Kolieskove korcule ako si vybrat?

O športe...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kolieskove korcule ako si vybrat?

Príspevok od používateľa audiotrack »

pri fitnesových sa o rozpadnutie nemusí báť. Ložiská sú tam väčšinou rovnaké ako pri agresívnych, a nôž v pohode zvládne aj skok z niekoľkých metrov. 110kg nie je vôbec žiadne obmedzenie. Ak si kúpi agresívne, bude trpieť (ale možno schudne :D ). Korčulovanie po chodníkoch je náročnejšie, a to ešte nehovorím o naších rozbitých chodníkoch. Plus tvrdé malé koliečka. Nikdy by som ich nekupoval na iný účel ako sú určené, a nemyslím že on chce jazdiť freestyle v skateparku
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Jasné, že agresívne nie. V kombinácií s jeho váhou a tvrdosťou korčule bude trpieť tak, že ich zahodí po pol hodine jazdenia. Odporúčam ísť do fitnesových a menšie kolieska, nejaké 80 mm alebo ešte menej, možno 76 mm, ale tých nie je veľa.
playerSC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa playerSC »

Ja jazdim agresivne samozrejme v parku a ovela lepsie drzia patu a celkovo su lepsie ako nejake fitnesy teraz napriklad v grindhouse vysli nove typy aj na jazdenie po ceste a korculovanie sa v podstate je tam len iny noz a kolieska... http://www.grindhouse.eu/en/Shop/RAZORS ... tion-.html . Okrem toho za 80 eur agresivne zozenies len velmi tazko tie modely co si poslal tak tie 1. stoja cca 160 eur a tie 2. tie ani nekupuj lebo tie by sa rozsypaly okamzite. A keby chcel agresivne tak rataj s tym ze kolieska tam bude menit minimalne kazdy rok a nie je to lacna sranda ;) Odporucam prenho znacku fila.

audiotrack: Fitnesy nemaju ani zdaleka take loziska ako agresivne kebyze robim na finesoch to co na agresivnych tak tie loziska sa mi velmi rychlo rozsypu.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ale nerozsypú
pinco
Darca
Darca

Pokiaľ viem, tak bežne sú na agresívnych korčuliach ložiská ABEC5. Na tých drahších sa montujú ABEC9, takže nielen ložisko je to, čo odlišuje agresívne korčule od fitnesových. Na rozdiel od playeraSC neodporúčam korčule Fila.
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Fily sú jedny z najkazovejších značiek... ruky preč.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Filu neodporucam ani ja.
playerSC
Medium Star
Medium Star

Neviem ako chodil som sa korculovavat dost casto nakolko tu mame Slnecne jazera(Senec) a mal som 2 modely od fily a nemal som ziadne problemy okrem toho ze sa mi totalne zbrusili kolieka ale to je pri vsetkych korculiach. Na fitnesy som trochu zanevrel odkedy mam agresivne korcule na ktore mi uz tiez neostava az tak vela casu ;) Kazdopadne najlepsie na korculovanie su podla mna nike bauer a kebyze si mam zase kupit nejake na korculovanie tak urcite nejaky model od nich ale nakolko jeho otec nevie korculovat vobec tak by mal dost problem s brzdenim kedze bauery su bez brzdy a takisto ani agresivne korcule nemaju brzdu. :)
http://www.prohockeyshop.sk/produkty/in ... ike-bauer/
pinco
Darca
Darca

Brzda je v tomto prípade úplne zanedbateľná, keďže veľa ľudí vôbec túto brzdu nepoužíva a existujú iné účinnejšie a jednoduchšie spôsoby brzdenia. Bauer je značka určená hlavne na hokej. To znamená, že korčule sú tvrdšie, nie sú také pohodlné ako fitnesové korčule, sú určené na rýchle výpady, manévrovateľnosť, noha musí v nich poriadne držať, nie sú určené na dlhé trate atď. Toto nemusí vadiť 60kg borcovi, ale nie 110kg chlapovi, ktorý bude mať celú váhu na nohách. Ten skôr uvíta pohodlnú papuču, dobre vetranú.
playerSC
Medium Star
Medium Star

tak to hej no ako vravim ja korculujem uz asi 10 rokov a mal som zatial na nohach 2 typy od fily 2 typy agresivnych 3 typy ladovych z toho jedny nike bauer XXII(absolutne mi vyhovuju na ladovy hokej). Ale doteraz mali najmaksiu a najlepsiu papucu agresivne... Takze vravim oplati sa kupit agresivne powerblade-y.
Moma
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Moma »

hoši, poradte my nejaké kolieskové korčule, nejaké schopné, in-line.... výška cca 189cm, váha cca 94kg cena okolo 100,- € +/-
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mal si už nejaké? Ak áno, aký štýl preferuješ? Chceš fitness alebo rekreačné? Skôr na rýchlosť či obratnosť? Plánuješ dlhé trasy alebo radšej krátke vyšantenie či prípadne hokej s partiou a pod.?
Moma
Medium Expert
Medium Expert

ako decko hej, teraz chcem dajaké na korčuľovanie sa s priateľkou, tak neviem či sú vhodnejšie fitness alebo rekreačné...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

na tvojom mieste by som bral jedny z týchto:
http://www.sportobchod.sk/roces-slim-201.htm
http://www.sportobchod.sk/rollerblade-spark-84-12.htm

ak to chceš iba na nejaké príležitostné jazdenie s frajerkou ako si písal, tak by sa dalo ísť aj do lacnejších, napríklad od fila, worker či powerslide. Neviem však, či má zmysel šetriť 20€ a o pol roka počúvať vrzganie ložiska. Ak si začiatočník, mal by si pozerať po čo najmäkších koliečkach (označujú sa párnym číslom a písmenom A, napríklad 80A, 82A... Čím vyššie číslo, tým tvrdšie).
Moma
Medium Expert
Medium Expert

tie Rollerblade sa my pozdávajú, hm, a čo povieš na tieto ?
http://www.sportobchod.sk/rollerblade-spark-80-alu.htm
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

veď sparky som ti poslal, len tieto tvoje majú iné koliečka. Kľudne môžu byť aj tie
Moma
Medium Expert
Medium Expert

no ja mám z toho chaos troška, názov, alebo model rovnaký, trošku iný dizajn a kolečká... Tak ma to trošku zmiatlo. Ďakujem za rady, pomohol si my pri výbere :wink:
Permonik1998
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Permonik1998 »

Ahojte, aj ja som prepadol inline korčuľovaniu a keďže som začiatočník tak sa musím poradiť s profíkmi, takže chcel by som sa spýtať že čo je lepšie na úplné základy korčuľovania keďže sa ešte ani neviem korčuľovať :D , agresívne korčule alebo fitnes korčule? Mne sa strašne páči agresívny inline. Ale zase od agresívnych inline korčúl ma odrádza to že žial niesom zrovna najchudší a neviem či budem vedieť grindovať :D ďalej ma od agresívnych korčúl odrádza to že nemajú brzdy ale čítal som že je veľa efektívnejších techník na brzdenie takže toto by bolo vcelku ok a potom ešte sa chcem spýtať že agresívne korčulovanie majú malé kolieska takže nejde vraj zrovna moc rýchlo, je to pravda? Bo chcel by som prostredníctvom korčuľovania aj niečo schudnúť :) rozmýšlam medzi kúpou týchto korčúl:

Agresívne:
http://www.worker.sk/146/kolieskove-kor ... r-agresive

Fitness:
http://www.worker.sk/564/kolieskove-kor ... ker-falcon
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ak si zaciatocnik co sa poriadne ani nevie korculovat tak nie je o com, jednoznacne fitnes. O agresivnych ani neuvazuj
Permonik1998
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Permonik1998 »

ok, ďakujem za radu :) myslis ze ak by som poriadne cvicil kazdy den (cca. 2 hod.) tak by som mohol do roka vymenit fitnesy za agresivne?
Napísať odpoveď