Chcem kúpiť auto
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
tie km sa s tych fotiek nejadu s urcitou presnostou urcovat.. je tazke odhadovat kolko to ma a "strielat" naslepo.. ja si tiez osobne myslim ze to bude o nieco stocene ale zase 300 000 myslim ze to nema.. tak pri automate je zbytocne pozerat na riadiacu paku takze ten ostatok, volant, pedale, sedacka, madla.. hlavne na sedacke a volante by si to mohol vidiet aj ked je tam to drevo co sa zrejme zosuchat neda 
Tazko povedat podla fotiek, keby si do toho sadnem tak viem, tu sa napr nedral ani tak volant ale na tom lavom madielku na volante mas palec a tam sa to zvykne viditelne vysuchat tak po 250tisicoch... Dalej tie rohoze a pedale sa mi proste nezdaju a tak isto ten chodacik ovisacik kastlik...Je vidno ze to niekto "naoko" lestil a vysaval a indulonou natrel asi aj spodok sedadiel...
A sedaky su tiez dost diskutabilne, moje su v lepsom stave a to mam viac km...
A sedaky su tiez dost diskutabilne, moje su v lepsom stave a to mam viac km...
ja mam zas na fieste 40k km a plasty vyzeraju na 200 tisic
a zadna cast aj na 500tisic
stocenia sa bojim najmenej to je na slovensku 9/10aut ale ked garantuje km urcite to hodim do zmluvy aby pri neskorsom zisteni by som to mohol napadnut ak to zobere je to ok..musim este znameho pravnika poprosit nech napise zmluvu ak sa mi to bude pacit.. fotky su fotky tak zatial nic nepredbieham dnes po skole mu volam snad bude v ba
stocenia sa bojim najmenej to je na slovensku 9/10aut ale ked garantuje km urcite to hodim do zmluvy aby pri neskorsom zisteni by som to mohol napadnut ak to zobere je to ok..musim este znameho pravnika poprosit nech napise zmluvu ak sa mi to bude pacit.. fotky su fotky tak zatial nic nepredbieham dnes po skole mu volam snad bude v ba
-
audiotrack
VIP
kúpna zmluva a v nej napísané kilometre ti nič negarantujú do budúcnosti. Chlapík povie, že o tom nevedel (ak nie je prvý majitel) alebo nejakú inú výhovorku. Kúpna zmluva je iba papier pre teba aby si mal dôkaz, že si ho neukradol ale predávajúci o predaji vedel (a potvrdil to podpisom).CHoBoT napísal:ja mam zas na fieste 40k km a plasty vyzeraju na 200 tisica zadna cast aj na 500tisic
Tak tak ty môžes písať do zmluvy čo len chceš ale právne ti to nič nepomôže...
Správne nehľaď na km ale sleduj stav, hľadaj veci ako vôla v náprave (zadnej) to býva dosť nákladné, potom si pýtaj servisné úkony okolo vstrekovačov ale hlavne na papiery, neakceptuj to že ti povie že boli menené, to je nič. Pri skúšaní treba dať autu poriadny záhul, niekoľko prudkých akcelerácií (pozor! za pracovnej teploty lebo Ťa tam vynesú v zuboch!) a treba citlivo pozorovať či motor ide za pedálom tak ako má. Ak bolo o Mondeo starané tak to pocítiš hneď, tuhé, tiché... Ak to je vrak tak to takisto hneď vycítiš (uvŕzgané jak passat, náprava jak passat)
Správne nehľaď na km ale sleduj stav, hľadaj veci ako vôla v náprave (zadnej) to býva dosť nákladné, potom si pýtaj servisné úkony okolo vstrekovačov ale hlavne na papiery, neakceptuj to že ti povie že boli menené, to je nič. Pri skúšaní treba dať autu poriadny záhul, niekoľko prudkých akcelerácií (pozor! za pracovnej teploty lebo Ťa tam vynesú v zuboch!) a treba citlivo pozorovať či motor ide za pedálom tak ako má. Ak bolo o Mondeo starané tak to pocítiš hneď, tuhé, tiché... Ak to je vrak tak to takisto hneď vycítiš (uvŕzgané jak passat, náprava jak passat)
-
G0lDiER_
King
prosim vas pekne, predpokladam ze sa to tu uz riesilo, no neviem to najst.
ake su poplatky pri dovezeni a prihlaseni auta zo zahranicia na slovensko?
tu http://www.minv.sk/?spravne-poplatky-1 som sa docital ze samotny poplatok za prihlasenie vozidla kategorie M1 s viac nez troma miestami na sedenie, s vykonom 96kw (92-98) je 267 €. co dalej treba? stk? KO? emisna? na kolko sa to asi vysplha? dakujem.
ake su poplatky pri dovezeni a prihlaseni auta zo zahranicia na slovensko?
tu http://www.minv.sk/?spravne-poplatky-1 som sa docital ze samotny poplatok za prihlasenie vozidla kategorie M1 s viac nez troma miestami na sedenie, s vykonom 96kw (92-98) je 267 €. co dalej treba? stk? KO? emisna? na kolko sa to asi vysplha? dakujem.
-
Suffel
Guru
tuna to mas vsetko napisane
http://www.hojko.com/na-co-si-mam-davat ... 59-80.html ale vysplha sa to na cca 400€ + registracna dan.
ford mondeo nejaka 2008cka 2.0 tdci , co poviete?,je cenovo narocne na nahradne diely?spotreba by mohla byt tiez slusna , ak mate niekto skusenosti mozte napisat, dakujem..
-
awtt
Medium Professional
Ja mam presne taky, mam ho uz skoro rok a nemal som este najmensi problem.
Kombinovanu spotrebu mam okolo 6 litrov. (a to jazdim mesto 50/50)
Kombinovanu spotrebu mam okolo 6 litrov. (a to jazdim mesto 50/50)
-
RATZINGER666
Darca
J10: uz je tu o mondeach velmi vela popisane, aj o tom, na co si davat pozor... pohladaj, pozri posledne prispevky v tejto teme... ak dobre kupis, je to velmi dobre a spolahlive vozenie 
ani keď je podpis predávajúceho a kupujúceho overený notárom ?audiotrack napísal: kúpna zmluva a v nej napísané kilometre ti nič negarantujú do budúcnosti...
-
RATZINGER666
Darca
ved notar s tym nema nic spolocne...
už neviem presne, ale nie je to náhodou tak, že pri kúpe ojazdeného auta je predajca povinný poskytnúť polročnú záruku ktorá sa vzťahuje na neočakávané závady ktoré spôsobia že vozidlo sa stane nepojazdným? Nie teda na opotrebenie pneu, brzd atd..
Myslel som to tak, že po overení kúpnej zmluvy u notára je táto vec uplatniteľná. Predávajúci sa teda nemôže vyhovoriť že to nie je jeho podpis atd.
Myslel som to tak, že po overení kúpnej zmluvy u notára je táto vec uplatniteľná. Predávajúci sa teda nemôže vyhovoriť že to nie je jeho podpis atd.
-
RATZINGER666
Darca
so zarukou neviem, ako to je, ale nevidim dovod, preco by mi mal niekto zo zakona davat zaruku na opotrebovanu vec... este zvlast ked sa jedna o taky relativne zlozity stroj, ako je automobil...
on hovori o tom, ze pokial predajca nie je prvy majitel, nemoze teda ani dane kilometre garantovat...
on hovori o tom, ze pokial predajca nie je prvy majitel, nemoze teda ani dane kilometre garantovat...
My ked sme kupovali auto, tak v zmluve nam predavajuci poskytol polrocnu zaruku na motor a prevodovku. Kedze poznal dokonale technicky stav auta, mohol si to dovolit, nas tato vec prijemne prekvapila a potrvdila pozitivne referencie, ktore sme o nom mali.
Zo zákona máš pri kúpe z druhej ruky dokonca práva nie na 6-mesačnú, ale až 12-mesačnú záruku. Samozrejme nevzťahuje sa na mechanické opotrebovanie, čiže žiadne brzdové doštičky nevyreklamuješ...you know what I mean.
begbeee nevieš na túto tému viac?
Pride mi to vyslovene na hlavu postavené...
Neviem si predstaviť žeby mi teraz niekto prišiel dať k úhrade motor v aute (ktoré som pred 10 mesiacmi predal), ktorý povedzme zlým používaním prakticky úplne zničil... To isté o platí o prevodovke a xyz ďalších vecí.
Aj vďaka takýmto zákonom sú veľké diery a priestory pre tzv. špekulantov.
Som za aby bol kupujúci ojazdeného auta chránený ale pred podvodom, nie pred tým že keď s tým autom bude čokoľvek rok robiť tak to má zákonom kryté...
Pride mi to vyslovene na hlavu postavené...
Neviem si predstaviť žeby mi teraz niekto prišiel dať k úhrade motor v aute (ktoré som pred 10 mesiacmi predal), ktorý povedzme zlým používaním prakticky úplne zničil... To isté o platí o prevodovke a xyz ďalších vecí.
Aj vďaka takýmto zákonom sú veľké diery a priestory pre tzv. špekulantov.
Som za aby bol kupujúci ojazdeného auta chránený ale pred podvodom, nie pred tým že keď s tým autom bude čokoľvek rok robiť tak to má zákonom kryté...
Čo mám viac napísať? Zákon znie:
Ak ide o použitú vec, kupujúci a predávajúci sa môžu dohodnúť aj na kratšej záručnej dobe, nie však kratšej než 12 mesiacov.
Samozrejme nejde o vady spôsobené opotrebením a zároveň vyplýva z toho i to, že ak sa napríklad s bazáristom nedohodneš inak, tak platí dokonca 2-ročná záruka. Ale to už treba dávať bacha na to, čo podpisuješ.
Ak ide o použitú vec, kupujúci a predávajúci sa môžu dohodnúť aj na kratšej záručnej dobe, nie však kratšej než 12 mesiacov.
Samozrejme nejde o vady spôsobené opotrebením a zároveň vyplýva z toho i to, že ak sa napríklad s bazáristom nedohodneš inak, tak platí dokonca 2-ročná záruka. Ale to už treba dávať bacha na to, čo podpisuješ.
-
RATZINGER666
Darca
...nechcem tu moc spekulovat, ale ked budem chciet predat hrzdavu feliciu za tri stovky v "pojazdnom" stave, budem musiet davat niekomu minimalne rok zaruku? a zaruku na co konkretne? co je to vlastne pri aute vada sposobena opotrebenim? co sa na aute opotrebuvava a co nie?
To, že sa kupujúci na to neodvoláva nie je problém zákona. V občianskom práve platí trošku iná zásada ako v trestnom: občan sa svojich práv musí domáhať. To jest, podnet na orgány musíš podať občan. Ak občan na to v 99% serie, nie je to problém zákona, ale občana.
Uvediem 2 jednoduché príklady:
Slováci platia poisťovniam slušné sumy, ale poisťovne potom neplnia svoje záväzky. Koľko slovákov sa s nimi potom súdi? Pritom je všeobecne známe, že drvivú väčšinu prípadov vyhrávajú klienti a nie poisťovne a to dokonca i v našom prehnitom a skorumpovanom súdnom systéme. Kde nie žalobcu, tam niet sudcu...
Typickým príkladom sú aj výtlky na cestách..koľko z nás (včetne mňa) mávne rukou, keď sa stane škoda na výtlku a drbne pneu alebo nedajboh poškodí nápravu? Nie je to náhodou tak, že správca cesty by v 99% musel preplatiť škodu a keby preplácal každú tak snáď by sme sa dočkali aj zmeny v kvalite?
Zákony tu sú nastavené na ochranu kupujúceho, nie predávajúceho a tak to má byť. To, že to kupujúci nevyužíva je viac problém našej mentality ako zákona.
Uvediem 2 jednoduché príklady:
Slováci platia poisťovniam slušné sumy, ale poisťovne potom neplnia svoje záväzky. Koľko slovákov sa s nimi potom súdi? Pritom je všeobecne známe, že drvivú väčšinu prípadov vyhrávajú klienti a nie poisťovne a to dokonca i v našom prehnitom a skorumpovanom súdnom systéme. Kde nie žalobcu, tam niet sudcu...
Typickým príkladom sú aj výtlky na cestách..koľko z nás (včetne mňa) mávne rukou, keď sa stane škoda na výtlku a drbne pneu alebo nedajboh poškodí nápravu? Nie je to náhodou tak, že správca cesty by v 99% musel preplatiť škodu a keby preplácal každú tak snáď by sme sa dočkali aj zmeny v kvalite?
Zákony tu sú nastavené na ochranu kupujúceho, nie predávajúceho a tak to má byť. To, že to kupujúci nevyužíva je viac problém našej mentality ako zákona.