eBay.com

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: eBay.com

Príspevok od používateľa Soviet »

Treba si pozriet feedbacky priamo na tu vec, ktoru predava..Najlepsie ak ich tam ma par predanych a s komentarom uz po doruceni.. Lebo ako som si vsimol, niektori daju pozitivny feedback uz len ked to chlap oznaci ako shipped, ze fast shipping, co velka dovera nieje.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Doplnil by som, ze si treba vsimat aj pocet feedbackov toho, kto dava hodnotenie nasmu predavajucemu. Niektori spekulanti si totiz vytvoria xyz falosnych kont a z nich hodnotia to konto, z ktoreho sa nasledne predavaju falosne mobily / tablety, etc../., takze to vyzera, akoby mal predavajuci mnozstvo uskutocnenych obchodov
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

mikino123 napísal:Tak aj mna uz na ebay napalili. Slo to presne podla toho ako to tu niekto popisuje, ze predajca najskor ziska pozitivne feedbacky za lacne veci potom tam streli telefon za lakavu cenu. S predajcom komunikovat nemozem kedze mu v zapati Ebay zrusil konto. Ale zrejme by to nebolo nic platne kedze sa zrejme jednalo o podvodnika. Aj ked nejde o horibilnu sumu zhruba neakych 30 eciek ale aj tak to zamrzi kedze som zatial podobny problem nezaznamenal, ale najlepsie sa clovek uci na vlastnych chybach. Kolko moze zhruba trvat proces okolo vratenia penazi ak sa ich vobec podari dostat naspat? Uz som aj pisal na zakaznicku podporu tak som zvedavy.
otvor na ebay pripad...potom ma predavajuci 7 dni na reakciu...ak sa to nevyriesi a predavajuci ani nezareaguje, po 7 dnoch to zacne riesit ebay...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Nikdy by som si tak podozrivo lacnu vec nekupoval, ani za 10e.. V dnesnej dobe aby niekto predaval este pod vyrobnu cenu :slap:
mikino123
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mikino123 »

kukiak napísal:Nikdy by som si tak podozrivo lacnu vec nekupoval, ani za 10e.. V dnesnej dobe aby niekto predaval este pod vyrobnu cenu :slap:
Ja by som to tiez nebral. Ale kupovala to sestra z mojho konta. Aspon sa do buducna nauci ze nema byt taka doverciva.

//autoeditácia príspevku (22 Jan 2013, 15:31)
ephramko napísal:
otvor na ebay pripad...potom ma predavajuci 7 dni na reakciu...ak sa to nevyriesi a predavajuci ani nezareaguje, po 7 dnoch to zacne riesit ebay...
No ved presne som tak urobil. Len som zvedavy ze kolko to bude trvat. Zatial som mal len jeden pripad ked mi predajca vracal peniaze ked mi tovar do mesiaca neprisiel. Ale to bolo expresne rychlo. Jeden den som mu napisal druhy den som mal uz peniaze. Tovar mi vsak nakoniec prisiel, ale za dva mesiace a peniaze som mu samozrejme vratil.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ahojte, tak ja uz mam peniaze za tablet aj naspat...dnes som otvoril pripad, zadal som, ze som sa pokusal skontaktovat s predavajucim ale nereaguje na ziadne emaily, do oficialnej spravy pre predajcu (ktoru vidi aj ebay) som napisal, ze sa podla mojho usudku jedna o nelegalny tovar/obchod a preto od kupi odstupujem a pozadujem okamzitu plnu financnu nahradu...predavajuci ma 7 dni na to, aby reagoval, ked nezareaguje, pripad riesi ebay...

neviem ci zareagoval alebo to automaticky ihned preslo na ebay, kedze ebay zrusil predaj vsetkeho tovaru tomuto predavajucemu a tak isto zablokoval jeho ucet...kazdopadne mi dosiel email, ze predavajuci pripad postupil ebay-u...do niekolkych minut mi ebay poslal dalsi email v ktorom mi pise, ze predavajuci nevedel preukazat, ze tovar vlastni a skutocne ho odoslal a ze vyhodnotili moju staznost kladne a na moj paypal ucet mi posielaju plnu cenu tovaru + cenu postovneho...
(akurat pozeram, ze paypal automaticky poslal prachy na moj bankovy ucet)

:smt033 takze ja som spokojny...bude to pre mna ponaucenim a naozaj sa treba VZDY drzat toho, ze ak je ponuka az prilis dobra, je to oje*...
mikino123
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mikino123 »

Tak aj mne sa podarilo nastastie vyreklamovat peniaze takze tiez spokojnost. :smt025
renewal
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa renewal »

Zdravím, chcem sa opýtať, že keď chcem poslať balík do napr. USA tak akou prepravnou spoločnosťou je to najvýhodnejšie? prípadne ktoré využívate vy?

dík
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

Na vyber mas mnoho moznosti - Slovenska posta / UPS / DHL / TNT ..
Najlacnejsia bude pochopitelne posta no aj najpomalsia a najmenej spolahliva
renewal
Medium Expert
Medium Expert

ok dík,na ich stránkach si teda pozriem bližšie info..

ešte by som sa rád opýtal (mám dosť problém s angličtinou) ako je to tam s poplatkami na ebay?keď dám napr. inzerát a nepredám do do istej doby tak koľko sa platí poplatok?prípadne keď ho predám tak aký majú oni podiel na ebay?

no a ešte jedna vec...to sa tu už ako som čítal dosť krát riešilo no aj tak sa skúsim ešte opýtať...

predám napr. vec za 200€ (do USA alebo napr. británie)
ako je to s tým clom a daňou?
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

a) ja posielam cez slovensku postu kamkolvek do sveta - zatial mimimum refundov / asi tak 1 z 200 , aj to je tazke povedat, ci vec nedorazila, alebo som natrafil na debila, co chce vec zadarmo - posielam standardne II.triedou /

b) ebay fees KOMPLETNE

http://pages.ebay.com/help/sell/fees.html

c) neviem ako je u zaciatocnikov, ale ja mam momentalne 50 veci na predaj mesacne zadarmo / + nejake promos /. Vtedy neplatis nic za pridanie veci. Inak vid poplatky

Pokial sa ti vec nepreda, tak NEPLATIS ZIADNE POPLATKY. Ak sa ti vec preda, v drvivej vacsine je to 9 percent z predajnej ceny a zo shippingu. Nezabudni samozrejme na poplatky PAYPAL-u, kedze nepredpokladam, ze ti niekto bude ochotny zo zahranicia poslat peniaze na ucet

d) clo a dan ta trapit nemusia, plati ju kupujuci podla pravidiel statu, kam posielas / ak teda splna kriteria na vyrubenie cla /
renewal
Medium Expert
Medium Expert

díky moc...

s tým clom a daäou by ma to ale zaujímalo (ak na niečo natrafím,možno budem aj kupujúci)...našiel som na dákej stránke,že to 27€ tuším tam bolo písané,že daň sa neplatí...do 150€ sa platí daň a nad 150 daň+clo...neviem,čo je na tom pravdy...

keby teda chcem kúpiť niečo napr. za 200€ mimo EÚ aký by bol postup?

dík za prípadnú odpoveď
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

jak postup? kupis a cakas ci ti to pride alebo ti zavolaju z colneho
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Čo si mám všímať, alebo načo si mam dávať hlavne pozor pri kúpe z ebay?
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Tak počet predajov a feedback predavajucého. A čo predáva a ake ma komentáre predavajúci k predanému tovaru.
lukas9206
Addict
Addict

Dá sa nastaviť filter aby mi ukazovalo iba inzeráty ktoré môžu byť doručené na Slovensko?
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja to robím takto : Sort: Price + Shipping: Lowest first
jami
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jami »

Presne tak a ked si tam registrovany tak dava vacsinou len ponuky kde je shipping na slovensko alebo sa ta spyta na krajinu
lukas9206
Addict
Addict

Som zaregistrovaný, ale niekdy aj keď dám filter Sort: Price + Shipping: Lowest first, tak aj tak pri niektorých inzerátoch píšu ship to US.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Neviete kde zozeniem na ebay-i tieto sluchadla ? Nejako sa mi nedari najst. A tento predajca ma vypredane. Aspon takyto stýl aby to malo.

http://sluchadla.gu.ma/
Napísať odpoveď