Co sa stane, keby vsetci ludia zacali vraviet pravdu..

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Dost davno ma napadla tato myslienka, a ked som sa nad tym zamyslel, tak je to velmi zaujimave, co by sa potom dialo, a chcel som napisat podla toho bud knihu, alebo scenar..to len tak akoze.. Lenze som zistil, ze je extremne tazke prist na vsetky aspekty toho, co by sa dialo, keby ludia dokazali vraviet nic ine, len pravdu.. takze by som chcel vediet, co presne by sa zacalo diat, keby ludia od zajtra vraveli len pravdu.. Ohladom vsetkeho..Dokazali by ste to presne tak, ako Jim Carrey v Liar Liar! Cize, nie len ze by ste sa rozisli s frajerkou, lebo ste sa navzajom podvadzali.. Ale co by sa zacalo diat, keby zacala buchta v spravach rozpravat nie to, co ma napisane, ale napr. co o tom vie, alebo mysli si ze to tak je.. Veci typu ze poviem, ze vesmir nieje nekonecny neberem v uvahu..
Rano vstanem, prve co pocujem ty curak, neznasam ta..
Zapnes net, a prvy prispevok bude, ze dokazeme rozpravat len pravdu.. Dalej budu clanky pribudat tak, ako sa veci vo svete skutocne deju..Cize Fico ma peniaze pre ucitelov, len je svina, radsej si ich neha pre seba.. atd.. Pri telke by dochodci kolabovali, lebo by zistili v spravach pri spovedani politikov, ze su pre nich zombici na zbieranie hlasov, ze zrazu je kazdy „rasista“ lebo kazdy neznasa ciganov, hlavne politici, ale su pre nich zlata bana, lebo tiez im zbieraju hlasy.. Politici by sa nam teraz konecne doslova smiali do oci, aki sme blbi, ze sa nehame zotrocovat a okradat.. Povedali by nam krasne, kolko penazi rozhadzali, ze 99 percent hdp skonci v ich vreckach a este nas aj zadlzia.. A teraz by ludia konecne dostali trosku rozum, lebo ta blba krava by nevolila Fica len preto, ze ma mladym zohnat pracu a pocula by, ako ju ma Fico tazko v p. ...
Dalej zahranicne media, ropni magnati, majitelia korporacii, americka narodna banka, americka armada, cina, europska unia.. Vsetci tito by dokazali vraviet len pravdu..
Moj nazor je taky, ze ak by sa toto naozaj stalo, tak behom tyzdna by skolaboval cely svet.. Lebo je vela ludi, ktory vedia, ako svet funguje v skutocnosti.. Ale vacsinou im to je bud jedno, alebo sa s tym nic nerobi, lebo to vie tak jeden zo sto ludi.. Lenze teraz by to vedeli uplne vsetci.. A nik by nedokazal povedat, ze to nemoze byt pravda, lebo by dobre vedel, ze vsetci by dokazali rozpravat len a len pravdu..
Cize, aky je vas nazor na to, co by sa dialo, a ci nahodou neviete o infekcii, ktora by postihla cely svet, ze kazdy by vedel rozpravat len pravdu..dik..:D

yoggy

Re: Co sa stane, keby vsetci ludia zacali vraviet pravdu..

Príspevok od používateľa yoggy »

začala by panika a hromadne zabíjanie...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Domnievam sa že by zavládol absolútny chaos, rozpad infraštruktúry, spoločnosti, ľudia by sa zabíjali na ulici - niečo ako pravek.
Stratila by sa ilúzia šťastia vytváraná klamstvami.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Spoločnosť by sa rozpadla v momente kedy by muži museli odpovedať na otázku: "Som tučná?"
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

.. vznikla by tema "co by sa stalo, keby ludia zacali klamat"
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Nebudem klamať, nečítal som Cingesov príspevok, iba názov témy. :lol:

Svet by bol naruby. Krehké vzťahy a sociálna apokalypsa.
Keby však klamstvá neexistovali odjakživa, bolo by to úplne niečo iné.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Nieco podobne uz niekoho napadlo, ale z opacneho konca: http://www.csfd.cz/film/241247-umeni-lhat/
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

cirkev by sa rozpadla, nasledovala by svetova politika a ekonomika. nik by nechodil do prace a po par mesiach by nebolo co jest a ludstvo by vyhynulo :D
mozno by to nebolo take dramaticke, ale prezila by zrejme len mala cast obyvatelstva, ktora by sa naucila ovladat a prijimat pravdu
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

ktora by sa naucila ovladat a prijimat pravdu
.
myslis tym - ktora by sa opat naucila klamat :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja myslím, že do 10 minút by sa všetky ženy urazili...či už na mužov, alebo na seba navzájom...joj, to by ešte len boli pikantné ohováračky...zvlášť s vedomím, že všetko, čo kvákajú je pravda...
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Súhlas s Grimom. Odhliadnuc od všetkých iných aspektov, tak ženy by asi stratili všetky svoje kamarátky. :D Myslím, že u mužov by to nemuselo byť také tragické, aspoň u nás si chlapi medzi sebou povieme pravdu do očí, ako to je, mávneme rukou a ideme ďalej. Ale ženy, to by bolo naozaj zaujímavé sledovať. :D
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Prvy prispevok tejto temy je extremne plytky. Vyjadrenia ako Fico ma peniaze pre niekoho, ked sa bavime o verejnych zdrojoch, alebo Fico tvori pracovne miesta su extremne mylne. Pracovne miesta tvoria zamestnavatelia. Verejne zdroje nie su Ficove peniaze, nie su to ani peniaze vlady, su to verejne zdroje. Verejna moc by sa mohla snazit aspon o to, aby ekonomiku nenicila, to jej ide v sucasnom svete najlepsie. Takisto opisovanie dochodcov ako hlupakov. Nechapem tolky disrespekt voci starsim, ktory je pritomny v spolocnosti.

Fungovanie spolocnosti by sa urcite zmenilo. Pud sebazachovy je urcite silnejsi ako ludska pycha. Co je to vlastne pravda? Co si pod tym pojmom predstavujes?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Hovorit pravdu - ak mam chybnu vedomost a sirim ju tak klamem?
Ono ak by sa mala v spolocnosti nejakym zazrakom presadit cista uprimnost tak by to bol na zaciatku dost sok a chaos (velmi vela ludi by to psychicky nezvladlo) ale po case by snad zacal fungovat aj politicky aparat ako mal :lol:
Ono tiez by zalezalo na tom ci by som musel byt uprimny vzdy alebo ci by som si mohol vybrat medzi uprimnostou a mlcanim. V prvom pripade by sa velmi silno individualizovala spolocnost a ludia by zacali byt viac chladni a odolni voci nazorom druhych + rozmohlo by sa diplomaticke vyjadrovanie. V druhom pripade by mohla spolocnost fungovat lepsie nez dnesna.
Este vystava otazka ci by sa dalo klamat sam sebe. Tento fenomen je totiz nepriamo umerny sebareflexii ktora by v "uprimnej spolocnosti" hrala velmi dolezitu rolu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Hovorit pravdu - ak mam chybnu vedomost a sirim ju tak klamem?
Podľa mňa nie, klamanie je zámerné, nie z nevedomosti. To však ale nevylučuje, že iná osoba to ako klamstvo vnímať môže.
Napísať odpoveď