Americká vojna s Iránom už začala

Diskusie na politické témy...

Mali by ich vybombardovat?

ano
62
26%
nie
178
74%

Celkom hlasov: 240

mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Re: Americká vojna s Iránom už začala

Príspevok od používateľa mARILYN mANSON »

Slay mám na teba len jednu otázku, prečo si myslíš že USA nemá prostriedky na vojnu. Samozrejme USa má dlhy, ale vždy to riešila vytlačením ďalších a ďalších $$ (následky všetci poznáme). Američania žijú aj vďaka tomu že ostatne štáty nakupujú ich dlhopisy. Ak som náhodou niečo povedal zle, ospravedlňujem sa, niesom ekonom.
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa slay »

mARILYN mANSON napísal:Slay mám na teba len jednu otázku, prečo si myslíš že USA nemá prostriedky na vojnu. Samozrejme USa má dlhy, ale vždy to riešila vytlačením ďalších a ďalších $$ (následky všetci poznáme). Američania žijú aj vďaka tomu že ostatne štáty nakupujú ich dlhopisy. Ak som náhodou niečo povedal zle, ospravedlňujem sa, niesom ekonom.
Nie si ekonóm, to je fakt. Ale skús si pozrieť aký mal trend, a akú výšku americký dlh pred útokom na dvojičky. Pozri sa na to ako sa vyvíjal počas militaristickej administratívy Busha a môžeš si pozrieť ako to skončilo krízou, ktorej skutočné príčiny asi ty neodhalíš. Ale aj bez vzdelania by ti tento pohľad mohol povedať, prečo už nieje priestor ani skutočný záujem o vojnu s Iránom. Skôr sa priprav na to, že Irán bude ďalšia krajina s jadrovkami. Eto vsio..

A ak sa pýtaš prečo je teraz ten cirkus s Iránom, tak preto lebo to dobre vynáša a nič to nestojí :wink:
Prioritas
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Prioritas »

Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Podla mna je aj Iransky prezident blaznivy konspirator, co cely den sleduje blogy, neoverene zdroje a potom to prezentuje ako pravdu :D.
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Možno je "blaznivy konspirator" ale v mnohých veciach má pravdu.
Korag
Professional
Professional

[irony][/irony]
Prioritas
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Prioritas »

je pekne ked mainstream považuješ za doveryhodny, ovca
Korag
Professional
Professional

Este raz, mal som tam dat asi uvodzovky, skoro vo vsetkom sa zhodujem s tym prezidentom az na ten koniec, holt zapad diktuje svetu a uz len z prekrucania a preskakovania tem toho priblbleho novinara dokazuje to, ze ked nevie co k tomu povedat proste preskoci na uplne inu temu a tvari sa ako keby to bolo normalne.
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Sorry korag, až teraz som pochopil že je to ironia.
91pato310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 91pato310 »

Príde im tam Iránsky prezident a oni naňho majú len 15 minut? WTF?
Ten redaktor je ale hrozný zmrd. By som ho vyhodil hneď po tom rozhovore. Neskutočne drzý, arogantný, snažil sa za každú cenu naňho niečo nájsť len aby vyšiel v zlom svetle.
Na druhej strane Iránsky prezident tiež nie je svätý. Zdalo sa mi to celé ako pretvárka. Jeden sa snažil očierniť Irán ten druhý sa snažil výjsť z toho ako kľuďas v čo najlepšom svetle.
Celkovo nič nehovoriaci rozhovor.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Nepriamo zacala a priamo začne po volbách a to inváziou do Iránu z Perzskeho zálivu,tak ako to bolo aj pri Iraku.
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Pato: To je Fox news, pozri si napr. takého billa o'reillyho. Jeden lepší než druhý.

Blastbit: Možno áno možno nie. Nikdo presne nevie čo sa stane a nikdo presne nevie dátom. Už pred rokom a pol sa hovorilo že USA a Izrael zaúočí. Nezabúdaj že aj v izraeli budú voľby, 22. januara.

//autoeditácia príspevku (21 Jan 2013, 18:12)
Taká zaujmavá správa:
Irán zadržal Slovenského občana za údajnu špionáž.

http://www.sme.sk/diskusie/2099796/2/Ir ... m-CIA.html
http://english.ruvr.ru/2013_01_17/Iran- ... d-CIA-spy/
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Vojna nebude, lebo Obama nechce vojnu, aj preto židia podporovali jeho protikandidáta pri prezidentských voľbách, ten bol viacej agresívny, len ten nevyhral.

Izrael by aj zaútočil na Irán, len nemôžu len tak nasadiť jadrové zbrane, aj keby boli schopní, nemôžu. Bežnými zbraňami by mali nulové šance proti Iránu. Keby mali istotu, že nad nimi zvíťazia bez zbraní hromadného ničenia, tak by ich už dávno napadli.

Doteraz čakali a dúfali, že skončí Obama a čoskoro bude vojna, takto ale asi nebude.
slay
Addict
Addict

Raz som tu písal prečo vojna nebude a po voľbách sa na tom čo som písal nič nezmenilo a nezmení sa ani o ďalšie volebné obdobie. A je kur*a jedno koho podporovali židáci a čo chce Izrael.
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

A čo tak iný scenár, taký aký sa práve deje v Sýrií, podporou radikálnych moslimských skupín, akou je napr. MEK a možnú destabilizaciu tamojšej vlády. Ved predsa USA a Izrael niesu jediné štáty ktoré maju v danej oblasti svoje zaujmy.
slay
Addict
Addict

mARILYN mANSON napísal:A čo tak iný scenár, taký aký sa práve deje v Sýrií, podporou radikálnych moslimských skupín, akou je napr. MEK a možnú destabilizaciu tamojšej vlády. Ved predsa USA a Izrael niesu jediné štáty ktoré maju v danej oblasti svoje zaujmy.
Lepšie, ale ubezpečujem ťa, že o to sa už dlhodobo snažia a Irán je myslím dosť paranoidný a má inak vychované obyvateľstvo ako mala Lýbia či Sýria. Takže myslím, že Irán proste ostane Iránom.
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Možno je to tým že Irán je o dosť iný ako ostatné štáty. Obyvatelisa sú šíti, niesu araby - ale peršania, viac ma nenapadá. No o tej stabilite by som trocha pochyboval. Nie je to tak dávno kedy sa konali veľké protesty proti tamojšiemu režimu, počas voľby prezidenta (r. 2009) Tieto protesty boli nazvané zelená revolucia. Bolo dokonca niekoľko mrtvych, veľa zranených a mnoho uveznených. Inak súhlasím.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Iran je stabilnejsi hlavne ekonomicky. Preto su tam ludia pokojnejsi ako napr. v Egypte, kde napatie eskalovali rekordne ceny jedla.
slay
Addict
Addict

mARILYN mANSON napísal:Možno je to tým že Irán je o dosť iný ako ostatné štáty. Obyvatelisa sú šíti, niesu araby - ale peršania, viac ma nenapadá. No o tej stabilite by som trocha pochyboval. Nie je to tak dávno kedy sa konali veľké protesty proti tamojšiemu režimu, počas voľby prezidenta (r. 2009) Tieto protesty boli nazvané zelená revolucia. Bolo dokonca niekoľko mrtvych, veľa zranených a mnoho uveznených. Inak súhlasím.
Pravda, ale čo je podľa teba revolúcia? 10 000 ľudí v uliciach? 100 000? V Iráne je toto asi také dôležité ako keď sto náckov v bratislave pochoduje od hlavnej stanice. Je to nič. Západné médiá sa ale o to radi oprú a nazvú to revolúciou.
Napísať odpoveď