WiFi modem??

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
terrens
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: WiFi modem??

Príspevok od používateľa terrens »

Choď do "Interface Setup", tam máš "Wireless" a nájdeš tam "Transmit Power". Tam daj high.
Aj keď si myslím že je to nastavené na maximum už defaultne.
kikostevo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kikostevo »

no jó, je to ako píšeš... je to nastavené na "high"... :( takže nič z toho.. :( ešte existuje nejaké riešenie? alebo to vyhodiť z okna?
terrens
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa terrens »

Ak máš hrubé steny tak je možné že ti to robia ony. Neni áhodou v okolí veľa dostupných sietí?
kikostevo
Amateur
Amateur

chytám ešte asi 3 wifiny od susedov.. ale aký to môže mať vplyv na signál? však v paneláku má wifinu pomaly každý, teda je tam určite oveľa viac dostupných sieti... steny sú 30ky, ale nechce sa mi veriť, že to je spôsobené tým.. v bytovkách sú železobetónové panely.. švagor býva na druhom a chytá signál od suseda-kámoša, ktorý býva 3 poschodia nad ním a signál má lepší ako ja vo vedľajšej izbe... rozmýšľal som aj, že či by som to trochu nezlepšil aj tým, že by som router umiestnil viac do stredu domu, teraz ho mám v izbe pri PC, ktorý je v miestnosti situovaný prakticky hneď pri vonkajšej stene..
adriankocian
Novice
Novice

Príspevok od používateľa adriankocian »

kikostevo napísal:chytám ešte asi 3 wifiny od susedov.. ale aký to môže mať vplyv na signál? však v paneláku má wifinu pomaly každý, teda je tam určite oveľa viac dostupných sieti... steny sú 30ky, ale nechce sa mi veriť, že to je spôsobené tým.. v bytovkách sú železobetónové panely.. švagor býva na druhom a chytá signál od suseda-kámoša, ktorý býva 3 poschodia nad ním a signál má lepší ako ja vo vedľajšej izbe... rozmýšľal som aj, že či by som to trochu nezlepšil aj tým, že by som router umiestnil viac do stredu domu, teraz ho mám v izbe pri PC, ktorý je v miestnosti situovaný prakticky hneď pri vonkajšej stene..
môžu sa tie signály "biť" .... vyskúšaj si v nastaveniach wifiny zmeniť kanál na napr. 11-ku ... defaultne je kanál v každej wifine nastavený na 6, môže z toho byť šarapata ... vyskúšaj a daj vedieť či pomohlo, poprípade sa pohraj aj s anténkou, aby smerovala do bytu a nie von z neho ...
kikostevo
Amateur
Amateur

takže ak som správne pochopil, ostatní by to mohli mať nastavené na 6 a tým pádom sme si ako keby konkurovali... no ale ja som kanál nemal prednastavený na 6, ale na "Auto", takže neviem, či to pomôže... no aj tak som to dal na 11.. obe anténky smer byt.. :) zajtra to vyskúšam a dám vedieť.. dobrú noc

//autoeditácia príspevku (23 Jan 2013, 10:19)
no ráno som to opäť skúšal a ... dnes to je ešte horšie ako včera, vo vedľajšej izbe 2 paličky, v obývačke 1, signál sa stráca, v dolnej izbe to isté... na mieste, cca 5 metrov od môjho routera, som chytal slabší signál ako od suseda, čo je vzdialenosť cca 10-12 metrov... a to nevravím o smartfóne, na tom som chytil sieť len v miestnosti s routrom a ešte 1 paličku po vyjdení na chodbu cez otvorené dvere... :(
tak keď chytím signál od susedov (1, 2 paličky), ktorí sú vzdialení od daného miesta 10 a viac metrov, neverím, že zato môže hrúbka stien, alebo niečo podobné... svokrovci majú trojpodlažný dom, router je umiestnený na strednom podlaží pri okne, teda ani nie v strede domu, majú hrubé steny ako my, router myslím tiež Tp-Link, ale len s jednou anténku a signál majú bezproblémovo v rámci celého domu... fakt už neviem, že čo s tým.. rozmýšľam, že to zresetujem a skúsim nanovo nakonfigurovať, ale veľmi neverím, že to pomôže...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Treba skusit kanal za kanalom, uvidis. Antenky smer byt nedavaj, je tam rozdiel vari v polarizacii. Ak to bude pretrvavat, tak by som to videl na reklamaciu routra.
adriankocian
Novice
Novice

hojko napísal:Treba skusit kanal za kanalom, uvidis. Antenky smer byt nedavaj, je tam rozdiel vari v polarizacii. Ak to bude pretrvavat, tak by som to videl na reklamaciu routra.
pohranie sa s anténkami u mňa doma je dôležitým prvkom chytania wifiny na mobile v posteli ... wifi modemicu od ružového pantera máme síce vo vedľajšej izbe, ale kvôli hrubej nosnej stene mám na mobile problém chytiť wifinu ak nie je anténka pod istým správnym uhlom, ktorý som zistil praxou ...

//autoeditácia príspevku (23 Jan 2013, 20:52)
kikostevo napísal: ... a to nevravím o smartfóne, na tom som chytil sieť len v miestnosti s routrom a ešte 1 paličku po vyjdení na chodbu cez otvorené dvere... :( ...

toto je veľmi zaujímavé a zvláštne ... a nastevenie máš na 110% v poriadku?
kikostevo
Amateur
Amateur

hojko napísal:Treba skusit kanal za kanalom, uvidis. Antenky smer byt nedavaj, je tam rozdiel vari v polarizacii. Ak to bude pretrvavat, tak by som to videl na reklamaciu routra.
teraz som mimo domu, ale potom to určite s tými kanálmi určite vyskúšam... treba vyskúšať všetky možnosti... na ich reklamačné oddelenie som už poslal dotaz a popis závady. boli ústretoví a ochotní poprípade tovar vymeniť, ale najprv to vraj musí posúdiť ich technické oddelenie, tak dúfam, že to nie je len taká finta ako to natiahnúť.. do 7 dní sa dá totiž tovar vrátiť bez udania dôvodu a oni sú povinní to akceptovať.. tak uvidíme. ale ďakujem za vaše cenné rady, ochotu a trpezlivosť.

adriankocian, tak router som konfiguroval ja, takže tie nastavenia môžu byť s kľudom na figu... :mrgreen:
dadko123456789
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dadko123456789 »

Su modemy aj s wifi
adriankocian
Novice
Novice

kikostevo napísal:tak router som konfiguroval ja, takže tie nastavenia môžu byť s kľudom na figu... :mrgreen:
pre istotku sem hoď screeny nastaveni wifi ... samozrejme si začierni wlan key :D
johny29
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa johny29 »

zaujimave zariadenie.. vzdy ked som zapol radio v qipe tak prestal ist internet na vsetkych pc
kikostevo
Amateur
Amateur

Dnes posielam ten router späť, nemá to význam, nič nepomohlo... Došiel kolega, ktorý pozrel nastavenia, pohral sa s anténkami, zmenili sme umiestnenie routra, no nič... pred domom v aute, som na mobile chytil silnejší signál od suseda, ako od nás, takže v stenách a menej výkonných prijímačoch to tiež pravdepodobne nebude.. v PC obchode mi radil vymeniť tento router za router s vymeniteľnými anténkami, napr. http://www.alza.sk/tp-link-tl-wr841nd-d155296.htm, ale neviem, či to pomôže. Čítal som recenzie, kde vymenili napr. 2, alebo 3dBi antény za 8dBi a nejak významne nepocítili, že sa signál zlepšil. Väčšinou uvádzajú zlepšenie tak okolo 20%. A ja mám 2krát 5dBi antény... Tak neviem. Má to zmysel?

//autoeditácia príspevku (09 Feb 2013, 22:42)
ten pôvodný router od TP-Link som vymenil za http://www.alza.sk/asus-rt-n12vc-d346025.htm. no nepomohlo, dokonca mám pocit, že to je aj horšie... takže to predsa len bude pravdepodobne v stenách a stavebných materiáloch... veľmi sa v tom nevyznám, ale po preštudovaní nejakých diskusií som pochopil, že by sa to mohlo vylepšiť napr. ďalším prístupovým bodom. teda sa chcem opýtať, že ako fungujú AP? neviem, či to správne chápem, ale napr. ak mám router na poschodí a na prízemie dám AP, mohol by som tým pádom vyriešiť problém so slabým signálom? musí byť router prepojený s AP káblom, alebo je možné ich prepojiť bezdrôtovo?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

ak ho pripojis kablom tak to bude AP ako aj pises
ak to bude cez wifi tak to uz bude repeater resp bridge
volba je na tebe
kikostevo
Amateur
Amateur

je mi to jasné, ale či to spravím tak, alebo tak, výsledok bude ten, že sa mi konečne podarí vykryť dom lepším signálom? ak to bude cez wifi (repeater) a nie cez kábel (access point), neovplyvní to signál? myslím to tak, že keď napr. hore na poschodí mám router a dole na prízemie dám napr. http://www.alza.sk/tp-link-tl-wa801nd-d308636.htm a prepojím ich bezdrôtovo, bude signál dole stabilný? pretože tam nebude prepojenie cez kábel, ale "len" cez wifi? ja mám dole signál z routra dosť slabý, teda mi nie je úplne jasné, že či prístupový bod dokáže ten signál z routra zachytiť a ďalej šíriť v požadovanej intenzite, čiže ho ako keby zosíli a stabilizuje, alebo ďalej šíri len signál v takej kvalite, v akej ho prijal?
wladas
Redeemer
Redeemer

zosilnit ho samozrejme zosilny, ved to je jeho uloha
ale ci bude primat dostatocny signal tak na to ti tu uz neodpovie nik
kikostevo
Amateur
Amateur

ok, ja si asi skúsim zabezpečiť ten prístupový bod a spravím to tak, že na hornom poschodí umiestním router viacej na stred poschodia a to isté spravím s prístupovým bodom na prízemí a snáď to pomôže... ešte jedna vec, nevieš mi náhodou povedať, že prečo pri tom novom routri musím mať prepojenie routra s PC cez kábel? pôvodný router som mal hore na skrini a mal som ho cez kábel spojený len s modemom a tento nový som v PC nakonfiguroval, ale keď vytiahnem dátový kábel, tak sa nedá pripojiť na žiadnom zariadení. možno to stačí len niekde v nastaveniach prestaviť, ale som totálny laik, tak sa radšej opýtam, ako by som mal hľadať niečo, čo možno ani neexistuje..
wladas
Redeemer
Redeemer

moment, si pisal ze ten ASUS je este horsi so signalom nez ten TP-Link takze som to pochopil tak, ze wifi chytas ale strasne zly signal
a teraz pises o prepojeni len cez kabel....nechapem
kikostevo
Amateur
Amateur

neviem, že čo máš teraz na mysli. asi sa zle vyjadrujem a nepochopili sme sa... ja mám doma internet, ktorý mi prevádzkovateľ sprostredkuje cez káblovú televíziu. teda, aby sme sa chápali, zo steny mi ide kábel (koaxiál?), na ktorý mám pripojený modem a ten som mal prepojený s PC dátovým káblom. avšak chcel som mať doma net cez wifi, preto som kúpil TP-Link router a napojil ho na modem. keď som ho konfiguroval, musel som ho napojiť dátovým káblom aj na PC. aby som neskôr na stole ušetril miesto a aby mi nezavadzal, tak som ho po konfigurácií od počítača odpojil a spolu s modemom vyložil na skriňu a na PC a aj ostatných zariadeniach som teda chytal internet bezdrôtovo, cez wifi... to isté som neskôr spravil s ASUSom, ale keď ho odpojím od počítača(teda vytiahnem dátový kábel, ktorý mi spájal router s PC), tak mi wifi nefunguje (ukončí sa bezdrôtové spojenie na všetkých zariadeniach, ktoré sú pripojené k wifi sieti), pritom pripojenie routra s modemom ostáva.. keď ho opäť s dátovým káblom k počítaču pripojím, tak mi wifi funguje.. neviem, ako to mám ešte lepšie popísať. možno sa zle vyjadrujem, resp. veci neviem ako úplný laik správne pomenovať...
Napísať odpoveď