Hensym napísal:jackb: Samozrejme, ale už sa opakujeme. Ty tvrdíš, že žiadny kvalitný 3D film natočený nebol, no tvrdiť to nemôžeš, keďže si Avatara videl v 2D, to je moja pointa.
Podľa môjho skromného názoru sa nemusíme odrážať iba od Cameronovho AVATARU a jeho 3D- príbeh ani zmysle filmu ma nezaujal a osobne film sa mi po tejto stránke nepáčil- páčila sa mi ale réžia filmu, aj screenplay a dialógy boli dobre napísane a o efektoch nemusím vôbec hovoriť- možno si hovoríte že to nejde do kopy ale u mňa áno... (rozdelujem totiž film na -príbeh a -spracovanie)...
to že jackb neuznáva filmy v 3D a je proti tomu je jeho názor čo mu nevezmeš- preto som dal túto tému lebo som chcel počuť všemožné názory a stále, 2D filmu sú lev v 2D, 3D sú aj vo verzii 2D- viem že táto verzia má menej výhod- menej premietacích časov a nie sú vždy aj s dabingom a v originále,... ale ak to prežiješ nevidieť v kine, ale až doma ako chceš, nemáš čo riešiť a ak nie, tak si krátka v nevýhode...
čo sa spomenulo, že 3D neposunuje film dopredu, nato by som povedal dve veci:
1. ako tak ho neposúva, komu ide o príbeh filmu, tomu je jedno čo je film čiernobieli, farebný alebo trojrozmerný, a či napr. reproduktory v kine spravia zvuk tak, že niečo (zvuk) sa ide odtiaľ či odtiaľ...
2. komu ide o nové veci (diváci a hlavne filmári), pre toho je 3D nová cesta- divák si 3D môže zamilovať kvôli lepšiemu filmovému zážitku (ako pre koho), kvôli tomu že mi nad hlavou preletí šíp, kvôli tomu že je to novinka- takých nadšencov je nekonečne...
a filmári, alebo teda firmy a spoločnosti- majú zárobok lebo bluray 3D je 3 krát drahšie než klasické DVD- len základné, nerozpávam o bookletoch a pod... tiež 3D okuliare, v cinemacity stoja tuším 70 centov, ale predstavte si tisícky kín po svete, tisícky návštevníkov= 70 centov krát niekoľko miliónov je sakra dosť a stále sa môžu spoliehať že ludia si ich zabudnú, z pohodlnosti nedonesú, alebo že sa im zničia, stále predajú nové a navyše s meniacim sa vývojom 3D a jeho technologiou sa aj okulare menia...
neviem, ako si predstavujete kvalitný film v 3D, čím by sa mal odlíšiť zdokonaliť od ostatných, úprimne netuším, ale ja osobne si myslím že to bol len marketingový ťah, z môjho názoru na Camerona, nerobil avatar v 3D kvoli peniazom, ale kvôli zdokonalení seba samého a aby sa niečim dalším preslávil- nie len Titanikom... to využili spoločnosti a začali s 3D, teraz to však režiséri môžu a nemusia prijať- len ako chcú... tak nejako si to predstavujem aspoň ja