Webhosting alebo serverhosting?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Scrappy
Amateur
Amateur

Webhosting alebo serverhosting?

Príspevok od používateľa Scrappy »

Ahojte chcel by som sa spýtať ohľadom web alebo serverhostinu, čo by bolo výhodnejšie.

Vytvoril som cez wordpress jednu stránku. Lenže hosting je neskutočne pomalý. Chcel by som sa spýtať aký je najvýhodnejší webhosting a či je webhosting to pravé nakoľko plánujem tú stránku urobiť pre širokú verejnosť a či nebudem potrebovať kvôli tomu server.

Bohužiaľ nemám nijaké skúsenosti nakoľko som zakladal zatiaľ len môj mini blog, ktorý nik nenavštevoval a teraz pri tejto stránke a návštevnosti a trocha vyššom trafficu je stránka neskutočne spomalená. Prosím poraďte.
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Webhosting alebo serverhosting?

Príspevok od používateľa Grim »

...vyskúšaj najskôr hosting a uvidíš, ako to ustojí...potom majú v ponuke virtuálne servery, ale s nimi nemám skúsenosť, skús si o tejto služby niečo pozisťovať sám...takže keby to hosting nezvládal tak by si prešiel na virtuálny server...
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

Kvoli jednoduchemu wordpressu nie je dovod na serverhosting. Pobav sa s poskytovatelom o parametroch tvojho hostingu, za podmienky ze si ho platis. U free hostingov zabudni na nejake diskusie o vykonnosti. Mozno postaci prejst na vyssi variant tebou odoberaneho produktu.
jami
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jami »

Podla mna treba zmenit poskytovatela hostingu, ja mam websupport a stranku tiez cez wordpress a s 5k unikatmi denne to bezi bez problemov
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

To je sranda, lebo ja na svojom osobnom blogu (tiez cez wordpress) nemam takmer ziadnu navstevnost a keby nemam zapnuty varnish a memcache, tak by sa ten web nenaloadoval ani do 10 sekund...
jami
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jami »

Este je druha vec ze tam mas vela aktivnych pluginov alebo niektory plugin vytazuje server. Kazdopadne to ries cez podporu hostingovej firmy alebo prejdi inde
majky358
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa majky358 »

Napr. už každý lepší webhosting má ako ináč vyladené a nastavené služby atď. takže keď si u nich necháš hostovať web tak máš nejakú istotu. Zatiaľ čo ak by si zobral virtuálku, musíš si všetko viacmenej nastaviť svojvoľne (VPS alebo Managed serveri).
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ahojte,
chcel by som si zalozit vlastnu domenu, nic zlozite, necakam ani nejaky velky traffic, skor len ako
sposob aby som sa naucil naprogramovat stranku. A neviem sa rozhodnut ze aku spolocnost pouzit,
ide hlavneo o to aby to nebolo zbytocne drahe a zaroven som to mohol jednoducho spravovat,
favoritom je zatial http://www.web1.sk/ .
Aky je vas nazor, nejake rady? ktoru sluzbu?

http://www.web1.sk/sk/webhosting/porovnanie-sluzieb/

ďakujem :plus:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Programovat mozes aj doma, staci si spravit localhost, napr. cez VertrigoServ alebo WAMPP.

To co si si vybrl je Tripsoft a tej firme by som sa vyhol, radsej sa pozri po Exohosting.sk alebo Websupport.sk.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...služby exohostingu v posledných pár mesiach išli veľmi dolu...ja osobne uvažujem o migrácii k websupportu a tiež ti ho odporúčam, má veľa kladných hodnotení...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

dakujem za info.Este by som sa rad spytal jednu vec: videl som ze sa bezne predavaju uz existujuce FBstranky s nejakou tematikou /auta, domace zvierata a pod/.
Otazka znie, precoto niekto kupuje? iba pre zabavu? lebo som si ani nevsimol ze by na nich bola nejaka reklama co by teoreticky zarabala alebo nieco..nechapem
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kupis stranku/skupinu, mas tam 40 000 ludi a mozes robit reklamu tolkemu poctu.
Napísať odpoveď