Special to Seth82: Tak som to zrovna nemyslel....

Chcel som tým povedať, že kedže je "kvalitný zvuk" - relatívna veličina (aj keď by nemala byť) tak sa na nás snaží kvantum výrobcov zarobiť na krásnych bedniach viď B&W Nautilus, alebo bagetožrúti FOCAL JM LAB Grande Utopia.......keby si mal možnosť
si vedľa seba postaviť repro ako sú Nautilus, ktoré tuším stáli okolo 40.000 Euro a veďľa nich naozajstné repro napr. BAREFOOT, GEITHAIN, ATC, PMC, UNITY AUDIO atď atď atď v cene okolo 5000 euro, ver mi, že by si zvolil repro za 5000 euro.......!!!!!!
Skúsim to prirovnať k parfémom.....HUGO BOSS, CK, alebo BRUNO BANANI sú voňavky.......DAVID BACKHAM je len pokus o niečo čo vonia....alebo hodinky ....sú hodinky s hodinárskou hodnotou ako OMEGA, TAG HEUER, klasické značky hodiniek ako CITIZEN, CASIO, SEICO, CERTINA a potom sú hodinky ako D&G a LA COSSTE.......no a tak je to aj so zvukom......a vlastne všetkým....žijeme v marketingovej dobe a je problém rozoznať kvalitné od drahého
Počul som FOCAL UTOPIA a smútok, čo človek čakal od francúzov...viď autá

(a to som testoval aj štúdiové bedňe konkrétne FOCAL TWIN6BE a des...)
O B&W som mal iný názor!!! Myslel som si, že je to seriózna firma, mal som záujem o B&W DIAMOND 5000D, testoval som pol hodinu a zasmial som sa......povedal som predavačovi, že tá bedňa nevie zahrať konkrétne spodné pásma....on sa zasmial a povedal, že áno....je to celé o biznise a tomu vládne design (ktorý žiaľ predáva), kvôli elipsovitej zadnej strane bedne je úúúplne zničené nižšie frekvenčné pásmo....
O zosikoch za 16K dolárov sa nevyjadrujem...rovnaká hlúposť ako bedne Nautilus za 40 klackov!!! Aj keď bol som nemilo prekvapený, keď som testoval spomínané B&W na zosiku DENON a následne na Marantz, tak som bol v šoku, aký rozdiel v zvuku to bol....v prospech DENONU.....asi toľko.......
//autoeditácia príspevku (07 Feb 2013, 0:37)
Fatner: Napíš mi, aký žáner počúvaš a aký máš rozpočet a ja ti poradím čo najlepšie bedne a DAC v tej cene, lebo vidím, že v tejto oblasti nie si zatiaľ moc skúsený...