Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa wladas »

Presne jak pise Hegy. Akurat je cudne ze ti chceli dat za to 150 ale na mieste "len" za 60
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Hegy napísal:VP ti môžu odobrať v prípade dokázania priestupku alebo pri podozrení zo spáchania vážneho priestupku a tým aj odobrať vodičské oprávnenie (od toho momentu nesimieš šoférovať) až do doby objasnenia prípadu na dopravnom... Môže to trvať aj mesiac-dva.
Hmmm.. no teraz som trochu aj ja mišuge. Otázka: Zastavia ma policajti.. buď tuto za porušenie stopky alebo za rýchlosť alebo za hocičo... dobre, uznám, že som porušil dopravný predpis, chcem zaplatiť pokutu, ale nemám potrebnú hotovosť (naši policajti asi ešte nemajú terminály na platobné karty). Niekedy vypísali šek a ten som musel do určitej lehoty zaplatiť, teraz po novom zoberú vodičský a..... a čo ďalej? Nebudem môcť jazdiť? Nedajú mi nejaké potvrdenie, na základe ktorého môžem dočasne jazdiť? Pamätám, že pred dvadsiatimi rokmi raz oca zastavili kvôli pásom, ale keď otec ukázal policajtovi šalátové vydanie vodičského preukazu (ešte tá ružová knižka), hneď zabudol za pásy a zobral mu vodičák a vypísal nejaké dočasné potvrdenie, ktorým mohol jazdiť asi 7 dní, kým si nevybaví nový vodičák. Teraz sa nič také nekoná? Odstavia ma na ceste, nemáš peniaze, zoberú vodičák a volaj si taxík alebo použi MHD?

:)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm: Potvrdenie dostanes na 15 dni. Sice Hegy pise 30 dni, ale neviem, ja som pokutu dostal pred rokom, ale to som posunul na dopravny inspektorat.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

ok, tak si ma ukľudnil, bo poslednú dobu nosím v peňaženke len minimálnu hotovosť (napríklad od minulého týždňa mám v peňaženke asi len 5€ v minciach)... už som si chcel schovať jednu 50ku pod rohožku ako železnú rezervu v prípade potreby zaplatenia pokuty.

:D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

No to veru je ale ak sa slecna naozaj priestupku nedopustila tak je smutne ze ta v noci moze zastavit policajna hliadka ktora povie ze si menil pruh bez smerovky a kedze to tvrdia obaja tak to tak automaticky je ved to je zufale...
A je to 15 dni
wladas
Redeemer
Redeemer

Sakra len 15? To aby som uz siel na postu :(
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ludia, ak s pokutou suhlasite ale nemate hotovost, mozu vam ako ZALOHU zobrat Vodicak (karticku) ale to vam neberie opravnenie viest motorove vozidlo a ako docasny doklad dostanete papier s 15 dnovou platnostou.
Moze sa vsak stat ze vy nesuhlasite s priestupkom a policajt vam zoberie vodicak a opravnenie viest motorove vozidlo po dobu objasnenia zavazneho dopravneho priestupku. Cize ak nesuhlasis ze si isiel 500kmh cez stopku tak ti odoberu opravnenie do doby kym tento fakt nevyvrati/nepotvrdi dopravny inspektorat na zaklade dokazoveho materialu. Co moze byt aj 2 mesiace...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

co vsetko je dokazovy material?
wladas
Redeemer
Redeemer

dvaja svedkovia (zeleny) vs vodic sam v aute :D
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Hegy napísal:Neuspeli by.
Chcel ti odobrat VP ako zabezpeku o zaplateni pokuty.
Teda ak do 30 dni nezaplatis, stracas automaticky vodicske opravnenie a nemozes jazdit.
Po dobu platnosti 30 dni mas vypisany nahradny doklad o sposobilosti vedenia vozidla, teda nieco ako docasny vodicak. Vodicak (karticku) ti sice zadrzia, ale neprichadzas o vodicske opravnenie.
Hojko, nemusis na mna hned vyletiet. Nepatrim do skupiny frajerov. Znacku som prehliadol, co som si aj uznal a tak mi treba. Chcem sa len "pripravit" do buducna pre podobne situacie, pretoze ma zaskocil len ten pristup policajtov, nic ine.
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Kedy mám právo na vykonanie druhej dychovej skúšky a samozrejme následnému odberu krvi, lebo som nafúkal a povedal, že som prestal piť včera o 11 večer a kedže som sa priznal, že pred jazdou som požil, tak som nemal druhý nárok na dychovú skúšku, aspoň tak mi to policajt povedal, no skorej po mne začal vrieskať, že on to vyštudoval a ja neviem nič.

Ale kedže má následne ten druhý policajt pustil a povedal, nech tam nechám auto a idem domov dopravou, tak som aj za to rád , ale do budúcnosti sa to zíde.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Známi nadýchal pozostatkový, potom máš nárok myslim, po pol hodine na ďalšiu dychovú skúšku alebo isť na odber krvi. Policajt vravel, že do 0,13 Mg sa to nerieši nad áno. Ale iba pri pozostatkovom. Mal možnosť ísť aj na odber krvi po nafúkaní.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Ako píše rufus. Ak povieš že si včera chlastal a fukneš, tak maš pravo na 20 minutove odloženie testu. 0,14 Mg je hranica.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Ako nerieši? Čiže prvý krát nafúkam 0,14Mg/l (0,3 promile), druhý krát 0,10Mg/l (0,2 promile) a idem vysmátý domov s plnou peňaženkou aj vodičákom?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Právo požiadať o opätovnú dychovú skúšku máš, ale policajtovi nevyplýva povinnosť vyhovieť ti. Ak policajt povie, že žiadna ďalšia dychová skúška sa konať nebude, tak máš právo už len na odber krvi.
http://www.automoto.sk/clanok/189700/ak ... ch-vodicov
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

pinco napísal:Právo požiadať o opätovnú dychovú skúšku máš, ale policajtovi nevyplýva povinnosť vyhovieť ti. Ak policajt povie, že žiadna ďalšia dychová skúška sa konať nebude, tak máš právo už len na odber krvi.
http://www.automoto.sk/clanok/189700/ak ... ch-vodicov
ale toto sa vzťahuje na také prípady, že nafúkaš napríklad 1,5 promile. Tak jasné že ti nevyhovie, načo aj. Na druhýkrát istotne nebudeš mať pod 0,3 keď si očividne zťatý ako delo. Ak ale nafúkaš na hranici, tak verím tomu, že každý policajt by ti vyhovel, inak by sa to mohlo obrátiť ešte proti nemu že ti to neumožnil aj keď na to máš nárok (a krvné testy by ukázali že si opitý nebol a išlo napr. len o chybu merania)
pinco
Darca
Darca

Neviem to presne, možno máš pravdu ty, len viem, že raz mi to jeden policajt vravel, že je len na ňom, či súhlasí s druhým pokusom alebo nie. Preto som to sem dal. A v tom článku sa píše:

"Pokiaľ ide o nižšiu hladinu alkoholu než jedno promile, vodič môže dostať pokutu v rozsahu 150 až 1 000 eur a zákaz činnosti až na päť rokov. Ak však vodič vie, že nevypil ani kvapku, má právo požiadať o dodatočnú dychovú skúšku zhruba po 15 až 20 minútach. Policajtovi však zákon neukladá povinnosť opakovanú skúšku vykonať, rozhodnutie je len na ňom. V takom prípade má vodič právo požiadať o odber krvi, a to mu už polícia musí umožniť. Za laboratórne testy vždy platí ten, kto si ich objednal."

Tak neviem, kde je pravda.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to 1,5 som strelil, nečítal som to. Tak to teda mením na 0,9 a zvyšok môjho príspevku ostáva. Stále vidí že si sťatý ako delo a nemá dôvod opakovať
pinco
Darca
Darca

Ale audio, veď 1 promile sú nejaké 3 veľké dvanástky. To mi chceš povedať, že po troch pivách si sťatí ako delo? Veľmi ťažko by si zistil, či má vypité, alebo nie.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

pinco: myslíš ? po troch veľkých dvanástkach máš už mierne obmedzené motorické funkcie, nehovoriac o tom, že to z teba páchne ako zo suda a podobne...rozhodne sa nechováš ako triezvy človek a ten kto vie na čo sa má zamerať, by to vedel odhadnúť či máš v sebe alebo nie..netvrdím však že by to bolo nejak očividné
Napísať odpoveď