Stav a kvalita slovenskych ciest
Re: Stav a kvalita slovenskych ciest
Je to katastrofa, súhlasím. To niektoré nie že jamy, výtlky..to sú dvojmetrové krátery...
Počul som teóriu, ktorej síce neverím, ale dám do diskusie. Tak slováci vraj dávajú všade vysokokvalitný pórovitý letný koberec, vzhľadom, že naše zimy sú mierne. O kvalite v lete by som tiež pochyboval, vzhľadom trebárs na to aké koľaje sú vyjazdené po jednom lete, ale budiš...
A prečo je to tentokrát najhoršie za posledné roky? Sneží s prestávkami už 6 týždňov a počas tých prestávok sa kvalitne oteplí do plusových teplôt. Pokiaľ minulé zimy napadol sneh raz na týždeň a bol pokoj, tentokrát sa stihne roztopiť a zamrznúť niekoľkokrát. Hovorím teda najmä o JZ Slovenska. Čo to robí s cestami vidíme.
Inak je to podľa mňa absolútna klasika - asfalt je totálne nekvalitný aj keď platíme za uberkvalitu, tá však ide niekomu do vačku. Korupcia je rakovina tohto štátu, ktorá má metastázy už aj na cestách.
Počul som teóriu, ktorej síce neverím, ale dám do diskusie. Tak slováci vraj dávajú všade vysokokvalitný pórovitý letný koberec, vzhľadom, že naše zimy sú mierne. O kvalite v lete by som tiež pochyboval, vzhľadom trebárs na to aké koľaje sú vyjazdené po jednom lete, ale budiš...
A prečo je to tentokrát najhoršie za posledné roky? Sneží s prestávkami už 6 týždňov a počas tých prestávok sa kvalitne oteplí do plusových teplôt. Pokiaľ minulé zimy napadol sneh raz na týždeň a bol pokoj, tentokrát sa stihne roztopiť a zamrznúť niekoľkokrát. Hovorím teda najmä o JZ Slovenska. Čo to robí s cestami vidíme.
Inak je to podľa mňa absolútna klasika - asfalt je totálne nekvalitný aj keď platíme za uberkvalitu, tá však ide niekomu do vačku. Korupcia je rakovina tohto štátu, ktorá má metastázy už aj na cestách.
Páni, keďže sme tu ľudia z celého Slovenska a väčšina z nás denne šoféruje navrhujem, aby sme postupne začali mapovať stav našich ciest. Stačí si so sebou do auta zobrať foťák a keď narazíte na úsek, kde je stav naozaj kritický urobiť fotku. Potom to sem zavesíme a napíšeme o aký úsek cesty sa jedná. A samozrejme otravovať kompetentné osoby, lebo jednoducho to, čo je tento rok na cestách sa slušne ani nedá opísať.
a ty si myslis, ze fotkami na fore nieco vyriesis? zapni si televizor a sleduj televizne noviny.. prakticky kazdy den tam mas spomenute nieco o kvalite nasich ciest a co sa doteraz zmenilo? to si sem mozme zavesit pre pocudovanie, ale aj tak zbytocne.. je to tu rok co rok a z roka na rok horsie.. mne nikto nemusi vysvetlovat, ze z toho ako sa niektore useky ciest plataju, uz mohol byt 6x vyasfaltovany na novo.. Krasny priklad toho je cesta z Poltára sme Lučenec pri obci Poltár časť Zelené pri Mestskom kúpalisku.. Paradny slalom zadara...
Ak by sa tu mali fotit nebezpecne cesty, tak tu denne pribudne tisic fotiek.
dnes som sa previezol mestom, tankodrom, najhorsie je, ze sofer sa viac venuje vyhybaniu sa dieram ako soferovaniu a sledovanim premavky 

autora clanku poznam, v pohode chlap a fakt sa vyzna, no je to taky clanok, zbytocnyicefiresr napísal:Fakt, ako ten clanok... To nechcem vidiet tych ludi, co im tie clanky pisu. Vsak je to uplne zbytocny zhluk textu.
No a kukaním do bedne a bohapustým pi*ovaním vyriešime všetko však... No nechcem sa tu hádať, určite vás stav ciest štve rovnako ako mňa, len je načase aby začali konať obyvatelia!
Je to celé fail. Neodhrna sa, nesoli sa (na cas) neopravuje sa proste sa nic nedeje najparadoxnejsie je ze este ked platis opravy na aute sposobene jamami za spravu ktorych prakticky prispievas tym ze platis dane, tak zaplatis este dalsie dane. Cize vlastne za peniaze ktore si uz zaplatil si dostal H a zaplatis este raz aby si to H upratal.
ano mas pravdu, tak bez kupit mech sotoliny, asfaltu alebo neviem coho, lopatu a krampac a veselo zasypaj vytlky na cestach ked to chces tak velmi chytit do vlastnych ruk... ja sa ti na to mozem z vysoka vykaslat.. nevravim, ze sa mi paci jazdit po tak rozbitej ceste, ale platim vsetko co mam platit a robim vsetko to co mam robit. a ver tomu alebo nie, tie vytlky budu opravovat aj tak len cestari a nikto viac.. a kym zima nepominie, tak ich robit ani nebudu...bindo011 napísal:No a kukaním do bedne a bohapustým pi*ovaním vyriešime všetko však... No nechcem sa tu hádať, určite vás stav ciest štve rovnako ako mňa, len je načase aby začali konať obyvatelia!
Áno, tak teda šup šup do roboty a potom domov po rozbitej ceste, riadne si zanadávam v aute aspoň sa mi uľaví. Dane si platím v súlade, no to, že akosi to okolo mňa nie je vidieť, to riešiť nebudem, načo aj. Veď predsa doteraz sa s tým nič nerobilo tak sa ani nebude. Radšej budem hnusný na svojich, tých čo mi chcú pomôcť, než urobiť jednu fotku a tým svojou trochou prispieť do mlyna aby sa veci začali hýbať.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
bindo011: ved klud, chalani maju pravdu, posielanie stoviek fotiek do temy rovnako nic nevyriesi...
poviem ti jedno... ja ako si pamatam mame tu v Hnusti pri Gymnaziu rozbitu cestu... nechcem ti klamat ale je to tak cca asi 15 rokov co si pamatam ja. a ta cesta sa stale len plata a plata. od roku 2010 je cesta Rimavska Sobota - Hnusta - Tisovec - Brezno cestou 1. triedy a cakali sme, ze sa to zmeni. A vies co sa zmenilo? Ano, uhadol si, stale sa len plata a plata a je to cim dalej tym horsie. Tesim sa, ked raz uvidim kanalizaciu priamo cez asfalt a aby tam spadla primatorova rit, ked ho bude vozit jeho osobny sofer na jeho sluzobno-osobnom aute.
Ale tak v poriadku. Urcite je to aj moja, aj hojkova aj ratziho chyba, ze su take derave cesty, lebo sme to proste nechytili do vlastnych ruk a cesty su derave, tak nam to davaj za zle.. Rad si potom o tebe precitam clanok v novom case s titulkom "NESKUTOCNE, sam od seba opravuje cesty" .. kde zijes prosim ta...
Ale tak v poriadku. Urcite je to aj moja, aj hojkova aj ratziho chyba, ze su take derave cesty, lebo sme to proste nechytili do vlastnych ruk a cesty su derave, tak nam to davaj za zle.. Rad si potom o tebe precitam clanok v novom case s titulkom "NESKUTOCNE, sam od seba opravuje cesty" .. kde zijes prosim ta...
-
hojko
Site Admin
Nedavno bolo na niektorom radiu ohladom tejto problematiky. Volali po uradoch v Bratislavskom kraji a zistovali informacie. Z cestych dani sa v Bratislavskom kraji vyberie 36 milionov eur za rok. Na otazku financovania odpovedala hovorkyna ako cvicena opica, ze sa peniaze prerozdeluju na vsetko mozne, teda verejnu dopravu, skolstvo, socialne sluzby, sport... a ked sa jej spytali, ze teda je mozne, ze z tych 36 milionov od vodicov nejde na opravu ani cent, zopakovala odpoved, za tieto peniaze sa prerozdeluju ako je uznane za vhodne. V tomto pripade teda plati, ze skutocne ani cent z nasich dani nemusi ist na opravu ciest.
Ratzi ja som úplne kľudný, nejdem sa rozčuľovať, nikam by to neviedlo. Chápete ma zle, nevravím aby ľudia brali do rúk lopaty, naložili fúriky štrkom a šli plátať jamy. Od toho tu predsa máme cestárov, ktorých povinnosťou je tieto problémy riešiť a ktorým sa tu skladáme na platy, tak ako sa skladáme aj na cesty. Samozrejme nevravím, že teraz, keď stretnem cestára vytiahnem ho z liazky a dokopem za to, ako vyzerá tá a tá cesta. Nemôžme predsa dávať zodpovednosť robotníkom, ktorý za to jednoducho nemôžu. Celé, čo som chcel povedať je, že treba tlačiť na ministerstvo dopravy a na ľudí, ktorý zodpovedajú za prácu cestárov, veď predsa sa to nemôže nechať len tak, keď sa čo i len 1000 ľudí bude domáhať nápravy a riešenia tohto problému. Síce keď sa spätne pozriem, koľko sa tu toho už ututlalo, je ťažké veriť, že sa niečo zmení. Nevadí, za pokus to stálo.
-
hojko
Site Admin
Lenze su cesty, ktore su v kompetencii miest, VUC, statu... a hoci budes tlacit na ministerstvo, mozu sa ohanat, ze to ta a ta cesta je v sprave mesta. Okrem toho, tak ako by si rad tlacil na ministerstvo a vladu kvoli cestam, tak ich tlacia v skolstve, zdravotnictve... a vidis kam to dotiahli - takmer nikam, aj napriek strajkom. Ale to je ina tema, tema o tom tu je zalozena. Odpoved je jednoducha - peniaze.
-
Andi_Cibula
Addict
Koľko prachov by teda bolo treba na opravu všetkých ciest na Slovensku ?
Zarátajme do tejto sumy samotné náklady na opravu a taktiež požadovaný úplatok na kompetentných miestach. Tá cifra by ma naozaj veľmi zaujímala.
Zarátajme do tejto sumy samotné náklady na opravu a taktiež požadovaný úplatok na kompetentných miestach. Tá cifra by ma naozaj veľmi zaujímala.
-
hojko
Site Admin
Andi_Cibula: Ale tu sumu asi nikto nedokaze vypocitat, pretoze asi nikto z uradnikov nepozna rozbite cesty na kazdom kusku Slovenska. Minimalne, ak by boli opravene cesty prvej a druhej triedy, hlavne tahy v mestach a obciach a tie rizikove poskodenia ciest (hoci aj vedlajsich).
http://www.cdb.sk/sk/Vystupy-CDB/Mapy-c ... riedy.alej
http://www.cdb.sk/sk/Vystupy-CDB/Mapy-c ... riedy.alej
-
johny541
King
Kebyže máme fotiť každú ulicu s výtlkmi, tak by sme poriadne podkúrili Google Maps. Lebo namiesto fotiek by sme mohli urobiť kompletné video v každom meste.
Na Lucine, viac pruhovej križovatka kde sa stáčajú kamióny z Pešti, ktoré nejdu na S ale na Z, je cesta tak zlá, že si dovolím tvrdiť, tá križovatka nie je 100m cesta ale súvislý 100m výtlk. A najhoršie je presne to riešienie. Bachne sa tam značka 40-ka a je to vyriešené.
Kvalita ciest súvisí s korupciou.
Kvalita ciest súvisí s korupciou.
Je to tu v prdeli, oni si dovolia si prerozdelit peniaze od ludu ako uznaju za vhodne ale ak ty nedajboze nepriznas 100€ na danovom tak si odkrutis par rokov natvrdo lebo si sa pokusil o nemoralny trestny cin. Ich nezaujima ze sa vrazdi, kradne, ze vandali nicia majetok, ohrozuju ludi... Ze fetaci v BA Pentagone cele roky terorizuju okolie, ze cigani si kade tade stavaju na cudzich pozemkoch byvanie a ze terorizuju okolie ani to ze jazdime po cestach ze miestami by urcite ani neschvalili jazdit rally na takej ceste. Co myslite, mal by z toho niekto tucnu proviziu keby sa staral o take veci? To tazko, daleko zaujimavejsi kseft je "prerozdelovat" prostriedky... Ma to tu sere ale co mam robit, mam moznost ist do zahranicia ale ja som sa nikdy koli nikomu neobmedzoval a nikdy nebudem aj keby co bolo, pevne dufam ze raz sa vseci stretneme pred parlamentom s faklami, petardami a v takom pocte ze tí chudaci co sa tam obrnia 500 policajtami, si konecne uvedomia co robia a ze v podstate kazdy druhy slovak tajne dufa v ich smrt.
-
Jancuk
Professional
Hore bol nejaky napad s fotenim, tak nech sa paci . Presov cast sekcov
(chudak dacia
)
(chudak dacia