U divakov su najuspesnejsie zanrove filmy ako sci-fi, historicke, detektivky a podobne, ktore ak chces mat v nejakej kvalite potrebujes poriadny rozpocet. A tento rozpocet proste Slovensko ako maly trh nedokaze vykryt. Jednym z rieseni je tocit filmy so zretelom na zahranicne publikum, ako v pripade napr. Batorycky, ale aj tak to nie je to prave orechove. Preto tu tieto filmy s par vynimkami raz za niekolko rokov nikdy taku uroven aku maju v USA nedosiahnu. Takisto taketo velke projekty u nas proste nemaju tradiciu a inak to asi ani nebude.Najväčší problém slovenských filmov vidím v tom, že filmári tvoria pre seba a nie pre divákov. Na Slovensku sa točia všelijaké "intímne", "výpovedné", "mystické" a "sebareflexívne" filmy, ktoré sú vo výsledku nudné kraviny.
Co sa tyka "sebareflexivnych filmov" ako si to nazval, ja osobne preferujem tento umeleckejsi aspekt filmu, a vobec by som sa nehneval kebyze sa taketo filmy na Slovensku tocia. Bohuzial vsak pramalo filmov u nas aspiruje na taketo oznacenie a vacsina ich ide skor do roviny nejakych romantickych komedii ci rodinnych dram so slabymi hereckymi vykonmi a fadnym technickym spracovanim. Najviac mi na slovenskom filme chyba akakolvek snaha o vyjadrenie nejakej myslienky ci smeru, takisto ako nepritomnost poriadnej vizualnej stranky - tu nehovorim o CGI alebo co, ale o takych zakladoch ako je strih ci kamera.