Váš názor na 3D

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

Uznávate filmy v 3D??

ÁNO
24
38%
NIE
39
62%

Celkom hlasov: 63

Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Váš názor na 3D

Príspevok od používateľa Hensym »

jackb: Odpovedal si mi, Avatara v 3D si nevidel. That's it. :)
Pozri sa, Avatar bol vizuálne fakt špičkový, ale rovnako úžasných bolo aj X ďalších blockbusterov, a bolo tiež strašne veľa 3D filmov, ktoré skončili len s priemernými výsledkami. Ja ti hovorím, nebola to náhoda. Avatara som v kine nevidel, prežil som ho, možno to znie hipísácky, ale je to tak, považujem ho za absolútne revolučný film, aj keď si pri ňom nenamáham mozgové závity. (A to som zástanca zložitejších príbehov) V 21.storočí je toho podstatne viac ako len tebou vymenované filmy. To, že 3D nemáš rád, je tvoj názor a ja ti ho nemôžem brať, ja by som to asi tvrdil tiež, keby som v tom 3D pozeral rýchlokvasné konverzie, a nie napríklad Avatara.

wladas: Pretože diváci sa zväčša rozdelujú na dva tábory, na tých konzervatívnejších, a na ostatných. Tí konzervatívni nepôjdu ani na dabing, ani na 3D, a tak sa originálne znenie vysiela iba v 2D. Sú výnimky, ale málo. Rovnako veľmi málo slovákov vie po anglicky tak, že by si užili film aj bez tituliek, a ja by som teda 3D s titulkami pozerať nechcel. To je asi ako ísť na výhliadkový let nad krásne ostrovy, a pozerať na vrtulu lietadla. Ja na 3D titulky pozerať nemusím, čiže mne to je jedno, ale väčšina slovákov tie titule potrebuje.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Hensym napísal:To je asi ako ísť na výhliadkový let nad krásne ostrovy, a pozerať na vrtulu lietadla
velmi dobre prirovnanie :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Hensym, ja nepozeram ziadne filmy v 3D. Kedze ziaden naozaj kvalitny film zatial v 3D urobeny nebol, povazujem ho za slepu ulicku vo vyvoji kinematorgrafie, kedze ju nikam neposuva. Netvrdim, ze z 20. aj 21. prveho storocia som napisal kvalitne filmy a uz vobec nie vsetky, len prve ktore mi napadli. Filmy sa dali uzit aj pred 3D. Tu znovu uvediem ako priklad Tarkovskeho, jeho Stalkera. Ten by v 3D mohol byt zaujimavy, ale nepotreboval to. Takze ked mal Cameron naozaj taky poprdeli namet, ako tvrdis, nemusel to vobec robit v 3D.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

napr taky Skyfall
MGM sa vykaslala na 3D a uspech bol dobry
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Takisto The Dark Knight Rises
Hensym
VIP
VIP

jackb: Samozrejme, ale už sa opakujeme. Ty tvrdíš, že žiadny kvalitný 3D film natočený nebol, no tvrdiť to nemôžeš, keďže si Avatara videl v 2D, to je moja pointa. Prečo Cameron nenatočil Avatara v 2D? Lebo Cameron je šialenec, a dá sa povedať vizionár, veď pred Avatarom snáď 10 rokov nenatočil film, samozrejme, že išiel do 3D, keď s tým 3D vyše jednu dekádu pracoval a zdokonaloval sa v tom. Mohol to natočiť aj v 2D, ale prečo by to robil, keď chcel z toho filmu dostať čo najviac? Samozrejme určite aj po finančnej stránke, no aj po tej "zážitkovej".

wladas a K!KO: Pravda, ale obe tieto filmy boli na úspech odsúdené, predsa len, aj keby to boli braky, ľudia by to chceli vidieť, keďže jedno je Bondovka, a druhé ďalší Nolanov Batman. (Oba filmy boli super, to každopádne)
peceman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa peceman »

Hensym napísal:jackb: Samozrejme, ale už sa opakujeme. Ty tvrdíš, že žiadny kvalitný 3D film natočený nebol, no tvrdiť to nemôžeš, keďže si Avatara videl v 2D, to je moja pointa.

Podľa môjho skromného názoru sa nemusíme odrážať iba od Cameronovho AVATARU a jeho 3D- príbeh ani zmysle filmu ma nezaujal a osobne film sa mi po tejto stránke nepáčil- páčila sa mi ale réžia filmu, aj screenplay a dialógy boli dobre napísane a o efektoch nemusím vôbec hovoriť- možno si hovoríte že to nejde do kopy ale u mňa áno... (rozdelujem totiž film na -príbeh a -spracovanie)...

to že jackb neuznáva filmy v 3D a je proti tomu je jeho názor čo mu nevezmeš- preto som dal túto tému lebo som chcel počuť všemožné názory a stále, 2D filmu sú lev v 2D, 3D sú aj vo verzii 2D- viem že táto verzia má menej výhod- menej premietacích časov a nie sú vždy aj s dabingom a v originále,... ale ak to prežiješ nevidieť v kine, ale až doma ako chceš, nemáš čo riešiť a ak nie, tak si krátka v nevýhode...

čo sa spomenulo, že 3D neposunuje film dopredu, nato by som povedal dve veci:

1. ako tak ho neposúva, komu ide o príbeh filmu, tomu je jedno čo je film čiernobieli, farebný alebo trojrozmerný, a či napr. reproduktory v kine spravia zvuk tak, že niečo (zvuk) sa ide odtiaľ či odtiaľ...

2. komu ide o nové veci (diváci a hlavne filmári), pre toho je 3D nová cesta- divák si 3D môže zamilovať kvôli lepšiemu filmovému zážitku (ako pre koho), kvôli tomu že mi nad hlavou preletí šíp, kvôli tomu že je to novinka- takých nadšencov je nekonečne...

a filmári, alebo teda firmy a spoločnosti- majú zárobok lebo bluray 3D je 3 krát drahšie než klasické DVD- len základné, nerozpávam o bookletoch a pod... tiež 3D okuliare, v cinemacity stoja tuším 70 centov, ale predstavte si tisícky kín po svete, tisícky návštevníkov= 70 centov krát niekoľko miliónov je sakra dosť a stále sa môžu spoliehať že ludia si ich zabudnú, z pohodlnosti nedonesú, alebo že sa im zničia, stále predajú nové a navyše s meniacim sa vývojom 3D a jeho technologiou sa aj okulare menia...

neviem, ako si predstavujete kvalitný film v 3D, čím by sa mal odlíšiť zdokonaliť od ostatných, úprimne netuším, ale ja osobne si myslím že to bol len marketingový ťah, z môjho názoru na Camerona, nerobil avatar v 3D kvoli peniazom, ale kvôli zdokonalení seba samého a aby sa niečim dalším preslávil- nie len Titanikom... to využili spoločnosti a začali s 3D, teraz to však režiséri môžu a nemusia prijať- len ako chcú... tak nejako si to predstavujem aspoň ja :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Hensym, tym ze som nevidel Avatara v 3D neznamena, ze mi usiel pribeh a dialogy. a to, ako napisal peceman, su veci, ktore ja hodnotim ako dolezite. pre mna boli u Avatara podpriemerne.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

vsak ale Avatar bol hlavne o 3D, inak to bol obycajny nicim vynimocny film.
peceman
Medium Star
Medium Star

Pascalwb napísal:vsak ale Avatar bol hlavne o 3D, inak to bol obycajny nicim vynimocny film.
zasa ako sa to vezme, určite pre veľa ludí to bolo o 3D- novinka... ale z môjho uhľa pohladu ak by mal byť nejaký film len o 3D, bolo by to po filmovej stránke, úbohé... to je ako keby točili nejaký veľkofilm len kvôli odskúšaniu novej značky kamery... pre toho komu sa to nepáčilo a zaujalo ho len 3D- to áno, uznávam, ten pri recenzii môže dať plusko za to, že aspoň to za niečo stálo, ale ak by sa s takým prístupom točili všetky filmy, ďaleko by sme nedospeli :(
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tak som to myslel, ze to bolo vychvalovane hlavne koli 3D, pribehovo to nebolo nic vynimocne, aspon pre mna, tak isto ako Avengers, to nwm ci bolo v 3D, ale tiez to bol obycajny akcny film.
peceman
Medium Star
Medium Star

Pascalwb napísal:Tak som to myslel, ze to bolo vychvalovane hlavne koli 3D, pribehovo to nebolo nic vynimocne, aspon pre mna, tak isto ako Avengers, to nwm ci bolo v 3D, ale tiez to bol obycajny akcny film.

hej, už som to pochopil ako si to myslel, pamätám si aj mojich spolužiakov, keď to šlo v kine: -"Podme na Avatar!" -"Veď to je taká hovadina, ja som to videl..." -"Ale je to v 3D!!!" :D

ja som to videl myslím aj tak, aj tak, no neviem či v kine, alebo doma, ale nepáči sa mi to- zo stránky príbehu...

Avengers je môj oblúbený film, či v 3D alebo v 2D, akčný film to je, nezahŕňa síce nejaký mega príbeh, ide v skratke iba o superhrdinov a ich boj,- ale spojenie všetkých do jedného filmu, aby každý mal svoje miesto, ale najúspešnejší najviac (IRON-MAN, HULK)- to muselo dať prácu, réžia Josha Wheadona bola dobrá, super herci- Robert Downey, Jeremy Renner, Scarlett Johanson, Chris Evans, Samuel L. Jackson, a kopa ostatných, nechce sa mi vypisovať,... pre mňa osobne to bola doposial najveľkolepejšia bitka v New-yorku, aká bola natočená :)
Hensym
VIP
VIP

paceman: Ja s tebou súhlasím, veď máme prakticky rovnaký názor.
jackb: Ja nehovorím, že sa ti Avatar musel páčiť, hovorím iba, že tvrdíš, že 3D nemá využitie, a žiadny dobrý 3D film (po 3D stránke) sravený nebol. Ja tvrdím, že by si to nevravel, ak by si ho videl. Je jedno, či sa ti páčil, alebo nie.

Čo sa týka Avatara a príbehu. To, že Avatar je po technickej stránke absolútna špička, to je fakt. Nehovorím len o efektoch, ale aj o hudbe, strihu, kamere, scenári, a skrátka všetkom. Príbeh v Avatarovi nebol vôbec zlý, bol iba príliš jednoduchý, a predvídateľný. No bol neskutočne pekný a emotívny, a niečo vo mne zanechal. Položte si otázku, ktorý blockbuster, vyslovene blockbuster, má lepší príbeh ako Avatar?

Avatar vôbec nebol o 3D, a ľudia na to nechodili preto, že je to 3D. Čiže "poďme na 3D!!!" argument je blud. V 2009, kedy Avatar vyšiel, bolo asi 3-5 ďalších 3D filmov (záleží od kina), Avatar vôbec nebol prvý, prečo tie filmy mali taký prachbiedny úspech? Na Avatara ľudia chodili z odporučení. Napríklad, moji rodičia zdieľali ten primitívny názor, že je to nové, že je to sračka, a podobne, ale potom mamina kolegyňa mame povedala, že to fakt má niečo do seba, a tak naši išli, a uznali, že to fakt nie je tuctový blockbuster.

Avengers je perfektný film. Príbehovo je o 10 tried horší ako Avatar, a to doslova, ale aj tak ho žeriem. Niekto tu písal, že filmy rozlišuje najmä podľa príbehu, ale hľadať príbeh v blockbusteroch je na hlavu! Väčšinou je to založené na: dobro, zlo, bitka, akcia, "zvrat", happy end. Preto je úctyhodné, že Avatar vôbec aký taký príbeh mal.
jackb
Redeemer
Redeemer

holly moly. ja nehodnotim kvalitu 3D. ako si na to prisiel? ja stale pisem o 3D filmoch, ktore su nekvalitne ako filmy. lebo, a to sam pises, je pribeh Avatara jednoduchy a predvidatelny. ani sa necudujem, kedze uz bol stokrat pouzity. ale jedna zachrana tohto diela je preefektovanie. lebo, pozerat vesmirnu Pocahontas skoro 3 hodiny v kuse musi byt tazke aj pre cloveka, ktory prvu hodinu, mozno hodinu a pol na 3D efektoch ucvrkaval slastou.

a 4 roky filmov 3D ukazali, ze je to tak zatial pri kazdom takom filme - mam nieco podpriemerne, ale obleciem to do 3D a ludia sa z toho poskladaju. 3D nie je posunom kinmatografie dopredu ale jej brzdenim.
peceman
Medium Star
Medium Star

Podľa mňa za typy filmov: Dnes sú už rozdelené na 2D a 3D, na farebné a čiernobiele, na akčné, romantické, dobrodružné, historické, a pod... na blockbustery a tak ďalej a tak ďalej- tieto veci sú dôležité, ale stále je to iba fasáda na dome, zatial čo pevný základ je príbeh- príbeh, ktorý je niekdy jednoduchý, niekedy zložitý, nezmyselný, úžasný či nudný... tieto veci ho len doplňujú- predstav si efektovo skvelý film ako avatar, ale príbeh trojhodinového filmu by bol ako by hrali partiu šachu :) napríklad, super spracovanie, ale príbeh o ničom... a teraz to je príbeh avataru- niekomu vyhovuje, niekomu nie- každý má svoj názor, Hensym povedal že má dobrý, ja a ďalší že nás nezaujal, aj keď to bol vyslovene blockbuster, aj tak ma príbeh nenadchne o nič viac, a je jedno či je predvídateľný či nie, s tým sa nič nespraví :)
Hensym
VIP
VIP

jackb: Sorry, sorry, vždy som myslel, že hovoríš o 3D stránke filmu, a tak som tu posledné dve strany mlel blbosti, nepochopil som ťa, ešte raz sorry. :) Videl som Avatara snáď 7x, ak počítam aj kino, a aj doma, a za prirovnávanie tohoto filmu k Pocahontas, alebo Tancu s vlkmi by som VRAŽDIL, keďže to nemá spoločné absolútne nič. Niekto to povedal, a odvtedy to prirovnávajú všetci anti-avataristi, je to niečo ako kydanie na Windows 8, proste ísť s davom. Tým nehovorím, že nemôžeš mať na ten film svoj názor, nepochop ma teda zle.

peceman: Hovoríš tu o príbehu ako o základe filmu, a o trošku vyššie si označil Avengers ako svoj obľúbený film? Nevylučuje sa to trochu? :)
peceman
Medium Star
Medium Star

Hensym napísal:

peceman: Hovoríš tu o príbehu ako o základe filmu, a o trošku vyššie si označil Avengers ako svoj obľúbený film? Nevylučuje sa to trochu? :)

Áno, príbeh filmu je základom a áno, Avengers som označil ako môj obľúbený film- príbeh je základ filmu, nech je príbeh akýkoľvek- z neho sa odráža všetko... Avengers ho nemal až tak premyslený, ale spojením pre mňa super predchádzajúcich filmov bol dobrý, úprimne, povedz mi jeden film o superhrdinoch ktorý má premyslený príbeh detailne a zameriava sa na niečo iné než na bum! bum!! bang! bang!- OKREM DARK KNIGHT RISES, TO BOLA ÚPLNE INÁ KÁVA!!!!!!!!!! odpoveďou je zasa iba to, že každý má svoj názor, ja by som sa mohol spýtať úplne to isté teba na AVATAR, ale neurobím to, lebo rešpektujem, že sa ti to páčilo :)
Hensym
VIP
VIP

Veď samozrejme, ja som chcel naraziť na to, že všetci taký Avengers porovnávajú s filmami o superhrdinoch, ale Avatara kritizujú, lebo nemá príbeh. Pričom by kategoricky tiež mal patriť k tým "filmom bez príbehu". Temného rytiera nepovažujem ako film o superhrdinoch. :)
Čo sa týka Avatara a Avengers, mali by byť zaradené v tej istej kategórií, no dovolím si tvrdiť, že príbehovo sa Avengers nechytajú. Oba filmy ale zbožňujem, a pozriem si ich zas a znova. :)
peceman
Medium Star
Medium Star

ani ja nepovažujem Nolanovho Temného rytiera za film o super-hrdinoch, prakticky ak sa to spojí s DC Comics, tak to je, ale v skutočnosti to tak nie je, a Nolanovi sa pre mňa podarilo majstrovsky predviesť novú cestu filmov o super-hrdinoch, ktorá sa ale už viac krát asi nevyužije, pretože týmto spôsobom sa už nedá natočiť nič- aby bolo všetko reálne (až na minimum výnimiek)... :)

//autoeditácia príspevku (09 Mar 2013, 16:59)
ešte som nepochopil jednu vec, niekto tu povedal, že pri 3D filme nevie zaostriť na iný objekt, než na aký zaostrené je, a pri 2D sa to dá?? alebo to bolo myslené tak, že sa neviete pri 3D "sústrediť, alebo zamerať" na iný objekt než je v popredí??
Prílohy
1.jpg
2.jpg
Hensym
VIP
VIP

Myslím, že som to už vyššie spomínal. Ohľadom zaostrovania sa 2D a 3D vôbec nelíši. Akurát pri 2D je obraz plochý, a pri 3D aj rozlišujete popredie, pozadie. Aj napriek tomu počujem argument, že v "3D sa nedá zaostriť na rozmazaný obraz" veľmi často, pričom to nie je pravda. :)
Napísať odpoveď