angličtina

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

angličtina

Príspevok od používateľa demovic_svk »

Ahojte , chcel by som sa učiť angličtinu popri škole lebo v škole je to oničom, vedeli by ste mi poradiť nejaké nahrávky alebo niečo ? free
alebo len celé texty , ako su napriklad nahravky ku kniham
deszka3
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: angličtina

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ak už máš aspoň tie základy, tak je dobré pozerať filmy po anglicky.Mne sa anglina dosť zlepšila vďaka pozeraniu napr. Top Gear-u a podobných seriálov a už aj filmy zvykávam pozerať po anglicky.Pravda, že nerorumiem všetkému, ale pointu z filmu viem dostať a rozumiem aj frázam.
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Blackout147 »

U mna to iste ako pri deszka3, serialy, filmy a hry po anglicky s titulkami a casom uz aj bez :D Takto sa naucis anglinu celkom v pohode a aj zabavnejsim sposobom
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa demovic_svk »

neviem tie filmy , musim si nato asi zvyknut :D lebo sa neviem sustredit na titulky aj na zvuk
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

Zlepšit anglictinu mozu spominane filmy ...nejake tie knihy alebo pesnicky s textom si pozerat ...a tak ale to su len zaklady...ak chce clovek po anglicky aj chapat aj rozpravat tak to musi trenovat ...vlastna skusenost ...kym nekomunikujes s niekym po anglicky tak to nebudes vedeit...v dnesnej dobe su uz vraj aj kadejake doucovania ale typu konverzacie ze vas ucia fakt prakticke veci nie vsetky casy alebo neviem ake hovadiny co sa na skole ucia a ktore prakticky vo svete ani nevyuzijete kym neviete slovicka ..mam kamarata co sa ucil nemcinu siel do Irska nevedel okrem nadavod a pozdravov nic po anglicky po 3 mesiacoch sa vratil a speakoval jak pan ...vravel ze radio ... televizia ..noviny a prostredie mu nedalo na vyber..a slo to vraj hladko ...
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Na začiatok možno pomôže aj toto, je to celkom zaujímavé http://www.anglickagramatika.sk/
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Pravdou je, že Slováci majú zväčša celkom solídne porozumenie hovorenému i písanému slovu, text dokážu i tvoriť, ale pokiaľ sa nemáš s kým rozprávať po anglicky, tak to nenahradíš ničím. To je aj moja najväčšia slabina.
Keď som bol UK bola to pecka, teraz som doma 2 roky, dnes idem na pohovor, kde pýtajú angličtinu a mám stres :D
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Ako ked hrate hry tak naucit sa rozpravat po anglicky nie je problem, staci len dobra teamspeak grupa :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tak tak, ked uz ziaden iny prospech z presedenej puberty za kompom hranim hier, tak aspon ta anglictina stupla.

Anglictinu v skole som neznasal, neznasam a asi aj nadalej budem neznasat, skoda ze nemozem najst ten obrazok z 9gagu, ktory komentuje castokrat lepsie jazykove schopnosti ziaka voci ucitelkam, ktore su niekedy konvertovane rustinarky. :D
AcidXpress
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa AcidXpress »

hmm skus spojit prijemne z uzitocnym .. napriklad pri hraniu online hier kde si na ventrile alebo TS s anglicky hovoriacimi ludmi, pozorne ich pocuvaj a nehanbi sa zapajat aj len kratkou vetou .. stratis ostych a pojde to uz samo potom :-) a ako bolo vyssie spomenute .. filmy, hudba .. a vykasli sa na titulky .. imho titulky su len brzda
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Anglicky film/anglicke titulky... :wink:
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Eng Film/serial + sk titulky... neskôr zameň za anglické a časom bez titulkov. Like a boss 8)
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

urcite sa vykasli na anglicke filmy a serialy. Ten kto tvrdi, ze sa takto anglictinu naucil/zlepsil tak ju bud nevie alebo ak ju ma pouzit ledva z neho vypadne par suvislych viet.
Zameraj sa slovnu zasobu, prekladaj si clanky, uc sa slovicka a hlavne si skus najst niekoho s kym mozes v anglictine komunikovat, je jedno o com.
//oprava: pozeranim filmov/serialov sa naucis rozumiet anglictine, nie ju pouzivat.
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Ucit sa slovicka naspamat je najzbytocnejsia vec ktora existuje.. Prave na toto su dobre filmy, serialy a hry. Naucis sa tam aj slovne spojenia ktore sa nedaju priamo prelozit. Staci sledovat anglicke fora, prispievat na ne a naucis sa aj rozpravat. (samozrejme vyslovnost nebude najlepsia ale to je najmenej, na to sa da rychlo zvyknut, ked tu anglictinu budes fakt potrebovat)

Ja toto praktizujem asi 5-6 rokov a ked citam anglicky, tak si to neprekladam do slovenciny v hlave ani nic take. Proste rozumiem.. To sa prekladanim clankov nenaucis, podla mna.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Chodil som na doucovanie z ENG, mal som tusim neviem ci cisto anglicanku alebo tak nejak, ale presne toto iste hovorila, neprekladat do slovenciny, ale snazit sa rozmyslat po anglicky.
Biflenie slovicok je zbytocne. Lahsie si spomenies na nejaku frazu alebo vetu, kde to slovo je ako na cisto to slovo.
AcidXpress
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa AcidXpress »

Pikolik napísal:urcite sa vykasli na anglicke filmy a serialy. Ten kto tvrdi, ze sa takto anglictinu naucil/zlepsil tak ju bud nevie alebo ak ju ma pouzit ledva z neho vypadne par suvislych viet.
poviem ti pribeh o jednom chlapcovi .. ako maly chlapec vela cestoval hore dole slovensko norsko cely zivot .. vedel slovensky a norsky a anglictinu sa naucil z TV no nepouzival ju .. raz cestou zo svedska do nemecka ked siel na lodi domov z trelleborgu do sasnitzu ho zastavil jeden pan a opytal sa ho nieco po anglicky .. chlapec mu sice divnym prizvukom ale uplne normalne a plynulo odpovedal .. vtedy chlapec zistil ze ake to je dobre filmom po anglicky nielen rozumet ale anglictinou vedet aj komunikovat .. casom sa mu vyslovnost zlepsila .. teraz nema problem rozpravat anglicky a prizvuk sa mu zlepsil omnoho tiez ..

//autoeditácia príspevku (01 Feb 2013, 16:10)
Pascalwb napísal:Chodil som na doucovanie z ENG, mal som tusim neviem ci cisto anglicanku alebo tak nejak, ale presne toto iste hovorila, neprekladat do slovenciny, ale snazit sa rozmyslat po anglicky.
Biflenie slovicok je zbytocne. Lahsie si spomenies na nejaku frazu alebo vetu, kde to slovo je ako na cisto to slovo.
cista pravda toto ^
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

AcidXpress napísal:hmm skus spojit prijemne z uzitocnym .. napriklad pri hraniu online hier kde si na ventrile alebo TS s anglicky hovoriacimi ludmi, pozorne ich pocuvaj a nehanbi sa zapajat aj len kratkou vetou .. stratis ostych a pojde to uz samo potom :-) a ako bolo vyssie spomenute .. filmy, hudba .. a vykasli sa na titulky .. imho titulky su len brzda
Lenze potom ked pozeras nejaky serial po anglicky a nemas titulky a zacinas tak si ho velmi nevychutnas :D
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Pascalwb napísal:Chodil som na doucovanie z ENG, mal som tusim neviem ci cisto anglicanku alebo tak nejak, ale presne toto iste hovorila, neprekladat do slovenciny, ale snazit sa rozmyslat po anglicky.
Biflovanie slovicok nieje zbytocne, musis mat vytvorenu urcitu slovnu zasobu aby si pochopil vetu. Ci ma sa to dozvediet priamo z intonacie alebo z reci tela? :sly:
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tak ale, samozrejme, nejaky zaklad mat musi, a to ked nieco nerozumie si pozrie, prelozi, ale ucit sa, ze dnes si zobere 20 slovicok a nabifli sa ich, je blbost, to mozno tak nazaciatku.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Tak som to presne myslel ;)
Napísať odpoveď