II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)
Re: II. Ficova vlada (3/2012-2016?)
Po prečítaní toho článku mi stúpol tlak a zovrela mi krv v žilách. Je neskutočné, čo si súdruh môže dovoliť. A takýto očividný tunel ešte budú sprostí ľudia určite chváliť ako super nápad pre podporu cyklistiky, čo je aj vidieť z pozitívneho komentáru k tomu článku. Keď chcú podporiť šport, tak nech podporujú kluby pri výchove mládeže, lebo keď porovnám iba Česko a Slovensko v prípade podpory športu, tak je to "nebe a dudy".
Ak mu toto prejde, tak tu už niet absolútne žiadna nádej na zlepšenie...
Ak mu toto prejde, tak tu už niet absolútne žiadna nádej na zlepšenie...
Prejde, prejde, prečo by to neprešlo, veď má nadpolovičnú väčšinu. Ba ľudia mu budú aj tlieskať, ako to potrebujeme a mu stúpnu aj percentá.
Najlepším trestom pre tých, čo ho volia je práve Fico, možno, že ho nabudúce budem voliť aj ja, nech si užívajú jeho istoty ešte pár rokov, tak im treba.
A z 3%-ného deficitu nebude nič, hlavne, že budú noví úradníci. Fico skrátka vie, ako treba robiť hospodársku politiku.
On si myslí, že administratívnymi zásahmi sa dá zvýšiť životná úroveň?
1. zrušil možnosť predčasným dôchodcom robiť a poberať dôchodok súčasne - výsledok: dôchodky dostávajú naďalej a aj robia naďalej, len na čierno.
2. zmenil dohody práce - výsledkom je zvýšená nezamestnanosť a ešte viacej ľudí robí na čierno. Tí, čo robili v tpp budú musieť za tie isté peniaze robiť aj za dohodára, ktorého zrušili, aspoň za dohodára ušetria a nech sa o neho postará štát.
3. sťažil výpovede - tie podniky, čo sú v neistote ďalšieho vývoja nových len tak nezamestnajú a prepustili tých, čo možno len uvažovali, že možno, aj skôr pokým sa to dalo jednoducho - zase zvýšenie nezamestnanosti a chudoby.
Čo plánuje:
4. skrátenie pracovného času - zamestnanci aj tak budú musieť spraviť to isté, len za kratší čas a keďže väčšina nezarába minimálnu mzdu tak ani nezarobia viac, alebo možno aj menej, kto robí na hodinovky. Ďalšia sprostosť, týmto tu určite nevznikne 100 tisíc nových pracovných miest.
Toto nie sú riešenia, toto sú také komunistické zásahy, ktoré prinesú len biedu a zhoršenie stavu.
Najlepším trestom pre tých, čo ho volia je práve Fico, možno, že ho nabudúce budem voliť aj ja, nech si užívajú jeho istoty ešte pár rokov, tak im treba.
A z 3%-ného deficitu nebude nič, hlavne, že budú noví úradníci. Fico skrátka vie, ako treba robiť hospodársku politiku.
On si myslí, že administratívnymi zásahmi sa dá zvýšiť životná úroveň?
1. zrušil možnosť predčasným dôchodcom robiť a poberať dôchodok súčasne - výsledok: dôchodky dostávajú naďalej a aj robia naďalej, len na čierno.
2. zmenil dohody práce - výsledkom je zvýšená nezamestnanosť a ešte viacej ľudí robí na čierno. Tí, čo robili v tpp budú musieť za tie isté peniaze robiť aj za dohodára, ktorého zrušili, aspoň za dohodára ušetria a nech sa o neho postará štát.
3. sťažil výpovede - tie podniky, čo sú v neistote ďalšieho vývoja nových len tak nezamestnajú a prepustili tých, čo možno len uvažovali, že možno, aj skôr pokým sa to dalo jednoducho - zase zvýšenie nezamestnanosti a chudoby.
Čo plánuje:
4. skrátenie pracovného času - zamestnanci aj tak budú musieť spraviť to isté, len za kratší čas a keďže väčšina nezarába minimálnu mzdu tak ani nezarobia viac, alebo možno aj menej, kto robí na hodinovky. Ďalšia sprostosť, týmto tu určite nevznikne 100 tisíc nových pracovných miest.
Toto nie sú riešenia, toto sú také komunistické zásahy, ktoré prinesú len biedu a zhoršenie stavu.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Pozeral som to včera, je to proste ko*ot. Ďalší krok v systematickej práci vyháňania ľudí z tejto džamahírie. Iba preto, že máš väčší dom, musíš platiť viac za nehnuteľnosť? Čo ak pochádzaš z rodiny, v ktorej nie je vysoký príjem, ale nehnuteľnosť si zdedil? Aj tak si "bohatý"? Veď zaplatím už daň pri dedičnom konaní, poplatkov X za prepis v katastri, za byrokratické zmeny a kvôli tomu, že mám väčší dom ako je 60 štvorákov veľká králikáreň v hociktorom z miest, budem platiť "daň z luxusu"? Stavíme sa o niečo, že tí najbohatší, ktorých sa to má akože týkať, to vďaka prieťahom obídu?
Ďalšia rana pod pás nevoličom Fica, hoci ako tak pozerám, tak istoty nevoňajú už ani jeho ovečkám http://www.sme.sk/c/6728982/smer-straca ... stoty.html
Ďalšia rana pod pás nevoličom Fica, hoci ako tak pozerám, tak istoty nevoňajú už ani jeho ovečkám http://www.sme.sk/c/6728982/smer-straca ... stoty.html
Tu sa pouvažuje za milionára každý, čo nie je bezdomovec.
Sú takí, čo majetky nadobudli nezákonne ale sú aj takí, čo si našetrili, robili roky či už tu alebo v zahraničí a odkladali každý halier len aby si postavili dom alebo kúpili byt, zobrali si aj úver a tento hajz** teraz každého, čo má voľačo ide zdaniť milionárskou daňou.
Mal by zaviesť luxusnú daň na také hodinky ako má on, čo stojí možno toľko ako rodinný dom, tá červená špina.
A predá telecom za miliardu eur, aby tie peniaze dal pente alebo ktorej finančnej skupine za súkromné poisťovne. Dobrý kšeft pre pentu, fica a ostatných rozkrádačov. To keby dali miliardu eur do zdravotníctva to by bolo niečo nie vyhodiť cez okno niekomu do vrecka a nič sa nezmení. A na konci ešte vysúdia raz toľko a potom čo? Nie je tu komunizmus, že len tak sa všetko vyvlastní v takej cene, ako si odhaduje pán veľký komunista, lebo on vie koľko to vyjde - a nevie nič, len klamať a sľubovať.
Sú takí, čo majetky nadobudli nezákonne ale sú aj takí, čo si našetrili, robili roky či už tu alebo v zahraničí a odkladali každý halier len aby si postavili dom alebo kúpili byt, zobrali si aj úver a tento hajz** teraz každého, čo má voľačo ide zdaniť milionárskou daňou.
Mal by zaviesť luxusnú daň na také hodinky ako má on, čo stojí možno toľko ako rodinný dom, tá červená špina.
A predá telecom za miliardu eur, aby tie peniaze dal pente alebo ktorej finančnej skupine za súkromné poisťovne. Dobrý kšeft pre pentu, fica a ostatných rozkrádačov. To keby dali miliardu eur do zdravotníctva to by bolo niečo nie vyhodiť cez okno niekomu do vrecka a nič sa nezmení. A na konci ešte vysúdia raz toľko a potom čo? Nie je tu komunizmus, že len tak sa všetko vyvlastní v takej cene, ako si odhaduje pán veľký komunista, lebo on vie koľko to vyjde - a nevie nič, len klamať a sľubovať.
-
TommyHot
Addict
Hlavne, ze ked dzuro privatizoval tak ficiak krical z plneho hrdla, jak by on nikdy nic take nerobil. Preco doteraz nezrusil FNM mi je zahadou. Vlastne teraz mi je to uz celkom jasne 
Kde je teraz Slota, Mečiar, čo spolu s hranolom kričili, že predaj monopolov je vlastizrada? Teraz už to nie je?
Ale aspoň cyklista z tých peňazí ozdravil banky a štátne financie, ficko to ide hodiť priamo do vrecka kamarátom a nikto nič z toho nebude mať. Keď toto nie je svinstvo tak neviem čo. Keby to dal na oddlženie zdravotníctva, miest a obcí a podobne, ale nič, ide to priamo na účet jeho priateľov, to je dobrá investícia.
Ale aspoň cyklista z tých peňazí ozdravil banky a štátne financie, ficko to ide hodiť priamo do vrecka kamarátom a nikto nič z toho nebude mať. Keď toto nie je svinstvo tak neviem čo. Keby to dal na oddlženie zdravotníctva, miest a obcí a podobne, ale nič, ide to priamo na účet jeho priateľov, to je dobrá investícia.
-
TommyHot
Addict
Kazdopadne tu na fore to nevyriesime. A ja to realne ani nemam chut riesit, uz len cakam na viza, lebo nicit si zdravie za hentakeho primitiva mi naozaj nie je zapotreby.
-
mARILYN mANSON
Medium Professional
K tej dani z luxusu ma napadá jeden citát ktorý som čítal.
To ešte uvidíte, ako dokážu naši páni poslanci definovať luxus.
-
mARILYN mANSON
Medium Professional
Slay, neviem, mám pocit že čím je to horšie tým viac sa v tom vyžívaš.
-
seth82
Darca
Teoreticky ho chápem, pretože ak patrí medzi tých, ktorých Fico "trestať" chce, tak je to príjemný pocit, ak aj naproti svojim sľubom o "istotách" tresce aj svoje naivné ovečky. Ja som povedal aj v minulosti - nech si to vypijú na celej čiare, našťastie na Slovensku platím iba dane z nehnuteľnosti a DPH, ak si niečo kúpim, takže tiež často zaujímam podobný postoj - keď sa už ovce rehocú a blažene mečia nad tým, že Fico berie bohatým a chudobným dáva, tak ja sa môžem rehotať z nich...
-
Andi_Cibula
Addict
Možno má rád absurdný humor a cynické komentovanie reality.mARILYN mANSON napísal:Slay, neviem, mám pocit že čím je to horšie tým viac sa v tom vyžívaš.
Ja som tiež hlásal že budem voliť súdruha, akurát ten vtip nik nepochopil.
Financmajster nasiel dalsi typ dane...
http://ekonomika.sme.sk/c/6730355/kazim ... zumie.html
http://ekonomika.sme.sk/c/6730355/kazim ... zumie.html
Je to veľmi úbohé.
Mohol by radšej zaviesť zdaňovanie príjmov politických strán. Tam by neboli len centy ako pri čašníkoch ale ťažké milióny, väčšinov z príjmov z trestnej činnosti ich členov, okrádania štátu, nelegálnych provízií z predaja štátneho majetku pod cenu, tunelovanie štátu, predražených zákaziek. To sa mu nechce?
Veľmi rád dvíha dne a poplatky všetkým, čo tak potom si odviesť dane z vlastných miliónov oslobodených od dane?
Štát dá politickým stranám asi 32 miliónov eur za 4 roky, to je ročne 8 miliónov eur, z toho 20% je 1.6 miliónov na daniach, zišlo by sa nie?
Na prepitnom toľko vyberie asi ťažko. A k tomu ešte sponzorské dary, príspevky členov, suma by bola ešte vyššia.
Mohol by radšej zaviesť zdaňovanie príjmov politických strán. Tam by neboli len centy ako pri čašníkoch ale ťažké milióny, väčšinov z príjmov z trestnej činnosti ich členov, okrádania štátu, nelegálnych provízií z predaja štátneho majetku pod cenu, tunelovanie štátu, predražených zákaziek. To sa mu nechce?
Veľmi rád dvíha dne a poplatky všetkým, čo tak potom si odviesť dane z vlastných miliónov oslobodených od dane?
Štát dá politickým stranám asi 32 miliónov eur za 4 roky, to je ročne 8 miliónov eur, z toho 20% je 1.6 miliónov na daniach, zišlo by sa nie?
-
P3Bo
Guru wannabe
Nemalo by to zmysel, pretože reakcia na to by bola zvýšenie príjmu politických strán tak aby to korešpondovalo pôvodnej hodnote.
Uz to odmietaju. Je to hlupost, nerealizovatelna a ak by vobec nieco priniesla, tak len omrvinky Osobne si myslim, ze to vypustili von, len aby sa odputala pozornost od ich konsolidacie ver. financii aka peniaze z II. piliera vyplnia dieru v rozpocte. Neviem, co si mysleli ludia, co vystupili.
Len trošku.mARILYN mANSON napísal:Slay, neviem, mám pocit že čím je to horšie tým viac sa v tom vyžívaš.
Je to populistická praktika z 20. storočia. Vytvoríš problém a hneď aj pred ním všetkých zachrániš.matki napísal:Uz to odmietaju. Je to hlupost, nerealizovatelna a ak by vobec nieco priniesla, tak len omrvinky Osobne si myslim, ze to vypustili von, len aby sa odputala pozornost od ich konsolidacie ver. financii aka peniaze z II. piliera vyplnia dieru v rozpocte. Neviem, co si mysleli ludia, co vystupili.
Je to niečo na spôsob:
A: Musíme vám odrezať ruku (ale v skutočnosti chce len vytrhnúť zub).
B: Panebože, to nieee.. čo si teraz počnem bez ruky. To je koniec!
A: No bude to ťažké, ale som taký dobrý lekár, snažím sa a tak.. v podstate som celý dobrý a super, že vďaka mne teda vám tu ruku zachránim, ale musím Vám vytrhnúť aspoň zub, inak to nejde.
B: Juchúú vytrhnú mi zub.
Všakovakú permutáciu tohto spôsobu nájdeš skoro v každej väčšej politickej akcii.
PS. Najviac sa mi páčilo, ako Kažimír na TA3 na tlačovke ministerstva financií, tvrdil, že sa peniaze z druhého piliera nejdú prejesť, len sa voči tej sume škrtne akási fiktívna výdavková obálka
No a v tomto bode ma napadá aj aký majster je v tomto Fico, ktorý sedel hneď vedľa neho. Pre porovnanie, ten bol zase úplne skvostne dokonalý. Ten s pretvárkou nemá absolútne žiaden problém. Ak má kontrolu nad tlačovkou, tak vyzerá jak pri prvom svätom prijímaní. Proste 10 z 10. Nemôže ísť kandidovať za prezidenta, lebo žiadny z jeho nástupcov takú vlastnosť nemá. V tom je kráľ.
Tu ma zase napadá, že túto istú vlastnosť mal aj Mečiar a Dzurinda. Nebude to náhoda. Naopak, je to nutnosť. Radičová sa snažila aby to robiť nemusela a ak musela, tak to nezvládala ani zďaleka tak dobre ako títo páni.
O áno a ešte ma napadol, ten skvelý rozhovor v J&T televízii TA3, kde mal Fico hodinový monológ a ten moderátor mu dával len také akože pro forma otázočky a držal celý čas hubu a pekne hryzkal. No tak toto bola ďalšia geniálna lekcia. Fico to zase zahral najlepšie ako vedel. Zhrniem to:
Realita: Čísla padajú, všetko ide do sračiek.
Fico: Asi 5 krát povedal, že má pri sebe výborné čísla a že ich môže ukázať. Ale nespravil to. (až na jedno viď ďalej)
Realita: Nezamestnanosť rekordne stúpa a je úplne logické že dane a zákonník na to majú výrazný vplyv, okrem iného samozrejme.
Fico: Vytiahol dve čísla z januára 2013 a 2012. Boli to absolútne hodnoty ľudí ktorí odišli do evidencie nezamestnaných alebo také niečo. Vraj za radičovej v tomto pozorovaní jedného mesiaca odišlo v absolútnom počte 35tis a zanho 33tis či koľko. A toto prosím pekne použil ako dôkaz, že zákonník a dane nemajú vplyv na zamestnanosť.
Realita: Prognózy sú zlé.
Fico: Povedal, že očakáva oživenie, že sa bavil s Merkelovou a že má z toho dobrý pocit.
-
TommyHot
Addict
sudruh ficenko sa zase raz predviedli http://www.sme.sk/c/6731843/fico-nechce ... drahe.html
-
seth82
Darca
V podstate má pravdu, hoci tá jeho pravda vyplýva z jeho ješitnosti a egoizmu. U nás sú referendá zbytočné, pozrime sa na ich históriu a hlavne na to posledné. A to v prípade olympiády by dopadlo podobne, pričom strany, ktoré by boli do hier zapletené (a tie už o svojej účasti v nej s im prináležiacimi podnikateľmi a záujmovými skupinami určite vedia), by spustili podobnú antikampaň spoločne s ich médiami, že by opäť odradili voličov tak, ako počas referenda SAS (a teraz každý pi**** na koncesie a priveľa poslancov v parlamente), čiže by z neho nič nebolo a Fico by si svoje hry aj tak usporiadal.
Síce náhodou, ale má pravdu.
Síce náhodou, ale má pravdu.