mód AP na routri - undefinied network

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

mód AP na routri - undefinied network

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

čaute. potrebujem pomoc. doma máme dsl internet. kábel ide do adsl routeru Tp-link a z tade všetci štastne fičia až na mňa. keďže som na poschodí a nemám šancu zadovážil som si druhý router. je to Belkin n+ F5D8235-4 v2. od spodného routera som si natiahol lan kábel hore. keď sa naň napriamo pripojím net ide - všetko je ok. no problém mám neskutočný s nastavením routeru. Belkin má mód prístupový bod. Keď sa zapne vypne dhcp a firewall a jednoducho net iba vysiela. má to jednu požiadavku. a to nastaviť manuálne IP ktorá sa nachádza v sieti. Keďže dole je 192.168.1.1 DHCP prideluje 100 IP a začína na 192.168.1.100 tak som dal IP adresu 192.168.1.180. Pichol som kábel do WAN a pripojil sa na Belkin a čo nevidím "undefinied network". pripojil som sa na pevno pozrel aku IP mi pridelilo a bola 192.168.1.105. Tak som do Belkinu dal IP 192.168.1.105. To isté. Keď vypojím lan z Belkinu som stále undefinied network no keď sa odpojím a pripojím už je to Belkin. tzn. že vždy keď sa prihlásim s káblom v routri napíše undefinied network. Podotýkam že som skúšal milión kombinácii. Preinštaloval som driver na PC. V routri je firmware najnovší. Skúšal som aj jednoducho po resete routru Belkin iba vypnúť DHCP manuálne a kábel pichnúť do LAN nie do WAN. Už som v koncoch.
salami
Medium Expert
Medium Expert

Re: mód AP na routri - undefinied network

Príspevok od používateľa salami »

na tom belkine si nastav v dhcp inu sadu napr. 192.168.0.x
nat ti to nevie prelozit, ked ides cez 2 zariadenia s tou istou sadou a na wifi si daj iny kanal, nech je rozdiel aspon 2 kanaly...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

mam zapojit do wan ci lan ? no aj tak som skusil a dakujem no nepomohlo. dal som na belkine dhcp 192.168.5.x. pripojil som sa , nenapisalo undefinied network pekne sa pripojilo no napisalo ze nie je pristup k internetu a vykricnik. pridelilo mi ip 192.168.5.3

//autoeditácia príspevku (26 Jan 2013, 16:58)
skusal som aj taketo nieco co som nasiel na nete

Kód: Vybrať všetko

nastav routru LAN sitove parametry aby odpovidaly tvemu rozsahu (aby adresa nekolidovala s DHCP ci jinymi zarizenimi), vypni DHCP a WAN port neres (respektive tam nastav neco, aby ti to umoznilo kliknout na tlacitko OK). Wifi nastav stejny nazev a stejne zabezpeceni, ale jiny kanal (nejlepe takovy, ktery je nejmene o 5 kanalu od kanalu tveho prvniho routru). Pak propoj ty routry pres LAN rozhrani
salami
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa salami »

Kabel, co ti ide hore, zapajas do toho belkinu do wan. restartni ho, pripoj sa nan cez wifi. neviem, ako ho nastavujes, predpokladam, ze cez cdcko. na to sa vykasli a chod cez webrozhranie. otvor prehliadac daj 192.168.5.1 prihlas sa najdi status. a to sem pastni. podla mna ten belkin nedostava spravne udaje. pre to aby ti siel net potrebujes ip, masku, branu a dns. u teba by brana mala byt ip toho dolneho tp linku. a dns tiez. este mozes skusit nastavit tieto veci rucne, ak som dobre pochopil, ako to mas, tak:
ip192.168.1.254 (napriklad, alebo hociaka ina nepouzita)
maska aka je v tplinku- zrejme255.255.255.0
brana 192.168.1.1
dns 8.8.4.4 dns2 192.168.1.1
ja skor preferujem, nech tu ip prideli automaticky, najlepsie nastavit ako static v dhcp na tom tp linku.
a ku tym radam, co si pastol, no s tymi sa moc nestotoznujem. wan nastavit musis, ak nie si v bridge mode a s tou wifi...nechapem, preco by mali mat rovnake nazvy, hesla a zabezpecenie.
gl
Napísať odpoveď