Windows 8

Informácie o software, ankety...
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 8

Príspevok od používateľa rochedo »

Nechapem, ludi co si do osmicky davaju taketo programy. Naco ti je potom osmicka ? Preco si nezostal na sedmicke ? Ved takto to mas v podsate uplne rovnake.
snaque
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa snaque »

rochedo napísal:Nechapem, ludi co si do osmicky davaju taketo programy. Naco ti je potom osmicka ? Preco si nezostal na sedmicke ? Ved takto to mas v podsate uplne rovnake.
Lebo som si kupil nedavno novy notebook uz s osmickami, a presne ako si napisal, je to v podstate uplne rovnake tak sa mi tam sedmicku davat nechcelo.

Uz chapes?
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

buduci mesiac planujem zmenu systemoveho disku na ssd

chcem sa spytat ci je win 8 na ssdcku naozaj tak rychly ci uz boot slubovany do 15 sekund a ci je to vyditelne aj pri spustani a praci programov ako photoshop, premiere pro, lightroom a podobnych?

ci sa to naozaj vyplati alebo mam zostat pri 7kach... dik
snaque
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa snaque »

Polo-X napísal:buduci mesiac planujem zmenu systemoveho disku na ssd

chcem sa spytat ci je win 8 na ssdcku naozaj tak rychly ci uz boot slubovany do 15 sekund a ci je to vyditelne aj pri spustani a praci programov ako photoshop, premiere pro, lightroom a podobnych?

ci sa to naozaj vyplati alebo mam zostat pri 7kach... dik
Mam systemovy SSD disk, kde mam nainstalovane osmicky. Som celkom spokojny, predtym som mal Dell XPS, i5, 4gb ram, bez SSD a win7. Tazko to mozem porovnat, kedze som SSD disk na win 7 nepouzival ale aj napriek tomu sa mi zda, ze tie osmicky su celkom dobre odladene pre tie SSD disky.
Boot som akurat skusal, trvalo to 13sekund kym mi od zapnutia pocitaca nabehla logon obrazovka. Prebudenie z recimu "spanku" je viac-menej okamzite.
Pracujem vela aj vo Photoshope a taktiez som dost spokojny.
Myslim si, ze ked si das tie osmicky, tak asi tym nic nestatis.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

rochedo: Tá osmička je podstatne lepšia funkciami, a aj "pod kapotou". Určite tam je dôvod. Ja by som si skôr vyslovene tú osmičku nekazil štartom, ale 100 ľudí, 100 chutí. Už som tu písal detailnú analýzu rýchlosti príce Štart v/ Metro, nejdem sa opakovať.

Polo-X, osmička sa mi nabootuje za 19-21 sekúnd na notebooku s obyčajným SATA II diskom. Na desktope s SSD to je ešte nižšie číslo. Áno, práca z PC je rýchlejšia, no to aj bez SSD. Ten Windows je proste viac odladený oproti 7, rýchlejší.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Co uz po tom, ze je viac nachuia :)
Rovno mohli nechat iba konzolu a nech si komunita doprogramuje/doinstaluje co chce pouzivat.
Vid start - chybal tam mnohym, preto si to komunita dorobila a metro vypla. Ale MS nie. Ten sa radsej bude do krvi bit za to, ze dlazdice su lepsie.

A uplne nadherne tuto dementnost MS vidno v business sfere - firmy na to jednoducho odmietaju prechadzat. Vidno to aj podla tendrov, kde su stale striktne vyzadovane Win 7. Naozaj nik ma nepresvedci o tom, ze ModernUI je komfortnejsie, produktivnejsie a neviem este co na desktopoch a notebookoch.

Na tabletoch nemam vyhradu.
Hensym
VIP
VIP

KoCi: A ja som mongol, alebo superhrdina, keď na tom pracujem rýchlejšie ako so Štartom?

1) V čom je prosím ťa viac "nachuia"? Nebavme sa teraz o Štarte.
2) Kde si vzal, že sa striktne vyžaduje Win 7? Win 7 mal x-krát vyššie predaje, ale polož si otázku, kde bol vtedy Android (tablety), a kde je dnes. Veď Android zariadenia, vrátane tabletov tvoria väčšinu trhu. Neklesol ani tak predaj Win 8, ako predaj PC a Notebookov globálne.
3) Otázka, ako dlho si ModernUI používal? Čítal si môj príspevok v druhej téme, keď som asi v 40 riadkoch prakticky dokázal, že aj s myškou je to rýchlejšie ako Štart? Plus, konfortnejšie a prehľadnejšie? PS: nepoužívam ANI JEDNU klávesovú skratku, doslova. Pýtam sa, ako dlho si ho používal, pretože sám na sebe vidím, že som tomu ModernUI nevedel prísť na chuť snáď 5 dní, potom som dostal grif, a efektivita práce na PC je x-krát vyššia. Naozajstnej práce, nie púšťanie filmov. Na Win 8 som prehovoril bratranca, brata, a asi 5 kamarátov. Všetci boli proti. Keď som sa spýtal prečo, hovorili "Lebo Metro". Dnes už iný Windows nechcú. Nemajú žiadne tablety, ale počítače.

Naozaj ma úprimne mrzí, že Windows 8 sa dočkal pyramídového "hejtu". Holt, dalo sa to čakať, je to veľká zmena, a všetko nové je predsa zlé.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

KoCi napísal:Co uz po tom, ze je viac nachuia :)
Rovno mohli nechat iba konzolu a nech si komunita doprogramuje/doinstaluje co chce pouzivat.
Vid start - chybal tam mnohym, preto si to komunita dorobila a metro vypla. Ale MS nie. Ten sa radsej bude do krvi bit za to, ze dlazdice su lepsie.

A uplne nadherne tuto dementnost MS vidno v business sfere - firmy na to jednoducho odmietaju prechadzat. Vidno to aj podla tendrov, kde su stale striktne vyzadovane Win 7. Naozaj nik ma nepresvedci o tom, ze ModernUI je komfortnejsie, produktivnejsie a neviem este co na desktopoch a notebookoch.

Na tabletoch nemam vyhradu.
V business sfere to je trochu ine. Naco by mali preboha prechadzat na osmicku ? Az taky obrovsky skok tam nie je a to su potom zbytocne vydavky.
dadko123456789
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dadko123456789 »

Windows 8 je dobry v tom, ze je rychly oproti predchodcovi (Win 7). Hlavne v bootovaní.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

dadko123456789: Par sekund pri bootovani nikoho nezabije, navyse su ludia, ktorych pocitac bezi par dni bez vypnutia a preto sa o bootovanie nezaujimaju.
Hensym
VIP
VIP

Aha. No, dnes ráno som zapínal PC kvôli busom, dosť som sa ponáhľal a ten boot mi prišiel celkom vhod. :)
(Inak, pár sekúnd... Zahltené sedmičky to niekedy potiahli aj na minútu. 8 nejde nad 20 sekúnd ani s bežným HDD)
+ k rýchlosti samotného Winu nemôže povedať ani pol slova nikto. Či?
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

no ak je to tych 15 sekund tam mna to zaujima, nakolko co mam teraz win 7ku uz nejaky ten rok, bootovanie mi trva cez dve minuty...

no je pravda ze ma najviac zaujima nabehnutie a svizna praca s programom ako ps, premier pro, lightroom a podobne graficke zalezitosti...

a taktiez ked budem kopovat novy system disk tak tam nahodit nieco co je naozaj rychle, len aby to nebolo na ukor niecoho ineho a radsej si pockam na skusenosti od uzivatelov ak bezhlavo skakat do noveho systemu
dadko123456789
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:dadko123456789: Par sekund pri bootovani nikoho nezabije, navyse su ludia, ktorych pocitac bezi par dni bez vypnutia a preto sa o bootovanie nezaujimaju.
To je pravda, ale ma aj ine vyhody. Ale to je uz na jednotlivcovi ako to vyuzije a ci to vyuzije
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

z nb mam vybratu baterku a fungujem na sieti, ak vypnem nb, necham ho v sieti, start trva 8 sekund rovno na plochu, viac krat odskusane.. (ziadna hybernacia ani spanok, normalne vypnutie)
ak vypnem nb a vyberiem ho zo siete, napr. kvoli presuvaniu...start na plochu trva asi 20 sekund, mate to aj vy tak?
skuste si to :)
dadko123456789
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

CheZteR napísal:z nb mam vybratu baterku a fungujem na sieti, ak vypnem nb, necham ho v sieti, start trva 8 sekund rovno na plochu, viac krat odskusane.. (ziadna hybernacia ani spanok, normalne vypnutie)
ak vypnem nb a vyberiem ho zo siete, napr. kvoli presuvaniu...start na plochu trva asi 20 sekund, mate to aj vy tak?
skuste si to :)
Ano, presne v tom je vyhoda Win 8 :) Hlavne ten start ale aj ine veci
nl635
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nl635 »

Windovs 8 je rychlejši ale napriklad na netbook je normalne nepoužiteľny kvoli vysokemu rozlišeniu+totalne blbo urobeny panel ŠTART
dadko123456789
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Skilex napísal:Windovs 8 je rychlejši ale napriklad na netbook je normalne nepoužiteľny kvoli vysokemu rozlišeniu+totalne blbo urobeny panel ŠTART
Ano, to je pravda. Na netbook sa hodi XP :)
drodos
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drodos »

Hensym napísal:KoCi: A ja som mongol, alebo superhrdina, keď na tom pracujem rýchlejšie ako so Štartom?

1) V čom je prosím ťa viac "nachuia"? Nebavme sa teraz o Štarte.
2) Kde si vzal, že sa striktne vyžaduje Win 7? Win 7 mal x-krát vyššie predaje, ale polož si otázku, kde bol vtedy Android (tablety), a kde je dnes. Veď Android zariadenia, vrátane tabletov tvoria väčšinu trhu. Neklesol ani tak predaj Win 8, ako predaj PC a Notebookov globálne.
3) Otázka, ako dlho si ModernUI používal? Čítal si môj príspevok v druhej téme, keď som asi v 40 riadkoch prakticky dokázal, že aj s myškou je to rýchlejšie ako Štart? Plus, konfortnejšie a prehľadnejšie? PS: nepoužívam ANI JEDNU klávesovú skratku, doslova. Pýtam sa, ako dlho si ho používal, pretože sám na sebe vidím, že som tomu ModernUI nevedel prísť na chuť snáď 5 dní, potom som dostal grif, a efektivita práce na PC je x-krát vyššia. Naozajstnej práce, nie púšťanie filmov. Na Win 8 som prehovoril bratranca, brata, a asi 5 kamarátov. Všetci boli proti. Keď som sa spýtal prečo, hovorili "Lebo Metro". Dnes už iný Windows nechcú. Nemajú žiadne tablety, ale počítače.

Naozaj ma úprimne mrzí, že Windows 8 sa dočkal pyramídového "hejtu". Holt, dalo sa to čakať, je to veľká zmena, a všetko nové je predsa zlé.

Suhlasim, ze Metro je "vec zvyku". Dovod preco ludia odsudzuju windows 8 je chybajuca ponuka start a metro prostredie ako vychodzie pri prihlasovani.Inteligentny clovek vie trochu "pogooglit" ako metro vypnut pokial mu "neni po chuti".Osobne som testoval kazdu jednu verziu windows 8 (DP,CP,RP,RTM) a nemal som problem s metrom.Nikdy som ho nevypinal , dokonca som hladal aj sposob ako vypnut alebo nahradit "desktop prostredie" aplikaciami pre metro (ich ekvivalenty), bohuzial bez vacsieho uspechu.
Momentalne pouzivam Windows Vista Home Premium SP2 a ak mam byt uprimny k Windows 8 sa nevratim.
Po kompletnom update Visty (nainstalovane vsetky windows update) ide dany windows na moje prekvapenie velmi svizne dokonca boot trva nieco do 25 sekund (v casovom intervale je aj zapocitany cas login do desktopu), po nabootovani na plochu mozem hned s windows robit nepotrebujem cakat (programy a sluzby sa nacitaju hned po prihlaseni cca do 3 sekund mam vsetko nacitane), namiesto klasickeho vypnutia pouzivam hibernaciu a tam je cas boot este rychlejsi (nahrada za hybrid vypnutie u windows 8)
Pre mna ako hraca je vychodzie ako windows dokaze "rozbehat" hry resp kolko fps dokaze moj hw dat vo windows (rychlost windows je druhorada v mojom pripade) a podla testov su windows xp,vista,7,8 dost podobne z ohladu vykonu v hrach.
Sam som testoval vistu/7/8 za ucelom vykonnostnych rozdielov v hrach (rovnaky hw, rovnake verzie drivers) a rozdiel bol +- rovnaky

Predmetnym ucelom mojho prispevku je uznanie Windows 8 ako "schopneho" a takisto , ze pre bezneho pouzivatela je v podstate jedno aky ma windows , vsetko aj tak zavisi od rychlosti hdd + pouzity hw (dualcore,2gb+ ram myslim , ze je standart v dnesnej dobe)
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

Mne Win8 pada zrejme kvoli Avastu. Po prihlaseni mi to niekedy hodilo modru obrazovku a musel som restartovat PC, tak som zmenil na AVG a zatial to nepadlo...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Billy: Pretoze Avast nebol kompatibilny pre Win8, bolo o tom pisane vari aj na ich oficialnej stranke. Pred tyzdnom som tahal do jedneho PC novy Avast, tak som narazil na tu info, ze je kompatibilny len do Win7.
Napísať odpoveď