Školské domáce úlohy na fóre
-
D_I_C_K
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Školské domáce úlohy na fóre
čo k tomu grafu ako potrebuješ??? sprav si osy x a y ...a kresli si ho sam ...y=x^2+2x-1 ciže ak daš za x=0 tak y=-1 ...čo ine? a k tomu druhemu prikladu čo treba?? z toho som aj ja mimo ..?? funkciu v bode 1 ??
vypočítaš si 2 priesečníky
1. priesečník že za x si dosadíš 0
2. priesečník že za y si dosadíš 0
potom vypočítaš vrchol
x = -b/2a
y = c - (b^2/4a)
1. priesečník že za x si dosadíš 0
2. priesečník že za y si dosadíš 0
potom vypočítaš vrchol
x = -b/2a
y = c - (b^2/4a)
-
mihalswk
Medium Professional
no tak to mi uz staci
hm neviem, v priklade je len toto ja som za x dosadil 1 a zderivoval som to blbost ci ?
//autoeditácia príspevku (19 Jan 2013, 14:51)
no tak to mi uz staci
hm neviem, v priklade je len toto ja som za x dosadil 1 a zderivoval som to blbost ci ?
//autoeditácia príspevku (19 Jan 2013, 14:51)
no tak to mi uz staci
-
t0m4s3
Admin
Ano blbost. Najdi si ako sa derivuju zlozene funkcie
-
mihalswk
Medium Professional
aha jasne, a kolko vam to vyslo ? na kontrolu
-
t0m4s3
Admin
podla wolframu je to -(Cos[Log[x]/x] (-1 + Log[x]))/x^2
po dosadeni x=1 je vysledok 1
po dosadeni x=1 je vysledok 1
-
mihalswk
Medium Professional
vie to niekto vypocitat ? aj s postupom ?
lebo mne to zase nevyslo 
-
D_I_C_K
Light Professional
niesom matematik ale ak som pochopil čo mas spravit tak tak by to malo vyzerat..?? https://www.dropbox.com/s/n4dy0vwn6pdna ... 191238.jpg
//EDIT 1/x je vlastne x^-1 a to je po derivacii -1*x^-2 ciže -1/x^2 nie len 1 ako som tam napisal
//tu maš par prikladov aj vyriešenych ..http://www.priklady.eu/sk/Riesene-prikl ... nkcie.alej
//EDIT 1/x je vlastne x^-1 a to je po derivacii -1*x^-2 ciže -1/x^2 nie len 1 ako som tam napisal
//tu maš par prikladov aj vyriešenych ..http://www.priklady.eu/sk/Riesene-prikl ... nkcie.alej
-
mirak2
Hardcore addict
v prvom rade sa podiel funkcii derivuje trochu inac.
-
t0m4s3
Admin
oproti wolframu mi tam este chyba vynasobenie -1, ktore som nie si isty kde sa vzalo. Zrejme mi tam este chyba derivacia jednej vnutornej funkcie a to je 1/x
-
BookEditor
Light Professional
-
mirak2
Hardcore addict
si napis rovnicu pre kazdu rovinu podla tohto napriklad:
http://www.math.sk/skripta/node31.html (dufam, ze si vies vymysliet 3 body z kazdej roviny)
nasledne do kazdej z tych rovnic rovin dosadis za x,y,z rovničky z parametrickeho vyjadrenia priamky a vyjde ti nejake t, to nasledne dosad do parametrickeho vyjadrenia priamky a mas x,y,z suradnice priesecnika.
jednoduchsie to uz neviem popisat.
http://www.math.sk/skripta/node31.html (dufam, ze si vies vymysliet 3 body z kazdej roviny)
nasledne do kazdej z tych rovnic rovin dosadis za x,y,z rovničky z parametrickeho vyjadrenia priamky a vyjde ti nejake t, to nasledne dosad do parametrickeho vyjadrenia priamky a mas x,y,z suradnice priesecnika.
jednoduchsie to uz neviem popisat.
Spolocnost XYZ mala na konci decembra 2010 prave 1000 kusov nedokoncenych vyrobkov (stupen rozpracovanosti 60%), na ktorých vyrobu vynalozila v tomto mesiaci 142000€. V januari 2011 bolo na sklad dokoncenych vyrobkov odvedenych 800 kusov a vo vyrobe ostalo 200 kusov dokoncenych na 70% a 100 kusov dokoncenych na 20%. Za predpokladu, ze v januari bolo na vyrobu vynalozenych 90000€, ake by bolo ocenenie 1 kusu dokonceneho vyrobku, ak sa pri vypocte pouzila metoda FIFO?
Zdravím
Aké oneskorenie východu mesiaca z tieňa Jupitera (oneskorenie
v konjunkcii proti opozícii so Slnkom a Jupiterom) vychádza pre
súčasnú hodnotu c = 3x10^8 m/s a hodnotu strednej vzdialenosti
Zem-Slnko d = 150x10^6 km?
Vedeli by ste niekto pohnúť s týmto príkladom? Veľká vďaka a
samozrejme.
Aké oneskorenie východu mesiaca z tieňa Jupitera (oneskorenie
v konjunkcii proti opozícii so Slnkom a Jupiterom) vychádza pre
súčasnú hodnotu c = 3x10^8 m/s a hodnotu strednej vzdialenosti
Zem-Slnko d = 150x10^6 km?
Vedeli by ste niekto pohnúť s týmto príkladom? Veľká vďaka a
ahojte, potrebujem pomôcť s názvom nejakej choroby, resp. postihnutia ktoré sa prejavuje úchylnosťou, potrebou sledovania žien, ich špehovania a pod.?? Bratovi to dala učitelka na strednej (každému niečo iné) a on dostal tieto príznaky. Googlil aj on aj ja, ale nič také nevieme nájsť. Ďakujem, k+
Voyerizmus
beardie napísal:Voyerizmus
diky moc, to by mohlo byť vhodné, niečo som si o tom rychle prečítal a myslím že to bude dobré, k
Prosím Vás, máme prerobiť report z War Of Cowshed z Animal Farm tak, aby to vyzeralo ako tabloid journal (bulvárny článok) a mna už naozaj nenapadá čo by som tam mohol dať .., mám zatial toto ... 
It all started when Jones, always drunk, unreliable and cruel owned of the farm , came back with some men. He was drunk again and he tried to take back the farm. Snowball, a very clever pig, had planned for this before. He was expecting this. So, as the men attacked the animals, they retreated, and then turned around and cornered them. This was awesome move from their side. This animal were so clever! The men ran off, leaving several animals dead or hurt. Snowball was a brave, clever and fast pig, this facts helped them win this battle.This win gave the animals confidence and brought the whole farm together.Otherwise, lot of poor animals have died in a pain. Also animals now looked on Snowball like on their leader. It led them to great debate after the Snowball was kicked out of the farm by Napoleon.
Ak by sa niekomu chcelo, mohol by mi to pomôcť prerobiť tak, aby to vyzeralo ako bulvárny článok? Alebo len nejaké tipy, čo najskôr prosím :3
It all started when Jones, always drunk, unreliable and cruel owned of the farm , came back with some men. He was drunk again and he tried to take back the farm. Snowball, a very clever pig, had planned for this before. He was expecting this. So, as the men attacked the animals, they retreated, and then turned around and cornered them. This was awesome move from their side. This animal were so clever! The men ran off, leaving several animals dead or hurt. Snowball was a brave, clever and fast pig, this facts helped them win this battle.This win gave the animals confidence and brought the whole farm together.Otherwise, lot of poor animals have died in a pain. Also animals now looked on Snowball like on their leader. It led them to great debate after the Snowball was kicked out of the farm by Napoleon.
Ak by sa niekomu chcelo, mohol by mi to pomôcť prerobiť tak, aby to vyzeralo ako bulvárny článok? Alebo len nejaké tipy, čo najskôr prosím :3
Vedeli by ste mi prosím vás poskytnúť nejaké podklady k téme "Monitoring (hocijakej) značky na internete"? Neviem nič poriadne nájsť, uplne hocičo by mi pomohlo, K+ istota.
Vedel by mi niekto pomoct s tymto integralom? Ja absolutne neviem co si mam predstavit pod tym ak to mam substituovat za x + t. Aspon nejaky hint ako dalej.