Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Mas pocit ,ze ich tu nie je dost?
Vystudovanych? PramaloPenguin napísal:Mas pocit ,ze ich tu nie je dost?
vystudovanych je tu privela, staci sa pozret, kolko ich chrlia univerzity rocne
pracujucich v odbore? tych je malo, to mas pravdu
pracujucich v odbore? tych je malo, to mas pravdu
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ti mainstreamovi politologovia, ktorych vystavuju v telke aj tak hodnotia situaciu tak ako by ju zhodnotil hociktory scitany clovek. Robia okrem toho vlastne este nieco ine?
Robia vedu.
Nebuďte prosím takí obmedzení. A keďže pôjde o môj druhý odbor, tak cieľom je širšie vzdelanie, obzory, možnosti, kontakty..
Nebuďte prosím takí obmedzení. A keďže pôjde o môj druhý odbor, tak cieľom je širšie vzdelanie, obzory, možnosti, kontakty..
-
TommyHot
Addict
Co konkretne mas pod vedou na mysli?
-
mirak2
Hardcore addict
od filozofie k politologii... ja ti neviem bratmmm, myslim, ze sa zaobideme bez tej tazkej vedy, co riesia oba tieto smery
Čo robí vlastne taký politológ? Ako vážne sa pýtam, lebo nevidím žiadny reálny prínos toho povolania.
80% politologov su HR referenti v nejakych firmach.
19% politologov robia obchodnych zastupcov.
1% politologov robi v obore.
Osobna skusenost.
Osobna skusenost.
Ja si chcem dať tento rok prihlášku na UPJŠ - aplikovana informatika, študuje tam niekto?
-
D_I_C_K
Light Professional
Ak informatika tak TUKE ....i ked neni to nič lahke ,...treba to vedieť ale ako chceš niečo z toho odboru mať tak skor technicke školy ako UPJŠ ..moj nazor...Markoff napísal:Ja si chcem dať tento rok prihlášku na UPJŠ - aplikovana informatika, študuje tam niekto?
Zdravím,
vypisujem akurát predmety do prihlášky no chcel som sa informovať, mám tam vypísať všetky predmety ktoré som mal od 1. až po 4. ročník ? (lebo ak áno tak sa mi tam nezmestia všetky predmety, čo v takomto prípade ?)
vypisujem akurát predmety do prihlášky no chcel som sa informovať, mám tam vypísať všetky predmety ktoré som mal od 1. až po 4. ročník ? (lebo ak áno tak sa mi tam nezmestia všetky predmety, čo v takomto prípade ?)
-
D_I_C_K
Light Professional
Každa škola to ma inač ..niektore chcu len od 2-4 niektore od 1-3 rocnik ..tazko povedat.. ale urcite by sa mali pisat vsetky predmety...a s tvojim problemom neviem čo to maš za prihlašku ale ked som dakedy ja pisal moje predmety tak mi ostalo kopu miesta ...
a ako sa maju vypisovať prihlašky a veci tomu podobne najdes napr aj na https://www.prihlaskavs.sk/sk/ ....
a ako sa maju vypisovať prihlašky a veci tomu podobne najdes napr aj na https://www.prihlaskavs.sk/sk/ ....
ide o to ze ja to chcem ako druhu skolu a studovat externe a tuke sa studovat externe neda, a okrem toho na tej upjš sa da vybrat zameranie programovanie, a co som pozeral predmety tak na tuke je toho programovania velmi malo a taktiez som o tej skole pocul dost zlehoD_I_C_K napísal:
Ak informatika tak TUKE ....i ked neni to nič lahke ,...treba to vedieť ale ako chceš niečo z toho odboru mať tak skor technicke školy ako UPJŠ ..moj nazor...
-
nestik
Medium Professional
Studuje niekto odtialto poistnu alebo manazersku matematiku na Komenskeho v BA ?
-
mirak2
Hardcore addict
som tam na cistej informatike, neviem presne co bude na aplikovanej, je to novinka. v prvom rade po nom nebudes moct priamo pokracovat na magistrovi, lebo je to iba bakalarsky program a nema nadvazny magistersky... mohol by si ist po tom na magistersky program cista informatika, ale musel by si studovat magistersky 3 roky, kde prvy je akoze konverzny, kde by si mal predmety, ktorym si sa na bakalarovi vyhol ale informatici ich mali - toto absolvuju vacsinou ti, ktori studuju bakalarsku informatiku externe a chcu pokracovat na magistrovi.Markoff napísal:Ja si chcem dať tento rok prihlášku na UPJŠ - aplikovana informatika, študuje tam niekto?
ked chces mozem ti dat k predmetom aj nejaky pokec, hoci to bude nejaky rok, co som ich absolvoval a vacsina sa mohla zmenit.
btw urcite bude aplikovana informatika aj externe?
mam opacny nazor. a sam o tom vies svoje predpokladamD_I_C_K napísal:Ak informatika tak TUKE ....i ked neni to nič lahke ,...treba to vedieť ale ako chceš niečo z toho odboru mať tak skor technicke školy ako UPJŠ ..moj nazor...
v skratke: prirodovedecka nie je lahka, ale ked ju skoncis, mas istotu aj ty, aj clovek ktory s tebou bude jednat, ze nieco urcite v hlave mas a vies to aj pouzivat... (vynimky su len minimalne)D_I_C_K napísal:počul som aj take že TUKE FEI ??? načo vas mame brať do prace ved vas nič nenaučili ..
edit: pozeram, ze uz je externa iba aplikovana informatika... kazdopadne externa forma je ina denne studium.
-
Anem
Star
No to sú ale tí čo robia, a koľko je ostaných vyučených v obore ktorí nepracujú? Polovica?kinjeril napísal:80% politologov su HR referenti v nejakych firmach.
Osobna skusenost.
Čo má politológia s obchodnými zástupcami? To majú dve výšky a tú druhú nejakú ekonomickú?
Obchodneho zastupcu moze robit ktokolvek. Na to nepotrebujes vysoku skolu. Politolog pracuje v uzsom slova zmysle vo svojom odbore len ak vykonava vedecku a pedagogicku cinnost na univerzite. Tu pochybnu statistiku kinjeril pochopitelne len tak tresol. Absolventi politologie pracuju kde tade, ako aj absolventi mnozstva inych humanitnych odborov.
-
Anem
Star
Absolventi ktorého humanitného odboru majú najväčšie možnosti uplatniť sa v danom resp. príbuznom odbore?
dobra otazka
som zvedavy na odpoved...