Ako prežiť apokalypsu?
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako prežiť apokalypsu?
Zo začiatku je asi lepšie vlastné auto. No časom by som si určite našiel niečo väčšie. SUV, Pick-up, možno Caravan. Tiež myslím, že je lepšie kľudne aj staršie auto ale hlavne ľahko opraviteľné, bez zložitej elektroniky a podobne.
Pes je určite zaujímavým spoločníkom. Na druhú stranu netreba zabudnúť, že pes breše a mohol by ľahko zombie prilákať.
Z tou elektrinou by som to zas tak strašne nevidel. Do zásoby elektrocentrálu, nafty, benzínu bude určite stačiť na dosť dlhú dobu skromného používania.
Najväčším nebezpečenstvom by asi ale bol človek. Ľudia sú svine a v takejto situácii si treba poriadne rozmyslieť komu veriť. Čím viac vecí máte, tým viac vás bude chcieť niekto okradnúť. Aj osamelý človek môže byť zvedom nejakej väčšej rabujúcej skupiny, takže aj malé prerieknutie o úkryte môže byť fatálne.
Pes je určite zaujímavým spoločníkom. Na druhú stranu netreba zabudnúť, že pes breše a mohol by ľahko zombie prilákať.
Z tou elektrinou by som to zas tak strašne nevidel. Do zásoby elektrocentrálu, nafty, benzínu bude určite stačiť na dosť dlhú dobu skromného používania.
Najväčším nebezpečenstvom by asi ale bol človek. Ľudia sú svine a v takejto situácii si treba poriadne rozmyslieť komu veriť. Čím viac vecí máte, tým viac vás bude chcieť niekto okradnúť. Aj osamelý človek môže byť zvedom nejakej väčšej rabujúcej skupiny, takže aj malé prerieknutie o úkryte môže byť fatálne.
Jedna poznámka. Benzín dlho nevydrží. Po roku bude problém zohnať palivo. Čiže akékoľvek long-term riešienie je potrebné vyriešiť do roka. Ja by som sa dopravil kam potrebujem a potom by som vsadil na koňa (kone).
Dízlové stroje vydržia pracovať troška dlhšie, najmä jednoduché vojenské motory zožerú od petroleju, cez benzín až po pálenku všetko. Ale to je tiež utópia.
Nepočítajte s tým viac ako rok.
Dízlové stroje vydržia pracovať troška dlhšie, najmä jednoduché vojenské motory zožerú od petroleju, cez benzín až po pálenku všetko. Ale to je tiež utópia.
Nepočítajte s tým viac ako rok.
-
94jakub
Guru wannabe
Tak určite som nemyslel tak, že budem každý deň pozerať TV a zohrievať si jedlo v mikrovlnke.
Ale podľa mňa elektrocentrála, k tomu zopár bandasiek pre prípad núdze je vcelku reálna myšlienka.
U auta je to samozrejme horšie. Treba si dobre rozmyslieť každú jazdu a vždy mať rezervu pre prípadný únik, keby sa niečo pokazilo.
Ale podľa mňa elektrocentrála, k tomu zopár bandasiek pre prípad núdze je vcelku reálna myšlienka.
U auta je to samozrejme horšie. Treba si dobre rozmyslieť každú jazdu a vždy mať rezervu pre prípadný únik, keby sa niečo pokazilo.
Veď jasné, že áno zo začiatku. Ja len hovorím, že po roku sa stane z benzínu rozkladajúca sa chemická sračka, ktorá bude dobrá ... no možno ani na ten ohník nie, nie to ešte na pohon elektrocentrály, či auta.
Pochybujem, že ak sa nájde v okruhu 50km jeden živý človek, tak ma bude chcieť zabiť. Bude rád, že ma našiel a môžeme ísť dvaja. Predsa bolo by to v mnohom výhodnejšie, pretože jeden by mohol šoférovať karavan, v ktorom by sme existovali a jeden by mohol viesť ďalšie auto so zásobami a vecami.
Rozhodne by som zohnal viacero nezávislých elektrocentrál (keby sa jedna pokazila), a PS3 aby som sa nenudil
Mohol by som nabíjať foťák,mobil,počítač. Skúšal nadviazať nejak s niekým spojenie. Celý čas čo by som niekde cestoval, robil som značenie, aby ma niekto ďalší mohol nasledovať.
Pes je dobrý ako detekcia nebezpečenstva a tak isto by ho mohli zombíci zožrať namiesto mňa, keby bolo zle.
Mozňo by bolo dobré pozrieť niečo ako Baumax, je tam dosť usefull vecí,ktoré by sa mohli hodiť. Zobral by som kušu, je to super zbraň aj na diaľku a je tichá.
Každopádne je dobrá poznámka o benzíne, kôň sa rozhodne časom zíjde, takže ísť na ostrov, nájsť ranč a hľadať životnú láska sťa by od Inge Lindstremovej
Rozhodne by som zohnal viacero nezávislých elektrocentrál (keby sa jedna pokazila), a PS3 aby som sa nenudil
Pes je dobrý ako detekcia nebezpečenstva a tak isto by ho mohli zombíci zožrať namiesto mňa, keby bolo zle.
Mozňo by bolo dobré pozrieť niečo ako Baumax, je tam dosť usefull vecí,ktoré by sa mohli hodiť. Zobral by som kušu, je to super zbraň aj na diaľku a je tichá.
Každopádne je dobrá poznámka o benzíne, kôň sa rozhodne časom zíjde, takže ísť na ostrov, nájsť ranč a hľadať životnú láska sťa by od Inge Lindstremovej
-
94jakub
Guru wannabe
Pokiaľ počítame s úvodnou myšlienkou, že prežije 5000 ľudí na Slovensku, tak to nie je zas tak málo aby bol jeden v okruhu 50km. Určite je blbosť ísť sám, tak človek dlho neprežije, no treba si dávať dobrý pozor koho k sebe pustiť.
PS3,PC,mobil sú kraviny, na ktoré by si zabudol hneď ako by si zbadal zombie. Miesto takto zabitého času, by som radšej cvičil ako sa brániť, ako používať zbrane a podobne.
My máme trochu nevýhodu, no keby bolo Slovensko bližšie k pobrežiu, tak je najlepšie ísť na nejaký ostrov blízko pobrežia, s nejakou malou dedinou, ktorá by sa ľahko dala vyčistiť od zombie. To je dosť bezpečné útočisko, z ktorého sa dajú podnikať cesty na pevninu kvôli zásobám.
PS3,PC,mobil sú kraviny, na ktoré by si zabudol hneď ako by si zbadal zombie. Miesto takto zabitého času, by som radšej cvičil ako sa brániť, ako používať zbrane a podobne.
My máme trochu nevýhodu, no keby bolo Slovensko bližšie k pobrežiu, tak je najlepšie ísť na nejaký ostrov blízko pobrežia, s nejakou malou dedinou, ktorá by sa ľahko dala vyčistiť od zombie. To je dosť bezpečné útočisko, z ktorého sa dajú podnikať cesty na pevninu kvôli zásobám.
Nájdi jedného človeka v okruhu 50km. Nie je to až také ľahké.
Najhoršia je nuda. Z nudy vznikajú depresie. A už ak mať nejaké rozptýlenie v samote, tak aspoň mať nejaké PS3 a pozerať filmy, či hrať hry. Je to dobrý nápad podľa mňa. Ak mám byť doma zavretý pred zombíkmi, tak niečo robiť musím. A robiť fotky, či videá, pre budúce generácie by to bolo celkom dobré, aby videli ako to vyzeralo. Na PC pozerať mapy, robiť si nejaký denník, whatever. To sa môže hodiť. Strieľať a brániť sa viem, to mi netreba.
Veľmi potrebný by bol ďalekohľad.
Čo sa Slovenska týka, dalo by sa ťažiť možno z hradných opevnení, tie by sa dali využiť pre veľkú skupinu ľudí.
Zaujímalo by ma, či by boli aj zombie zvieratá, alebo len ľudia ?
V prípade, že aj zvieratá, je tu seriózny problém s obživou.
Najhoršia je nuda. Z nudy vznikajú depresie. A už ak mať nejaké rozptýlenie v samote, tak aspoň mať nejaké PS3 a pozerať filmy, či hrať hry. Je to dobrý nápad podľa mňa. Ak mám byť doma zavretý pred zombíkmi, tak niečo robiť musím. A robiť fotky, či videá, pre budúce generácie by to bolo celkom dobré, aby videli ako to vyzeralo. Na PC pozerať mapy, robiť si nejaký denník, whatever. To sa môže hodiť. Strieľať a brániť sa viem, to mi netreba.
Veľmi potrebný by bol ďalekohľad.
Čo sa Slovenska týka, dalo by sa ťažiť možno z hradných opevnení, tie by sa dali využiť pre veľkú skupinu ľudí.
Zaujímalo by ma, či by boli aj zombie zvieratá, alebo len ľudia ?
V prípade, že aj zvieratá, je tu seriózny problém s obživou.
Zvieratá do toho nekomplikujme.
To s PS3 je blbosť. Zároveň si neuvedomuješ, že nudiť sa rozhodne nebudeš, lol. Zabezpečiť každodenné prežitie, ochranu, jedlo, PHM...to nie je sranda a nestíhaš to za 10 min. Ďalej ak počítame so zombíkmi, tak si na kompletne nepriateľskom území.
Určite sa opevniť, zgrupiť sa nejako, 2-3-4-5 ľudia na začiatok je fantastické. A určite by som išiel smerom na juh. Zvyšuje to rapídne šance na prežitie - eliminuješ hrozbu zimy.
To s PS3 je blbosť. Zároveň si neuvedomuješ, že nudiť sa rozhodne nebudeš, lol. Zabezpečiť každodenné prežitie, ochranu, jedlo, PHM...to nie je sranda a nestíhaš to za 10 min. Ďalej ak počítame so zombíkmi, tak si na kompletne nepriateľskom území.
Určite sa opevniť, zgrupiť sa nejako, 2-3-4-5 ľudia na začiatok je fantastické. A určite by som išiel smerom na juh. Zvyšuje to rapídne šance na prežitie - eliminuješ hrozbu zimy.
-
94jakub
Guru wannabe
Tak ver tomu, že by si sa ani trochu nenudil. Ak by si bol zavretý a čakal na spásu, dlho neprežiješ.
Na PC pozerať mapy a robiť denník.
To je dobré. Čo tak to vymeniť za papier, pero a papierový mapu?
Na PC pozerať mapy a robiť denník.
-
Grim
Darca
...presne tak...válať si šunky s PS3 je čakanie na smrť...určite treba konať...budúce generácie a fotky pre nich by ma ale absolútne netrápili...hradné opevnenia sú deravé ako rešeto a trepať sa na kopec ako panovník, to by chcelo tucet sluhov, ktorí by ťahali hore všetko potrebné vybavenie...na juh by som sa pobral aj ja, ale na ostrov asi nie...čo tak pitná voda? V slanom mori jej asi veľa nebude...jedine odchytávať dažďovú vodu...
Čo myslíte, ako dlho by vydržala elektrina v rozvodoch? Beriem, že tepelné elektrárne padnú ako prvé.. ale čo také atómové? Ako dlho by vydržali bez dozoru? V podstate aj vodné elektrárne by nemali problém fungovať, kým sa niečo nepokaká. Ideálne by bolo, keby medzi tými 5000 ľuďmi bol aspoň jeden, čo by sa do tých elektrárni vyznal a udržiaval by elektrinu... veď jej spotreba určite pekne klesne, keď ju ľudia nebudú využívať...

Tak potom pobrežie. Ale tak zas nie je to tak, že na ostrovoch nie je sladká voda
Ja by som uprednostnil pomerne veľký ostrov, napríklad Hvar
Má zhruba 10 000 obyvateľov, to by sa dalo časom vyčistiť a 75 km2 je územie schopné uživiť nejakú grupu ľudí a zas prečo si nepomáhať výjazdmi na pevninu.
Na začiatok možno aj niečo menšie, ale z dlhodobého hľadiska je potrebné zabezpečiť veci ako je pestovanie plodín.
Na začiatok možno aj niečo menšie, ale z dlhodobého hľadiska je potrebné zabezpečiť veci ako je pestovanie plodín.
Jasne,že nebudem doma celý čas. Ale ak bude vonku liať, alebo v noci. Pozriem si film. A pozerať na mapy na PC je oveľa lepšie než do papierových. Zíjsť sa to môže a nezaberá to veľa miesta, určite by som to zobral so sebou.
Rozmýšľam, že by som sa presťahoval do nejakého oploteného vojenského areálu, alebo na letisko, alebo také niečo. Je tam oplotenie, technika, vysielačky, veža na sledovanie okolia,pohonné hmoty. Spraviť si studňu a ťahať si vodu, tú potom čistiť.
Rozmýšľam, že by som sa presťahoval do nejakého oploteného vojenského areálu, alebo na letisko, alebo také niečo. Je tam oplotenie, technika, vysielačky, veža na sledovanie okolia,pohonné hmoty. Spraviť si studňu a ťahať si vodu, tú potom čistiť.
Palivo majú na cca 1,5-2 roky, ale bez zásahu by bežali maximálne 2 týždne, čo som vygooglil. Najdlhšie by bežali solárne a vodné elektrárne.
-
Grim
Darca
...tak elektrinu by sme vedeli...a koľko vydrží mobilný signál? Internet?...danodrevo...je lepšie pozerať si mapy na PC, ale taký PC ťahať so sebou nie je žiadna výhra (notebook by sa dal)...druhá vec je, že potrebuješ internet, aby si si tie mapy pozrel...napadá ma ešte GPS navigácia...čo GPS signál? Je aspoň ten bezúdržbový? Veď satelity bez zásahu krúžia roky, aspoň myslím, že do toho sa nezasahuje...alebo sa mýlim?...teraz si zoberme ešte iný aspekt...sme tu väčšinou dospelí samostatní ľudia, vieme viesť auto a mnohí aj používať zbraň...zobrali by ste so sebou niekoho, o koho by ste sa museli starať? Nie úplné bábätko, ale takého 13 - 15 ročného chalana napríklad...hovoril by vám niečo súcit?...lebo mne nie, ja by som sa staral iba o svoj krk...áno, je to chladnokrvné, ale mňa zaujmímam iba ja...hlavne keď mi ide o život...pre tých, ktorí sú v situácii tých nesamostatných...donútila by vás situácia naučiť sa spôsobom pokus - omyl viesť auto?...
Solárne panely si vie človek aj sám doma nainštalovať a fungovať s nimi.
Pri veľkom množstve by to šlo uživiť auto na elektrický pohon ?
Pri veľkom množstve by to šlo uživiť auto na elektrický pohon ?
Zobral by som každého, kto by nebol nepriateľský.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Ak chceš využívať solárne panely, o dôvod viac ísť na juh.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Ak chceš využívať solárne panely, o dôvod viac ísť na juh.
-
Grim
Darca
begbeee - pretvárka je sviňa 
Nie je pravda. Nejaké dojča by si mnou určite neprežilo, ale 10-ročné dieťa? Prečo nie? Vie byť užitočné mnohými spôsobmi a dá sa ľahko ovládať. Určite ľahšie ako nejaká 90/60/90, ktorá ťa ovláda svojou <> alebo veľká zlá hlavohruď.
Inak, čo sa týka skupiny, dvojicu je v pohode, ale zákony sociológie hovoria, že trojica by bola vždy 2 vs. 1, čo prináša veľa problémov.
Inak, čo sa týka skupiny, dvojicu je v pohode, ale zákony sociológie hovoria, že trojica by bola vždy 2 vs. 1, čo prináša veľa problémov.
Ja by tiež "cítil sociálne" a zobral by som každého.. taký 13-15r chalan by sa zišiel.. nikdy nevieš, kedy sa Ti niečo stane, zlomíš si nohu alebo ruku... kto sa potom o Teba postará? Možno sa ten chalan na Teba vyserie, ale možno by Ti pomohol prežiť, kým sa neuzdravíš...