnymi... predtym vsak par krat intenzivnejsie bliknem, ak by na to vodic nahodou iba zabudol... ale ak to nepomaha, prichadzaju na rad dialkove...
ak idu oproti, svetim dialkovymi, takisto ako ked idu predomnou so zapnutymi zadnymi... predtym vsak par krat intenzivnejsie bliknem, ak by na to vodic nahodou iba zabudol... ale ak to nepomaha, prichadzaju na rad dialkove...
oprodi iduce s hmlovkami neriesim, tie moc neoslepuju
skor ma vytaca ze niekedy samotne stretavacky odlepuju ked su zle nastavene a takych aut je pozehnane
skor ma vytaca ze niekedy samotne stretavacky odlepuju ked su zle nastavene a takych aut je pozehnane
-
RATZINGER666
Darca
tak ale taki sa ani nedaju upozornit na to, ze ich maju nastavene zle, kopa ludi o tom ani nevie a nevedia si to nastavit za jazdy... zablikam, ale dalej to riesit nemozem...
V piatok som išiel pre priateľku a po ceste som musel zastaviť pred železničným priecestím, lebo boli dole rampy. Predo mnou stálo auto (podotýkam na rovnej ceste) a vodička mala zošliapnutý brzdový pedál. Vonku bola tma, nakoľko bolo niečo po 21:00. Keď som jej zaklopal na okienko a spýtal sa jej, či by mohla dať dole nohu z brzdy a zatiahnúť si ručnú brzdu, tak sa začala oháňať tým, že ona si môže na tej brzde stáť koľko chce ona. Som rád, že som nevybuchol do nepríčetnosti a nevypálil jej. Takže nie vždy pomôže to zaklopkanie na okno a milé slovo.RATZINGER666 napísal:Header: v kolone mas dost casu vystupit, zatukat mu na okienko a slusne ho poprosit, aby to vypol
A čo sa týka tých zle nastavených svetiel. S týmto problémom sa stretávam hlavne pri starších Fábiach. Ako nastavené ich môžu mať dobre. Ale oproti idúcich vodičov to oslňuje neskutočne. Podaktorý zrejme nevedia, že sklon sa dá nastaviť podľa potreby.
-
RATZINGER666
Darca
si mal zapnut tie dialkove a hotovo 
fabie maju najstrasnejsie paraboly, to je jasne... a kopu blaznov si do toho este aj tie HID supravy... je neuveritelne, ako take svetla dokazu oslepit...
fabie maju najstrasnejsie paraboly, to je jasne... a kopu blaznov si do toho este aj tie HID supravy... je neuveritelne, ako take svetla dokazu oslepit...
Mas ale aj auta pri ktorych to od volantu nevies regulovat a nemaju ani automaticke nastavenie regulacie pri zatazeni u xenonov.
-
RATZINGER666
Darca
ano, su aj take, ale urcite ich ani zdaleka nie je vacsina 
u vsetkych xenonov musis mat regulaciu od zadnej napravy povinne, nie?
u vsetkych xenonov musis mat regulaciu od zadnej napravy povinne, nie?
Tak ja som sa s autom posunul viac na stred vozovky a pustil som jej diaľkové svetlá. Aj sa zopár krát otočila a kukala, že čo si o sebe myslím ale nevystúpila aby niečo povedala. Na tom priecestí sme stáli asi 10 minút. Väčšinu z toho času som mal potom pustené tie diaľkové svetlá a hlavu som mal otočenú do boku, aby som pozeral do blba a nie na jej brzdové svetlá.RATZINGER666 napísal:si mal zapnut tie dialkove a hotovo
Noobsz DJ: tak to sa čudujem teda, že sa ti unúvalo vôbec ísť von z auta... brzdové sú otravné to chápem, ale dá sa to zniesť.. zase počkať tu chvilu na železničnom prechode
čo keby tam sedel nejaký maco, ktorý sa práve dozvedel že ho podvádza stará.. a ty prídeš a zaklopeš na okníčko, prosím ta, nedáš tam ručnú ? by ťa zrychtoval jak hada
zbytočné problémy..
Na druhej strane, je logické čo ti povedala a nevidím dôvod na to, aby si jej išiel natiahnuť. To fakt čakáte že sa má niekto obmedzovať len pre to, že to práve chcete ? To ako dosť úsmevne vyznelo.
toto mi fakt nepríde ako pádny dôvod
btw: raztinger: matne si spomínam že si raz (už neviem v ktorej téme) písal, že ked stojíš niekde na ceste a máš nohu na brzde, ten za tebou ta nezaujíma. Tu mu radíš aby ho osvecoval diaľkovými, čo je podla mňa totálna sprostosť. Stojí kolona vozidiel a niekto tam dá diaľkové a presvieti ešte dalších troch dopredu. K čomu je to dobré ? Výchovný efekt minimálny, vyvolanie nervov a nesústredenia maximálne. Ako by si reagoval teda ty, keby stojíš na brzde a čávo za tebou s HID sadou z tesca dá diaľkové a presvieti ta jak rontgen ?
Pritom stačí tak málo, pozrieť sa iným smerom, pohladiť frajdu po kolene, započúvať sa do hudby atd...
Na druhej strane, je logické čo ti povedala a nevidím dôvod na to, aby si jej išiel natiahnuť. To fakt čakáte že sa má niekto obmedzovať len pre to, že to práve chcete ? To ako dosť úsmevne vyznelo.
btw: raztinger: matne si spomínam že si raz (už neviem v ktorej téme) písal, že ked stojíš niekde na ceste a máš nohu na brzde, ten za tebou ta nezaujíma. Tu mu radíš aby ho osvecoval diaľkovými, čo je podla mňa totálna sprostosť. Stojí kolona vozidiel a niekto tam dá diaľkové a presvieti ešte dalších troch dopredu. K čomu je to dobré ? Výchovný efekt minimálny, vyvolanie nervov a nesústredenia maximálne. Ako by si reagoval teda ty, keby stojíš na brzde a čávo za tebou s HID sadou z tesca dá diaľkové a presvieti ta jak rontgen ?
Pritom stačí tak málo, pozrieť sa iným smerom, pohladiť frajdu po kolene, započúvať sa do hudby atd...
No však to je v poriadku, že je to jej vec. Potom bola tým pádom aj moja vec to, že som sa posunul viac na stred, natlačil na jej auto a zapol diaľkové svetlá nie? Ja som jej zaklopal na okno a slušne povedal, že by mohla pustiť brzdu a zatiahnuť si ručnú brzdu. A ona začala skriekať, ako keby som jej večeru zjedol. Tak som sa jej za tú jej aroganciu náležito odmenil. No a keby aj bol v aute neviem aký "maco". Z čoho usudzuješ, že by ma zrychtoval ako hada?
-
Grim
Darca
...nie, nieje to rovnocenné, pretože nikde v zákone nie je napísané o zákaze zabrzdiť auto brzdou na dlhšiu dobu...ani neukladá povinnosť použiť ručnú brzdu v akomkoľvek prípade...ty ale diaľkovými svetlami nesmieš svietiť v obci a na dobre osvetlených úsekoch...navyše máš povinnosť vypnúť stretávacie svetlá pred priecestím pri čakaní na prejazd vlaku, ak by si mohol oslniť vodiča v protismere...takže svojim konaním si porušil hneď 2 paragrafy...
http://www.hojko.com/post1935873.html#p1935873
...z tohoto...Noobsz DJ napísal:Z čoho usudzuješ, že by ma zrychtoval ako hada?
http://www.hojko.com/post1935873.html#p1935873
Grim to vystihol dokonale a napísal všetko čo som chcel práve napísať ja. Ešte by som dodal, že tými diaľkovými okrem vodiča v protismere, nesmieš osvetliť ani vodiča dráhového vozidla. Je to dané v zákone.
To že by ťa zrychtoval som usúdil rýdzo podľa seba.
Nepoznám tvoje telesné predispozície ani to aký si schopný.
Ale často sa stáva, že tí čo najviac vyblikujú a vytrubujú veľmi rýchlo sklapnú keď príde na lámanie chleba. Tým samozrejme netvrdím, že je to tvoj prípad.
z príspevku na ktorý poukázal Grim je zase raz jasne vidno, aké zbytočné je v premávke prehnane vychovávať
To že by ťa zrychtoval som usúdil rýdzo podľa seba.
Ale často sa stáva, že tí čo najviac vyblikujú a vytrubujú veľmi rýchlo sklapnú keď príde na lámanie chleba. Tým samozrejme netvrdím, že je to tvoj prípad.
z príspevku na ktorý poukázal Grim je zase raz jasne vidno, aké zbytočné je v premávke prehnane vychovávať
-
Grim
Darca
Header - ale z boku sa diaľkovými svetlami osvetliť nedá...priecestia (teda aspoň reprezentatívne percento) sú stavané kolmo cesta na koľaj(e)...resp. v uhle, kde je osvetlenie veľmi nepravdepodobné... 
Vyjadrím sa iba k tej mnou zvýraznenej vete. Nevyblikujem a nevytrubujem na nikoho. Ak už ale zatrúbim, tak maximálne na takého, ktorý vychádza zadkom z parkovacieho miesta a nepozerá tam, kam by mal.Header napísal:Grim to vystihol dokonale a napísal všetko čo som chcel práve napísať ja. Ešte by som dodal, že tými diaľkovými okrem vodiča v protismere, nesmieš osvetliť ani vodiča dráhového vozidla. Je to dané v zákone.
To že by ťa zrychtoval som usúdil rýdzo podľa seba.Nepoznám tvoje telesné predispozície ani to aký si schopný.
A ako som písal vyššie. Za tou ženskou som išiel s milým slovom a ona sa začala rozčuľovať a škriekať. Nenapadol som ju, nenadával som jej. Keď som hneď pri nej zastavil, tak som si nechal pustené len parkovacie svetlá. Tie diaľkové som pustil až po tom jej srdcovom výleve.
-
RATZINGER666
Darca
Header: ano, ale nestojim tak 10min na priecesti, ako spomina noobsz dj, ale par sekund na krizovatke... byvam v malom meste, som tu tak navyknuty, vo vacsich mestach mi to uz tak nepride... ale ak by to niekomu vadilo a vyblika ma, neboj mi pride zaklopat, ked si to nevsimnem, tak dam rucnu, mne to neublizi a jemu to pomoze... a nezaujima ma, ci je to nejaky valec, starsia pani alebo miestny vygelovany mladik v rozchrcanom punte s hudbou na plne pecky..
mne nevadi, ked niekto predomnou svieti brzdovymi... ale keby mi to vadit malo a stojime kdesi v kolonach alebo desat minut na priecesti, tak to spravim tak, ako pisem vyssie... a ak si nenecha poradit, tak mu tam dam tie dialkove... uz len preto, aky je blbec... presne situacia, ako opisuje noobsz
Grim: ked sa budeme bavit o paragrafoch, mas samozrejme pravdu... ale toto je opat len o slusnosti, oslusnom poziadani... dennodenne kazdy vodic porusi niekolko paragrafov, v tomto pripade je ale o medziludskych vztahoch, o tolerancii a podobne... a v neposlednom rade o robeni napriek, ked niekto ani po slusnom poziadani nedokaze trochu pohnut rozumom a tvari sa, ze ved on je v prave
mne nevadi, ked niekto predomnou svieti brzdovymi... ale keby mi to vadit malo a stojime kdesi v kolonach alebo desat minut na priecesti, tak to spravim tak, ako pisem vyssie... a ak si nenecha poradit, tak mu tam dam tie dialkove... uz len preto, aky je blbec... presne situacia, ako opisuje noobsz
Grim: ked sa budeme bavit o paragrafoch, mas samozrejme pravdu... ale toto je opat len o slusnosti, oslusnom poziadani... dennodenne kazdy vodic porusi niekolko paragrafov, v tomto pripade je ale o medziludskych vztahoch, o tolerancii a podobne... a v neposlednom rade o robeni napriek, ked niekto ani po slusnom poziadani nedokaze trochu pohnut rozumom a tvari sa, ze ved on je v prave
-
Grim
Darca
...je v zákonnom práve...o morálnom sa dá polemizovať a diskutovať...
-
RATZINGER666
Darca
v zakonnom ano, o tom nie pochyb, ako pisem aj vyssie...
tu polemika vznika prave o tom moralnom... kedy niekoho o nieco poprosis a on sa sprava, ako keby si od neho chcel oblicku... na cestach som slusny, pustam, ked treba, ked vodici nevidia alebo dlho cakaju, ak oni pustia mna, tak im podakujem aj rukou, aj blinkrami, vzdy.. ak niekto spravi hlupost, netrubim, nekricim, nevyhrazam sa, stane sa kazdemu... ale ked sa niekto sprava ako hulvat, tak sa to otaca a v tom pripade patrim k tym, co radi robia zle a napriek
tu polemika vznika prave o tom moralnom... kedy niekoho o nieco poprosis a on sa sprava, ako keby si od neho chcel oblicku... na cestach som slusny, pustam, ked treba, ked vodici nevidia alebo dlho cakaju, ak oni pustia mna, tak im podakujem aj rukou, aj blinkrami, vzdy.. ak niekto spravi hlupost, netrubim, nekricim, nevyhrazam sa, stane sa kazdemu... ale ked sa niekto sprava ako hulvat, tak sa to otaca a v tom pripade patrim k tym, co radi robia zle a napriek