Stav a kvalita slovenskych ciest
Stav a kvalita slovenskych ciest
Hladal som, ale tuto temu som tu nenasiel.
Kazdorocne sa od takeho novembra az niekedy do marca ci aprila stretavame na Slovensku s katastrofalnym stavom ciest. Niektore maju len par rokov, ine pomaly pol storocia, ale vzdy je to rovnake. Jamy, vytlky, vyjazdene kolaje. Najhorsie je to s tymi vytlkmi pocas zimy, este horsie, ked je v nich voda a nie je mozne rozoznat, ze ci len stoji trosku vody na ceste alebo je to 10cm hlboke. Domahat sa skody je dost zlozite a vela ludi sa na to vykasle, pretoze niekedy vyjde lacnejsie rovnanie disku ako ten cas a naklady spojene s behanim okolo toho.
Ake su vase skusenosti, poskodili ste auto (disk, pneu, napravu, geometriu) na nasich cestach? Domahali ste sa skody? Podarilo sa vymoct sposobenu skodu?
Zaujimavy clanok na opravu nasich ciest: Ako sa pri opravách ciest nedodržiavajú predpisy
Kazdorocne sa od takeho novembra az niekedy do marca ci aprila stretavame na Slovensku s katastrofalnym stavom ciest. Niektore maju len par rokov, ine pomaly pol storocia, ale vzdy je to rovnake. Jamy, vytlky, vyjazdene kolaje. Najhorsie je to s tymi vytlkmi pocas zimy, este horsie, ked je v nich voda a nie je mozne rozoznat, ze ci len stoji trosku vody na ceste alebo je to 10cm hlboke. Domahat sa skody je dost zlozite a vela ludi sa na to vykasle, pretoze niekedy vyjde lacnejsie rovnanie disku ako ten cas a naklady spojene s behanim okolo toho.
Ake su vase skusenosti, poskodili ste auto (disk, pneu, napravu, geometriu) na nasich cestach? Domahali ste sa skody? Podarilo sa vymoct sposobenu skodu?
Zaujimavy clanok na opravu nasich ciest: Ako sa pri opravách ciest nedodržiavajú predpisy
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Stav a kvalita slovenskych ciest
oprava: výtoky -> výtlky
//ďakujem za opravu
//ďakujem za opravu
-
Andi_Cibula
Addict
Neviem si predstaviť cesty v Rusku alebo na Ukrajine, IMHO by ale slovenské cesty už nemuseli vôbec opravovať a rovno ich vyhlásiť za pamiatky UNESCO. 
-
Jancuk
Professional
Toto sa stalo minuli tyzden v piatok jednemu kamaratovy, stalo sa to na ulici Košická, Prešov. A o tom v akom stave je sidlisko sekcov ani nejdem pisat, Presovcania poznaju.
-
Arkaz
Addict
Bohuzial cesty su v katastrofalnom stave ja som uz tiez zopar vytlkov chytil a len cakam kedy nieco odtrhne :-/ Na foto je peugeot 407 ?
-
audiotrack
VIP
tým výtlkom sa často nedá vyhnúť, hlavne ak sú v centre kde sa nie je kde uhnúť. Je smutné, že takéto bagroviská nesú meno cesta prvej triedy, a ešte smutnejšie je, ako sa to rieši - dá sa prenosná výstražná značka a vybavené
-
Jancuk
Professional
Arkaz napísal:Bohuzial cesty su v katastrofalnom stave ja som uz tiez zopar vytlkov chytil a len cakam kedy nieco odtrhne :-/ Na foto je peugeot 407 ?
Je to 807.
Ja idem stále každý víkend domov na východ, a keď prechádzam cez Ľubochňu, Hubovú a Ružomberok tak spomeniem snáď všetkých svätých z Biblie. Pred Ľubochňou je normálne diera po celej šírke, treba pomaly zastaviť a ísť na 1tke, kedy len čakám, že pôjde nejaký ch*j za mnou a napáli to do mňa...A teraz cez víkend som bol v PO na nákup a išiel som aj cez Sekčov. Prisamveru, cvičisko pre vojenské stroje je na tom lepšie ako táto cesta! Prepáčte, ale neskutočne má to už doslova j*be, keď vidím, že tam dajú len značku a celú zimu sa s tým hovno veľké robí. Veď to je akútny prípad toto. To aj v nemocnici budú operovať, až keď bude teplejšie a budú lepšie podmienky?
-
audiotrack
VIP
keď už si spomenul tie nemocnice, len čakám kedy bude v telke reportáž ako niekto umrel lebo sanitka na ceste k nemu prišla o nápravu, ako niekto vyhorel lebo hasiči rozsekli gumu a podobne. Oni si nemôžu dovoliť prechádzať na jednotke, keď ide o život
Tak sa pridám k téme keď už sa to oživilo...
Začnem od najlacnejších opráv:
Vyrovnávanie plecháča
Spodný čap ramena
Ramená
Pyropásy
Nápravnica
Čelné sklo
Airbagy
Už sa nad tým nevzrušujem čakám kým seknem gumu niekoho zmrzačím a bude vymaľované na celý život, diagnostikujú mi rakovinu a pôjdem vystrieľať kompetentných a zodpovedných za stav ciest, resp. tých čo koruny ktoré mali ísť na opravy bratsky rozdelili do peňaženiek.

Začnem od najlacnejších opráv:
Vyrovnávanie plecháča
Spodný čap ramena
Ramená
Pyropásy
Nápravnica
Čelné sklo
Airbagy
Už sa nad tým nevzrušujem čakám kým seknem gumu niekoho zmrzačím a bude vymaľované na celý život, diagnostikujú mi rakovinu a pôjdem vystrieľať kompetentných a zodpovedných za stav ciest, resp. tých čo koruny ktoré mali ísť na opravy bratsky rozdelili do peňaženiek.
-
audiotrack
VIP
ako sa ti podarilo na vytlku rozbiť čelné sklo a aktivovať airbag?
Výtlk bol taký že to trafilo nápravnicu, náraz bol tak silný že to posunulo nosník kde náprava drží a teda zrejme RJ airbagu to vyhodnotila ako čelný náraz tak vystrelili airbagy a pyropásy, spolujazdcov airbag rozbil čelné sklo keďže striela smerom k nemu atď...
-
Jancuk
Professional
Celkom zaujimavy clanok... http://auto.sme.sk/c/6700694/dajte-auto ... lovat.html
Sa mi lubia tie vseliake clanky tipu, ked padnete do jamy, chodte do servisu potom na policiu potom tam a hentam a urobte to potom sa sudte s poistovnou a so spravou ciest a s magistratom.... Nemam cas ani k lekarovi zajst a nie to este taketo procesne postupy riesit.
-
audiotrack
VIP
a práve preto sa hovorí, že čas sú peniaze
Nemáš čas, nedostaneš peniaze. Je to na tebe
-
Jancuk
Professional
Veď nikto ta nenúti ísť hneď do servisu, volať políciu a pod. Tak isto ako keď si chorý tiež nemusíš ísť povinne hneď k doktorovi 
Ano to je jasne... Preto som to dal spravit, na dalsi den som mal auto, zanadaval som si a zivot ide dalej
-
erytrocyt
VIP
Prečo, veď má pravdu. Toto sú články o hovne. Ich rady by sa dali aplikovať keby na našich cestách bolo pár výtlkov. Ale ako máš túto radu aplikovať, keď jazdíš prakticky len po výtlkoch. To by som bol v servise dva krát do dňa s tým, že skontrolujte mi auto, naskákal som do osemdesiatichdvoch výtlkov ráno a do šestdesiatich poobede. Ako príklad uvediem ulicu Gemerskú v Košiciach. Košičania poznajú, nekošičania - je to cesta, ktorá je horšia ako tankové cvičisko.audiotrack napísal:a práve preto sa hovorí, že čas sú peniazeNemáš čas, nedostaneš peniaze. Je to na tebe
Viz moj prispevok o mojom poskodeni, aj v BA su take miesta. Hovorim uz sa nevzrusujem a tie servisove rady toho su plne noviny lebo neni o com pisat, vskutku ide o rady ktore su ti tak na 2 veci. Poznam ludi co su nezamestnani a takto si opravuju auta, ze lietaju po jamach a potom vysedavaju na uradoch cele dni.
//autoeditácia príspevku (13 Feb 2013, 12:31)
tí ludia co to pisu asi vobec nerozmyslaju co za bludy vlastne pisu... Rada nad zlato fakt ako vsetky ostatne v tom clanku.
//autoeditácia príspevku (13 Feb 2013, 12:31)
Toto čo je za skvelú raduAk je jeden náraz do výtlku výrazne silnejší ako ďalších sto, ktoré trafíte v ten deň, radšej bezpečne zastavte na mieste, kde neobmedzíte dopravu a iné autá. Ak je to možné, vytvorte fotodokumentáciu miesta, zapíšte čas a okolnosti škodovej udalosti.
Čítajte viac: http://auto.sme.sk/c/6700694/dajte-auto ... z2KmHdiBkU
Fakt, ako ten clanok... To nechcem vidiet tych ludi, co im tie clanky pisu. Vsak je to uplne zbytocny zhluk textu.