takym mnozstvom sa da zabit aj vitaminom D. Neviem co tym sledujes..Michaelo napísal:Ja nehovorim o ziadnom utopeniStaci ze sa do nej postavis a ramena ti budu trcat von
Aj oblecenie napustene nikotinom ta vie zabit. Je to pomerne silny jed.
Elektronicka cigareta
Re: Elektronicka cigareta
-
qwerty-xyz
prisiel si rypnut, ... nic ineho.
podobne ako v teme hore kde som o E-cige radil jednemu chlapcovi, prisiel si rypnut dalsi.
co spravis. Podme naspat k teme
podobne ako v teme hore kde som o E-cige radil jednemu chlapcovi, prisiel si rypnut dalsi.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja som si neprisiel rypnut, len som necital vsetky komenty, kedze som tu dlho nebol
Precital som si akurat tak posledny a postupne precitavam vsetky od kedy som tu nebol 
Tak pardon teda.
Tak pardon teda.
Vedel by mi niekto rozpisat rozdiely tych baz? Obsah nikotinu mi je jasny, ale PG, VG, Eco, universal, neutral, power a ine.. idem robit objednavku tak aby som mal v tom jasno.
-
qwerty-xyz
pri kazdej ti pise co a ako, ... vela z nich je uz troska ochutenych. potom sa sleduje pomer.
treba vyckat na erytrocita . . . ci on taha ciste VG a budeme mudrejsi.
-
erytrocyt
VIP
Ahoj, ak niekto ochorel na zápal pľúc, angínu, chrípku a pod. a tvrdí ti, že to má z ele.cigarety, je to proste blbec. Tieto choroby sú infekčné, šíria sa vzduchom, neumytými rukami a to že to dostali po prechode na e-cigu je len náhoda. Zo zdravotného hľadiska ti napíšem skúsenosti moje. Na druhý deň po prechode na e-cigu ma trochu bolela hlava. A to tak, že keď sa nevyspíš, bolí ťa viac. Po niekoľkých hodinách to prešlo.Son-Gohan napísal:povedzme ze fajcim 13rokov a chcel by som skusit elektriku,problem je ze ked to mna pride potrebujem cigaretu hned pripadne stiahnem 2-3za sebou,momentalne to drzim na 10denne,do coho ist co kupit na zaciatok,ako je to s chorobou ktora sa dostavi po vysadeni klasickych cig za elektro,co som cital ludia dost ochoreli angina,chripka,zapal pluc,ako je mi jasne ze sa telo cisti ale ludia sa stazovali na dost nepekne stavy choroby(silu),je to vobec zdrave omlgavat teplu umelu hmotu a vypari baterky?vyrobene v p.r.c?
nechcem vyvolat nejaky flame len poradit nakolko nemam nikoho vo svojom okoli co pouziva ele.,vdaka
O tri-štyri dni sa mi vrátil čuch a výrazne zlepšila chuť, začal som pociťovať "ľahkosť na pľúcach". Asi po mesiaci prestal ten blbý ranný fajčiarsky kašeľ. Proste všetky sprievodné znaky po tom čo človek prestane fajčiť. Pri tom ty naďalej fajčíš, ale už úplne inak.
Lepšie spím a trochu som pribral. A čo je dôležité nesmrdím a neobťažujem svoju rodinu smradom.
qwerty : zloženie bázy čo si sa pýtal
43% propylen glycol
43% vegetable glycerin
10% demineralizovaná voda
4% aróma
nikotín 12mg/ml
Ja mám teraz bázu s príchuťou tabaku na miešanie tabakových liquidov. Mám ju odskúšanú, práve ju sosám jak drak, je výborná. Pomiešal som ju s nejakou tabakovou arómou, neviem akou, proste tou čo mi prišla jak prvá do ruky a ja som zabudol ktorá to bola
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2013, 19:19)
Odpadne ti pišak. No čo asi ? Nič. Len nebude vyzretá a nebude tak dobre chutiť.mi-chau napísal:Dajme tomu, ze by som mal nutkavu potrebu tu ecigu vyskusat a nechce sa mi cakat 3dni kym sa liquid spravi. Co sa stane ked tam teraz nalejem tu cerstvo namiesanu zmes?
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2013, 19:24)
Nerob tu zo mňa odborníka na e-cigy, lebo to nie som. Toto čo som tu napísal a napíšem je len a len moja skúsenosť nič iné. Tiež ešte experimentujem a učím sa. Už som namiešal taký liquid, že keby som ho aj fajčil asi by som sa posralqwerty-xyz napísal:pri kazdej ti pise co a ako, ... vela z nich je uz troska ochutenych. potom sa sleduje pomer.
-
qwerty-xyz
takze klasika, ja 45 PG 45 VG a 10 vody .... takze sme na tom rovnako ....
-
erytrocyt
VIP
Pokiaľ mi je v tom jasno, tak tie PG a VG sú na to, ak máš na nejakú zložku alergiu, tak riešiš tú druhú bázu. Ale, ak sa dobre pamätám, tak VG vraj lepšie dymí ako ostatné. Ale to si nie som istý, jak pozisťujem, dám vedieť. Tie ostatné neutral a power a čo ja viem čo ešte neviem, ešte som sa k nim nedostal.mi-chau napísal:Vedel by mi niekto rozpisat rozdiely tych baz? Obsah nikotinu mi je jasny, ale PG, VG, Eco, universal, neutral, power a ine.. idem robit objednavku tak aby som mal v tom jasno.
pri kazdej baze mas napisane co obsahuje
VPG power smoke báza - Obsah 50% PG,50% VG
Dirty neutral báza - Obsah 50% PG,41% VG, 9% voda,aroma. Ochutená,napodobňujúca chuť cigaretového dymu, vhodná na použitie s tabakovou príchuťou alebo na použitie bez príchute. Výborne s touto bázou vyniknú aj ovocné príchute.
Universal báza - Ochutená,napodobňujúca chuť čínskych náplní, vhodná na použitie s tabakovou príchuťou.
v marci bude rok co nefajcim pyro iba ecko.bazy som odskusal vsetky od inawery,najviac mi sadla pover smoke baza.miesam do nej ovocie aj tabaky a chutia mi.teraz akurat bafam fajn tabacik shade.kazdemu ale moze smakovat nieco ine treba iba skusat.
PG-zlozka lepsie prenasa chut
VG-vytvara dym
VPG power smoke báza - Obsah 50% PG,50% VG
Dirty neutral báza - Obsah 50% PG,41% VG, 9% voda,aroma. Ochutená,napodobňujúca chuť cigaretového dymu, vhodná na použitie s tabakovou príchuťou alebo na použitie bez príchute. Výborne s touto bázou vyniknú aj ovocné príchute.
Universal báza - Ochutená,napodobňujúca chuť čínskych náplní, vhodná na použitie s tabakovou príchuťou.
v marci bude rok co nefajcim pyro iba ecko.bazy som odskusal vsetky od inawery,najviac mi sadla pover smoke baza.miesam do nej ovocie aj tabaky a chutia mi.teraz akurat bafam fajn tabacik shade.kazdemu ale moze smakovat nieco ine treba iba skusat.
PG-zlozka lepsie prenasa chut
VG-vytvara dym
-
Michaelo
Hardcore addict
Pridám menšie vysvetlivky:Taktiež si idem miešať vlastné príchute (hlavne preto, že 30ml už namiešanej stojí rovnako, ako 100ml bázy a taktiež tie z Kauflandu stiahli z predaja, vraj neboli práve "vhodné". Hold aj tak chutili
).
Ja som sa rozhodol že si kúpim:
1x http://www.smoki.sk/product/inawera-vpg ... -mgml-128/
1x http://www.smoki.sk/product/inawera-vpg ... -mgml-135/ (ale 12mg)
A k tomu nejaké tie príchute podľa receptov:
http://www.svetecigaret.cz/forum/index. ... ic=13415.0
Ps.:
Ako tak citam tak musim na par veci upozornit:
Extremne zalezi na luqide. Mal som naozaj dost liquidov a kazdy dymil inak. Taktiez som uz na jednej strane napisal liquidy, ktore fakt dymia.
Asi najdymivejsi liquid co som mal (dymil ako vodna fajka (ak nie viac) a ak si chcel hovorit s dymom v plucach, tak si proste dosiel do bodu, ked si uz fakt nemohol povedat ani pismenko, az kym si nevydychol):
http://www.ejuice.cz/e-liquid-premium-3 ... queur-2552
2) Samozrejme, ak si system necistis a nevyplalujes, tak vydrzi 2 tyzdne az 5 tyzdnov (podla kusu, niektore su hold kazove a nevydzia ani den). Ak sa on staras, tak vydrzi aj 3 mesiace
Odkazy ako na to som tu uz daval tiez (http://www.svetecigaret.cz/?p=427).
3) Nasroubujes v pohode, kedze VIVI NOVA ma zavit 510 (vnutorny zavit na baterke).
4) Cim nizsi odpor, tym rychlejsie sa vyssia teplota na spiralke vytvori a mas aj silnejsi HIT. No na to je vhodne kupit aj spravnu baterku, alebo rovno baterku s nastavitelnou Voltazou a Wattazou, ktora sa krasne prisposobi kazdemu odporu a ty si uz len nastavis napatie a vychutnavas si bud silny HIT, alebo jemne potahanicko
Spoiler
liquid – kapalina sloužící k doplňování náplní elektronických cigaret. Typický liquid obsahuje propylen glykol (viz PG), 0-2.4% nikotinu a příchuť. Existují alternativní liquidy určené alergikům vyrobené výhradně na bázi polyethylen glykolu (viz PEG) nebo glycerínu (viz VG). Propylen glykol výborně přenáší chuť, ale má poněkud menší kouřivost. Glycerín je velmi špatný přenašeč chuti, ale vyvíjí mnoho kouře. V praxi se proto často používá směs těchto dvou látek, které se tak vhodně svými vlastnostmi doplňují. Polyethylen glykol (PEG) sice není látka zdraví škodlivá, ale je poměrně obtížné jí vyrobit v dokonalé čistotě (bez příměsi nežádoucích látek) a navíc může obsahovat bakterie, proto je lepší se liquidům na bázi PEG pokud možno vyhnout, neboť nemáte záruku, že výrobce použil surovinu v dokonalé kvalitě.
koncentrace – množství nikotinu v liquidu. Udává se v miligramech na 1 ml liquidu. Obvyklé hodnoty se pohybují od 0 do 24mg, výjimečně i více. Výrobci pro vyjádření koncentrace na lahvičkách často používají jen zkratky, většinou NO (bez nikotinu), LOW (6 mg), MED (11 mg), HIGH (16 mg), X-HIGH (24 mg nebo 36mg). Toto značení i odpovídající hodnoty nejsou jednotné a přesnou informaci je potřeba zjistit u výrobce či prodejce konkrétního liquidu.
PEG – zkratka pro polyethylen glykol, což je organická kapalina bez barvy a zápachu, užívaná mj. k výrobě alternativních liquidů pro elektronické cigarety (viz též PG, VG)
PG – zkratka pro propylen glykol, známý také pod názvem propan-1,2-diol (též 1,2-dihydroxypropan, methylethylglykol nebo methylethylenglykol). Je to zdravotně nezávadná organická kapalina bez barvy a zápachu s neuvěřitelně širokým spektrem použití, užívaná i k výrobě liquidů pro elektronické cigarety. Přibližně 1-2% lidí má na tuto látku vrozenou alergii a musí používat liquidy vyrobené na bázi polyethylen glykolu (viz PEG) nebo glycerínu (viz VG). Oproti VG lépe přenáší chuť, vyvíjí však méně kouře.
VG – zkratka pro vegetable glycerin (jedlý glycerín, glycerol), což je organická kapalina bez barvy a zápachu se sladkou chutí, užívaná mj. k výrobě alternativních liquidů pro elektronické cigarety. Oproti PG vyvíjí znatelně více kouře, hůře však přenáší chuť (viz též PG, PEG).
VPG- zkratka pro smíchané liguidy většinou v poměru 50% PG + 50% VG poměr se liší podle různých výrobců.
DIY - udělej si sám jsou různé sady bází a příchutí, které které se míchají doma podle své chuti. Lze si vybrat jak podle obsahu nikotinu tak podle složení a míchat v různých variantách. Jsou většinou v koncentracích 0, 6, 12, 18, 24 a 36mg, které jdou mezi sebou kombinovat v různých variantách a zrovna tak jdou kombinovat příchutě.
Při míchání je nejlepší začít opatrně. A tak začínáme tak, že do 1ml báze dáme 1 kapku zvolené příchutě nebo jejich kombinace. Po promíchání je lepší to odložit na temné místo (při pokojové teplotě) a nechat uležet alespoň 48 hod. U některých příchutí se totiž chuť po uležení výrazně změní a tak je lepší dochucovat až se liquid rozleží. Výhoda je , že jde všechno opravit. Silná příchuť naředěním čistou bází a slabá příchuť, přidáním příchutě. Každý má chuťové pohárky nastavené jinak a tak co někomu chutná, druhý nesnese. Musí se také pamatovat na to, že plná chuť se vrátí až tak po půlroce nekouření pyro cigaret a tak je třeba s tím počítat.
koncentrace – množství nikotinu v liquidu. Udává se v miligramech na 1 ml liquidu. Obvyklé hodnoty se pohybují od 0 do 24mg, výjimečně i více. Výrobci pro vyjádření koncentrace na lahvičkách často používají jen zkratky, většinou NO (bez nikotinu), LOW (6 mg), MED (11 mg), HIGH (16 mg), X-HIGH (24 mg nebo 36mg). Toto značení i odpovídající hodnoty nejsou jednotné a přesnou informaci je potřeba zjistit u výrobce či prodejce konkrétního liquidu.
PEG – zkratka pro polyethylen glykol, což je organická kapalina bez barvy a zápachu, užívaná mj. k výrobě alternativních liquidů pro elektronické cigarety (viz též PG, VG)
PG – zkratka pro propylen glykol, známý také pod názvem propan-1,2-diol (též 1,2-dihydroxypropan, methylethylglykol nebo methylethylenglykol). Je to zdravotně nezávadná organická kapalina bez barvy a zápachu s neuvěřitelně širokým spektrem použití, užívaná i k výrobě liquidů pro elektronické cigarety. Přibližně 1-2% lidí má na tuto látku vrozenou alergii a musí používat liquidy vyrobené na bázi polyethylen glykolu (viz PEG) nebo glycerínu (viz VG). Oproti VG lépe přenáší chuť, vyvíjí však méně kouře.
VG – zkratka pro vegetable glycerin (jedlý glycerín, glycerol), což je organická kapalina bez barvy a zápachu se sladkou chutí, užívaná mj. k výrobě alternativních liquidů pro elektronické cigarety. Oproti PG vyvíjí znatelně více kouře, hůře však přenáší chuť (viz též PG, PEG).
VPG- zkratka pro smíchané liguidy většinou v poměru 50% PG + 50% VG poměr se liší podle různých výrobců.
DIY - udělej si sám jsou různé sady bází a příchutí, které které se míchají doma podle své chuti. Lze si vybrat jak podle obsahu nikotinu tak podle složení a míchat v různých variantách. Jsou většinou v koncentracích 0, 6, 12, 18, 24 a 36mg, které jdou mezi sebou kombinovat v různých variantách a zrovna tak jdou kombinovat příchutě.
Při míchání je nejlepší začít opatrně. A tak začínáme tak, že do 1ml báze dáme 1 kapku zvolené příchutě nebo jejich kombinace. Po promíchání je lepší to odložit na temné místo (při pokojové teplotě) a nechat uležet alespoň 48 hod. U některých příchutí se totiž chuť po uležení výrazně změní a tak je lepší dochucovat až se liquid rozleží. Výhoda je , že jde všechno opravit. Silná příchuť naředěním čistou bází a slabá příchuť, přidáním příchutě. Každý má chuťové pohárky nastavené jinak a tak co někomu chutná, druhý nesnese. Musí se také pamatovat na to, že plná chuť se vrátí až tak po půlroce nekouření pyro cigaret a tak je třeba s tím počítat.
Ja som sa rozhodol že si kúpim:
1x http://www.smoki.sk/product/inawera-vpg ... -mgml-128/
1x http://www.smoki.sk/product/inawera-vpg ... -mgml-135/ (ale 12mg)
A k tomu nejaké tie príchute podľa receptov:
http://www.svetecigaret.cz/forum/index. ... ic=13415.0
Ps.:
Ako tak citam tak musim na par veci upozornit:
1) Rozdiel v dymivosti medzi VIVI NOVA a CE4+ nie je nijak velky (takmer ziadny), v utorok mi pride nova baterka a k nej aj VIVI NOVA (baterka chcipa a tak som sa rozhodol ze skusim aj VN) tak ti to porovnam, ale pochybujem (systemov som mal viacero, blbo dymilo len Wecko ktore zatekalo). Baterka prišla: Rozdiel? No, pravdu povediac ŽIADNY.erytrocyt napísal:1) A písal som aj to, že vivinova je osobný parostroj, takže ak poslúchneš moju radu, budeš spokojný.
2) Časom sa atomizér zanáša a treba ho vymeniť, mne vydrží zhruba mesiac a pol, a to fajčím teda dosť. Liquidu sa pri dlhšom odstaní nestane nič, práve naopak, tým že stojí zreje a je lepší. Myslím tým doma miešané liquidy. Nevadí to ani keď je v e-cigarete.
3) Erytrocyt tu Vivi novu mozem normalne nasrobovat na moju baterku?
4) A este jedna otazocka. Preco su rozdielne odpori na ty knotoch 1,8 2,4 a 2,8?
Teraz veru neviem ci vyskusat este premium liquid alebo ist rovno do vivi novi.
No ja ale neviem akú máš baterku. Čo sa týka kompatibility radšej zavolaj predajcovi, on ti poradí. Prečo sú tie odpory rozdielne neviem.
Extremne zalezi na luqide. Mal som naozaj dost liquidov a kazdy dymil inak. Taktiez som uz na jednej strane napisal liquidy, ktore fakt dymia.
Asi najdymivejsi liquid co som mal (dymil ako vodna fajka (ak nie viac) a ak si chcel hovorit s dymom v plucach, tak si proste dosiel do bodu, ked si uz fakt nemohol povedat ani pismenko, az kym si nevydychol):
http://www.ejuice.cz/e-liquid-premium-3 ... queur-2552
2) Samozrejme, ak si system necistis a nevyplalujes, tak vydrzi 2 tyzdne az 5 tyzdnov (podla kusu, niektore su hold kazove a nevydzia ani den). Ak sa on staras, tak vydrzi aj 3 mesiace
3) Nasroubujes v pohode, kedze VIVI NOVA ma zavit 510 (vnutorny zavit na baterke).
4) Cim nizsi odpor, tym rychlejsie sa vyssia teplota na spiralke vytvori a mas aj silnejsi HIT. No na to je vhodne kupit aj spravnu baterku, alebo rovno baterku s nastavitelnou Voltazou a Wattazou, ktora sa krasne prisposobi kazdemu odporu a ty si uz len nastavis napatie a vychutnavas si bud silny HIT, alebo jemne potahanicko
-
erytrocyt
VIP
Vyjadrím sa ti len k bodu 2. Áno, treba to čistiť a vypaľovať. Ale mne sa to nechce 
-
qwerty-xyz
vyjadrim sa aj k bodu 1. rozdiel je. v tom ze z CE4+ musis tahat silnejsie. A nepis ze nie, mam oba pred sebou a len si ich presrubovavam. musis vyvinut vacsi podtlak na nasatie, zatial co vivi novu drzis v hube ako lizatko a staci aj velmi jemne tahanie a ide to peckovo.
-
Michaelo
Hardcore addict
Qwerty: jasne ak si kupisi VIVI s odporom 1,8 a CE4 s odporom 2,4. Ja mam CE4 s odporom 1,8 (CE4+ SLR) a nemusim tahat takmer vobec. Len prilozim k ustam a jemne nasavam dym.
-
qwerty-xyz
ja tam mam teraz odpor 2,8 .... uz od raaaaaana. a nemam na mysli odpory. ale prietok vzduchu.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tam tiez bacha, zalezi tiez na baterke zasa 
Mal som baterku na ktorej som si z CE4 ani nemohol potiahnut kym som don nevyrezal kanalik. Na druhej to leldva slo. Potom som si zohnal novsie a tam to ide jedna radost
No uvidime. Mne pride velka VIVI NOVA tak nwm ako to je s mini
Mal som baterku na ktorej som si z CE4 ani nemohol potiahnut kym som don nevyrezal kanalik. Na druhej to leldva slo. Potom som si zohnal novsie a tam to ide jedna radost
No uvidime. Mne pride velka VIVI NOVA tak nwm ako to je s mini
-
erytrocyt
VIP
Súhlasím, Vivi ide krásne zľahka, CE4 treba silnejšie ťahať a mám pocit, že aj dlhšie. Vivinova dá aj takú lepšiu chuť. Mám oba, ale CE4 už nepoužívam.qwerty-xyz napísal:vyjadrim sa aj k bodu 1. rozdiel je. v tom ze z CE4+ musis tahat silnejsie. A nepis ze nie, mam oba pred sebou a len si ich presrubovavam. musis vyvinut vacsi podtlak na nasatie, zatial co vivi novu drzis v hube ako lizatko a staci aj velmi jemne tahanie a ide to peckovo.
-
Michaelo
Hardcore addict
Uvidím keď v utorok príde a otestujem. Nehovorím že to nemusí byť pravda, len som upozornil na to, že niektoré baterky trochu "upchávajú" CE4ke kanáliky na vzduch.
-
qwerty-xyz
no ja zatial skusam 2,8 ohma a skusenost je taka ze zatial moj vlastne miesany E-liquid, rozumej ruyan s cistym glycerinom, a s aromou kokosu a potom vehementne dolievane VPG powes smoke, dymi ako saleny aj pri kratkom potiahnuti.
--- MIX LIQUA tiramisu a VPG power smoke v pomere 1:4 nedymi pri rychlejsom potiahnuti vobec musim tahat dlho 5-7 sekund aby sa cosi dialo, alebo 2 sekundy nechat baterku zapnutut pred tym nez ju vlozim do ust.
co z toho vyplyva ? 2,4 ohm s dlhymi knotmi je najlepsia.
--- MIX LIQUA tiramisu a VPG power smoke v pomere 1:4 nedymi pri rychlejsom potiahnuti vobec musim tahat dlho 5-7 sekund aby sa cosi dialo, alebo 2 sekundy nechat baterku zapnutut pred tym nez ju vlozim do ust.
co z toho vyplyva ? 2,4 ohm s dlhymi knotmi je najlepsia.
-
PhYs0c
King
Ako to tu čítam, tak sa mi zdá, že to miešanie liquidov je Váš koníček
Tiež mám elektronickú ale takúto http://efajciari.sk/e-kusovka-p4 , proste veľkosť ako klasická, len našróbujem a fajčím.
Keď vidím niekoho na ulici s tou veľkou a nebodaj ju drží dvomi rukami, vyzerá to ako keby hral na flaute
Ale verím, že to musí byť aj ťažké s väčšou baterkou. Mne sa síce vybije asi po hodine fajčenia ale chvalabohu lebo by som to asi fajčil nonstop 
Keď vidím niekoho na ulici s tou veľkou a nebodaj ju drží dvomi rukami, vyzerá to ako keby hral na flaute
-
Michaelo
Hardcore addict
Nie je to nijak ťažké. Tiež som si to myslel a v prvý deň čo mi došla, som si na ňu zvykol (trvalo mi to cca minútu) a nevidím dôvod držať ju v oboch rukách.
Ja svoju držím väčšinou štýlom:
palec pod tlačidlom, ukazovákom stláčam tlačidlo, prostredník vedľa ukazováka (hore) a prstenníkom si ju podopieram, aby sa nekymácala
alebo
palec pod tlačidlom, ukazovákom stláčam tlačidlo a ostatné prsty sú hore na cigarete (rovnako ako ukazovák).
A na jedno nabitie drží deň ak nie viac. A to mám 1100 mAh baterky. Teraz mi príde 1300mAh tak uvidím.
Ja svoju držím väčšinou štýlom:
palec pod tlačidlom, ukazovákom stláčam tlačidlo, prostredník vedľa ukazováka (hore) a prstenníkom si ju podopieram, aby sa nekymácala
alebo
palec pod tlačidlom, ukazovákom stláčam tlačidlo a ostatné prsty sú hore na cigarete (rovnako ako ukazovák).
A na jedno nabitie drží deň ak nie viac. A to mám 1100 mAh baterky. Teraz mi príde 1300mAh tak uvidím.