Whisky/Whiskey
Re: Whisky/Whiskey
whisky malo kedy ale ked uz tak asi jacka no balantines alebo jim beam tiez neni zly ale napr taky chivas regal je strasny hnus neviem ci na to este nemam vek alebo co ale fakt za tie peniaze je to hrozny hnus .najlepsia co som mal bol asi walker dedov ktory ho mal neviem kolko ale pisal velmi pekne.Vnukli ste mi napad ze na vikend vymenim tie biele chlasty za nieco taketo 
-
badboy007
Star
- Kontaktovať používateľa:
Aká je to bourbon whiskey??? Doteraz som bol presvedčený, že bourbon je francúzske víno ako ten šľachtický rod Bourbonocov z Francúzska.
Ináč akú whiskey mi doporučujete? Viem, že 100 ľudí=100 chutí, ale aká je z tých najlepších? Balantines som mal viac krát, ale bohviečo to nieje..
//btw aký je rozdiel medzi whisky a whiskey?
Ináč akú whiskey mi doporučujete? Viem, že 100 ľudí=100 chutí, ale aká je z tých najlepších? Balantines som mal viac krát, ale bohviečo to nieje..
ja by som poradil tu tullamorku, to je taka "zaciatocnicka", sladucka a jemna 
Bourbon je povodom americka, kukuricno razna whiskybadboy007 napísal:Aká je to bourbon whiskey??? Doteraz som bol presvedčený, že bourbon je francúzske víno ako ten šľachtický rod Bourbonocov z Francúzska.
Ja som zacinal Grant´s a teraz som skoncil pri Jameson.
Ten je pre mna naj z beznych.
ballantines a jim beam? tie popri whisky chodili iba zdiaľky(tie najlacnejšie najmladšie) - možno preto tak chutia ľuďom, čo tento nápoj nedokážu skutočne oceniť...
ale ja do toho nemám čo kecať... ja abstinujem už 5 mesiacov...
ale ja do toho nemám čo kecať... ja abstinujem už 5 mesiacov...
-
Silmer
Darca
Teraz je v tescu, aspon tu pri mne flasa Jameson za 13euri, no nekup to.jackb napísal:tesim sa na obdobie okolo 17.3. (Den sv. Patricka), lebo uz mam v NR najdeny podnik kde vtedy byva Jameson za krestansku cenu.
tiež som o tom uvažoval keď som išiel po tescu
Whisky sa rozdeluju na Blended a Single Malt.
Blended sa vyrabaju kombinaciou viacerych druhov whisky (u vin je nieco podobne cuvee).
Single malt pochadza z jedneho druhu zrna (originalne sladovy jacmen) a z jedneho suda, takze nie je nijak "upravovana".
Blended su ovela lacnejsie. Tusim vsetky tu spominane su vlastne blended
.
Z mojho pohladu je rozdiel medzi skotskymi a irskymi rozdiel najma v sudoch, ktore sa predtym ako sa naleje alkohol vypaluju. Preto maju skotske casto dymovu chut. Iri to robia viac s rozumom
. Dalej sa Skotske delia podla oblasti na Highland, Lowland, Islay...
Moji favoriti su
Blended: Johnie Walker, Chivas Regal, Jameson.
Single Malt: Glenmorangie - sice je skotska, ale nie je zadymena
.
Blended sa vyrabaju kombinaciou viacerych druhov whisky (u vin je nieco podobne cuvee).
Single malt pochadza z jedneho druhu zrna (originalne sladovy jacmen) a z jedneho suda, takze nie je nijak "upravovana".
Blended su ovela lacnejsie. Tusim vsetky tu spominane su vlastne blended
Z mojho pohladu je rozdiel medzi skotskymi a irskymi rozdiel najma v sudoch, ktore sa predtym ako sa naleje alkohol vypaluju. Preto maju skotske casto dymovu chut. Iri to robia viac s rozumom
Moji favoriti su
Blended: Johnie Walker, Chivas Regal, Jameson.
Single Malt: Glenmorangie - sice je skotska, ale nie je zadymena
-
Alojz Mustafa
Amateur
badboy007: rozdiel medzi vyrazmi whisky a whiskey je zalozeny na tom, ktory sa kde pouziva ...
citacia z wiki: Slovo whisky pochádza z írskej galštiny uisge/uisce, čo znamená "voda". Tvar whisky je používaný pre destiláty zo Škótska, Walesu, Kanady a Japonska, kým tvar whiskey je používaný v Írsku a USA.
citacia z wiki: Slovo whisky pochádza z írskej galštiny uisge/uisce, čo znamená "voda". Tvar whisky je používaný pre destiláty zo Škótska, Walesu, Kanady a Japonska, kým tvar whiskey je používaný v Írsku a USA.
-
Murder_Inc
Star
Zdravím, túto tému som presne hľadal. Zatiaľ som pil len Jacka na narodeniny, ale samozrejme nie ako klasickí "slovenskí spotrebitelia" až pokým sa nepo
Mal som dva poháriky a chutilo. Teraz si chcem kúpiť pre vlastnú potrebu a chuť Glenfiddich Solera. Chcel by som sa spýtať, či tento internetový obchod je spoľahlivý a či máte niekto z vás nejakú skúsenosť si objednávať alkohol z tohto obchodu:
http://www.drinks24.sk/glenfiddich-15y- ... p-448.html
http://www.drinks24.sk/glenfiddich-15y- ... p-448.html
Znova cestujem domov z UK a chcem zobrat nieco specialne fotrovi. Tak do 20 libier. Naposledy som zobral Green Label a chutilo. Inak foter pije skor irsku/Tullamore/Jameson. Nejake odporucania?
-
Vigor
King
Z blended jedine Jameson.
Single malt, tam je toho viac. Z toho co mam odskusane su u mna jednoznacne top Ardbeg (hlavne Ardbeg Uigeadail, to je skutocne luxus a vrelo odporucam) a moje osobne oblubene je Glenfarclas, taktiez vrelo odporucam.
Ak by ste chceli naozaj siroky vyber single matl, mrknite stranku http://www.kratochvilovci.cz/katalog/wh ... ska-whisky .
Single malt, tam je toho viac. Z toho co mam odskusane su u mna jednoznacne top Ardbeg (hlavne Ardbeg Uigeadail, to je skutocne luxus a vrelo odporucam) a moje osobne oblubene je Glenfarclas, taktiez vrelo odporucam.
Ak by ste chceli naozaj siroky vyber single matl, mrknite stranku http://www.kratochvilovci.cz/katalog/wh ... ska-whisky .
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
ak by tu bol niekto z Kosic, tak odporucam zbehnut do OC galeria Kubbo select, najlepsi vyber whiskey v meste, mozno na celom vychode.
tak vcera som v ramci sv. Patrika ochutnal Tullamorku, a viem ze ostavam pri Jamessonke.
-
alenkalienka
Novice
My sme minule mali whiskey porcelánovú Tullamore Dew a mňam!
Naposledy upravil/-a kinjeril v 05 mar 2013, 13:07, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Prispevok upraveny. Reklamu si rob inde.
Dôvod: Prispevok upraveny. Reklamu si rob inde.
-
zelovoc
Darca
irske whiskey su nuda prenudena, to uz radsej vodku s kyslou uhorkou. mal uz niekto japonsku whisky?
mne to znie asi tak ako "nemecka bryndza", ale zo zaujimavosti by som to vyskusal
-
zelovoc
Darca
tak japonske su pomaly hodnotene lepsie nez prave skotske, cize zvedavy som urcite, akurat ze su tu drahe. yamazaky je cez 70Ejackb napísal:mne to znie asi tak ako "nemecka bryndza", ale zo zaujimavosti by som to vyskusal
-
Wonderwall
Medium Expert
Z tychto tu som mal zatial Tullamore Dew, Ballantine's, Jacka a Jima. Najmenej mi chutila Ballantine's, Tullamore bola prijemna, velmi jemna chut
Jack je kvalitny, no na mna ma trochu velmi vyraznu chut. Najradsej mam Jima, najcastejsie ho pijem s ladom a sodou, pripadne (kludne ma ukamenujte
) s cherry colou, viem ze sa to nema, ale ta chut mi skratka nenormalne reze