Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Hegy »

Gcko, stare Gcko, nepozrel sa a nabral elektricku do boku, vykolajila sa.. Bad luck Brian...
Toto bola krasa starych Gciek, to auto aj nepancierove je jak pancierove, v zakrutach sa to naklana jak dodavka ale ked niekoho napalis tak mu spravis dieru do auta a ty pozohybas v predu rám. viem si predstavit zrazku MBG a VW UP.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

...este napis, ze isiel asi 20km/h a celu ju prevratil, potom prisla televizia a tvrdil, ze sa nikomu nic nestalo. Predpokladam, ze o vykolajenej elektricke bude co to aj na internete napisane a tak verim, ze sem das nejaky clanok alebo fotky z tejto udalosti. Pretoze zatial to nie len mne, ale aj inym pride ako dobre sci-fi. Predpokladam, ze sa cela udalost mala stat v Bratislave.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Jaky si chutnucky :-) aj cislo dohodnem ti spoved s vinnikom :D nie vsetko sa tlaci na net ;-)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Tak verim, ze ked sa to stalo, typek si to aspon mobilom cvakol a nech mi nikto nevravi, ze nie. Ak nedas foto, zaradujem ta do skupiny bajkarov na fore.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Nie vsetko sa tlaci na web,,,to mas pravdu. No taketo udalosti su tu minimalne na webe,ak uz nie v TV. Foto bude sotva. Dovod ? Mobil nemal pri sebe,alebo sa rozbil,a podobne :wink:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

uNreal_saTch^ napísal:Tak verim, ze ked sa to stalo, typek si to aspon mobilom cvakol a nech mi nikto nevravi, ze nie. Ak nedas foto, zaradujem ta do skupiny bajkarov na fore.
Cvakol som to aj ja ;)
Teraz az lutujem ze som s tou temou zacal, verim ze ste zvedaví, ale ten clovek si proste nezelal aby sa to kdekolvek zverejnovalo, takze to ani nikde zverejnene nieje (-: kto pochopi preco pochopi, kto nie bude sa dalej sprosto pytat....
A nevidim dovod preco by kazda vykolajena elektricka mala byt v akomkolvek spravodajstve, za 2 hodiny to tam fotili akurat ludia co museli vystupit z elektricky ale aj tym dal jasne najavo ze si nezela aby si fotili jeho auto.

//autoeditácia príspevku (07 Feb 2013, 8:45)
Zufalci... :lol:
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

epic... :D

električka, hm čiže buď to bolo v Bratislave alebo v Košiciach. Ak došlo k zrážke na križovatke el. trate a cesty tak, tým pádom tam musela byť aj polícia a tiež dispečing DP. A keďže vykoľajenie električiek je zvyčajne aj v telke, ako si aj pamätám košické vykolajenia, tak minimálne v regionálnej tlači (resp. na internetových portáloch) by sme sa o tom niečo dočítali.
Daj sem link na článok alebo aspoň konkretizuj kde, na ktorej križovatke, aká linka električky, prípadne časové obdobie kedy sa to stalo, určite si niekto z fora bude pamätať niečo také.

A teraz vážne, nehul to už, na bolesti hlavy si daj ibalgin a relaxuj pri hudbe s knihou v ruke :). (aj na to ti dnes odpoviem ale v prislušnej teme)

//300. príspevok, mohol byť na niečo lepšie...
uNreal_saTch^
Professional
Professional

nevidim dovod neuploadnutia fotky so zaskrtanymi SPZ. MBG nie je zas tak unikatne auto, ze by bolo jedno na Slovensku az tak ojedinele...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

to mas pravdu, ale keby si mal kamarata ktory by ti odkrutil hlavu, uploadoval by si jeho fotky na forum plne neznamych ludi?
Preto pisem, ze by ste to mali pochopit urcite kazdy jedneho takeho "znameho" mate...
uNreal_saTch^
Professional
Professional

sorry, myslim, ze si jeden z mala s takymi znamymi ;)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

:roll: už to nemusíte riešiť, trochu off-topic

Inak mne sa stalo, že som na parkovisko zaparkoval medzi dve autá ale vyšlo to tak, že som parkoval skoro presne cez stred čiary. Bolo to ale jediné miesto blízko ku vchodu tak som to tam šupol. Keď som sa vrátil z obchodu, tak autá čo stáli po bokoch odišli a ja som vyzeral ako debil čo parkuje cez stred dvoch parkovacích miest :twisted:

BTW: autobusy majú prednosť pri výjazde zo zastávky len v meste že ? ... mimo mesta ako sú tie okrajové zastávky pri dedinkách na hlavných cestách, tam to neplatí ...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

pridavam suhlas, moj zivot tu urcite riesit nechcem :-)
priklad dneska cestou do prace som skoro urobil dieru do kufra citroenu pred sebou, ked zacala na semafore blikat zelena tak som si naslapol trosku plynu keby bolo treba, tak isto aj vodic citroenu predo mnou ale tu sa zrazu rozhodol este v ramci blikajucej zelenej dupnut na brzdy a mne v kolajach a dojazdovych hrboloch do krizovatky pekne fucalo ABS naplno, to bolo radosti :smt059

//autoeditácia príspevku (07 Feb 2013, 10:23)
Lubenečko napísal::BTW: autobusy majú prednosť pri výjazde zo zastávky len v meste že ? ... mimo mesta ako sú tie okrajové zastávky pri dedinkách na hlavných cestách, tam to neplatí ...

Autobusy hlavne na výjazde zo zastávky prednosť nemajú, len si to myslia a svojim konaním potom presvečia aj vodičov že to tak je, drzosť niekedy nemá hraníc.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

DPB resp na stranke imhd.sk volakedy bola zaznamenana kazda buracka s ich dopravnymi prostriedkami. Mozno to este maju, ale neviem, dlho som to nekukal
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

§ 23, zákon č. 8/2009 Z.z.:

(5) Vodič vozidla, ktoré zastavilo alebo stálo a opäť vychádza od okraja cesty alebo od chodníka, nesmie ohroziť ostatných účastníkov cestnej premávky; pritom je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy. Vodičovi vozidla pravidelnej verejnej dopravy osôb sú v obci vodiči ostatných vozidiel povinní umožniť vyjdenie zo zastávky alebo zo zastávkového pruhu, a to znížením rýchlosti jazdy, prípadne i zastavením vozidla; vodič takéhoto vozidla pritom nesmie ohroziť najmä vodičov vozidiel idúcich rovnakým smerom.

z 2009 ... ale pochybujem, že by sa teda niečo zmenilo ohladne tohto. Ale teda platí, že prednosť majú len v mestách a obciach ...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Hegy.. to je celkom bežné na semaforoch.. ja teraz už na tieto veci dávam pozor... na jeseň som takto takmer skončil v jednom terénnom pickupe s ťažným zariadením s poľskou špz... jemu by sa nič nestalo, ja by mal roztrieskaný celý motor. Našťastie som to ubrzdil, aj keď gumy pekne pišťali a všade naokolo sa vznášal pekný obláčik dymu s arómou zo spálenej gumy (nemal som ABS)... a všetci chodci sa na mňa pozerali ako na nejakého hulváta.

:D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak ako som si myslel, fotka ziadna, vyhovoriek tisic. Klasika, takychto Ezopov bolo na fore uz plno.

Zakon c. 8/2009 Z.z, konkretne § 23:
(5) Vodič vozidla, ktoré zastavilo alebo stálo a opäť vychádza od okraja cesty alebo od chodníka, nesmie ohroziť ostatných účastníkov cestnej premávky; pritom je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy. Vodičovi vozidla pravidelnej verejnej dopravy osôb sú v obci vodiči ostatných vozidiel povinní umožniť vyjdenie zo zastávky alebo zo zastávkového pruhu, a to znížením rýchlosti jazdy, prípadne i zastavením vozidla; vodič takéhoto vozidla pritom nesmie ohroziť najmä vodičov vozidiel idúcich rovnakým smerom.

Edit: Lubenecko ma predbehol, kym som to stihol odoslat :oops:
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

stale plati vyhlaska podla § 23, zakon c. 8/2009 Z.z... takze nikoho nepresviedcaju svojim konanim ale maju nato pravo a ty mu mas dat prednost teda umoznit vyjazd zo zastavky...

// dobre vsetci ste ma predbehli :D kym som si to nasiel :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie nemas mu dat prednost, keby to tak bolo tak tam stojí "Autobus má prednosť v jazde pri opúštaní zastávky" ty by si ho mal pustiť resp. umožniť mu opustiť zastávku avšak toto nieje prednostné právo autobusu, pokial by sposobil nehodu vinny je on, nie ty, ON.
Beriem to tak že obmedziť ma podľa vyhlášky môže (tým že sa pichne do cesty ma prinúti spomaliť, čo tiež nieje celkom koser) ale pokial ja nespomalim lebo sa tak rozhodnem tak on prednost proste nema, moze mi vojst do cesty ja do neho naburat a vinny bude vodic MHD! (tym buranim nemyslim ze 200m predomnou vyjde autobus a ja nebudem spomalovat ale to co zvyknu robit ze blik smerovka, plny rajd a brzdite lebo ide autobus)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

a tym ze ty mu umoznis opustit zastavku mu znahodou nedavas prednost? ved tu to mame:
§13
(2) Vodič je povinný v úseku zastávky pravidelnej verejnej dopravy osôb dbať na zvýšenú opatrnosť a jazdiť primeranou rýchlosťou tak, aby neohrozil osobu vystupujúcu z vozidla pravidelnej verejnej dopravy osôb alebo do neho nastupujúcu.

Dokonca musis dat prednost aj autobusu ktory sa chce preradit z vyhradeneho jazdneho pruhu do normalneho.

§12
(3) Ak vodič autobusu alebo trolejbusu vychádza z vyhradeného jazdného pruhu do priľahlého jazdného pruhu, vodič jazdiaci v tomto pruhu je povinný mu dať prednosť v jazde. Vodič autobusu alebo trolejbusu je pritom povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy a nesmie ohroziť vodičov ostatných vozidiel.
a praveze ak by si nabural do vychadzajuceho autobusu tak si na vyne TY a nie autobus pretoze ty si mu neumoznil vyjazd zo zastavky.. ved to by si potom mohol kazdy burat do autobusu a vzdy by bol navine autobus? troska logiky..
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

no a keby si pozorne po sebe cital, vidis ze v druhej vyhlaske uz stoji, ze pri meneni pruhu uz ma PREDNOST AUTOBUS, nestoji tam "umozit autobusu preradit sa" ale priamo ze ma prednost. V tomto pripade, by si bol na vine uz ty, lebo si nedal prednost.
Napísať odpoveď