Trasenie volantu pri brzdeni

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Trasenie volantu pri brzdeni

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

tacosi nie je to blbosť. Chalani z príslušného fóra to skúšali a je to tak ako som to popísal. Ak bolo odpojené čidlo z pravého predného kolesa, neukazovalo rýchlosť. Tým chalanom budem veriť, lebo sú to väčšinou automechanici, ktorý sa tým autám venujú pomaly viac ako svojím polovičkám.

Hegy predstav si, že som zbehlý. O svojom aute som si pozisťoval všetko, čo sa v aute vyskytlo alebo čo ma zaujímalo. Na to sú fóra (nemyslím zrovna toto fórum), kde ľudia vedia poradiť, ak sa vyskytne v aute nejaký problém alebo človeka niečo ohľadom svojho auta niečo zaujíma. No a k tej prevodovke. Kde som ako napísal, že cez to ABS mi sníma rýchlosť, akou idem? Pokiaľ si si nevšimol, tak som napísal, že ak je vadné čidlo na tom kolese, tak mi nefunguje rýchlomer.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Smiem vediet o ake auto ide? Lebo kazde koleso sa hybe v zakrute inou rychlostou tak co to potom priemeruje ten rychlomer?
Hadat sa nebudem ale fakt, ze koli chybnemu abs snimacu nejde rychlomer je pre mna novinka, kadekde svietio abs ale rychlost ukazovalo vzdy :shock: :idea:
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Tak teda ešte raz. Nikde som nenapísal, že to ABS sníma aj rýchlosť kolesa. Napísal som, že ak je vadné čidlo alebo kábel toho ABS, tak mi neukazuje rýchlosť akou idem.

http://www.hojko.com/post1871327.html#p1871327

EDIT//

Okopíroval som z fóra informácie ohľadom toho ABS a tachometra. Možno sa budeš čudovať, ale ABS má spoločné čidlo spolu s ASR. Čidlo je spoločné na každom kolese na prednej náprave. Na zadnej náprave je čidlo iba pre ABS.

Kód: Vybrať všetko

Tento problém trápil i mne, rozsvítila se kontrolka ABS a odmlčel se zároveň i tachometr :( !
Zhrozil jsem se , že by i náhon tachometru !?
Nechal jsem udělat v servisu diagnostiku a verdikt zněl:"obě čidla jsou OUT :cry: "!
Z omylu mne vyvedl až Olda Beneš( vskutku zasvěcený TOP odborník)- Unipart, přikládám jeho objasnění.
:idea: 75 nemá klasický náhon tachometru.
Tachometr je součást sdruženého přístroje, který ukazuje to, co mu řekne
centrální řídící jedotka... a řídící jednotka určuje rychlsot vozidla
podle údaje od čidla ABS na pravém předním kole.
Takže pokud rychloměr neukazuje nic, znamená to vadné čidlo ABS (svítí i
kontrolka ABS?) nebo vadný čip pro "překládání" tohoto pulzního signálu
na hodnotu srozumitelnou pro centrální jednotku, může být závada v
řídící jednotce nebo i v přístrojovém panelu jako takovém.
Já obě čidla pořídil za8.400,-Kč.
:D Doufám, že ti ten Oldův poznatek pomůže brzy zprovoznit tvého čtyřkolového krasavce :D !!!

gogo
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

v tom pripade sa ospravedlnujem :oops:
potom to ako v zakrutach ukazuje v lavotocivej tak a v pravotocivej onak? Priklad co su na dialniciach take tie pomerne "ostre" tahaky tam verim ze lave a prave kolo ma velky rozdiel v rychlosti... :?:
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Hegy,,,cidla abs nesnimaju na zaklade odporu,ale je na lozisku magneticky kruzok,ktory ma ozubenie a na zaklade toho snima rychlost otacania kolesa. Konkretne ja mam 18 zubovy kruzok.

Noobsz DJ - ano abs a asr a esp berie signal z toho isteho cidla.

//autoeditácia príspevku (28 Feb 2013 17:03)
Este Hegy,,,Noobsz DJ sa snazi vysvetlit,ze rychlomer neberie udaje o rychlosti vozidla z cidla,ale ak je to cidlo vadne,tak tachometer proste odstavi.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

tacosi napísal:Hegy,,,cidla abs nesnimaju na zaklade odporu,ale je na lozisku magneticky kruzok,ktory ma ozubenie a na zaklade toho snima rychlost otacania kolesa. Konkretne ja mam 18 zubovy kruzok.

Noobsz DJ - ano abs a asr a esp berie signal z toho isteho cidla.

//autoeditácia príspevku (28 Feb 2013 17:03)
Este Hegy,,,Noobsz DJ sa snazi vysvetlit,ze rychlomer neberie udaje o rychlosti vozidla z cidla,ale ak je to cidlo vadne,tak tachometer proste odstavi.
Ak to chcel povedat tak by to hned nepodlozil tymto tvrdenim z toho fora "kde sa vyznaju"
Tachometr je součást sdruženého přístroje, který ukazuje to, co mu řekne
centrální řídící jedotka... a řídící jednotka určuje rychlsot vozidla
podle údaje od čidla ABS na pravém předním kole.
Jj nemyslel som ze cidlo mera odpor kolesa :D ale ze vzhladom na magneticke pole stupa na vystupe z cidla odpor a teda riadiacka to potom cita ako udaj a dalej s nim pracuje...
Napísať odpoveď