reinstalacia driverov sietoveho zariadenia XP

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
josefs
Medium Star
Medium Star

reinstalacia driverov sietoveho zariadenia XP

Príspevok od používateľa josefs »

poprosim Vas o radu ako reinstalovat drivery sietoveho zariadenia pod XPckami?
CD ci DVD mechanika nefunguje a sietove zariadenie akoby neexistovalo. Cize nejde ani pripojenie na siet.
Je nejaka sanca identifikovat ake siet zariadenie tam je a doinstalovat ho?
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: reinstalacia driverov sietoveho zariadenia XP

Príspevok od používateľa Chalesnik »

neviem ci som to dobre pochopil ale ak hej .... skus pozret dosku a podla toho si najst drivery kde najdes prislusny sietovy ovladac... popripade su softy napriklad drivegen alebo podobne kde ti vyhladaju ovladace ktore nemas nainstalovane a podla toho sa lepsie googluje a stahuje ...
josefs
Medium Star
Medium Star

software na vyhladanie driverov bude prepojeny na siet a bez toho aby mi fungoval sietovy driver sa na siet nedostanem
v podstate vsetky sietove adaptery mi vyhadzuje s vykricnikom v spravcovi zariadeni a vypisuje ze zariadenie nepracuje spravne lebo w nemohol nacitat pozadovane ovladace pre toto zariadenie
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Zisti si názov dosky, napr. cez Aida. Nainštaluj si sieťovku a potom použi ten "zázračný" program, ktorý stiahne drivers. Nezabúdaj však, že ako môže program na hľadanie pomôcť, tak môže narobiť aj galibu. Radšej volím cestu sťahovania priamo od výrobcov.
josefs
Medium Star
Medium Star

pre Zdravotnika
zistil som nazov dosky. Je to DP956LT
potom idem na podporu intelu pre tuto dosku

Kód: Vybrať všetko

http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Desktop+Boards&ProductLine=Intel%C2%AE+965+Express+Chipset+Family+Boards&ProductProduct=Intel%C2%AE+Desktop+Board+DP965LT
nainstaloval som poslednu moznost LAN a nic sa neudialo.co z tych driverov mam este nainstalovat?
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Tak nainštaluj všetky drivery od Intelu pre dosku a problém by mal byť vyriešený. Niekedy je potrebný aj ovládač na chipset, aby išla korektne sieťovka.
josefs
Medium Star
Medium Star

ked v spravcovi zariadeni odinstalujem driver pre sietovu kartu (network controler) tak system najde novy hardware a automaticky nainstaluje pre neho driver. A ten je naprd. Hned od zaciatku hlasi problem, ze sietove zariadenie nie je dostupne.
Keby ta sietova karta bola vymenitelna skusil by som vymenit sietovku a nainstalovat drivery
Pozeral som vnutro pocitaca a sietovka je sucastou materskej dosky cize sietovu kartu nevymenim iba ak celu matersku dosku. Skusil som nainstalovat network drivery pre ten typ materskej dosky a instalacia neprebehne kompletne. Zrusi ju. Som v bode kedy neviem co s tym dalej
spravca zariadeni mi hovori ze je problem s intel 82566dc gigabit network connection a ked dam nainstalovat driver instalaca sa prerusi s tym ze nemoze nainstalovat driver. ze v pc nie su pritomne intel adaptery a pritom ukazuje mi ze materska doska je intel dp965lt
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Skús ešte manuálne cez správcu zariadení aktualizovať sw pre sieťovku.
Napísať odpoveď