Ako prežiť apokalypsu?
Re: Ako prežiť apokalypsu?
Ja si myslim, ze apokalypsa typu zombie je vcelku nudna uvaha.. Prirovnavat tam walkingdead je pekna blbost.. Podla mna najrealnejsie vykreslenie tejto apokalypsi je prave Zombieland.. az na to, ze by nesla elektrika..Cize, skombinovat zombieland s Day after people, a mas pekne vykreslene, co sa bude diat.. Drviva vacsina ludi by po tejto apokalypse spachala samovrazdu, kedze je nerealne, aby to prezili prave ludia, ktori maju rozum.. cize ak prezije na celom svete 5 milionov ludi, z toho minimalne 90 percent budu naprosti idioti.. Ked to chceme mat realne.. Cize, nakoniec by sme sa bud sami este viac vykinozili, alebo by bol skor clovek samotar..(tiez sa jedna o to, ze 7 miliard hnijucich tiel tiez nieje moc zdrave..Preto najlepsie by bolo vyckat par mesiacov v prirode, kde sa da ako tak prezit.)Ale Begbee ma trosicku nakopol, dam tu inu temu, ovela viac kreativnejsiu na uvazovanie a som zvedavy na vase nazory..
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...no to neviem, podstatná väčšina dnešných 13 - 15 ročných je tupých ako poleno, pochybujem, že by mi pomohli, nebodaj ešte zachránili život, jedine tak tým, že by sa sami obetovali namiesto mňa...brm, ako sa o teba ten chalan postará? Dá ti pusu na čelíčko? Alebo že by odšoféroval auto? Vedel použiť trojrohú šatku? Tie deti vedia nosiť buzi-veci, riešiť babenky na pokeci, chlastať, hrať Lineage alebo WoW...asi tak ja vidím dnešné rozmaznané deti a také so sebou by som fakt nepotreboval...áno, môžeš sa hrať na otecka a všetko ho učiť, ale to zaberá čas, berie mi energiu a nervy a budem mať dosť aj bez takejto príťaže...
Grim.. nesúď všetkých takých chalanov podľa seba.. 
-
Grim
Darca
...práve preto ich vidím takto, lebo si pamätám seba v ich rokoch...bol som úplne iný a možno práve preto mi to pripadá také kontrastné...
Práve naopak. Prežijú najinteligentnejší. Definícia inteligencie je schopnosť prispôsobiť sa prostrediu. Ak by som mal človeka, ktorý nevie nič iné, iba zabezpečiť elektrinu prípadne lekára, je v mojom záujme chrániť ho ako oko v hlave aj keby bol ľavoruký ukecaný debil na všetko ostatné.cinges napísal:Ja si myslim, ze apokalypsa typu zombie je vcelku nudna uvaha.. Prirovnavat tam walkingdead je pekna blbost.. Podla mna najrealnejsie vykreslenie tejto apokalypsi je prave Zombieland.. az na to, ze by nesla elektrika..Cize, skombinovat zombieland s Day after people, a mas pekne vykreslene, co sa bude diat.. Drviva vacsina ludi by po tejto apokalypse spachala samovrazdu, kedze je nerealne, aby to prezili prave ludia, ktori maju rozum.. cize ak prezije na celom svete 5 milionov ludi, z toho minimalne 90 percent budu naprosti idioti.. Ked to chceme mat realne.. Cize, nakoniec by sme sa bud sami este viac vykinozili, alebo by bol skor clovek samotar..(tiez sa jedna o to, ze 7 miliard hnijucich tiel tiez nieje moc zdrave..Preto najlepsie by bolo vyckat par mesiacov v prirode, kde sa da ako tak prezit.)Ale Begbee ma trosicku nakopol, dam tu inu temu, ovela viac kreativnejsiu na uvazovanie a som zvedavy na vase nazory..
Samotár je podľa mňa ďalší blud, ktorý vyzerá cool v post-apo filmoch. Skupina prináša oveľa lepšie stratégie a možnosti prežitia.
Na zaciatku by som sa snazil obehnut celu rodinu. Predpokladam, ze ked som to prezil, mozem mat istu imunitu, co by mohla mat aj moja rodina. Auto povazujem za bezpecne miesto. Zombik ma nedobehne, dovnutra sa mozno tiez nedostane, podla inteligencie. Vzdy cez den by som sa snazil preskumavat mesto. Mozno by som sa dokonca snazil hladat ludi, trubil a jazdil s otvorenym oknom. Ak by neboli zombici prilis nebezpecny samozrejme. Ale kedze som to prezil, tak asi nie su
Zo zaciatku nie je dovod sa bat ludi. Jedine nebezpecenstvo su prave zombici, jedla je vsade dost, skorej sa pokazi ako ho zjeme. Rovnako vody, benzinu. Vsetkeho dostatok. Samozrejme, ze sa moze objavit psychopat, co bude nebezpecny, ale aka je pravdepodobnost, ze prave z toho 1% co prezije, to bude nejaky sadista. Ludi sa bude treba bat ked toto vsetko dojde, to je urcite par mesiacov, ak nie rokov.
Spravit zakladne zasoby. Poriadne oblecko, ci uz vojenske, alebo kvalitne turisticke. Noz poriadny asi aj zbran. Co tu ludia pisu lieky, viete ake ? Kedze nie som farmaceut ani lekar, netusim co je na co. Z lekarne by som vedel zobrat akurat obvazy, dezinfekciu a nejaky sirup na kasel
Ale to asi najdem aj v kazdej autolekarnicke, coho bude kopec na cestach, tak naco riskovat cestu do lekarne.
Z dlhodobejsieho hladiska, ak by som prezil samozrejme
Lebo predpokladam, ze z toho 1% by prvy mesiac aj tak umrela podstatna cast a to by urcite znamenalo koniec civilizacie. Nalozit velke auto a vybrat sa na juh, pred prvou zimou este. Tam najst nejaku lod, zohnat udice a plachtit po pobrezi. Zombici snad nevedia plavat.
A zobral by som kazdeho co stretol. Po istom case, je prave ta samota, co by nas dostala. Asi by mi je*lo a spravil nejaku banalnu chybu.
Spravit zakladne zasoby. Poriadne oblecko, ci uz vojenske, alebo kvalitne turisticke. Noz poriadny asi aj zbran. Co tu ludia pisu lieky, viete ake ? Kedze nie som farmaceut ani lekar, netusim co je na co. Z lekarne by som vedel zobrat akurat obvazy, dezinfekciu a nejaky sirup na kasel
Z dlhodobejsieho hladiska, ak by som prezil samozrejme
A zobral by som kazdeho co stretol. Po istom case, je prave ta samota, co by nas dostala. Asi by mi je*lo a spravil nejaku banalnu chybu.
Ono s tými ľoďami to to nie je tiež nejaká sranda. Niekto tu načrtol, či by ľudia boli schopný naučiť sa šoférovať spôsobom pokus-omyl. Naozaj si niekto myslí, že zvládne čokoľvek väčšie ako je nejaký motorový čln? A čo útesy, viete čítať námornícke mapy?
begbeee, ja len dufam, ze mas doma nejaky super virus, ktory sa chystas vypustit do sveta a pripravujes sa na to, co bude..
Aj tak si myslim, ze to bude vsetko uplne inak..
Ludia ci su inteligentnejsi, ci nie.. Ci preziju taki, ci onaki.. Furt doje*** sami seba.. Proste to bude ponorkova choroba.. Ci ma clovek viac rozumu ci nie, kazdy sa bude snazit nad niekoho povysit, a kazdy co bude nizsie bude zavidiet druhemu aj dieru v nose.. Typicke ludske vlastnosti, ako su hlavne zavist, vyhraju nad vsetkym ostatnym..Kludne si pozri experiment s Brodym, alebo si precitaj Annu Frankovu.. Nieje mozne, aby sme sa vratili do doby kamennej a boli uplne v pohode.. a ak hej, urcite sa toho nedozijeme.. a ci vobec.. Cize..ak chces si realne predstavit situaciu, ktora nastane.. V ziadom pripade nikdy nemozes brat do uvahy tie najlepsie vlastnosti cloveka, ba prave naopak, musis brat tie najhorsie vlastnosti, ktore ludia maju, a riadit sa nimi..a ze ich nieje malo.. Co si myslis, ze naprilad prezije, super elita z Bratislavy, ktora spasi cele slovensko, alebo cigani z osady? Nemozes sa drzat toho, ze preziju iba inteligentni.. Preziju ti, ktori mali stastie, alebo maju k*rva dobru imunitu.. Treba to brat realne, nie z toho robit disneyovku.. Ber to tak, ze zo sto ludi, ktori preziju bude mat jeden rozum.. a podla toho sa zariad.. Bratislava mi napadla len preto, lebo je to najvacsie masto na slovensku..
-
Grim
Darca
...snažili by ste sa v prípade, že by fungoval internet informovať o tom, že ste prežili, verbovať daľších ľudí k sebe?...pýtam sa preto, lebo ja by som určite sledoval FB a toto fórum, prípadne keďže by bol stav núdze, tak aj pokec...tak či by to malo význam...a čo by ste tam tak písali?...
Ak by fungovala akákoľvek forma komunikácie, tak by to nebola už apokalypsa - bolo by to relatívne jednoduché.
-
94jakub
Guru wannabe
Myslím, že ak by fungoval net, tak by tam bol strašný zmätok. Asi by som ho využil len na kontaktovanie osôb a dohodnutie základného plánu. Alebo na zistenie, čo sa deje a vyhbúť sa miestam, kde je to zlé. Inak na komunikáciu by určite boli vhodnejšie vysielačky alebo niečo podobné
ale beegbee no tak,to si hadam nemyslel vaznebegbeee napísal:Myslím, že niektoré elektrárne (jadrové) by mohli fungovať relatívne dlho, pár týždňov, mesiacov a potom sa samovoľne vypnú
v pripade ze zombici by sa potacali ako klasika tak pohoda,ale keby vedeli sprintovat ako v usvite mrtvych tak to je*em
40km mam vzdialenost k vojenskej zakladni=zbrane,lieky,konzervy,nafta,vozidla,areal obohnany vysokym plotom cez 3m
moje prve kroky by viedli tam ak by to bolo bezpecne zostal by som
Jasne, apokalypsa, fungoval by net, elektrika, benzinky, mrtvoli by sa samozrejme same upratali, fungovalo by samozrejme tesco, aby ste hladom neumreli..!

Navod na prezitie som raz cital na sectore kde to bolo perfektne napisane
PS: Aplikoval by som podobnu techniku ako tu
cas 1:26
Urcite si to precitajte ak ste to este necitaliPri výbere okuliarov sa zrejme každý zameria na slnečné. Predsa len, ak vás náhodou niekto natáča, a neskôr vydá ako film, nesmiete vyzerať ako blbec. Voľte ale svetlejšie alternatívy slnečných okuliarov, a vo večerných hodinách ich radšej dajte dole. Nie ste Rytmus, aby ste stále chodili v okuliaroch, a keď je šero, výrazne znížia vašu schopnosť vnímania, najmä tých opálenejších zombíkov.
PS: Aplikoval by som podobnu techniku ako tu
-
Hotwire
Addict
to radsej nie, uvidis tam nieco typu "TyWolEEE cO tHo tAm vOnKu JhEeE NeJaQi DyVny LuDiA tAm PoBeHuJu" a to sa potom radsej obesisGrim napísal: prípadne keďže by bol stav núdze, tak aj pokec
Noooo, moja obľúbená téma tieto postapo diskusie
.... Nooo, teraz nemám čas.... ale potom tu nejaké vyjadrenie isto nechám..... zatiaľ len autorovi témy k+....
-
Hotwire
Addict
to skor v mcdonalde by boli stale cerstve hambace aj po 50tich rokoch
Vela vas tu pisalo, ze by ste sli niekde na juh na nejaky ostrov kde je teplo vacsinu roka a mozte tam pestovat rastliny. No napriklad na takych chorvatskych ostrovoch byva dost sucho, prsi tam par krat za rok, rieky tam tiez nevidno, tak kde by ste zhanali vodu na polievanie rastlin, keby ste len horko tazko zohnali nieco na pitie?