Nová repro sústava (Bose, Bang&Olufsen alebo iné)

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
fanter
Light Star
Light Star

Nová repro sústava (Bose, Bang&Olufsen alebo iné)

Príspevok od používateľa fanter »

Zdravím vás,
Pred nedávnom som zapojil svoju staršiu Bose sústavu, mal som ju dlho zabalenú lebo sa prerábalo...
Písal som tu aj nižšie článok že hladám pesničky (flac) a teraz potreubujem ešte jednu repro sústavú...
No tu som zvažoval faktor prvý ... či stereo alebo nejaká 5.1, 7.1 ...
Filmy pozerávam málo a keď tak na stereu sa mi to zdá byť tiež dobré ... Stereo by som volil skôr lebo už viac ľudí mi hovorilo, že pri stereu počúvanie pesničiek je lepšie ako kino teda 5.1 napr ...

další faktor značka ... nechcem sa baviť o cene, poviem to tak, že keď niečo takéto kupujem (a hudba ma baví) tak už neprihliadam toto stojí o 100 o 200 viac ... tam mi ide naozaj o tú kvalitu... Rozmýšlal som či neísť do možno viac preferovanejšej značky teda Bang&Olufsen ...

nechám to na vás ... ak máte otázky ktoré vám pomôžu pri tom ako mi pomôcť pytajte sa :)
Budem rád ...
Ďakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nová repro sústava (Bose, Bang&Olufsen alebo iné)

Príspevok od používateľa hojko »

V tom pripade Dynaudio BM6, MEG RL 906 alebo Unity Audio - The Rock.
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa WildDuck »

V prvom rade si urči cenovú kategóriu, potom si uvedom, do čoho tie repro zapojíš.....ak to bude nejaká zvukovka AUDIGY ,X-FI a podobne, kľudne si kúp repro GENIUS.....
Bez poriadného prevodníku môžeš počúvať DVD-AUDIO, SACD na repro na akých len chceš...... ;)
Prevodník by mal byť cenovo (kvalitovo) úmerný repro ;)
Jednoznačne som zástanca STEREO a odporúčam použiť vyladené aktívne repro!!!!!

Ak chceš niečo poriadneho, pozri si:

http://www.me-geithain.de/studio/index. ... =4&lang=en

osobne mám model RL-940 a je to úplne inde ako DynAudio, Tannoy, B&O a podobné ozvučenia do WC

taktiež veľmi dobré repro sú spomínané UNITY AUDIO THE ROCK http://unityaudioproducts.co.uk/the-rock.php

Čo sa týka prevodníkov, odporúčam LAVRY BLACK DA11....plný a presný lineárny zvuk, hutný bas, jemné a zároveň detailné výšky, prekreslený a detailný zvuk pri zachovaní vzdušnosti

http://www.lavryengineering.com/product ... /da11.html

Ak máš záujem o kvalitné počúvanie hudby, odporúčam jediného predajcu v ČR -SR, ktorý naozaj za niečo stojí.....od neho som kupoval aj repro aj LAVRY prevodník,.....

www.velvetsound.net/

odkaz na repro:

http://www.velvetsound.net/cz/7-monitory/

http://www.velvetsound.net/cz/6-prevodniky/
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

nestacia jedne? ked mas bosky 5.1 zobral by som sterea

luxusny design
http://www.vzdy.sk/harman-kardon-gla55? ... gn=heureka

WildDuck
Medium Expert
Medium Expert

To Trussardi: Tak ako hodinky slúžia na meranie času a teplomer slúži na meranie teploty, tak reproduktory slúžia na reprodukciu akéhokoľvek zvuku......ak si chceš s reproduktorom ozdobovať izbu, tak prosím, ja radšej uvítam nejaké módne doplnky a budem naďalej počúvať kvalitný zvuk!!!
Tieto presklené kvetináče som mal možnosť počuť (aj keď som nemal o to záujem, lebo fyziku neoklameš.....) v jednej nemenovanej bláváckej predajni v obchodnom dome Eurovea v predajni s nemenovanou jablčnou značkou.... :-P
A k tomu môžem povedať len jediné......aké sú gýčové, tak aj zle hrajú ;)

hawk ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ale su medzi nami ludia, ktorych cit pre hudbu je minimalny a to som aj ja. Preto mozno nevidim rozdiel medzi v repro za 70 eur a 250 eur, proste to nepocujem :P
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nuž, to je tak, keď v diskusii o Bose narazíš na elitistických audiofilov...Čím menej známa garážová značka, tým lepšie pre nich...

WildDuck: skús pochopiť, že ak má niekto Bose Acoustimass za 900 eur, tak k tomu nebude kupovať SACD player od Accuphase za 16K dolárov. Pre niekoho nie je Tannoy, DynAudio alebo Bang and Olufsen "ozvučením do WC", niekomu to úplne stačí a nemusí si kupovať JM Lab Grande Utopia alebo BandW Nautilus. A ak si chce niekto reproduktormi vyzdobovať izbu, je to predsa iba jeho vec :3
fanter
Light Star
Light Star

Samozrejme dakujem vsetkym za nazor a k teme...
Nejde mi o to mat co najkrajsie repraky vzhladovo. Bose su cierne klasicke repraky..
Poviem dopredu, ja sa do zvuku ako DAC, prevodnik nejako nevyznam... ja ked som kupil bose kupil som velmi dobry zosilnovac... pocuval som na nich klasicke mp3 ale teraz zistujem ze som ten potencial repro vyuzil ked pocuvam napr priamo z CD... a audiofilske nahravky.Budem rad ak ma oboznamite ako vyuzijem spominany dac prevodnik a neviem co vsetko aby som dosiahol to co mam... Ako pise hojko, dlhy cas som nepocul rozdiel v bose a napr co mal kamarat tiez drahsie logitechy... ale ked dam na bose audiofilsky orchester basy bicie gitara, tak to aj hluchy pocuje...
Budem rad ak ma do toho zasvetíte, a nejake stero vyberiem... cize Bose neriesit ? Toto mate odskusane ze su lepsie ?
Dakujem
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert

Special to Seth82: Tak som to zrovna nemyslel.... ;) Chcel som tým povedať, že kedže je "kvalitný zvuk" - relatívna veličina (aj keď by nemala byť) tak sa na nás snaží kvantum výrobcov zarobiť na krásnych bedniach viď B&W Nautilus, alebo bagetožrúti FOCAL JM LAB Grande Utopia.......keby si mal možnosť
si vedľa seba postaviť repro ako sú Nautilus, ktoré tuším stáli okolo 40.000 Euro a veďľa nich naozajstné repro napr. BAREFOOT, GEITHAIN, ATC, PMC, UNITY AUDIO atď atď atď v cene okolo 5000 euro, ver mi, že by si zvolil repro za 5000 euro.......!!!!!!
Skúsim to prirovnať k parfémom.....HUGO BOSS, CK, alebo BRUNO BANANI sú voňavky.......DAVID BACKHAM je len pokus o niečo čo vonia....alebo hodinky ....sú hodinky s hodinárskou hodnotou ako OMEGA, TAG HEUER, klasické značky hodiniek ako CITIZEN, CASIO, SEICO, CERTINA a potom sú hodinky ako D&G a LA COSSTE.......no a tak je to aj so zvukom......a vlastne všetkým....žijeme v marketingovej dobe a je problém rozoznať kvalitné od drahého ;)

Počul som FOCAL UTOPIA a smútok, čo človek čakal od francúzov...viď autá :D (a to som testoval aj štúdiové bedňe konkrétne FOCAL TWIN6BE a des...)
O B&W som mal iný názor!!! Myslel som si, že je to seriózna firma, mal som záujem o B&W DIAMOND 5000D, testoval som pol hodinu a zasmial som sa......povedal som predavačovi, že tá bedňa nevie zahrať konkrétne spodné pásma....on sa zasmial a povedal, že áno....je to celé o biznise a tomu vládne design (ktorý žiaľ predáva), kvôli elipsovitej zadnej strane bedne je úúúplne zničené nižšie frekvenčné pásmo....

O zosikoch za 16K dolárov sa nevyjadrujem...rovnaká hlúposť ako bedne Nautilus za 40 klackov!!! Aj keď bol som nemilo prekvapený, keď som testoval spomínané B&W na zosiku DENON a následne na Marantz, tak som bol v šoku, aký rozdiel v zvuku to bol....v prospech DENONU.....asi toľko.......

//autoeditácia príspevku (07 Feb 2013, 0:37)
Fatner: Napíš mi, aký žáner počúvaš a aký máš rozpočet a ja ti poradím čo najlepšie bedne a DAC v tej cene, lebo vidím, že v tejto oblasti nie si zatiaľ moc skúsený...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja som naznačoval hlavne to, že filozofovať tu takýmto spôsobom nad Bose za pár stoviek jednoducho nemá zmysel. Nie každý je audiofil a nie každý testuje, meria a podobne. Preto som písal to, čo som písal...
fanter
Light Star
Light Star

Ja som nemyslel B&W ale B&O ... bang olufsenCenovy strop nemam skrz to ze otec ma firmu co ozvucuje a osvetluje velke koncerty sko pohoda atd a ceny mam rapidne nizsie...Mne sa jedna o to ake repro vybrat ci bose ci b&o alebo ake.Aky styl pocuvam? Pocuvam toho dost... od popu z radia cez hip hop rap, dnb dubstep (skrillex, az po vaznu hudbu ako orchester (teda taka kludna) a obcas aj nieco ako mlatenie bicii.V mojej repro sustave chcem hlavne ze ked pridam bass woofer nech vali silno. Hlavne pri tom drum n base ...Nieje to velkej miestnosti proste klasika vetsia obyvacka...Myslim tym ze ziadna sala velka...
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

olufsenky v izbe je aj imageova zalezitost ked sa pozreme na ich design, pocul som tuto znacku v aute hrat, urcite by som ich bral keby bola prilezitost
fanter
Light Star
Light Star

Cize aj do obyvacky ?
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert

Ak vyberáš medzi Bose a B&O , tak choď do B&O ;)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Myslím, že WildDuck na to ide dobre - nech OP dá svoj rozpočet a to, čo na tom chce vlastne počúvať a tí, ktorí sa vyznajú (nerátam do tejto kategórie seba), tak mu poradia. Lenže v tom prípade celá táto téma patrí do poradne pri kúpe...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

WildDuck napísal:Ak vyberáš medzi Bose a B&O , tak choď do B&O ;)
To su take rady že zbohom...
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert

Rayn Giggs: Najradšej mám takých magorov, čo nevedia pridať ruku k dielu, len kritizujú ;) Respektíve si ani nečítal celú diskusiu, len posledné 4 príspevky a chcel si "niečo" napísať... :D
Tak ti gratulujem, podarilo sa ti to!!! Kedže mám napočúvané BOSE celé hodiny.....mám v aute BOSE systém a mal som možnosť porovnať to aj s B&O, tak B&O hrá lepšie.....aj keď ani jedna z týchto
značiek mne nevonia.... Bol by som rád, keby si tu napísal aj ty svoj názor a radu, možno dokážeš pomôcť viac :-*
Ryan Giggs
VIP
VIP

Radšej byť taky magor, ako taky, ktory sice prida ruku k dielu ale uplne odveci. Neviem čo je horšie...

Ano ty si počul všetky modely Bose a všetky B&O. A najhorši model B&O hra lepšie ako najlepši model Bose. Take bohorovne vyhlasenia môžeš davať pri konkretnych modeloch. Nie pri značkach všeobecne. Lebo tie značky nemaju jeden model, ale maju ich niekoľko rôznej kvality. A to porovnanie systemu v aute a domacich repro nepotrebuje ani komentar...

Inak Bose je použiteľne tak na filmy a u B&O sa plati za dizajn a "luxus". Od dobreho pomeru cena/vykon to ma dosť ďaleko. Pozornosť by som upriamil inde.

Fanter: ako bolo povedane, kym si nestanoviš nejaky rozpočet, nič rozumne sa poradiť neda.
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert

TO RYAN GIGGS: Ako som predpokladal, nečítal si predchádzajúce príspevky..... :smt033 :smt033 :smt033

ADD1: Vždy porovnávam cenovo zrovnateľné produkty!!!! Asi máš problém s čítaním ;) BOSE mám v Mazde 6 a B&O som počúval v Audi!!! B&O hralo X krát lepšie!!!!
Rovnako som počúval zrovnatelné HIFI B&O a BOSE (aj keď nie cenovo, lebo B&O si berie prachy za design) zase B&O lepšie.....
z malých PC reproduktorov som počul len BOSE - zvuk smiešny a taktiež sa mi BOSE nepáčilo ani ako ozvučovací aparát pre živé hrani (až na váhu a kompaktnosť....)
Takže nemusíš sa báť, nemiešam jabĺčka s hruštičkami ;)

ADD2: Som rovnakého názoru, že oboje značky nemajú s kvalitným zvukom nič spoločné!!!! Bola však položená otázka, čo z týchto dvoch značiek na domáce použitie...
hovorím B&O ;)

ADD3: Zaujímalo by ma, na čom doma počúvaš audio ty ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP

1. nevies v akej cenovej chce vyberat, ty uz ale vies ze tam je lepsie X ako Y.
2. doteraz si tvrdil vseobecne, zrazu si uz porovnaval modely rovnakej kategorie. Preco si to nenapisal hned? Cudne...
3. vytvarat zavery o domacom audiu na zaklade skusenosti s car audiom, to si snad robis srandu...
Napísať odpoveď