Neviem ci nesvieti to ABS nahodou pre to lebo je kluc v polohe I., ked si pozries na ich stranke ostatne inzeraty na VW tak vacsinou im tam svietia tie kontrolky. Auta dovazaju len z Talianska kde sa cesty nesolia pretoze to nieje potrebne a v alpach sa tusim sol pouzivat nemoze... Nechcem sa zastavat konkretne toho bazaru ale mozem povadat, ze pristup tam bol korektny, ked som tam bol osobne. A nie niesom z Nitry...test napísal:Aj takto vyzera predaj auta v bazare, kde pisu o vybornom stave, pozarucnom servise a neviem co este. Ked som im pisal o vadach alebo tak, radsej ani nereagovali. Ako je vidiet na obrazkoch, tak auto ma pokazene ABS, ktore signalizuje na palubovke. V lepsom pripade to bude cidlo, ktore stoji par desiatok eur, v horsom pripade kable alebo cela riadiaca jednotka (co by nebolo nic nezvycajne).
Ako kupit jazdenku? Na co si dat pozor?
Re: Ako kupit jazdenku? Na co si dat pozor?
No ako uz mozno niektori viete z mojho prispevku inde, i ked som zalozil tuto temu, hrozne som sa napalil a kupil Toyotu Corollu 2002 so stocenymi 90t km. Po cca pol roku mi bolo diagnostikovane v Toyote, ze treba vymenit motor a zistilo sa, ze auto malo stocene km (aj vdaka EK databaze).
Auto som pritom kupoval s mechanikom a stocene km neboli vobec viditelne (nezartujem).
Auto som nastastie vratil povodnemu majitelovi (po par neprijemnych opletackach) a dostal naspat povodnu sumu (i ked som uz do auta investoval 650 Euro).
Teraz je auto znova na predaj a ma este o 20t km menej, ako ked som ho kupoval. Slovensko...
Len podotknem, ze auto bolo predavane pod zastitou Toyota autorizovaneho servisu.
Cize tolko som sa snazil kupit dobre auto, hladat ako sa nepopalit, az sa mi to vratilo.
Teraz som si priplatil nad priemer trhovej ceny radsej a kupil auto po prvom majitelovi. Zatial to po zime vyzera, ze sa to naozaj oplatilo.
Just my two cents.
Auto som pritom kupoval s mechanikom a stocene km neboli vobec viditelne (nezartujem).
Auto som nastastie vratil povodnemu majitelovi (po par neprijemnych opletackach) a dostal naspat povodnu sumu (i ked som uz do auta investoval 650 Euro).
Teraz je auto znova na predaj a ma este o 20t km menej, ako ked som ho kupoval. Slovensko...
Len podotknem, ze auto bolo predavane pod zastitou Toyota autorizovaneho servisu.
Cize tolko som sa snazil kupit dobre auto, hladat ako sa nepopalit, az sa mi to vratilo.
Teraz som si priplatil nad priemer trhovej ceny radsej a kupil auto po prvom majitelovi. Zatial to po zime vyzera, ze sa to naozaj oplatilo.
Just my two cents.
Súhlas. Zaplatil som síce najvyššiu trhovú cenu, ale dostal som auto v tip-top stave a tiež to už tak vyzerá, že to bol supr-čupr kauf.
icefiresr: Ako si prosim ta zistoval realny stav km? Staci dosjt do Toyoty a nechat si to napichnut?
Tiez som pred par mesiacmi kupoval Toyotu, model Auris pod zastitou autorizovaneho servisu. Je to rocnik 2009, malo najazdene okolo 20.000km ked som ho kupoval. Prislo mi to malo, ale Toyota ponuka na nete "online servisku" kde zapisuju pri navstevach autorizaku pocet najazdenych km. Tie sedeli a cena bola na dany model a rocnik jedna z tych vyssich (10k €)
No ked teraz citam, ze si kupoval jazdenku cez oficialny servis Toyota a km boli stocene, dal by som si to radsej overit a v pripade problemu auto vratil kym sa da
Tiez som pred par mesiacmi kupoval Toyotu, model Auris pod zastitou autorizovaneho servisu. Je to rocnik 2009, malo najazdene okolo 20.000km ked som ho kupoval. Prislo mi to malo, ale Toyota ponuka na nete "online servisku" kde zapisuju pri navstevach autorizaku pocet najazdenych km. Tie sedeli a cena bola na dany model a rocnik jedna z tych vyssich (10k €)
No ked teraz citam, ze si kupoval jazdenku cez oficialny servis Toyota a km boli stocene, dal by som si to radsej overit a v pripade problemu auto vratil kym sa da
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Skus sa na to pozerat z logickeho pohladu. Za predpokladu, ze auto nebolo testovacie alebo vystavane niekde v salone, kto najazdi za 3 roky chabych 20 tisic (550km za mesiac, tj. 18km denne) a potom sa rozhodne takmer nove auto, ktore nie je ani zabehnute predat???
Tiez som nad tym rozmyslal podobne, ale v elektronickej servisnej knihe ktoru najdes pre toyoty po zadani VIN cisla su kilometre takto:
Začiatok záruky výrobcu 31.07.2009 stav km 0
Pravidelná údržba 08.11.2010 stav km 5,737
Pravidelná údržba 19.10.2011 stav km 12,077
Návšteva servisu 21.11.2011 stav km 12,552
Pravidelná údržba 23.07.2012 stav km 15,420
vsetky do systemu zavedene ATZ - AT a.s.
Auto bolo predane o pol roka neskor s najazdom 18k km aj nejake drobne. Takze podla vyvoja za prve 3 roky by to sedelo a napriek tomu, ze papierove servisnek nihy sa falsuju ako na pase mi prisla absurdna myslienka, ze by autorizovany predajca riskoval nahravanie chybnych udajov do systemu, kde ostavaju nasledne ulozene spolu s menom zamestnanca, ktory ich nahraval.
Teda az doteraz, ked som si precital, ze si niekto kupil ojazdene auto od autorizovaneho predajcu so stocenymi km. Podla zmluvy ho mozem do 12 mesiacov vratit v pripade, ze sa na nom objavi skryta zavada o ktorej preukazatelne predajca vedel, co stocenie kilometrov urcite je. Preto ma zaujima, ci to bolo zistene po napichnuti auta na PC, aby som si to skontroloval.
Začiatok záruky výrobcu 31.07.2009 stav km 0
Pravidelná údržba 08.11.2010 stav km 5,737
Pravidelná údržba 19.10.2011 stav km 12,077
Návšteva servisu 21.11.2011 stav km 12,552
Pravidelná údržba 23.07.2012 stav km 15,420
vsetky do systemu zavedene ATZ - AT a.s.
Auto bolo predane o pol roka neskor s najazdom 18k km aj nejake drobne. Takze podla vyvoja za prve 3 roky by to sedelo a napriek tomu, ze papierove servisnek nihy sa falsuju ako na pase mi prisla absurdna myslienka, ze by autorizovany predajca riskoval nahravanie chybnych udajov do systemu, kde ostavaju nasledne ulozene spolu s menom zamestnanca, ktory ich nahraval.
Teda az doteraz, ked som si precital, ze si niekto kupil ojazdene auto od autorizovaneho predajcu so stocenymi km. Podla zmluvy ho mozem do 12 mesiacov vratit v pripade, ze sa na nom objavi skryta zavada o ktorej preukazatelne predajca vedel, co stocenie kilometrov urcite je. Preto ma zaujima, ci to bolo zistene po napichnuti auta na PC, aby som si to skontroloval.
Online serviska by mala byt v poriadku, ak si ma posledny zaznam aspon rok pred kupou - urcite nerozmyslali nad nahodenim falosnych dat do systemu rok pred aktualnym predajom vozidla. Kedy si tam mal posledny zaznam?Klemen napísal:icefiresr: Ako si prosim ta zistoval realny stav km? Staci dosjt do Toyoty a nechat si to napichnut?
EDIT: uz vidim, ze si to doplnil. To bude fajn, neries to
Dnes som len prepínal v telke a na Discovery išlo Wheeler Dealers a práve kupovali auto.
Možno to väčšina pozná to čo on poradil, ale tak aspoň napíšem.
Pokiaľ niekomu telefonujete na inzerát, vždy položte neutrálnu otázku bez názvu auta ("Dobrý deň, je inzerát stále platný?"). Ak sa spýta ktoré auto máte na mysli, tak sa pravdepodobne jedná o kšeftára ...
Pokiaľ niekomu telefonujete na inzerát, vždy položte neutrálnu otázku bez názvu auta ("Dobrý deň, je inzerát stále platný?"). Ak sa spýta ktoré auto máte na mysli, tak sa pravdepodobne jedná o kšeftára ...
-
hojko
Site Admin
Lubenečko: A co je na tom zle??? Dnes sa bezne ludia zivia napriklad dovozom aut z Nemecka. A okrem toho nemusim davat ani tu otazku, kliknem si na uzivatela, resp. si dam vyhladat jeho telefonne cislo a mam prehlad uz bez zbytocnej otazky.
Nemusíš hneď do všetkého rýpať
vieš dobre ako som to myslel ... alebo len máš chuť protirečiť ? ... OK, poslúž si
-
Scorpion90
King
pomoct to moze, ak je predavajuci sukromnik a nedaju sa pri jeho mene dohladat dalsie auta.. aj ked ako nejaku ultra podstatnu informaciu by som to nevidel..
Pri kupe su maximalne dolezite dve veci.
1. realny stav auta / kludne moze mat aj 300 000 km, pokial sa on majitel pocitvo staral, poctivo najazdi dalsich 300 /. Samozrejme overit si to nie je nic jednoduche
2. pravny povod auta - aby nebolo kradnute.., predmetom leasingu.. atd..
Ak si clovek vie dokladne overit bod 1 a 2, je za vodou..
Pri kupe su maximalne dolezite dve veci.
1. realny stav auta / kludne moze mat aj 300 000 km, pokial sa on majitel pocitvo staral, poctivo najazdi dalsich 300 /. Samozrejme overit si to nie je nic jednoduche
2. pravny povod auta - aby nebolo kradnute.., predmetom leasingu.. atd..
Ak si clovek vie dokladne overit bod 1 a 2, je za vodou..
"a ktory inzerat mate na mysli?" moze predavat disky, kuchynsku linku, oblicky...Lubenečko napísal:Dnes som len prepínal v telke a na Discovery išlo Wheeler Dealers a práve kupovali auto.
Tak sa spýtam, "Je inzerát kde predávate auto stále aktuálny?" to je preboha problém zmeniť? Hľadáš len čo by si mi vytkol v tom, čo som napísal ... Mne je v podstate fuk, či niekto zaplatí za auto zálohu 2000€ niekam do zahraničia na WU, alebo kúpi skladačku z 5 áut. Len som to sem proste hodil, lebo mi to prišlo v celku fajn. Rozhodne som nechcel aby sa to tu rozoberalo, a bolo brané ako "hlavný" argument pri rozhodovaní sa o aute ... Prišlo mi len fajn to sem hodiť. Keď sem postne hocikto čo i len malý postreh tak to bude mať väčší význam než vyvracanie toho postu na ďalšiu stranu 
-
Grim
Darca
...presne tak, každý si z tejto témy zoberie čo uzná za hodné...ale nieee Eras sa musí hrať na slovíčka... 
-
hojko
Site Admin
Lubenečko: Nemam pocit, ze by som rypal. Len som argumentoval tym prvym co ma napadlo a ak povazujes za rozumne a vypovedajuce to, ak niekto nepredava len jedno auto, tak prosim.
-
Grim
Darca
hajko - nie, nie je to vypovedajúce, ale niektorí paranoidnejší kupujúci (vrátane mňa samozrejme) sa tým budú riadiť...vždy je menej riskantné kupovať auto od niekoho, kto predáva iba jedno, ako od niekoho, kto ich predáva dvadsať (samozrejme to nemožno brať takto paušálne a sú tu aj iné kritéria popísané v tejto téme, ktorými sa treba riadiť)...
-
hojko
Site Admin
Grim: Ciastocne mas pravdu. Ak chces kupit ojazdenu Fabiu za 3 tisic, tak je jasne, ze si asi skor vyhliadnes sukromnu osobu na Slovensku. Ak chces kupit luxusny Mercedes, tak sa zamerias na firmu, ktora ma skusenost z dovozom z Nemecka a ma dobre referencie.
-
Grim
Darca
...tak tak...táto téma bude užitočnejšia skôr početnejšej skupine ľudí, ktorí kupujú priemerné autá za priemerné ľudové ceny...pri luxusných autách za nebeské ceny treba rozmýšľať trochu inak...
Ano Grim, ale ber to tak, ze ludia, co si kupuju luxusne auta nehladaju podkladove informacie na forach ako tu (teda vzdy je nejaka vynimka). Skor napochoduju priamo do bazaru autorizovaneho predajcu (ak teda nechcu vylucne nove) alebo si dovezu priamo nieco cez svoje kontakty zo zahranicia.
nie, nenapadlo ma to, dosiel som unaveny zo sichty a chcel som pokukat, co nove na nete...Grim napísal:...presne tak, každý si z tejto témy zoberie čo uzná za hodné...ale nieee Eras sa musí hrať na slovíčka...
a na slovickarenie ste ma navnadili vy (nechcem povedat ze zrovna ty, ale poniektori z tohto fora), tak sa podla toho aj riadim
a pripojim sa k hojkovi a zaroven pustim aj otazku do plena... preco by bolo zle kupovat auto z bazaru? ak sa mi paci, stav je dobry a cena tiez, preco nie? je mi jasne, ze v bazari castejsie najdem vozy bud v horsom stave alebo so socialnou vybavou (obe vzhladom na cenu), ale aj motyka vystreli.... a ked je auto z bazaru, automaticky je to zle? ked niekto donesie niekolko vozov, spravi ich a preda, stale to o aute nic nehovori, tak nechapem, co vymyslate za rozne teorie... dohovorit sa mozem vzdy, majitela (ak je sukromnik) radsej spoznam nazivo ako cez telefon a aj z jeho spravania sa co-to o nom dozviem (ak mal auto teda dlhsie)...