Elektronicka cigareta

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Elektronicka cigareta

Príspevok od používateľa erytrocyt »

No je to tak, že na 10 mililitrov bázy dávaš 10 kvapiek arómy. Ak chceš 0mg bázu, nie je problém, je to vždy o tom istom. Na 10 mililitrov 10 kvapiek. Potom to musíš nechať stáť. Odporúčaných je 5-10 dní, ale z osobnej skúsenosti ti napíšem, že po troch dňoch to je v pohode. Ale to pri použítí FlavourArt. Ak použiješ iné arómy, treba sa poradiť s predajcom.
Výhoda miešania si vlastných liquidov je predovšetkým vo finančnej úspore. 10 ml liquidu ma vyjde na nejaké 90 centov. Zatiaľ čo Liqua 10 ml ťa vyjde na 5 - 6 eur, a to je dobrý rozdiel. Čo sa týka chuti, je to prakticky totožné, s tým ale, že si môžeš miešať čo len chceš a ako len chceš.
Rozdiel medzi ViviNova a ViviNova mini čo sa týka dymovosti nie je žiaden. Mini má len menšiu nádržku to je všetko.
Uploadovať tu nič nebudem, skús, neoľutuješ. Keď som s Vivi Novou prišiel ku kolegom a ukázal im dymivosť, pukali od závisti :) a pokúpili si ju aj oni.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

erytro, ako dlho ViviNova vydrzi naplneny?
uz vazne uvazujem o kupe a neviem ci si ich kupit dva, pre pridap, ze sa jeden minie, alebo ako... u tej starej boli kapsle, ktore sa plnili a nosili sa v "tabatierke", preto mi napadla analogia.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

okej, takze dalsia volba po CE4+ bude jednoznacne mini vivi nova, dakujem. Dalsia vec co by som sa rad opytal je ze ci si (vzhladom na to ze nefajcim tolko co ty) to mozem urobit aj tak, ze kupim liqid od liqua, alebo ineho vyrobcu a vzhladom na to ze mi dobre nedymi, teda dymi slabsie, si tam doliat z lekarne glycerol. Napisem to takto, zatial mam v CE4+ ke cisty e liguid, dymi celkom obstojne, ale chcem viac dymu a jemnejsiu chut, teda som si kupil glycerol a zhruba 2 ml som odkvapkal do povodnej 10 ml flasticky ktoru som mal o cosi prazdnu. netreba to uz nechavat odstat? je to uz pripravene na okamzite pouzitie? ked som len do klasickeho liqiudu primiesal glycerol?

Inak a dalsia vec, nestane sa E-ligiudu pri dlhsom nepouzivani nic ? teda napr mam tu cigaretu polozenu postojacky den - dva alebo aj tri. stane sa nieco ? Knoty viem ze musia nasat tak pred fajcenim ju necham cca 3-5 minut lezat. ale takto vseobecne, pretoze moja E-ciga je ako pokus, mam ju v bezpeci doniest domov znamym a demonstrovat ucinky. komu sa to zapaci tak sa zacne hromadne objednavat.

Moja rada vsak pre vsetkych co by chceli bude potom nasledovna (na zaklade tvojho vyjadrenia o mini vivi nova)
baterka (900 - 1100 mah) typ baterie EGO-T klasika cierny valcek, bud s passthrough, alebo bez toho, a bud s variabilnou voltazou alebo bez nej, kto ako bude chciet, a potom ego konus pre mini vivi nova a mini vivi nova. Taketo zlozenie by mohlo byt dokonale co ty nato ?
viac ci menej ja predpokladam ze buduci tyzden mi CE4+ odide, tak hadam este vydrzi 5 dni na demonstraciu.

PLUS DOLEZITA VEC. co na E-cige skodi? Lebo ja mam 900 mah bateriu a 3 za tri dni som ju este nenabijal a vysosal 2 naplne, a trochu sa bojim pretoze ja osm nefajciar, ale toto je fajnotka, mam 6 mg napln (ale som zvyknuty na fajky, dutniky a dutnikove cigara, ked si dam tak som schopny sa venovat aj hodinu vkuse fajceniu fajky cize nikotin tam bude asi v brutalnejsich davkach) niekde sa pise ze 1 ml liquidu je ako 20 klasickych cigariet, tak som ju skoro prehltol ked som to cital, to nemoze byt pravda, ja som ako pisem 2 naplne vytahal a viac menej tak spokojne pri cajiku pri PC cumiac na filmy.
@ndrejko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa @ndrejko »

Erytrocyt tu Vivi novu mozem normalne nasrobovat na moju baterku?
a este jedna otazocka. Preco su rozdielne odpori na ty knotoch 1,8 2,4 a 2,8?

Teraz veru neviem ci vyskusat este premium liquid alebo ist rovno do vivi novi.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:erytro, ako dlho ViviNova vydrzi naplneny?
uz vazne uvazujem o kupe a neviem ci si ich kupit dva, pre pridap, ze sa jeden minie, alebo ako... u tej starej boli kapsle, ktore sa plnili a nosili sa v "tabatierke", preto mi napadla analogia.
Trošku si mimo kámo :) To je úpne iný systém. Ty si liquid naleješ do nádržky ViviNovy a ten ti vydrží jeden deň. A keď ho vyfajčíš, tak doleješ zasa. Čiže vo vreckách nosíš cigu a liquid prípadne nabíjačku. Žiadne kapsle, striekačky a čo ja viem čo ešte sa nosilo keď e-cigy začali. Mne baterka vydrží dva dni a to je môj doslova cumeľ :) Nič nekupuj navyše, v balení ViviNovy máš aj dva náhradné atomizéry /tie vecičky čo robia paru/. Jeden ti vydrží zhruba mesiac a pol. Takže na 4 a pol mesiaca máš pokoj. Potom jeden náhradný stojí 2,50 eura.

//autoeditácia príspevku (08 Feb 2013, 20:56)
qwerty-xyz napísal:okej, takze dalsia volba po CE4+ bude jednoznacne mini vivi nova, dakujem. Dalsia vec co by som sa rad opytal je ze ci si (vzhladom na to ze nefajcim tolko co ty) to mozem urobit aj tak, ze kupim liqid od liqua, alebo ineho vyrobcu a vzhladom na to ze mi dobre nedymi, teda dymi slabsie, si tam doliat z lekarne glycerol. Napisem to takto, zatial mam v CE4+ ke cisty e liguid, dymi celkom obstojne, ale chcem viac dymu a jemnejsiu chut, teda som si kupil glycerol a zhruba 2 ml som odkvapkal do povodnej 10 ml flasticky ktoru som mal o cosi prazdnu. netreba to uz nechavat odstat? je to uz pripravene na okamzite pouzitie? ked som len do klasickeho liqiudu primiesal glycerol?

Inak a dalsia vec, nestane sa E-ligiudu pri dlhsom nepouzivani nic ? teda napr mam tu cigaretu polozenu postojacky den - dva alebo aj tri. stane sa nieco ? Knoty viem ze musia nasat tak pred fajcenim ju necham cca 3-5 minut lezat. ale takto vseobecne, pretoze moja E-ciga je ako pokus, mam ju v bezpeci doniest domov znamym a demonstrovat ucinky. komu sa to zapaci tak sa zacne hromadne objednavat.

Moja rada vsak pre vsetkych co by chceli bude potom nasledovna (na zaklade tvojho vyjadrenia o mini vivi nova)
baterka (900 - 1100 mah) typ baterie EGO-T klasika cierny valcek, bud s passthrough, alebo bez toho, a bud s variabilnou voltazou alebo bez nej, kto ako bude chciet, a potom ego konus pre mini vivi nova a mini vivi nova. Taketo zlozenie by mohlo byt dokonale co ty nato ?
viac ci menej ja predpokladam ze buduci tyzden mi CE4+ odide, tak hadam este vydrzi 5 dni na demonstraciu.

PLUS DOLEZITA VEC. co na E-cige skodi? Lebo ja mam 900 mah bateriu a 3 za tri dni som ju este nenabijal a vysosal 2 naplne, a trochu sa bojim pretoze ja osm nefajciar, ale toto je fajnotka, mam 6 mg napln (ale som zvyknuty na fajky, dutniky a dutnikove cigara, ked si dam tak som schopny sa venovat aj hodinu vkuse fajceniu fajky cize nikotin tam bude asi v brutalnejsich davkach) niekde sa pise ze 1 ml liquidu je ako 20 klasickych cigariet, tak som ju skoro prehltol ked som to cital, to nemoze byt pravda, ja som ako pisem 2 naplne vytahal a viac menej tak spokojne pri cajiku pri PC cumiac na filmy.
Skúsim ti odpovedať v krátkosti. To že ti to nedymí môže byť chyba v atomizéri, takže keď si kúpiš Vivinovu, tento problém sa vyrieši. Čo sa týka miešania s lekárenským glycerínom, ja osobne by som to nerobil. Vyššie som písal ako si miešam liquidy ja, nebudem to opakovať. A písal som aj to, že vivinova je osobný parostroj :) , takže ak poslúchneš moju radu, budeš spokojný. Časom sa atomizér zanáša a treba ho vymeniť, mne vydrží zhruba mesiac a pol, a to fajčím teda dosť. Liquidu sa pri dlhšom odstaní nestane nič, práve naopak, tým že stojí zreje a je lepší. Myslím tým doma miešané liquidy. Nevadí to ani keď je v e-cigarete.

Ano, toto je dobre, pozri, dal som linky na moju zostavu mám ego-t 1300 mAh, plus konus plus ViviNova. Ja som spokojný a vyšlo ma to na úplne super cenu. 30 ečka a nejaké drobné za všetko.

//autoeditácia príspevku (08 Feb 2013, 21:00)
@ndrejko napísal:Erytrocyt tu Vivi novu mozem normalne nasrobovat na moju baterku?
a este jedna otazocka. Preco su rozdielne odpori na ty knotoch 1,8 2,4 a 2,8?

Teraz veru neviem ci vyskusat este premium liquid alebo ist rovno do vivi novi.
No ja ale neviem akú máš baterku. Čo sa týka kompatibility radšej zavolaj predajcovi, on ti poradí. Prečo sú tie odpory rozdielne neviem.
qwerty-xyz

takze uz som si namontoval vivi nova, mini, aj konus mam. :) liquid som dal LIQUA 0MG ... dymu ide tak relativne dobre, mam tam 1,8 ohmovy nadstavec. medzi 1,8 ohmovym a 2,4 ohmovym nevidi nejaky rozdiel, 1,8 ohmovy troska viacej pali, asi preto ze sa to viacej rozzeravuje .... neskor to vymenim za 2,4.

co smo chcel napisat je ze ten klasika co mam do ktoreho som dolial lekarensky glycerin dymi viascej, cize u mna bude asi problem ze som si napln ktoru som si namiesal, mal doliat do vivi novy, a neliat do vivi novy liqua. ;) :wink: uvidim, vyskusam.

ERYTROCIT .... (ja som v KE poslednu dobu dooost casto)

smrtelne vazne, kebyze ti dam peniaze (dohodli by sme sa aby si bol ty spokojny aj ja ) VEDEL by si mi namiesat 0 MG nejaku ovocnu prichut s tym tvojim glycerinom tak aby to dymilo ako lokomotiva a bolo toho aspon 30 ml ??? ...
:))) Lebo ja si fakt nie som isty ci to zvladnem dneska som akurat pozeral tie bazy, ale tak neviem pomer. najlepsie na dym je asi 50 na 50 ci ? fakt realne by som sa aj dohodol. Moj farmaceuticky, sa mi zda ze to cele dusi, tych zvysnych 15 % je asi cista voda, tak to potom aj vyzera. (lekarensky je 85% tny)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ale čo by si nezvladol? Dal som ti link na bázu čo mám a máš na tej stránke aj príchute. Objednaj si bázu s 0mg nikotínu a je to. Proste ak chceš 30 ml liquidu, zober 30 ml bázy a nakvapkaj 30 kvapiek liquidu. Je to také zložité? Veď to sa kvapká normálne, ako kvapky proti kašľu, nie je to žiaden problém. Ak dáš o kvapku dve tri navyše alebo menej, nič sa nedeje, nevybuchne ti to, ani ruku neodtrhne, neotráviš sa tým, ani deti v afrike kvôli tomu nepoumierajú :) Zbytočne to komplikuješ. Nie je za tým vôbec žiadna veda.
Objednaj si toto http://www.smoki.sk/product/inawera-vg- ... -mgml-179/
a napríklad toto http://www.smoki.sk/product/fa-aroma-gr ... -10ml-317/
qwerty-xyz

no ja to co mi pises to chapem. to mi bolo vysvetlene aj v prdajni zew sa to takto robi, kupis bazu prasknes do toho aromu nechas odstat a cary mary fuk, mas hotovy liquid.

mna trapi ale toto Báza je vhodná zahustenie, zmenu pomeru PG a VG náplne . . . neviem ci sa rozumieme, viem ze pisem ako debil. lebo toto co si mi dal je cisto VG. asi cisto cisty VG takze sa opytam, to PG do toho uz nedolievas ziadne ? akoze nic? ziadne PG ? len cisto das aromu a nechas odstat? ... lebo pozeram a praaaaave toto chcem vediet
ze su tam aj bazy VPG ktore maju nejaky pomer. tak ci je lepsia (NA TVORBU DYMU) radsej báza cisto len VG ako mas TY alebo musi byt pomer VPG.... lebo pri vsetkych cistych bázach pise ze je to vhodne na riedenie a pri tych VPG to nepise, teda ak to spravne rozumiem ze ten MIX je najlepsi. (preto sa erytrocit normalne pytam, ci maju pravdu oni alebo ty, ... teda ci cista VG napln lepsie dymi.)

AK ANO, a povies erytrocit ze cista VG baza, s aromou je najlepsia na tvorbu dymu a ziadne PG do nej nepotrebujem, ver mi som tam v KE ako na koni a beriem to. (viesp reco ta s tym tolko otravujem? chce to aj segra, a vyzera ze cigu zoberie par ludi z mojho okolia a vsetci by radi vela dymu, a co najmenej roboty, s tym ze nikotin si uz kazdy vyberie podla seba)

INAK moja zostava . . .
@ndrejko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa @ndrejko »

erytrocyt napísal:@ndrejko: Chceš parádny dym? Kúp si toto http://www.smoki.sk/product/clearomizer ... -wick-258/
plus túto bázu http://www.smoki.sk/product/inawera-vpg ... -mgml-128/ plus príchuť podľa chuti http://www.smoki.sk/titulka/favourart/

Ja mám presne tú zostavu a Vivi Novu si neviem vynachváliť. Osobný parostroj. Žiadne pretekanie, žiadne praskanie pri ťahaní, žiadne kondenzovanie liquidu v hrdle, jedna básnička toto.
Dnes som bol v obchode a kúpil som si vivi novu. Nemali veľké bazi iba hotové viquidy tak som si zobral Liqua tobacco 24mg. Celý našteklený som prišiel domov, poskladal, naplnil a dofajčil ako jamajčan :lol:
Čo som si ale všimol bolo pukanie pri slabom/pomalom potiahnutí. Spomenul som si na tvoje odporúčanie a zistil som že mam asi napodobeninu. Na spodnej časti nemá napísane vivi nova ako tá na ktorú si dal link ale ENICO. Sak mi bola aj ta cena divná v normálnom obchode 8€ a na nete 10€.
No ale aj tak mi to nevadí. Dymivosť dobrá, účinok tiež a ani neškrabe v hrdle. Ked ju dopálim pojdem do originálu. Dakujem za radu :smt023
A na tu baterku ego-T 650mah to v pohode sadlo len to divne vyzerá.

Prikladám foto:
Prílohy
DSC_0327[1].jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

ako sa menia vlastnosti ciagrety mnozstvom ohmov na tych atomizeroch?
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

Cim nizsi odpor (menej ohmov) tak tym sa ti viac nazhavi atomizer -> prepali sa vacsie mnozstvo liquidu -> chut silnejsia, dym hustejsi
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Ta vivinova co ju stale spominate, to nie je samostatne funkcny celok, ci? Aku k tomu vybrat baterku?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nie, vivinova je ten nadstavec ktorý si dáš na baterku.
Toto http://www.smoki.sk/product/clearomizer ... -wick-258/ si našrubuješ napríklad na toto http://www.smoki.sk/product/ego-bateria ... rough-418/ .

Je to plnohodnotná ele cigareta za dobrú cenu a s dobrou výdržou batérie /dva dni/ a dokonalým nadstavcom.
mi-chau
Darca
Darca

Tak som objednal. Inak som sa docital, ze je to vraj "nebezpecne" v tom smere, ze ked fajciar fajci klasicku cigu, po dofajceni ju tipne. Pri elektronickej fajciar nevie kedy je dost a hrozi otrava nikotinom. By ma zaujimalo kolko mg treba na otravu. Dopatral som sa, ze 50mg je smrtelna davka, ale otrava..?
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

pre asi cca 70kg dospeleho cloveka - nefajciara - je potencialne nebezpecna hladina 60mg
polcas rozpadu nikotinu je 2 hodiny, teda by si musel cez to dychat aby to bolo nebezpecne..
zalezi na tom aky silny mas liquid
mi-chau
Darca
Darca

smoki napísal:Cena objednávky bude znížená o zľavu 5%
Milé :)
jackb
Redeemer
Redeemer

takze keby som mal najsilenjsi liquid, smoki predava 18mg, ako dlho by som musel suvisle fajcit aby som sa otravil? :oops:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

jackb napísal:takze keby som mal najsilenjsi liquid, smoki predava 18mg, ako dlho by som musel suvisle fajcit aby som sa otravil? :oops:
netusim, ja som prvu bazu mal tiez 18mg a tahal som v kuse, v robote, doma, na pive. hodiny denne. nic sa nestalo. teraz mam 12mg, rozdiel je v tom ze je to trosku jemnejsie a nedrazdi mi to hrdlo ked to taham napr. hned z rana.

ake aromy vam sadli? mne zatial mentol, pepermint, cierna ribezla a obcas grep. vanilka bola strasny humus :sneaky: cisty tabak tak isto nie.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:takze keby som mal najsilenjsi liquid, smoki predava 18mg, ako dlho by som musel suvisle fajcit aby som sa otravil? :oops:
To by si ten liquid asi musel začať piť, čo neurobíš, to mi ver, tá chuť to je dačo strašné :)
MiChau, daj si základnú bázu Inawera bez príchute, sila 18 mg, a do toho sušená slivka od Flavour Art, alebo višňu, dobré je hrozno a tiež chuť čerešne, vraj je zaujímavý citrón, ale neskúšal som, dal som na skúšku aj banán, ten je dobrý jeden dva dni, potom je otravný a nevieš sa ho zbaviť. Potom sú rôzne tabakové príchute od Flavour Art, sú dobré, niektoré som mal a môžem doporučiť.
mi-chau
Darca
Darca

Tak toto dorazilo rekordne rychlo. Vyzera to luxusne, ale musim pockat kym mi dozrie liquid. Rovno som do 100ml flase pustil cca 100 kvapiek aromy - nechcelo sa mi s tym prplat po mensich davkach. Pozajtra skusim.
Napísať odpoveď