Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Podla mna kali reagoval na nieco uplne ine ako som pisal ja 
hmm kali a nevies ako je to v pripade ked sa "prezeriem" ? teda zjem napr. tie 3 jedla za den po 900kcal ale moja "normalna" hodnota je na jedlo povedzme 500-600kcal. Teda ak prijmem viac stravy ako je pre zaludok normalne ci sa potom travenie nejak nedegraduje...alebo tak nejak.Aj ked stale prijmem rovnaky pocet kalorii ako keby som jedol 6 krat. Nemoze mat toto efekt na priberanie tukov?
Pani, kupil som si sojovy protein. Zial som si nevsimol, ze to nie je srvatkovy, ale to je uz jedno. Ma jahodovu prichut, ale chuti otrasne. S cim ho zmiesat, nech sa to da bez zatatych zubov vypit? Rozmyslal som skusit mlieko+banan+granko alebo mate nieco otestovane na zmiernenie chuti otrasneho sojoveho proteinu?
Nie nemoze ani travenie sa nijak nedegraduje, je to vsetko vysvetlene v tom termickom efekte jedla.sa54d napísal:hmm kali a nevies ako je to v pripade ked sa "prezeriem" ? teda zjem napr. tie 3 jedla za den po 900kcal ale moja "normalna" hodnota je na jedlo povedzme 500-600kcal. Teda ak prijmem viac stravy ako je pre zaludok normalne ci sa potom travenie nejak nedegraduje...alebo tak nejak.Aj ked stale prijmem rovnaky pocet kalorii ako keby som jedol 6 krat. Nemoze mat toto efekt na priberanie tukov?
Dalsia vec, ked sa prezeries a prijmes viac kalorii ako je tvoj standart a prekrocis svoj maintenance level je logicke, ze budes priberat a to je jedno ci to prijmes v 3 alebo 10 jedlach za den. Viac kalorii priberam, menej kalorii chudnem a je uplne jedno v akom pocte jedal su tie kalorie rozlozene.
Ale práve tu vidím ten problém: ak človek žerie 5 krát denne tak je menšia šanca, že si navalí takú porciu ako keď sa nažerie 2-3 krát denne.ked sa prezeries a prijmes viac kalorii ako je tvoj standart a prekrocis svoj maintenance level je logicke
Moja skúsenosť je, že ak by som jedol 6x denne o niečo menšie porcie, stále dokážem prijať podstatne viac kcal, ako keď žeriem 3 jedlá.
Keď jem 3, naložím si doslova kopec, a žerem až kým nevládzem.
Keď jem 6, dávam si o niečo menšie porcie, ale určite si nedávam iba polovičné toho, čo by som mal v troj-jedlovom režime.
Vidím to dosť na sebe, keďže som takúto zmenu nedávno podstúpil prakticky zo dňa na deň.
Keď jem 3, naložím si doslova kopec, a žerem až kým nevládzem.
Keď jem 6, dávam si o niečo menšie porcie, ale určite si nedávam iba polovičné toho, čo by som mal v troj-jedlovom režime.
Vidím to dosť na sebe, keďže som takúto zmenu nedávno podstúpil prakticky zo dňa na deň.
Aj to. Proste, príde mi nepraktické a vôbec nerozumné jesť dva či trikrát denne. Zase 6-7 krát mi príde prehnane veľa a tiež to nie je príjemné. Ideálne pre mňa je tých 4-5 jedál s tým, že nerátam suplementáciu, čo je však tiež slušný príjem.
No clovek si navali vacsinou taku porciu jak je hladny, pokial si nerata kalorie. Napr ja normalne zerem 4 jedla denne a z toho je jedno take male, ale vcera som zozral 6 jedal a vsetky boli velke. A pokial si niekto rata kalorie tak je to uplne jedno lebo je aj tak obmedzeny tym pocotm ktory musi zjest.hughito napísal:Ale práve tu vidím ten problém: ak človek žerie 5 krát denne tak je menšia šanca, že si navalí takú porciu ako keď sa nažerie 2-3 krát denne.
zdravim zasa otravujem ale neda mi to a potrebujem radu v poslednom case som si zacal robit krupicnu kasu a chcem sa spytat ci je dobre jest ju pri objemovke ?? dakujem
-
vix
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Ahoj,
rozhodol som sa že začnem s posilňovaním. Som úplný začiatočník a potreboval by som poradiť. Chcel by som rysovací tréning, no neviem či je na začiatok vhodný. Viem že rys je hlavne o strave. Vytvoril som si nejaký a chcel by som vedieť čo si o ňom myslíte. Nebude na mňa príliš náročný ? Čo by ste na ňom zmenili ?
Máte nejaké tipy na to, čo by som mal jesť pred tréningom na zvýšenie energie ?
Ďakujem za rady.
rozhodol som sa že začnem s posilňovaním. Som úplný začiatočník a potreboval by som poradiť. Chcel by som rysovací tréning, no neviem či je na začiatok vhodný. Viem že rys je hlavne o strave. Vytvoril som si nejaký a chcel by som vedieť čo si o ňom myslíte. Nebude na mňa príliš náročný ? Čo by ste na ňom zmenili ?
Máte nejaké tipy na to, čo by som mal jesť pred tréningom na zvýšenie energie ?
Spoiler
PONDELOK - chrbát, triceps, nohy, brucho
Chrbát
Sťahovanie klady pred hlavu v sede 5 x 8
Príťah klady so spodu k pásu 5 x 8
Príťahy činky v predklone 4 x 7
Mŕtvy ťah 5 x 5
Triceps
Tricepsové sťahovanie klady 5 x 8
Benchpress s činkou 3 x 5
Tricepsový tlak v sede 3 x 10
Nohy
Predkopávanie 5 x 7
Výpony na leg presse 5 x 7
Brucho
Sklapovačky na stroji 3 x max
Pullover s jednoručkou 3 x max
STREDA - hrudník, biceps, nohy, brucho
Hrudník
Tlak s činkou na šikmej lavici 3 x 5
Rozpažovanie na stroji 4 x 7
Biceps
Bicepsový zdvich s činkou 3 x 7
Bicepsový zdvich s jednoručkami 3 x 7
Bicepsový zdvih na kladke 5 x 8
Nohy
Predkopávanie 5 x 7
Brucho
PIATOK - Ramená, nohy, brucho
Ramená
Upažovanie na stroji 4 x 7
Predpažovanie s jednoručkami 3 x 7
Tlak s jendoručkami v sede 3 x 7
Nohy
Mŕtvy ťah 5 x 5
Brucho
SOBOTA - celé telo
Chrbát
Hrudník
Nohy
Mŕtvy ťah 5 x 5
Triceps
Biceps
Ramená
Brucho
Chrbát
Príťah klady so spodu k pásu 5 x 8
Príťahy činky v predklone 4 x 7
Mŕtvy ťah 5 x 5
Triceps
Tricepsový tlak v sede 3 x 10
Nohy
Predkopávanie 5 x 7
Brucho
STREDA - hrudník, biceps, nohy, brucho
Hrudník
Tlak s činkou na šikmej lavici 3 x 5
Rozpažovanie na stroji 4 x 7
Biceps
Bicepsový zdvich s činkou 3 x 7
Bicepsový zdvih na kladke 5 x 8
Nohy
Predkopávanie 5 x 7
Brucho
PIATOK - Ramená, nohy, brucho
Ramená
Predpažovanie s jednoručkami 3 x 7
Tlak s jendoručkami v sede 3 x 7
Nohy
Mŕtvy ťah 5 x 5
Brucho
SOBOTA - celé telo
Chrbát
Hrudník
Nohy
Mŕtvy ťah 5 x 5
Triceps
Biceps
Ramená
Brucho
-
hojko
Site Admin
vix: A co chces vlastne rysovat, ked zacinas s cvicenim???
Biceps a triceps je maly sval, tam je to idealne cvicit 2x do tyzdna, postacia po dva cviky. Pri cviceni noh na predkopavani si akurat tak znicis kolena. Na brucho sa cvicia 3 cviky v rozne dni, teda jeden den cvicis hornu cast brucha, dalsi den krajne casti brucha a treti den cvicis spodnu cast brucha. O bruchu sa tu pisalo par stran dozadu. Nie som odbornik na cvicenie, len tak zbezne citam tuto temu, ale dovolim si povedat, ze tvoj plan je uplne na hovno.
Tiež ma to napadlo.. Vix keďže si necvičil tak ty čo chceš rysovať? Či si myslíš že keď začneš rysovať tak budeš za chvíľu vyzerať ako The rock? Najskôr začni normálne cvičiť.. choď pár strán dozadu tam si nájdi full body tréning. Ja by som na tvojom mieste začal s tým.
Chystám sa po prvý krát kúpiť nejakú tú suplementáciu...konkrétne toto : http://www.e-muscle.sk/akciove-doplnky- ... amino-3200 , Cvičím už dlho, ale nikdy som nič nebral, preto neviem, či je to kvalitné alebo nie. Príde mi to veľmi lacne = "nekvalitné"
-
vix
Expert
Ďakujem za odpovede čakal som že reakcia bude podobná.etc. napísal:Tiež ma to napadlo.. Vix keďže si necvičil tak ty čo chceš rysovať? Či si myslíš že keď začneš rysovať tak budeš za chvíľu vyzerať ako The rock? Najskôr začni normálne cvičiť.. choď pár strán dozadu tam si nájdi full body tréning. Ja by som na tvojom mieste začal s tým.
Teda na začiatok mám začať s objemom ? Je mi jasné že aby som vyzeral ako The Rock bude to nejaký ten rôčik trvať
Je toto ten plán ktorý si myslel ? http://www.kulturistika.com/tbt-total-body-training
Ešte by som sa chcel opýtať na kreatín a gainer, čo by ste mi na začiatok odporučili ?
Vôbec nerieš, či objem alebo rysovanie. To ti zbytočne bude zaťažovať hlavu. TBT je presne to, s čím by si mal začať + si pohľadaj niečo ohľadom stravy.
Čo sa týka doplnkov výživy, tak to musíš ty sám vedieť posúdiť, či si chudý a chceš pribrať, alebo naopak. Kreatín nerieš vôbec. Ak máš pocit, že nie si schopný v normálnej strave prijať dostatok látok na budovanie svalstva, tak kúp skôr protein. Ale to ty takisto zrejme ešte nevieš, keďže s cvičením len začínaš. Odporúčam ti najskôr nejakých pár týždňov odcvičiť, popri tom čosi naštudovať o strave a cvičení a až potom, na základe prvých výsledkov, sa rozhodovať, akú suplementáciu potrebuješ alebo či vôbec nejakú potrebuješ.
Čo sa týka doplnkov výživy, tak to musíš ty sám vedieť posúdiť, či si chudý a chceš pribrať, alebo naopak. Kreatín nerieš vôbec. Ak máš pocit, že nie si schopný v normálnej strave prijať dostatok látok na budovanie svalstva, tak kúp skôr protein. Ale to ty takisto zrejme ešte nevieš, keďže s cvičením len začínaš. Odporúčam ti najskôr nejakých pár týždňov odcvičiť, popri tom čosi naštudovať o strave a cvičení a až potom, na základe prvých výsledkov, sa rozhodovať, akú suplementáciu potrebuješ alebo či vôbec nejakú potrebuješ.
Áno, napríklad.
A čo sa týka suplementácie tak v podstate súhlasím s pincom. Musíš vedieť aký si typ a +- koľko bielkovín máš zo stravy.
btw. možno ti to pomôže http://www.sportujeme.sk/fitness/gainer-alebo-protein
Ja beriem toto a som spokojný. Cena síce je skoro 2x taká ako pri tom čo si uviedol, no viem že je to kvalita.Ares011 napísal:Chystám sa po prvý krát kúpiť nejakú tú suplementáciu...konkrétne toto : http://www.e-muscle.sk/akciove-doplnky- ... amino-3200 , Cvičím už dlho, ale nikdy som nič nebral, preto neviem, či je to kvalitné alebo nie. Príde mi to veľmi lacne = "nekvalitné"
Chystám objednať gainer, kde odporúčajú dve šejky denne. (Biotech Hypermass) Ako by ste to rozložili? Najmenej stravy príjmem doobeda, hlavne kvôli nedostatku času, je vhodné užiť jeden šejk aj ráno? Ak áno, tak ten druhý pred, alebo skôr po tréningu? Prípadne nejak úplne inak?
Čo hovoríte na čokoládovú príchuť tohto gaineru?
Čo hovoríte na čokoládovú príchuť tohto gaineru?
-
Hellboy248
Guru wannabe
Hensym: ja som daval rano, po treningu, vecer ..sice nepoznam ten hypermass, ale urcite ti mozem odporucit jumb - http://www.protein.sk/e-864-jumbo-44-kg ... -nutrition ..velmi dobra chut, rozpustnost etc.
Hensym, asi tak ako píše Hellboy. Keď si ho dáš aj 3x denne, tak sa ti nič nestane. Keď chceš len 2x, tak určite ráno, keďže píšeš, že vtedy nemáš dobrý príjem a potom si ho daj skôr po tréningu. Moja skúsenosť je taká, že keď som si dal gainer aj hodinu pred tréningom, tak som sa cítil plný a cvičilo sa mi zle. Zase na druhej strane, ak vieš, že po tréningu ťa čaká doma kvalitná strava, tak sa vykašli na gainer a daj si radšej normálnu stravu a gainer si daj potom cca. hodinu pred spaním.
Inak sa mi zdá, že tento istý gainer som mal. Teda buď tento, alebo niektorý Nitro Gain alebo Max Gain, ale určite od Biotech USA a chutil, aspoň mne, tak hrozne umelo. Nebol vyslovene zlý, ale chuť nebola taká plná a prirodzená ako napríklad ON Serious Mass. O tom gaineri, čo odporúča Hellboy, som počul tiež dobré ohlasy.
Inak sa mi zdá, že tento istý gainer som mal. Teda buď tento, alebo niektorý Nitro Gain alebo Max Gain, ale určite od Biotech USA a chutil, aspoň mne, tak hrozne umelo. Nebol vyslovene zlý, ale chuť nebola taká plná a prirodzená ako napríklad ON Serious Mass. O tom gaineri, čo odporúča Hellboy, som počul tiež dobré ohlasy.
Ako ja som gainer nikdy nemal, takže neviem porovnávať, aj keď ho kúpim. Brat kedysi mal, ochutnal som, nechutil zle, bol to jeden z tých lacnejších. Ide mi o to, aby sa to dalo vypiť bez zatínania zubov - beriem určite čokoládu, iným príchutiam nedôverujem.
OK, vďaka za rady. Na protein.sk (myslím) je akcia, tento HyperMass, a k tomu Creatine pH-X. Ušetrí sa na tom celkom dosť bubákov, naštudoval som si niečo o kreatínoch, len neviem, či je to vhodné kombinovať s tým gainerom, ale tak asi áno, keď ho predávajú spolu. Cvičím 4 mesiace, zatiaľ bez suplementov.
OK, vďaka za rady. Na protein.sk (myslím) je akcia, tento HyperMass, a k tomu Creatine pH-X. Ušetrí sa na tom celkom dosť bubákov, naštudoval som si niečo o kreatínoch, len neviem, či je to vhodné kombinovať s tým gainerom, ale tak asi áno, keď ho predávajú spolu. Cvičím 4 mesiace, zatiaľ bez suplementov.