Vlastnosti meterialu oblecenia

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
measter
Medium Expert
Medium Expert

Vlastnosti meterialu oblecenia

Príspevok od používateľa measter »

Ahojte mam otazku viem nadpis je cudny ale inak som to pomenovat nevedel...Uvediem priklad z vlastnej skusenosti urcite to poznate. Mam mikinu nike uz pomaly 3 roky, nosim ju pomaly kazdy druhy den je X- krat prana no pritom vyzera skoro rovnako ako v den ked som ju kupil. Nieje roztahana nechlpi sa. Minule som si kupil mikinu v house, raz som ju opral a jej 'kvalita' je o poznanie horsia najviac mi vadi ze sa chlpi. Pozeral som na zlozenie materialu a je to 60 polyester a 40 cotton pricom nike je v pomere 80 cotton a 20 polyester. Preto sa pytam zavisi chlpenie od zlozenia ? Cim viac bavlny tym je lepsia? alebo to zavisi od znacky? od kvality spracovania? Ktora sa nebude chlpit vobec. Ake su vase skusenosti.
Dakujem
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Vlastnosti meterialu oblecenia

Príspevok od používateľa begbeee »

U mňa najlepšie vyzerajú mikiny Adidas z materiálu Clima-Tex (asi tak?). Jednu budem mať pomaly, nepreháňam 7-8 rokov a vyzerá vždy rovnako.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

aj bavlna ma rozne stupne kvality, ale podla mna jedno ci si kupis jednu kvalitnu mikinu za 70€ co ti vydrzi 5 rokov, alebo lacny smejd za 5-7€ ktorý vydrzi pol roka- cenovo je to nakoniec dost podobne.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Mikinu z House mám aj ja a tiež sa začala "chlpiť". Až tak moc to nevidno, no dávam si ju radšej na také neformálnejšie príležitosti. Celkom dobre mi držia mikiny z CZ značiek ako (teraz už bývalá) Dominator - strašne dlho vydržala byť čiernou a nevyťahala sa a teraz SAM73 tie sú tak isto v pohode aj po roku nosenia a prania. Najkratšie mi vydržala mikina z CROPP TOWNu - asi 2 prania, potom úplne vybledla a je nenositeľná medzi ľudí...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

gogo956 napísal:alebo lacny smejd za 5-7€ ktorý vydrzi pol roka- cenovo je to nakoniec dost podobne.
Na tréningy používám tieto "lacné šmejdy" a za štyri roky nosenia 4 krát do týždňa s mnohonásobým praním sa vyselektovali dva kusy sportových mikín (alebo ako to nazvať je to na zips ) ktoré považujem za fakticky nezničiteľné, pričom stále vyzerajú rovnako. Neexistuje priama prepojenosť medzi cenou a výdržou materiálu.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Súhlasím s P3Bo. Navyše druhá vec, že v podsate máš za 2 roky 4 mikiny, ak si kúpiš iba jednu značkovú tak v nej chodíš stále. Čo je síce fajn, že vydrží, ale všade chodiť v jednej mikine? No..síce poznám aj takých.
Napísať odpoveď