slovaci

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: slovaci

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

ephramko, nabral som to z hegyho prispevku
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Mám osobnú skúsenosť s tým, že sme kupovali televízor v NAYku a pred predavačom som povedal, že vedľa v Tescu majú tento istý, ale o 30€ lacnejší. Bez problémov mi tam nahádzal kadejaké zľavy. Televízor stál nakoniec 299 € z pôvodných 329 €. Nevidím v tom nič zlé. Obchod má na tom takú maržu, že keby z toho dal aj 100€ dole, tak zarobí. A hlavne treba mať v sebe aj trochu takej slušnej drzosti. Predavač je tam predsa od toho, aby ti porozprával všetko o výrobku a je na tebe, či ho kúpiš alebo nie. Nebudem predsa kupovať len preto, že chudák chlapec sa tak snažil a ja si od neho nič nekúpim. Keby som mal kúpiť každú vec o ktorej mi predavači rozprávali, tak si už otváram vlastné elektro :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

To je to ze ten v tescu ti povie "eeeh tak toto je radio, teda televizor s crt monitorm, teda reproduktorom alebo vlastne moment pozrem v navode" a poradca pri kupe v NAYi ti povie presne parametre a nie iba cisla ale aj co tie cisla znamenaju a preco je toto take a hento ine a ked preferujes toto tak sa ti viac oplati ono...
Ty platis aj tu sluzbu pri kupe, to ide ruka v ruke. Preto ak mi dobre poradia, tak to patricne ocenim. Ked sa mi v tescu snazili vysvetlit ze neexistuje kabel VGA DVI-A poradca a jeho manazer, tak som sa velice cudoval (a to som ziadnu audiovideo techniku nemusel studovat aby som vedel ze DVI su aj analogove a priama konverzia VGA DVI je v tom pripade bez problemov.)
Dalsia vec je ze skus v tescu reklamovat televizor, 2 tyzdne to bude lezat niekde na reklamacnom potom si to zoberu na centralu a den pred vyprsanim zarucnej lehoty ti povedia, ze si skodu zavinil sam a budu sa do krvi hadat. Elektra maju obvykle vlastne servisy a ak nie tak minimalne velmi dobre zajednane reklamacne podmienky (kolegyni padol novy notebook na zem lebo sa utrhlo ramienko z tasky ktora bola k tomu a ten display do 2 dni vymenili a este mi podakovali za prejavenu doveru)
Kazdy vidi iba cenu a marzu... To je cely problem...
pinco
Darca
Darca

A čo iné mňa ako zákazníka zaujíma najviac? No predsa cena, na tú pozerá každý, je to prvý a hlavný smerodajný údaj. Celkový dojem kúpno-predajného procesu skôr spôsobuje to, či sa do daného obchodu ešte niekedy vrátim. Keď viem, na základe predchádzajúcej skúsenosti, že v danom obchode mi nebudú vedieť poradiť, tak tam nejdem. To ale záleží od predavača a od toho, ako sa k svojej práci stavia. Ale stále je to jeho práca, je platený za to, aby ti o tovare rozprával. Neboj sa, on takisto môže v určitej hodnote s cenami hýbať, ale nerobí to. Určite predavača netreba brať ako nejakého chudáka, ktorý celý deň musí len rozprávať a nikto od neho nič nekupuje.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja najmä sledujem kvalitu, parametre, podmienky záruky a pozáručného servisu. 5€ hore/dole pri takej sume je už úplne nerelevantných oproti tomu, že keď s tým naklušem že to nejde tak mi to vymenia na mieste za kus a mám po starostiach ako sa doťahovať s nejakou slečnou najmúdrejšou v tesco informácie... kapiš?
Ak Ťa zaujíma iba cena, tak si to zožeň od dodávateľa s ročnou zárukou a máš to na tuty najlacnejšie.
A ak fakt toľko bažím po cene, nejdem snáď do "kameňáku" kde viem že sú nútený vzhľadom na xnásobne vyžšie prevádzkové náklady prispôsobiť aj svoje ceny :idea:
Skrblícky nacvakám heureka.sk a nejaký produkt, nájdem nejakého "priekupníka" a mám misia nakúpiť najlacnejšie je splnená ;)
pinco
Darca
Darca

Lenže tu ide o zľavu. Prečo by som nepoukázal na cenu, keď viem, že s tým vedia niečo robiť. Inak reklamoval som tovar aj v Tescu aj v Nayku a nevidel som žiadny rozdiel. Ešte by som povedal, že v Nayku to bolo horšie, keď som dostal vadný kus namiesto druhého a to majú predavačov vyškolených luxusne.

Ale jasné, máš pravdu. Aj aj radšej chodím nakupovať tam, kde viem, že mi vedia poradiť. Tu sme sa vśak bavili o tom, či je normálne pýtať si zľavu. Ja na tom nevidím vôbec nič zlé.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

kupoval som v nay v tt tlaciaren a hnusnejsiu osobu ako tu ktora mi vystavovala fakturu som nevidel
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Poviem to tak nevyrastal som vôbec v nejakých "pomeroch" otec policajt, mama zdravotná sestrička. V 90's to naozaj nebolo vysneny zivot, ale urcite sme na tom neboli najhorsie...Avsak take ze pytat si v obchode zlavu pri nakupe 1ks tovaru, o tom som nikdy nepocul, nikdy... Preto ma to vcera aj zarazilo. Neviem si predstavit seba, aby som si pytal pri kupe hocicoho v obchode zlavu...Oni tam maju predsa podla niecoho tie ceny nastavene, oni tie marze tiez nedavaju z päty... Urcite maju mnohonasobne (asi aj v desiatkach) vyzsie naklady ako internetovy obchod tak mi prijde uplne neadekvatne pozadovat cenu z internetoveho obchodu...
Rozumies toto tvori ten rozdiel, budto si "na blinda" nechas nieco poslat, co moze byt poskodene snad uz prepravou a neosobnym kontaktom sa veci riesia ovela horsie to vseci vieme, kazde 2 dni cakat 2 dni na odpisanie, to urcite pozname (nehovorím len o poškodení pri poslaní poštou ale akékoľvek problémy čo dneska s elektrom niesú až tak ojedinelé)... Alebo vyuzijem kvalit osobneho nakupu v specializovanom obchode, kde mám v cene produktu poskytnuté aj odborné služby školeného personálu a viem, že keď bude s produktom problém, možno to vyriešim aj za jedno poobedie a nemusím riešiť x-komplikácií ktoré môžu nastať!
Ja osobne IT techniku kupujem IBA v "kamennom" obchode, pretože som si týchto faktov vedomý a preto nesúhlasím s názorom že rozhoduje cena! A ak niekto chce využiť služieb kamenného obchodu a cenu internetového obchodu, no nehnevajte sa na mňa...
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

to ti nikto neberie, ale ja stale nechapem co je na tom take zle a sedlacke ked si vypytas zlavu?? sak ten predavac/poradca, s ktorym sa tu ohanas ako ti vsetko poradi, dostane rovnaku vyplatu. Ta firma ma ovela vacsie zisky, a bude pre nu vacsim prinosom, ze maju noveho zakaznika, nez keby ten zakaznik kvoli tym 9 euro prejde ku konkurencii. A vidis, ze tie velke firmy nemaju problem nahadzat na ten produkt hociake zlavy, a celkom ochotne, takze istotne si tym neublizuju a viac profituju z toho ze sa k nim zakaznik znova vrati(lebo bude stastny a spokojny jak blcha, ze mu tych par chechtakov(ktore pre velku firmu nic neznamenaju) usetrili).
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No niesom marketingovy odbornik ale my sa napriklad s takymito ludmi ani len nebavime...
Nieje to rentabilne. A este raz, oni tie ceny podla niecoho nastavuju a neexistuje iba priamy vztah nakupna cena + marza, marza sa nerovna zisk! Este raz, ak chcem kupovat lacno tak si to kupim na nete, je to lacne. Cena v obchode je nadhodena koli sluzbam, ktore ti na eshope neposkytnu..!
Vseci tu mrncia ze su u nas naprd sluzby, no jasne ze su ked su tu taki sedlaci co nedokazu pristup ocenit, to sa odvija jedno od druheho od tretieho....
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

"ta pravda mozno plati na niektorych ludi, ale taki sa najdu po celom svete. ale on tu generalizuje na cely narod, lebo ho asi nejaki ludia nasrali. to mi pride detinske a hlupe jak ked nejaka sliepka vykrikuje ze vsetci muzi su svine, pretoze ju nejaky hnup nechal" - A ako inak chceš bližšie charakterizovať nejakú skupinu ľudí, akou je napríklad aj národ? Slováci to predsa predvádzajú bežne - Amíci sú podľa nich hlúpi, Gréci sú podľa nich leniví a v Anglicku sú škaredé ženy. Myslíš, že je to všeobecná pravda, ktorá platí pre každého jedinca v charakterizovanej skupine? Ako inak chceš opísať skupinu, ak nie takouto charakterizáciou, pri ktorej si si vedomý, že určite neplatí na sto percent jej členov?

Žiaľ, ak niekto o Slovákoch napíše, že sú naivní a často aj hlúpi, tak to platí pre veľmi veľkú časť národa. Aj to o nevrlosti, o zlých službách (zákazník vs. poskytovateľ služby), o sklonoch k zlodejstvu a korupcii - všetci to vieme, iba niektorí sa cítia príliš butthurt, keď to niekto na rovinu napíše.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ty brdo, tu v Nemecku to funguje presne opacne, tu si teda vedia ziskat zakaznikov. Vojdem do Saturnu, vyberiem si nejaky vyrobok, ktory je v akcii a po porovnani s konkurenciou naozaj lepsiu cenu nenajdem. Tak idem k pokladni a tesim sa, ako dobre som nakupila. Predavac nablokuje a vyda mi este o 15€ viac. Pozriem prekvapene na blocik a ze 15% este zlava. A to je akciovy tovar. To sa mi stalo uz druhykrat.
No a nevrat sa tam. :)
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Podla mna slovaci su takí akí su preto lebo je tu nízka nezamestnanosť tak sa boja podať výpoved aby si hladali ine zamestnanie a tak sa stava že vela ludí do konca života robi pracu ktora ho serie, nebaví, a najradšej by odišiel keby mohol len mu v tom brania iste veci ako faktury, deti a pod. takže asi preto to niekedy tak je ako je...
Cez internet objednávam jedine z ameriky lebo tam som zvyknutý na serioznosť, kvalitu ale vačšinou tovar ktorý na slovensku sa neda zohnať. Zo slovenska si objednavam jedine hudobne nosiče anič extra drahe pretože čím vačšia suma tým vačšia šanca že vás nejaky špekulant odžube.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Na toto poviem iba jedno, kto si ako zariadi, tak ma ;)
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

Famine, ja to vidim tak, ze kto si chce najst pracu tak si ju najde...
mam 25 a teraz robim v poradi siedmom zamestnani, nepaci sa mi idem dalej...
momentalne som uz stvrty rok v tej istej firme lebo mi tam je dobre, keby
sa mi nepacilo tak nemam problem ist po mesiaci inam...
OK su regiony kde to neni tak jednoduche ale v TT/SC nemam problem...
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

pryja napísal:Ty brdo, tu v Nemecku to funguje presne opacne, tu si teda vedia ziskat zakaznikov. Vojdem do Saturnu, vyberiem si nejaky vyrobok, ktory je v akcii a po porovnani s konkurenciou naozaj lepsiu cenu nenajdem. Tak idem k pokladni a tesim sa, ako dobre som nakupila. Predavac nablokuje a vyda mi este o 15€ viac. Pozriem prekvapene na blocik a ze 15% este zlava. A to je akciovy tovar. To sa mi stalo uz druhykrat.
No a nevrat sa tam. :)
skus porovnat cenu po zlave v Saturne s cenami na ebay.de / amazon.de
Vychadza to stale lacnejsie?
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Nie, ale mobil mu ukradli a okamzite som potrebovala novy. Inak nakupujem veci ako elektro alebo nabytok zasadne online. :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Trosku to tu ozivim zaujimavou skusenostou...
Boli sme cez vikend na pretekoch v Madarsku (HUNGARORING) a mali sme problemy s sutaznym autom, potrebovali sme pevnejsie turbohadice lebo to nechcelo vydrzat a furt to niekde prasklo.
Nakoniec po prechadzke boxami sme zistili ze jeden z madarskych tímov ma obchod z takymto prislusenstvom niekde v Madarsku a tak o 22:00 vecer isiel 40km pre hadice ktore sme mu nadiktovali, o 23:30 sa vratil ze sa ospravedlnuje ze ich mal az v druhej garazi a za 2 metre pevnenej silikonovej hadice SAMCO SPORT (cena cca 150€ meter) nechcel nic, proste ze nech nam sluzi a ze rad pomohol.
Ostal som zízat... :shock: :shock: :shock:
Az sa mi trosku nechce verit ze na Slovensku toto niekedy zazijem... :?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Hegy napísal:Trosku to tu ozivim zaujimavou skusenostou...
Boli sme cez vikend na pretekoch v Madarsku (HUNGARORING) a mali sme problemy s sutaznym autom, potrebovali sme pevnejsie turbohadice lebo to nechcelo vydrzat a furt to niekde prasklo.
Nakoniec po prechadzke boxami sme zistili ze jeden z madarskych tímov ma obchod z takymto prislusenstvom niekde v Madarsku a tak o 22:00 vecer isiel 40km pre hadice ktore sme mu nadiktovali, o 23:30 sa vratil ze sa ospravedlnuje ze ich mal az v druhej garazi a za 2 metre pevnenej silikonovej hadice SAMCO SPORT (cena cca 150€ meter) nechcel nic, proste ze nech nam sluzi a ze rad pomohol.
Ostal som zízat... :shock: :shock: :shock:
Az sa mi trosku nechce verit ze na Slovensku toto niekedy zazijem... :?
Pozri, ked niekto bude mat obchod, ktory ho bude vyborne zivit a nebude mat s nicim problem, verim, ze sa to stane aj tu..ale pokial bude mat clovek holy ch*j, tak ti aj chu*a da, ked sam nema z coho zit..
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Lebo Madari su za vodou :D
Myslel som skor tu ochotu a nezistnost ako bonus.
Mohol povedat "nem, nemam" a mal by pokojny sobotnajsi vecer.
Napísať odpoveď