Ahojte mam otazku viem nadpis je cudny ale inak som to pomenovat nevedel...Uvediem priklad z vlastnej skusenosti urcite to poznate. Mam mikinu nike uz pomaly 3 roky, nosim ju pomaly kazdy druhy den je X- krat prana no pritom vyzera skoro rovnako ako v den ked som ju kupil. Nieje roztahana nechlpi sa. Minule som si kupil mikinu v house, raz som ju opral a jej 'kvalita' je o poznanie horsia najviac mi vadi ze sa chlpi. Pozeral som na zlozenie materialu a je to 60 polyester a 40 cotton pricom nike je v pomere 80 cotton a 20 polyester. Preto sa pytam zavisi chlpenie od zlozenia ? Cim viac bavlny tym je lepsia? alebo to zavisi od znacky? od kvality spracovania? Ktora sa nebude chlpit vobec. Ake su vase skusenosti.
Dakujem
Vlastnosti meterialu oblecenia
Re: Vlastnosti meterialu oblecenia
U mňa najlepšie vyzerajú mikiny Adidas z materiálu Clima-Tex (asi tak?). Jednu budem mať pomaly, nepreháňam 7-8 rokov a vyzerá vždy rovnako.
aj bavlna ma rozne stupne kvality, ale podla mna jedno ci si kupis jednu kvalitnu mikinu za 70€ co ti vydrzi 5 rokov, alebo lacny smejd za 5-7€ ktorý vydrzi pol roka- cenovo je to nakoniec dost podobne.
Mikinu z House mám aj ja a tiež sa začala "chlpiť". Až tak moc to nevidno, no dávam si ju radšej na také neformálnejšie príležitosti. Celkom dobre mi držia mikiny z CZ značiek ako (teraz už bývalá) Dominator - strašne dlho vydržala byť čiernou a nevyťahala sa a teraz SAM73 tie sú tak isto v pohode aj po roku nosenia a prania. Najkratšie mi vydržala mikina z CROPP TOWNu - asi 2 prania, potom úplne vybledla a je nenositeľná medzi ľudí...
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Na tréningy používám tieto "lacné šmejdy" a za štyri roky nosenia 4 krát do týždňa s mnohonásobým praním sa vyselektovali dva kusy sportových mikín (alebo ako to nazvať je to na zips ) ktoré považujem za fakticky nezničiteľné, pričom stále vyzerajú rovnako. Neexistuje priama prepojenosť medzi cenou a výdržou materiálu.gogo956 napísal:alebo lacny smejd za 5-7€ ktorý vydrzi pol roka- cenovo je to nakoniec dost podobne.
Súhlasím s P3Bo. Navyše druhá vec, že v podsate máš za 2 roky 4 mikiny, ak si kúpiš iba jednu značkovú tak v nej chodíš stále. Čo je síce fajn, že vydrží, ale všade chodiť v jednej mikine? No..síce poznám aj takých.