Lyziarska prilba s vízorom

O športe...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Lyziarska prilba s vízorom

Príspevok od používateľa brm »

Neviem prečo, ale stále som mal voči lyžiarskym prilbám odpor. Asi to bolo tým, že prilby nosili hlavne detičky rozdrapencov, ktoré sa všade len tlačili, jazdili jak šialení, predbehovali sa na vleku a tak. Poslednú dobu som si však všimol, že prilby nosí stále viac a viac ľudí, ale vzhľadom na moje občasné lyžovačky som ju veľmi neriešil. Tento rok som si však kúpil nové lyže a opäť jazdím ako drak, preto začínam reálne uvažovať o nejakej prilbe.

Pravdupovediac nakopol ma jeden maďar tento víkend v Krompachoch na Plejsoch, mal prilbu so štítom, takže nepotreboval lyžiarske okuliare. Niečo podobné som potom ešte videl u ďalších dvoch ľudí. Tak sa mi to zapáčilo, že by som to veľmi rád zohnal. Štít chcem hlavne preto, že nosím dioptrické okuliare a nemám dobré skúsenosti s klasickými lyžiarskymi okuliarmi. Kúpou takejto prilby by som zabil dve muchy jednou ranou.

Problém však je, že som teraz trochu surfoval a veľa takých prilieb som nenašiel. Vlastne som našiel len jednu, avšak tá cena..
http://www.dropzone.sk/product.php?id_product=671
Ten maďar mal niečo takéto (bez toho oblúku na bradu), ale tí druhí mali menší štít s výrezom na nos. A takúto som nikde nenašiel.

Stretli ste sa v nejakom obchode s niečim takýmto? Aký máte názor na tento druh prilby?

Prípadne ľudia s dioptrickými okuliarmi.. ako riešite lyžovačku a lyžiarske okuliare? Kolegyňa si kúpila špeciálne lyžiarske okuliare od Bollé, pod ktoré sa dajú dať aj klasické okuliare, ale čo ja viem? Občas nosím aj šošovky, ale keďže mám tvrdé kontaktné šošovky, nie sú až tak pohodlné a mal by som strach s nimi lyžovať.

:)
foxmaros
Amateur
Amateur

Re: Lyziarska prilba / lyziarske okuliare / dioptrické okuliare

Príspevok od používateľa foxmaros »

JA nelyžujem mam len Snowscoot ,jazdim DH na biku ...a vysvetlim ti to takto ...ta prilba neni o rozdrapencoch zajdi do kvalitneho športoveho obchodu vyber si prilbu ...kup si ju. Hlavu mas jednu a ked si ju rozbiješ neni to príjemné..

Dalej okuliare . treba neake kvalitne ktore maju 3tu penu na okrajoch ... najlepšie Oakley Oframe najlacnejšia verzia pritom kvalitne. cena do 50€. Je v nich paradny rozhlad .

Normalne nosím dioptricke okuliare ale na šport mam šošovky , najlepšie chod k očnemu a on ti odporuči kvalitne šošovky na šport. lebo diop. okuliare pod lyžiarske je blbosť... to je moj nazor.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Takisto nosim na lyzovanie sosovky, je to pohodlnejsie. Takisto pri padoch su tie okuliare na obtiaz a mozu sposobit nepekne zranenie, prilba-neprilba
brm
Darca
Darca

njn.. len ako som spomínal, so šošovkami nemám nejaké extra pohodlie, bol by som nervózny...

Inak našiel som si v košickom Capricorne OSBE Proton..
http://www.osbe.cz/softboard/images/2_s ... ton_sr.jpg
..aj som ju mal na hlave, sadla mi jak riť na šerbeľ.. prijateľná cena 120€, ale už ju teraz asi nebudem kupovať, nechám to až na jeseň, aj keď cenu si asi privalia o 30€ vyššiu..
Ak má niekto :plus: / :minus: skúsenosti s touto prilbou, sem s nimi..

Prílohy
osbewinter2.jpg
osbewinter2.jpg (31.06 KiB) 8223 zobrazení
luk123
Amateur
Amateur

Re: Lyziarska prilba / lyziarske okuliare / dioptrické okuli

Príspevok od používateľa luk123 »

Súhlasím s foxmarosom.
brm
Darca
Darca

Re: Lyziarska prilba / lyziarske okuliare / dioptrické okuli

Pokračujem vo svojej kúpe lyžiarskej prilby. Takže OSBE bola vypredaná už začiatkom roka, k dispozícii iba detské veľkosti.. a mal som v merku ešte jednu Bollé Slide with Visor, ale v Columbii a Exisporte ju mali za "prijemných" 189,90€ - a tak dlho som sa rozhodoval, čakal na zľavy, až čiernu vypredali a biela aj počas zliav stojí neuveriteľných 189,90€.

Natrafil som však na prilbu Dainese V-JET za 169€..
http://www.topski.sk/sk/zima/prilby/dos ... se-v-jet-/
O tejto značke počujem prvýkrát.. má niekto nejaké referencie na túto značku? Ďakujem.

Prílohy
Dainese_Skihelm-V-Jet-schwarz_1.jpg
smejo
Addict
Addict

Re: Lyziarska prilba s vízorom

Príspevok od používateľa smejo »

znacku by som neriesil - ak prilba sadne pocitovo (tvarom a velkostou), vyhovuje aj po stranke hmotnosti a splna cenovy limit, tak nie je co riesit

v tychto cenach imho hluposti predavane nebudu a pokial je prilba certifikovana, tak je "dobra", v principe by mala rovnako posluzit prilba z lidlu za par eur, ako aj draha prilba za niekolko stovak (samozrejme, pocitam s tym, ze aj ta lacna predla nejakymi testami a splna bezpecnostne kriteria), akurat ta drahsia moze mat par vychytavok navyse: "znackovejsia", lepsi dizajn, lahsie materialy (=nizsia hmotnost), kvalitnejsia/vymenitelna vystelka, lepsie moznosti nastavenia (=vyssi komfort), lepsie odvetranie, lepsia povrchova uprava, "priprava" na audio, etc.

btw, ma niekto skusenosti s takymito prilbami s integrovanym "stitom" ? mne osobne sa tie prilby nepacia a ani mi nepridu prakticke - nerosi sa to? nepodfukuje to? pri pade to asi tiez velmi neochrani pred snehom v tvari, alebo sa mylim?

ps: ja vsade kde chodim, kazdeho podporujem v kupe prilby, pretoze v prvom rade ide o vlastnu bezpecnost a nie o image... a mozete lyzovat kludne aj ako hermann maier, ale vobec to nemusi byt chyba vasa - staci napr. cakat v rade na vlek a ked sa do toho zamota nejaky suicide madar na bigfootoch s palicami, ktory nema velmi kontrolu nad pohybom svojej telesnej schranky a hla, problem je na svete
minuly rok ma napriklad v tatranskej lomnici zramoval poliak, nastastie sme mali obaja prilby, no kebyze nie, tak mam prinajlepsom otras mozgu, beztak som bol riadne otraseny (poliakova palicka skoncila cca v strede ohnuta do praveho uhla :D )

a spomeniem este jednu prihodu, nad ktorou stale krutim hlavom: ak som v nejakom stredisku, kde su kotvy a idem s niekym cudzim, tak casto sa pustam do reci a raz som takto isiel s jednym mladym panom, ktory lyzoval bez prilby... mne to nedalo, a tak som sa ho opytal, ci sa neboji lyzovat takto bez prilby - jeho odpoved znela: "tak zatial sa mi nic nestalo" :roll:
brm
Darca
Darca

Minule som sa jedného chlapíka pýtal na to rosenie.. vraj sa nič nerosí, všetko je v pohode. A ja osobne mám zase zlé skúsenosti s rosením klasických lyžiarskych okuliarí, aj keď je pravda, že naposledy som mal na očiach klasické lyžiarske okuliare asi 15-20r dozadu a odvtedy možno technológia pokročila, ale aj tak sa mi viac páči táto "štítovka" a keďže nosím okuliare, je to pre mňa omnoho pohodlnejšie a praktickejšie.

Prilbu bohužiaľ nemám možnosť vyskúšať, keďže sa jedná o eshop odniekiaľ zo Žiliny.. čiže sa musím spoľahnúť na svoj odhad veľkosti a potom na možnosť využiť právo vrátiť tovar do 7 dní. Ešte si musím dať dokopy financie, keďže mi akurát tento týždeň odišiel komp.. a podľa toho sa rozhodnem. Ale už mám taký tušák, že to opäť posuniem na ďalší rok.

Shamway
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shamway »

na zaciatku zimy som si tu OSBE kupil. Bol som snou lyzovat asi 7x a prolem som snou mal len prvy raz, ked som stit nastriekal nejakym sprajom proti roseniu :D Odvtedy som ju nestriekal nicim a funguje perfektne. Nieje v nej zima, nerosi sa ani stit ani dioptricke okuliare. Cierny stit som pouzil iba raz ale ked je na svahe co i len trochu tienu alebo mierne zamrcene nieje v nom vidiet nic. Pouivam iba zlty a rozmysal ze si kupim nejaky dalsi (priehladny alebo jemne sivy). Co sa tyka padom tak to posudit neviem, ekdze som snou este napadol :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja osobne nelyzujem, ale myslim ze prilbu urcite treba a to na zaklade skusenosti kamarata, ktory sa nedavno neprijemne zranil a keby nemal v tej chvili prilbu na hlave tak by pravdepodobne uz tu nebol.
brm
Darca
Darca

Dnes som videl jednu tetu s tou čiernou Daineskou.. naživo vyzerá celkom dobre.. aj som sa jej chcel opýtať na spokojnosť a kde ju kúpila, ale stratila sa mi.. sakra!

BookEditor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa BookEditor »

Prilbu určite áno. Mám známeho, ktorý podľa lekárov prežil iba kvôli prilbe. Narazil do stromu mimo trate. Len aj keď prilbu na hlave máš, tak to ti ešte nezaručuje 100%-ne, že sa tvojej hlave nič nestane. Treba podrobne preštudovať ten návod a dotiahnuť si ten remienok tak, aby ti "nelietala" na hlave. :-) Ale čo som videl reportáže v televíziach, tak ani prilba viackrát nezachránila život a rozpadla sa pri náraze. Neviem, či je to kvalitou zhotovenia alebo zlým nasadením. Inak, môj otec má oddávna okuliare a lyžuje už v takých asi 10-ročných lyžiarských okuliaroch, ktoré sú teda optimalizované pre dioptrické okuliare a nemá problém. Mne to príde trochu nepraktické, ale zas keď máš pri šošovkách strach :-)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Neoplatí sa priplatiť o niečo naviac a zaobstarať si niečo takéto ? :D
Joint-Helmet-Mounted-Cueing-System-JHMCS.jpg
Teraz k téme :) ... Mal som helmu požičanú. S rosením nebol problém, taktiež pod to nefúkalo a žiadne problémy neboli ani keď som mal kuklu.
Značka Bollé, ale typ ti neviem povedať ...

PS: Cíitil som sa v tom ako malé decko-pilot :D
brm
Darca
Darca

Chlapci, konečne je to doma... síce ma to vyšlo na 179€ cez topski.sk, ale čert ber, keďže sú tie Vianoce. Včera o 12h som dal objednávku a dnes o 10:00 mi zvonil telefón, či mi ju môžu priniesť...

...už len aby sneh napadal, nech ju môžem vyskúšať! :)
Prílohy
758_1000.jpg
lucas03
Darca
Darca

Príspevok od používateľa lucas03 »

Ahojte, tento rok som si kupil skialpy a tak rozmyslam nad kupou prilby. Neviem, ci by bolo dobre kupit s vstavanymi okuliarmi alebo nie. Pocul som, ze radsej nie, kedze pri praskline alebo zlomeni sa to tazko meni. Taktiez planujem kupit goPro cameru a co som v rychlosti pozeral, ta sa dava na predok. Tam vsak bude to sklo, je to kompatibilne? Nejake napady ako vybrat prilbu? Netusim, ako sa riesi velkost, pravdepodobne budem musiet zbehnut do obchodu a vyskusat si to. Ale na co sa mam pozerat pri kupe takejto prilby? Planujem behat medzi stromami a po neznamych terenoch, takze asi by mala aj co to vydrzat.
brm
Darca
Darca

Vstavané okuliare myslíš takúto prilbu ako ja kúpil príspevok vyššie? Poškodenia skla by som sa nebál, veľmi jednoducho sa dá vymeniť odkrútením tých strieborných čudlíkov... ja k svojej prilbe dostal takéto tmavé a žlté, ktoré mením podľa potreby. Je pravda, že keď sa poškodia, neviem, kde zoženiem nové, ale rovnaký problém máš pri klasických lyžiarskych okuliaroch. A kameru neviem, kde dávaš, no vysunutý vizor siaha akurát po tie vetracie otvory.

Po mojich skúsenostiach by som takúto prilbu doporučil skôr rýchlejším lyžiarom. Ak mi je veľmi teplo a stojím na vleku alebo idem pomalé oblúčiky, dosť rýchlo sa mi zarosia dioptrické okuliare pod nimi.. a keď už som spotený, zarosí sa aj samotné sklo na prilbe, ale keď som akurát oblečený a sa riadne rozbehnem, je všetko v poriadku. Ešte som si všimol, že žlté sklo sa mi rýchlejšie rosí ako tmavé.. neviem, čim to môže byť, pretože tvarovo sú úplne identické. A ešte jedna vec, silný bočný vietor spôsobí, že z dýchania sa vytvorí na skle na lícnej časti jemná námraza. Ale taký extrémny vietor som zažil iba raz na Čertovici hore na hrebeni. Zatiaľ som spokojný, lyžovať iba v dioptrických okuliaroch a s týmto na hlave je dosť podstatný rozdiel. Keby som dnes mal kupovať prilbu, šiel by som opäť do nej, aj keď stojí takmer dvojnásobok obyčajnej.
lucas03
Darca
Darca

Príspevok od používateľa lucas03 »

Takze sa aj rosia sem tam hej? No Asi teda skor to kupim osobitne, len do 20.3 to uz musim mat.
A co sa tyka tej kamery, nasiel som tieto obrazky, kde sa to upina na predok prilby. Tam je vsak v tej kompozitnej (neviem ako to nazvat spravne) to sklo z okuliarov. Podla mna by to sice mali robit kompatibilne, ale ci niekto nevie naisto. Kazdopadne diky za odpoved brm.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Podla mna by si kazdy lyziar s okuliarmi mal kupit sosovky alebo jazdit bez okuliarov. Nech mas akukolvek prilbu, ked spadnes dopredu, uz len citis, ako ti nieco naraza do nosa a k tomu v lepsom pripade pribudne len par monoklov...navyse tie sosovky ta aj vydu lacnejsie
Hovorim z vlastnej skusenosti, mam 4,25 dioptrie do dialky...

A lucas03, na tvojom mieste by som kupil normalnu prilbu, kde urcite nebude problem s uchytenim tej kamery...
brm
Darca
Darca

Dnes som bol trochu polyžovať, na to, že bolo nad nulou a že som bol spotený, sa mi sklo ani raz nezarosilo a to som ho mal celú dobu stiahnuté dolu, keďže slniečko pekne vypekalo. A taktiež tam bolo pár týpkov s kamerami, všetci ich mali nasadené úplne hore na prilbe ako anténky.. nie ako na tej Tvojej fotke.
Napísať odpoveď