Stav a kvalita slovenskych ciest

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Jancuk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Stav a kvalita slovenskych ciest

Príspevok od používateľa Jancuk »

Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No toto nie je primarne vina cestarov. Na ceste boli urcite vytlky, ale ked je ta zena taka blba, ze ich obchadza cez protismer ked tam ide auto, tak je to len jej problem.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ale no!! Takéto nehody sa stávajú práve preto, že je snaha sa výtlkom vyhýbať. Výtlky sú jedna z najnebezpečnejších vecí na ceste pretože vodič v snahe vyhnúť sa im nesleduje premávku, prudko brzdí alebo prudko mení smer.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

"Hoci policajti reagovali na oznámenie skepticky, aj oni poukazujú na rizikovosť úseku. Od roku 2012 sa podľa nich na ceste I/50 v Prievidzskom okrese stalo už deväť nehôd, ktoré zapríčinil stav vozovky.

„Opakovane sme vyzývali dotknuté orgány na odstránenie nevyhovujúceho stavu,“ vraví trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička.

Čítajte viac: http://prievidza.sme.sk/c/6726103/rozbi ... z2MwFyjLpO"

Aha tak v tomto prípade sa páni policajti doprosujú, keď niečo posereš ty tak ťa hneď rátajú v stovkách... Som zvedavý kedy mňa policajt vyzve aby som šiel pomalšie miesto vyhrážania sa odobratím VO a kasírovania peňazí, ktoré niekto nezarobí ani za mesiac...
A na výtlkoch sa fantasticky brzdí, okrem toho že to je No.1 spôsob ako zdemolovať prednú nápravu tak ABS má obvykle iný názor na prudké brzdenie cez výmoly ako vodič...
V zákrute vie auto tiež pekne rozhádzať ak prudko mikneš volantom aby si sa uhol výtlku.
Ja osobne som to chvalabohu vždy umanévroval ale už sa mi stalo že som si šiel ruky odkrútiť aby som sa nezabil ! :smt098
Dúfam že potom páni policajti poprosia niekoho aby to opravili
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Pre Boha pred tym prezidiom na racianskej pri zastavke ursinyho, to uz ani niesu vytlky to sa da oznacit prebiehajuce vykopove prace, teraz tam chudak chlapik na novom bavoraku tak vletel do jedneho, na celu ulicu rana. A fizli tadial denno denne chodia kkti proste pred vlastnou robotou si nevedia za nitky potiahnut a urobit cestu uzas.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som videl v Karlovke, oproti AGIPke smer Dubravka, su tam take dva hodne exemplare, ja osobne som tam strelil gumu... Denne tade chodim do laveho pruhu si vsak uz netrufam ist.. Uz je to vyse mesiaca a ani hovno... Ale videl som tam ist pred sebou MB triedy E (odhadom tak do 3 rokov stare) a pekne nabehol oboma kolesami do tych jam a za par metrov uz som videl ako mu auto klesa na stranu len som nevedel ci mu praskli vankuse na podvozku alebo gumy...
My v priemere uvolnime 7500€ na kilometer ciest, v AT daju 9000€ (ked ratam ze tam maju rozhodne drahsiu pracovnu silu tak sa to povedzme vyrovna tym 7500€ na Slovensku) a vysledok sa neda porovnavat. Oni nemaju jednu jamku a ak ano do 24h je prec, my mame roz***any cely Stat a tak to aj zostava doposial...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Kvalita vytlku sa pozna podla znovu objavenej dlazby vykukajucej z dna. Je to ako pohlad do minulosti, alebo archeologicky prieskum.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som uz par krat sluboval ze pofotim to co mame my tu, pri mojej praci ale bohuzial je to na mieste kde sa bojim zastavit a o to viac tym ze su tam jamy jake su asi by sa tam uz 2 auta nepomestili :roll:
Ale ako "podivana" by to urcite uspelo...
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Zase som sa dnes kur*a nasral, keď tu toto čítam. Áno, je to chyba ten ženy v tom Punte, že zišla do protismeru a nedrbala. Ale zase pozrime sa na to z druhej strany - všetci vieme za akú mzdu sa pracuje na východe. A teraz čo keď rodina tej ženy majú proste príjem , ktorým ledva pokryje životné náklady? Chudera, proste sa musela výtlkom vyhýbať ak nechcela roz*ebať prednú nápravu a potom nedajbože si požičať peniaze na servis. Manažérikovia na firemných osmičkách takéto malichernosti riešiť nemusia, drbne do jamy, dá to opraviť na firemné náklady. A potom sa čudujeme, prečo sa ľudia vyhýbajú výtlkom... Chybu nepripisujem ani cestárom, sú to chudáci, ktorí musia počúvať príkazy z hora. Chybu vidím v správcoch ciest na tých najvyšších miestach a nakoniec v celej tejto vláde ktorej motto je len :"kradnúť, kradnúť a stále len kradnúť...!"
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

ale kde... "pomáhať a chrániť" tým sa riadia naši ochráncovia! ;)
jasné že sa uhla, a čo keď jak sa uhýbala jej utrhlo čap riadenia v jame a už nemohla bočiť naspäť?
To sa asi nedozvieme. Možno sa uhýbali naraz obaja?
Koniec koncov, ČOMU SA KTO MÁ KAŽDÝCH 15 METROV NA CESTE VYHÝBAŤ, OD TOHO TO JE CESTA A NIE POLE ALEBO LES kde sa minie na kilometer 7500€??? KDE??! Skončia presne tam kde sa vyzbierali akurát tam krátkou cestou zmenia majiteľa, VYBAVENÉ, jeden čruák má plnú buksu a pol Slovenska trpí... KLASIKA :smt098 :smt098 :smt098
Gothar
Moderátor
Moderátor

jimmy_xp napísal:Zase som sa dnes kur*a nasral, keď tu toto čítam. Áno, je to chyba ten ženy v tom Punte, že zišla do protismeru a nedrbala. Ale zase pozrime sa na to z druhej strany - všetci vieme za akú mzdu sa pracuje na východe. A teraz čo keď rodina tej ženy majú proste príjem , ktorým ledva pokryje životné náklady? Chudera, proste sa musela výtlkom vyhýbať ak nechcela roz*ebať prednú nápravu a potom nedajbože si požičať peniaze na servis. Manažérikovia na firemných osmičkách takéto malichernosti riešiť nemusia, drbne do jamy, dá to opraviť na firemné náklady. A potom sa čudujeme, prečo sa ľudia vyhýbajú výtlkom... Chybu nepripisujem ani cestárom, sú to chudáci, ktorí musia počúvať príkazy z hora. Chybu vidím v správcoch ciest na tých najvyšších miestach a nakoniec v celej tejto vláde ktorej motto je len :"kradnúť, kradnúť a stále len kradnúť...!"
Dajme tomu...urcite je vina cestarov, ze to nevedia opravit poriadne a kazdorocne iba plataju vytlky na tych istych usekoch. Ale ked si pani chcela usetrit auto, tak mohla aj spomalit. Ja mam po ceste do prace hned 2 take miesta, kde sa musim vytlkom vyhybat cez protismer, ale ked vidim, ze oproti ide auto, tak radsej spomalim a bud cez nich prejdem pomalsie alebo ma zatial minie oprotiiduce auto a mozem ist cez protismer.
A hovorte si co chcete, ale vyhybanie sa prekazke cez protismer v momente ked tam je auto je proste neospravedlnitelne. Celna zrazka je vzdy horsia ako vytlk alebo naraz do stojacej prekazky.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Úprimne? Pred pár týždňami, keď sa téma výtlky rozbiehala v médiách, som priateľke povedal: počkaj, je len otázka času kedy to povedie k nejakej tragédii.
Ak sú na ceste výtlky, inštinktívne ťa to núti riskovať. A ľudia nie sú supermani. Nedávno som v noci išiel po neznámej ceste a mysli si o tom čo chceš, ale sledoval som výtlky s očami ako lemur, kľučkoval a popri tom všetko som musel dávať pozor na zver, či sa nepasie popri ceste a nehodlá sa skočiť, či ma niekto nepredbieha na služobnom a odrazu taká malichernosť ako stíhať prepínať diaľkové sa výrazne komplikovala.

Ak sú na ceste výtlky, je to najnebezpečnejšia situácia, lebo sa sústredíš na samotnú cestu a nie na dopravnú situáciu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ja ti rozumiem, tiez som to zazil na neznamej ceste a nebolo to nic prijemne, ale vtedy treba spomalit. Ked nestiham sledovat co sa deje, tak to predsa nebudem hnat 90kou aj ked je na danom useku povolena.
Bohuzial mame na Slovensku take cesty ako mame, cestari nereaguju a kym nezacnu, tak musime jazdu prisposobit stavu ciest, inak sa pozabijame.

//toto je problem: http://poprad.korzar.sme.sk/c/6726706/v ... udeno.html
Pred casom bola na SME reportaz z CR, kde aj v zime vytlky opravovali poriadne. Mali poriadny ohrievac, ktory to ziarenim ohrieval pocas celej doby opravy, vytlk pekne orezali, vyplnili asfaltom a myslim, ze aj povalcovali. Toto saskovanie s horakom a zabou je zbytocne.
A este na porovnanie Nemecky sposob podobny tomu vyssie spominanemu z CR:
Na ten slovensky neporiadny treba 6 ludi, na tento 2.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No ja chodievam casto na vychod, spodkom, asi 200km mimomesto, samozrejme kde-tu chyba cesta a ked idem po zotmeni samozrejme nepoznam kde co je kedze chodim raz-dva krat mesacne a 200km vytlkov si tazko zapamatas...
Ano prechadzal som radsej cez vytlky, so zatatymi zubami a dufal som ze neprdne guma lebo som zistil ze dojazdovku neobujem na predne koleso.... Je to lepsie jak sa niekomu sklbat do cesty snazim sa tento reflex potlacat, zaroven nemozes brzdit takze drzis pevne volant a dufas ze to vydrzia papucky... Ked padla tma tak som bol uplne vysraty... Tabule ze diery a zvierata naraz a to iste, laborovat s dialkovymi svetlami a vobec konstalacia 10 cinnosti len nie sledovat to co treba... Citim sa ako neriadena strela aj ked sa snazim na 10000% davat pozor hlavne na auta okolo.
Toto je predpoklad cestovania po cestach na ktore idu NEMALE peniaze?
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

ja som vcera trafil taku jamu v jelke ze dovi... tma prsalo auto oproti a uz som myslel ze mam koleso KO.. ale vsetko v pohode klop klop. nastastie ten tlmic uz je na odpis ale budem menit az ked sa peklo na cestach skonci..
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

GothaR napísal:Ale ked si pani chcela usetrit auto, tak mohla aj spomalit.
Stalo sa to okolo 23h... keď išlo oproti auto, žena nemohla mať rozsvietené diaľkové, takže tú jamu musela zbadať na poslednú chvíľu... a asi nejaký inštinkt jej kázal tej diere sa uhnúť, ale asi to strhnutie volantu trochu prepískla.. a bohužiaľ práve v okamihu, keď sa míňala s protiidúcim autom. Neobhajujem ju, len podotýkam, že spomaliť by pred tou dierou určite nestihla, musela by do nej vletieť. Alebo potom by musela celú tú 4km rovinku prejsť 40kou.

Inak presne po tejto ceste som šiel pred dvoma týždňami.. večer okolo 20h... v lete sa tade dá v pohode svišťať 100-120, cesta je síce samá záplata, ale žiadna veľká diera... teraz som tade šiel po dlhej dobe, takže som šiel len 80, keďže som sa bál výtlkov... a presne za tých istých okolností (autá šli oproti, čiže som nemohol svietiť diaľkovými), som tam chytil asi 2-3 také diery, že som mal dosť. A to som mal požičané auto, našťastie žiadne vážne škody.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja som si vcera vsimol, ze mi pri jazde mierne trase volantom. To zas bude zarobene. Este taky tyzden pockam, keby nahodou prisli mrazy a idem prezuvat a na geometriu. Seriozne sme s priatelkou zacali uvazovat, ze sa cez leto zobereme a opustame tuto krajinu.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

To vobec niesu zle uvahy... :-|
Ostanu tu s nimi len ti zasrati cigani a som zvedavy co budu potom robit, ich zosadia z tronu a Slovensko sa uspesne vrati do stredoveku.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Hegy v takomto stave ciest ti ale vooobec nezavidim tvoju robotu :D By ma asi slak trafil. Kolko vlastne priemerne najazdis za tyzden?
Napísať odpoveď