Aký risk? Niektorí tu z toho robia takú vedu, ako keby falšovali doklady...
To je problém? Neprísť do školy, ak je niekto doma, tak vypadnúť z domu, a potom sa vrátiť? To je problém napísať si ospravedlnienku? Prípadne, ak som negramotný, je problém si vytlačiť pečiatku do študáku? Prípadne, ak nemám tlačiareň, je problém ísť za kamarátom, ktorí ju má? Ja fakt nechápem, že dnes sa každý potrebuje vypytovať na internete na každú banalitu. Keby aspoň išlo o niečo seriózne, ale o takúto smiešnu vec.
Ja som teraz v maturitnom ročníku, čiže v tom, kedy je na vysvedčení skoro vždy v "dochádzke" trojciferné číslo, dnes už všetko riešim tlačením pečiatok (vlastných). Mal som za 8 rokov na Gymplydokopy 5 triednych profesoriek, z toho 4 si fakt potrpeli, a nikto nikdy nikomu nevolal, nikdy nikto neoveroval, či som bol tam, kde som tvrdil že som bol. Ak nie si typ, že ťa nikto z uč. zboru nenávidí, tak to riešiť nebudú... Ešte si pamätám, ako sme s kamarátmi objavili zázraky atramentovej tlačiarne a euroobalu, keď ešte tlačiareň skoro nikto nemal, a kamarát čo ju mal za tlačenie vyberal koruny.

Mám odložených všetkých 8 študákov zo školy, a keď vidím tie staré ospravedlnienky, tak sa smejem, ako mi to mohlo prejsť. (triednej bolo aj tak jasné, že sa iba ulievaš). Osobne som nikdy neprišiel šaškovať k doktorke a hrať chorobu, aby som nemusel ísť do školy, jednak je to zdĺhavé, čakáš v čakárni, a tiež si spravíš naho*vno obraz u doktorky, a keď bude naozaj zle, bude na teba zlá... Na druhej strane, keď som išiel niekedy ráno k doktorke, tak som sa NIKDY do školy nevrátil. Nechápem takých, ktorí sa vracajú aj na jednu zbytočnú hodinu.
Proste, zhrniem to: nechoď do školy keď to uznáš za vhodné, nevypytuj sa ako blb na internete, a zpoj mozog, a nerob to moc často, treba nájsť zlatý stret.
//sorry

, zlatý "stret" som si neuvedomil,

inak, paradoxne s gramatikou som nikdy problém nemal.