WOW sekanie, Nvidia GTX 560 m

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
usefull
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: WOW sekanie, Nvidia GTX 560 m

Príspevok od používateľa usefull »

Flashol som bios, zatial to jeden den nerobil, ale pozeral som teploty a su dost vysoke. pri hrani w3 dota co je stara hra sa vysplhala teplota na grafike na 90 stupnov a procak mal max aj 99 ale vacsinou sa drzal okolo 92 co je asi dost vela. notebook nema este ani 2 roky...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

mas asi spatny soft na monitoring,
90 stupnov dnes ziadny procesor nezvladne, vacsinou uz na 70 maju nastavene natvrdo vypinanie
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

ale on má notebook :roll: (tá i7 má max. teplotu 100°C)

skus iny monitorovaci softver
ale asi bude chyba v biose, skusil by som flashnut na staru verziu co si mal predtym
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

a co ked ma ntb?
maximalnu teplotu moze mat, ale nie prevadzkovu, ak si myslis ze bezne tie procaky idu na 90 stupnoch tak neviem
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

vendo napísal:mas asi spatny soft na monitoring,
90 stupnov dnes ziadny procesor nezvladne, vacsinou uz na 70 maju nastavene natvrdo vypinanie
mám ten istý procesor a Spixy má pravdu tie teploty laptopov sú vyššie ako u stolových...
napr pri hraní doty mám teploty PC 75°C grafika okolo 80°C
ale nad 90°C je na CPU laptopa veľa, pri 95°C sa i7 reštartuje, tie teploty budú isto správne, po dvoch rokoch sa nazbieral medzi rebrami chladiča prach a bráni prietoku vzduchu to sa nedá vyčistiť inak iba rozobrať celý laptop, čiže všetky plasty až k matičnej doske a vyťiahnuť vetráčik, potom dať dole ''špongiu'' prachu a ak sa ti chce ešte rebrá vykefovať starou zubnou kefkou
ale ak sa na to necítiš radšej si to daj do servisu, alebo nájdi niekoho kto ti to vyčistí, nové laptopy sa strašne ťažko rozoberajú

osobne ja si čistievam laptop čo rok a vždy je polka rebier upchaná, ak je ešte v záruke tak to daj na reklamačku s tým, že sa to prehrieva, že chceš dať prečistiť a prepastovať chladič.

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2013, 17:29)
AD1
má nastavený hight performance, tzn že procesor beží na min 90% výkone, apropo prevádzková teplota nebude 47°C (ako mám napr ja) ale kdesi okolo 65-70°C aj v IDLE kedže CPU sa ani nepodtaktuje ale beží akoby v burne nonstop
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

i7 by sa mal reštartovať až na 100°C, pri 95°C začína throotlovať

mám i7-2630QM, v BF3 ktory vyuziva vsetky jadra na max. mam do 90°C (ale musel som vypnut TurboBoost lebo s nim som maval 95°C), v idle ma okolo 50°C
a grafiku GT 550M, ktora ide max na 80°C (trosku som ju pretocil)
FlorQ
Star
Star

Príspevok od používateľa FlorQ »

Mám podobný problém ako pôvodný príspevok. Akurát mám PC a problémy nastali po preinštalovaní WINu. Normálne si hrám a zrazu mi to sekne hru, 2 krátke seky, a potom ide plynule.
V zostave to nebude, lebo mi to ide normálne na asi 120-140 FPS na ultra s vypnutými tieňmi a V-Sync. Hre nepomohlo ani znížiť rozlíšenie ani detaily. Mal som všetko aj na LOW aj na ultra a hra stále sekala rovnako. Prehrievanie to tiež nebude kedže gk ma max. replotu 71 a CPU okolo 50.
Spravil som 2 testy cez 3dmark. Pri DX9 teste som mal okolo 51000 bodov a pri DX10 5265 a to si myslim ze je dostačujúci výkon na to, aby mi WOW išlo bez problémov bez sekania.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

ja by som skusil otestovat aj disk a ramky.. hlavne disk, taketo zasekavanie moze sposobit.. wow pustis aj z externeho disku napr, tak to mozes vyskusat.
FlorQ
Star
Star

Príspevok od používateľa FlorQ »

Veď to som si myslel že bude problém v ext disku tak som to prehodil na hlavný a stále ten istý problém. Ostatné veľké hry napr guild wars 2 idú v pohode, aj CS:GO.
Napísať odpoveď